EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#876 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nema potrebe da se otvaraju nove teme ya utakmice baraža!
-
Fudo387
#877 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ma dobro, u biti sve te ekipe su u pet deka, irska, slovenija...isti qrac, nema niko pojma o fudbalu.
Ako se uozbiljimo i odigramo kako znamo, satrcemo ih.
Ako se uozbiljimo i odigramo kako znamo, satrcemo ih.
-
Crvena Tifoza
#878 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Crvena Tifoza wrote:Da se kladim stavio bi pare na BiH : Irska
Da se citiram
-
Crvena Tifoza
#879 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
USAblues wrote:USA to Dablin 800 $ avio-karta... Eh jos samo da se karte za tekmu nabave ... To ce biti umjetnost ... Svaki savjet kako nsbaviti kartu za tekmu dobro dosao
Lagano
Šalim se. Učlaniš se u jednu od ovih naših navijačkih skupina i preko njih dobiješ kartu.
-
sha_ba
#880 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
ako neko zna n a kojoj web stranici se moze naci prodaja karata za utakmicu u Dablinu bilo bi super
hvala
hvala
- pirmin
#881 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ocekujem 25000 sinova i kceri Bosne
u Dablinu.
Isto toliko sinova i kceri Irske u Zenici.
Bice to pocetak novog prijateljstva.
Isto toliko sinova i kceri Irske u Zenici.
Bice to pocetak novog prijateljstva.
-
Frankyee
#882 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nekako mi se cini najgora opcija, najvise imamo 20 do 30 % sansi jes su veoma cvrsta ekipa koja je u usponu trenutno a jos imaju vrhunskog trenera. Oni su pobijedili Njemacku kuci a izvukli bod u gostima. Znaju da igraju na rezultat , slicno kao Grci , samo su kvalitetniji mnogo. Niko Ircima nije dao mnogo golova u ovim kvalifikacijama.
Sa druge strane mi smo se nekako provukli jer su Izraelci se okliznuli, Kipar nam utrpao 4 gola, imali vodstvo, Izrael isto utrpa 4 gola.
Ovde ce presuditi cvrstina nase odbrane, ako sprijecimo njihove kontre i ubacaje lopti sa krila onda imamo dobru sansu jer napad nam je mnogo jaci.
Definitivno nismo sretni po pitanju izvlacenja za baraz.
Sa druge strane mi smo se nekako provukli jer su Izraelci se okliznuli, Kipar nam utrpao 4 gola, imali vodstvo, Izrael isto utrpa 4 gola.
Ovde ce presuditi cvrstina nase odbrane, ako sprijecimo njihove kontre i ubacaje lopti sa krila onda imamo dobru sansu jer napad nam je mnogo jaci.
Definitivno nismo sretni po pitanju izvlacenja za baraz.
- jeza u ledja
#883 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
I po meni najgora opcija. Jos prvu kuci.
Prosli baraz sjecam se da sam konto nece grom dva put na isto mjesto, kad ono opet Portugal. Mislim da smo u sva 3 baraza svaki put izvukli najgoru opciju.

To ne znaci da je Irska Portugal naravno, ali mislim da bi nam sanse bile vece protiv bilo koje druge ekipe.
Prosli baraz sjecam se da sam konto nece grom dva put na isto mjesto, kad ono opet Portugal. Mislim da smo u sva 3 baraza svaki put izvukli najgoru opciju.
To ne znaci da je Irska Portugal naravno, ali mislim da bi nam sanse bile vece protiv bilo koje druge ekipe.
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#884 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Crvena Tifoza wrote:USAblues wrote:USA to Dablin 800 $ avio-karta... Eh jos samo da se karte za tekmu nabave ... To ce biti umjetnost ... Svaki savjet kako nsbaviti kartu za tekmu dobro dosao
Laganopreko našeg saveza
![]()
Šalim se. Učlaniš se u jednu od ovih naših navijačkih skupina i preko njih dobiješ kartu.
