Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1101 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by pici »

karanana wrote:
Zviz wrote:Slusambbc bbc radio sport i vele da je kazna

Obe ekipe igraju na neutralnom bez publike
Srbiji 3 utakmice zabrane na domacem terenu sa poublikom
Albaniji 3 u gostima zabrane sa publikom

Novcana kazna za obe srbiji veca

I cetri igraca albanije ce dobiti zabrane po dvije utakmice zbog napada na igraca.

Bbc inace sve zna peto da vidimo :D
ovo je poklon za srbe ako je tacno, mada sumnjam jer je rano da iko sastanci i donosi odluke pa da bbc ima neku insajdersku informaciju.

sta znaci "albaniji 3 u gostima zabrane sa publikom"?

znaš kako ide onaj vic...bajke su na drugom spratu :mrgreen:

Koje su opcije UEFA?

Pravnilkin UEFA daje četiri opcije za rešenje incidenta koji se dogodio u Humskoj 1, prenosi Tanjug.

Prva mogućnost je da UEFA, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0.

Druga opcija, da se trijumf za "zelenim stolom" pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, kao domaćin odgovorna za incidente.

Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti odredjen, sa ili bez publike.

Četvrta opcija je da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.

Uz sve navedene mogućnosti UEFA može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.

Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmcice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog izveštača UEFA.

Povoljna okolnost po Srbiju je što je istekla dvogodišnja uslovna kazna, koju je imala zbog incidenata u Đenovi na meču protiv Italije.

Takođe, na ruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika UEFA, u kojem stoji da je "zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova", a upravo je zastava tzv. Velike Albanije inicirala incidente na stadionu Partizana.

Srbija kao domaćin i organizator utakmice će odgovarati zbog utrčavanja navijača na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.

vidi šHo se tješHe :izet: :mrgreen:
karanana

#1102 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by karanana »

Zviz wrote:
Pismonosa wrote:Evo vidiš, Srbi se začas slože šta je uobičajeno a šta nije, i ko je kriv a ko nije :D
Kao prvo srbin sam koliko je i izetbegovic srbin... Kao drugo nabijem na neku stvar sve te tu narode osim slovenaca i makedonaca, jer ste za zapadni kulturni svijet primitivci sa dna kace. Ciganluk da nemoze biti veci. Cast izuzetcima ali vecina se ne zna ni umiti cestito a da nepricam dalje. Nema nikakve razlike u mojim ocima izmedju ne civilizovanih hrvata, bosanaca, crnogoraca i srba a i albanaca... Za nas evropljane tj. Zapadnjake vi ste obicna nula. Cast izuzetcima... Ostali ste svi isti. Tema je sport a vidim ovdje kako se sa zestokim aplauzom siri mrznja. I vi koji je sirite ste isti kao i onaj sa zastavom i oni sa buretom. Jad do jade u trenerci.
europejac, polozi li se onaj vozacki s 18?

ti si za dance europejac koliko je izetbegovic srbin, da nastavim tvojom paralelom.
AhmetShabo

#1103 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by AhmetShabo »

Inicijator svega je necivilizovanost vecine navijaca na utakmici, tacnije vecine Srba u Srbiji. Da se neandertalci ne "zapalise " na zastavu, ne bi doslo do prekida.Fino bi se zastava sa dronom iznijela vani, delegat bi je zapisao, slicno kao da je bakla uletila u teren ili neki drugi objekat. i to je to. zastava ko zatava, provokacija, na koju su neandertalci nasjeli.
Da su Srbi normalni ljudi, ne bi im smetala bilo kakva zastava, tacnije, i kad im smeta moras pokazat velicinu i ostati civilizovan i miran.A ne nasjesti na provokaciju.
Al dobro,znamo da sve neka plemena dolaze na utakmice, pogotovo u Srbiji
evo ovo je skoro bilo na gradskom derbiju, pleme se okupilo oko vatre
Image
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#1104 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

Pismonosa wrote:
Zviz wrote:
Pismonosa wrote:Evo vidiš, Srbi se začas slože šta je uobičajeno a šta nije, i ko je kriv a ko nije :D
Kao prvo srbin sam koliko je i izetbegovic srbin...
I onda prvo što si napisao je ova nebuloza
Zviz wrote:Zastava je iniciator svega a sve ostalo je potice zbog zastave. Sto se publike i uzvikanja tice nista novo.
Ne bih insistirao na tome da si Srbin, jer to ne znam. Ali da imaš stanovitih problema u zdravom rasuđivanju, insistiram.
Ja jarane da se pitam ja bi zabranio hr, srbiji, crnoj gori, bosni i albaniji da uopste i imaju reprezentaciju ili da su dio uefe ili fife, a bilo kaka skup ljudi, navijaca udaro pendrekom satima jer taj mentalitet se samo nauciti teskim udaranjem. I to po vise sati da dok ne izgubi svjest a onda kantom vode pa dudara do gole kost. I tako sedam dana. Pa dva dana pauze pa opet udaraj. Ja bi vas sve nauci da sutite ko bube.
Pismonosa

#1105 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

Teško priznat, jebiga. Nekima to ne ide od ruke, al nikako. Poriči i negiraj dok se boje ne rastope. Sa istinom i prizanjem dolazi i raspad cijelog jednog svijeta i kolektivne svijesti bazirane na laži. To bi značilo i mijenjanje matrice ponašanja i uopšte funkcionisanja cijelog jednog društva. A kom se da radit na tome :roll:
omega369

#1106 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by omega369 »

zna li se kad ce tacno biti zasjedanje komisije i odluka?

mislim da sam odluka nije upitna sekunde. samo me znaima hoce li jos srbija biti suspendovana iz takmicenja ili ce utakmice igrati pred praznim tribinama
Romanista 101%

#1107 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

nisam znao da i "Skandinavci" vole nasilje :lol: :D
uglavnomja

#1108 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by uglavnomja »

fizicki obracun su zapoceli albanski igraci!

da su imali pameti pustili bi da uefa kazni srbiju zbog deranja, sigurnosnih propusta, bogdanova i svega ostalog. ovako je upitno sta ce biti.
karanana

#1109 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by karanana »

omega369 wrote:zna li se kad ce tacno biti zasjedanje komisije i odluka?

mislim da sam odluka nije upitna sekunde. samo me znaima hoce li jos srbija biti suspendovana iz takmicenja ili ce utakmice igrati pred praznim tribinama
ne moraju zuriti jer ima jos mjesec do sljedecih tekmi.
Romanista 101%

#1110 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

uglavnomja wrote:fizicki obracun su zapoceli albanski igraci!

da su imali pameti pustili bi da uefa kazni srbiju zbog deranja, sigurnosnih propusta, bogdanova i svega ostalog. ovako je upitno sta ce biti.

:lol: :lol: :lol:
hape

#1111 Re: AW: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by hape »

Zviz wrote: Ja jarane da se pitam ja bi zabranio hr, srbiji, crnoj gori, bosni i albaniji da uopste i imaju reprezentaciju ili da su dio uefe ili fife, a bilo kaka skup ljudi, navijaca udaro pendrekom satima jer taj mentalitet se samo nauciti teskim udaranjem. I to po vise sati da dok ne izgubi svjest a onda kantom vode pa dudara do gole kost. I tako sedam dana. Pa dva dana pauze pa opet udaraj. Ja bi vas sve nauci da sutite ko bube.
Jao jesi zajeban, nemoj nas molim te kazniti. Jarane, ti bas imas neke komplekse. Sta radis na ovom forumu kad te boli qrac za nas i Bosnu opcenito? Koji si ti faktor da bi nekome nesto zabranio?
Pismonosa

#1112 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

uglavnomja wrote:
:thumbup: Apsolutno. Khraj priče.
Zviz

#1113 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

Na tim prostorima primitivizam vlada i medju igracima a ne samo publici.