Karte moras kupiti preko BiH saveza ako hoces na stadion, a ako imas BiH pasos moras vizu ganjati, jer Irska kao i Velika Britanija i Kipar nemaju sporazum o Schengenu itd. Za vizu treba u Ljubljani ganjati i netreba iskljuciti poziv na licni razgovor.
- It_is_a_Leclerc
#885 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Tako je.jeza u ledja wrote:I po meni najgora opcija. Jos prvu kuci.
Ali, evo, opet se loži javnost - "'ta će oni... Dobili Njemačku u silaznoj formi" i sl.
Po meni je Irska favorit protiv nas. I mislim da se nećemo plasirati na Euro.
- noiserr
#886 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Bice ovo guravo, ali se nadam pobjedi na kraju, jer ipak imamo individualni kvalitet na nasoj strani. Ali nece biti lako. Irci su nezgodna ekipa, a teze su motivisani da se kvalifikuju na EP.
- Zviz
#887 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
sha_ba wrote:ako neko zna n a kojoj web stranici se moze naci prodaja karata za utakmicu u Dablinu bilo bi super![]()
hvala
moras u irsku postu otici i kupiti
- Jack Be Nimble
#888 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Eh jebiga...Ali dragi mi Irci, imaju finu boju dresova.
- noiserr
#889 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
I meni je krivo jer su Irci uvijek bili posteni prema Bosni. I ako pobjedimo bice mi zao sto se nece kvalifikovati.
-
Fudo387
#890 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Mi smo ekipu slicnog stila i kvaliteta nedavno dobili sa 2:0, i to smo bili poprilicno osakaceni.
Povratkom Edina, Besica i Kolasinca ove cemo razbucat i tamo i kod kuce.
Cuj pobijedili Njemacku, zabili frljoka gol i Svabe fulile 193 zicera, pa nece ih loto ubost svaki put.
Cuj pobijedili Njemacku, zabili frljoka gol i Svabe fulile 193 zicera, pa nece ih loto ubost svaki put.
-
sha_ba
#891 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
znaci nikako... je ne vjerujem da ce i bih savez prodavati van zemlje..Zviz wrote:sha_ba wrote:ako neko zna n a kojoj web stranici se moze naci prodaja karata za utakmicu u Dablinu bilo bi super![]()
hvala
moras u irsku postu otici i kupitiili preko njihovog saveza a kad vide ime samo ti poniste kupovinu
znaci samo preko bih saveza. Albanci u Danskoj kupili preko danskog saveza i nisu bili pusteni na stadion a ni povrata para nije bilo. Ocekivati je isto, jer u Irskoj je stadion popunjen do zadnjeg pogotovo za baraz.
- noiserr
#892 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Ma da su ih pobjedili sa auto golom, opet su to Svabe. Nas su Belgijanci nadigrali ko malu djecu a imali smo i Dzeku i Besica. Nisu oni tolika taraba.Fudo387 wrote:Mi smo ekipu slicnog stila i kvaliteta nedavno dobili sa 2:0, i to smo bili poprilicno osakaceni.
- SkyLimit
#893 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nemojte se cuditi kad bude pozorisna atmosfera u Zenici, kao da moze drugacije kada iz saveza polovicu karata podjele "sponzorima i prijateljima i reprezentacije". Ne znam samo sta rade sve one silne organizovane grupe navijaca BiH(sad ih vec ima jedno 15) koje takodjer od saveza dobiju karte zasebno, oni ne cekaju u redovima.
Za obicnog, malog covjeka, kojem bi prisustvo takvoj utakmici predstavljalo nesto posebno i koji bi navijao 90 minuta, vrata Bilinog polja su zatvorena, same cijene karata od 40 KM su dovoljne da odbiju pripadnike srednje klase(koje u sustini u BiH vise i nema, 90% sirotinje i 10% vlastele koja uziva, e tih 10% ce i iznjedriti "navijace").