@hape eto dizem ti pritisak hajd idi gledaj crtane filmove
Itakoto

#1114 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Itakoto »

Zviz wrote: Ja jarane da se pitam ja bi zabranio hr, srbiji, crnoj gori, bosni i albaniji da uopste i imaju reprezentaciju ili da su dio uefe ili fife, a bilo kaka skup ljudi, navijaca udaro pendrekom satima jer taj mentalitet se samo nauciti teskim udaranjem. I to po vise sati da dok ne izgubi svjest a onda kantom vode pa dudara do gole kost. I tako sedam dana. Pa dva dana pauze pa opet udaraj. Ja bi vas sve nauci da sutite ko bube.
Predlazem da se uclanis u Danish Defence League. Njima trebaju ovakvi kompleksasi poput tebe. :D
omega369

#1115 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by omega369 »

NI najmanje nije upitno. a vi svakako imate pravo da se tjesite :wink:
Last edited by omega369 on 15/10/2014 13:34, edited 1 time in total.
Zviz

#1116 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

uglavnomja wrote:fizicki obracun su zapoceli albanski igraci!

Tako.
zlajapravaraja

#1117 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by zlajapravaraja »

Ne bi me zacudilo da je ovo smislio upravo neko iz Danske :wink:

Truhlo je to. I bolesno, tamo.
MeSko Hz

#1118 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by MeSko Hz »

Mislim da su skoro svi znali da će neki vid nereda biti na meču Srbija-Albanija ...
Šveđanin

#1119 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Šveđanin »

Odmorite ljudi.... zar zbog debila na tribinama da se ovdje dijele banovi.

Skickat från min iPhone via Tapatalk
Romanista 101%

#1120 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Romanista 101% »

prodao vjeru i identitet samo da bi bio u zabludi da je prihvacen od domacih, misli ako mrzi sve sto ima veze sa Islamom da ce imati bolji polozaj u drustvu, takve oni koriste dok im trebaju a kasnije ih posalju odakle su i dosli, do juce gasio svjetlo sjekirom i pjevao dok je cuvao ovce: "Drzi mala, drzi, eto lole da ti ga sprzi" a danas je naucio kako se peru ruke i zasta se koristi wc-skoljka pa misli da je kulturan i bolji od svih koji zive juznije...tipican primjer fukare sa Balkana, fuj.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1121 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by JoseMujica »

jel sutra ona Parada ponosa u BG? Jbt kako če Putina osigurat kad nisu u stanju utakmicu bez gostujućih navijača :?
Pismonosa

#1122 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Pismonosa »

UEFA će sigurno drastično kazniti Srbiju, jer jednostavno neće dopustiti da atmosfera linča i ugroženosti i samih života igrača imaju prođu. To će jednostavno pokušati odstraniti i presjeći drastičnim mjerama. Neka se u Srbiji ne nadaju ničemu dobrom. I Albanci će biti kažnjeni zbog naguravanja igrača oko zastave.
Baltazar_khan

#1123 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Baltazar_khan »

pa ovo su pjevali od prvog sudijskog zvižduka.

Zviz

#1124 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Zviz »

zlajapravaraja wrote:Ne bi me zacudilo da je ovo smislio upravo neko iz Danske :wink:

Nek su bih, srbija i albanija zdrave. :lol: koji idiotizam u tim regionima vlada mati mila. Cega je stid pametnog se s tim dice glupi. Treba spasiti izuzetke a oko tih drzava izidati stadion za godisnje igre primitivizma. Vi dolse opsti kaos i primitivizam. Za vas su neka africka plemena pojam.

Ova utakmica je samo dokaz kolik primitivizam je na tim prostorima.
Radio Sarajevo

#1125 Re: Euro 2016 kvalifikacije - ostale grupe

Post by Radio Sarajevo »

Zviz wrote:
zlajapravaraja wrote:Ne bi me zacudilo da je ovo smislio upravo neko iz Danske :wink:

Nek su bih, srbija i albanija zdrave. :lol: koji idiotizam u tim regionima vlada mati mila. Cega je stid pametnog se s tim dice glupi. Treba spasiti izuzetke a oko tih drzava izidati stadion za godisnje igre primitivizma. Vi dolse opsti kaos i primitivizam. Za vas su neka africka plemena pojam.

Ova utakmica je samo dokaz kolik primitivizam je na tim prostorima.
Brate, pretjeruješ malo. I ja sam van Balkana odavno, ali sam se milion puta uvjerio da na zapadu imaš iste takve budale kao i kod nas, i još veće primitivce, ali nemaš frku u državi zbog milion faktora na koje naši ljudi i nisu baš mogli utjecati. Ali to je druga priča već.
Post Reply