Za obicnog, malog covjeka, kojem bi prisustvo takvoj utakmici predstavljalo nesto posebno i koji bi navijao 90 minuta, vrata Bilinog polja su zatvorena, same cijene karata od 40 KM su dovoljne da odbiju pripadnike srednje klase(koje u sustini u BiH vise i nema, 90% sirotinje i 10% vlastele koja uziva, e tih 10% ce i iznjedriti "navijace").
Last edited by SkyLimit on 18/10/2015 17:31, edited 2 times in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#894 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Vrijeme je da i mi nekoga ojadimo u barazu. Irci na vas je red 
- Zviz
#895 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
sha_ba wrote:znaci nikako... je ne vjerujem da ce i bih savez prodavati van zemlje..Zviz wrote:sha_ba wrote:ako neko zna n a kojoj web stranici se moze naci prodaja karata za utakmicu u Dablinu bilo bi super![]()
hvala
moras u irsku postu otici i kupitiili preko njihovog saveza a kad vide ime samo ti poniste kupovinu
znaci samo preko bih saveza. Albanci u Danskoj kupili preko danskog saveza i nisu bili pusteni na stadion a ni povrata para nije bilo. Ocekivati je isto, jer u Irskoj je stadion popunjen do zadnjeg pogotovo za baraz.
Ma od irca na crno za 2-3 milje ojra i skockaj se ko dingospo i gledaj sa ircima
- Jack Be Nimble
#896 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Prva se igra u Zenici
bas nismo imali srece.
-
sha_ba
#897 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Zviz wrote:
Ma od irca na crno za 2-3 milje ojra i skockaj se ko dingospo i gledaj sa ircima
nemam ja kompleks nize vrijednsti
-
samkoF
#898 Re: BiH-IRSKA / IRSKA-BiH Euro 2016 baraz
Tako je jarane samo nasa repka dugo nije nikome sakrila loptu cak ni kipru a da smo nekad to uspjesno radili , jesmo, sjetimo se tekem prijateljske sa brazilom , al trenutno ne igramo tim stilom, I zato ce to sad biti tesko odjednom sve okrenuti I isprobavati novi stil I taktiku I to u prvoj utakmici baraza.House wrote:možeš trčati kol'ko hoćeš kad ti tehnički dobra ekipa "sakrije" loptudžaba ti trčanje i snaga
- jeza u ledja
#899 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Nisu favoriti. Mislim da su sanse fifti-fifti.It_is_a_Leclerc wrote:Tako je.jeza u ledja wrote:I po meni najgora opcija. Jos prvu kuci.
Ali, evo, opet se loži javnost - "'ta će oni... Dobili Njemačku u silaznoj formi" i sl.
Po meni je Irska favorit protiv nas. I mislim da se nećemo plasirati na Euro.
- manijak1
#900 Re: EURO 2016 kvalifikacije - Baraž, baraž
Čim si se ti javio , smatram da ćemo imati i sreće i znanja da Irce ostavimo u Irskoj.Jack Be Nimble wrote:Prva se igra u Zenicibas nismo imali srece.
Koliko se sjećam ti si onaj strašni prognozer za 1:3 protiv Walesa.
i neko još otipka da su nas Belgijanci nadigrali u kvalifikacijama ; Belgijanci nisu nas nadigrali već smo mi sami sebi dali dva gola , o penalu da ne pričam.
Po meni Irska ne može biti favorit protiv nas , a kako vidim najveći favoriti smo mi protiv nas .
Kuknjava i samo kuknjava , što na forumu što u životu.
Kad treba nešto uraditi i raditi e tu , zapinje .
I neko još reče Irci imaju boljeg trenera tj. selektora od nas .Po čemu u PM lijepu materinu matera
U Zenici 2:0
U Ireland Dublin 1:2
Toliko