EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

van Basten

#3151 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by van Basten »

todd_smith wrote:
van Basten wrote:ja sam ubjedjen da će nam biti lakše igrati gore upravo zbogte atmosfere... ovo večeras je bilo baš depresivno... isto skup penzionera na tribinama. Više buke bude u Cinema cityju nego večeras na Bilinom.
igra... rezultat nam je i dobar kakva je bila... mislim da možemo samo bolje od ovog
kakva atmosfera? sto ste djeca ba

stadion kapacitet 50 hiljada, 2 hiljade nasih da pravi atmosferu, jeste vi zdravi?
.
mislio sam općenito na fudbalsku atmosferu koja te inspiriše da igraš, bez obzira čiji su navijači. ovo večeras je moglo samo inspirati da napraviš čaj pokriješ se dekom i ušuškaš u vatricu s kamina
SkyLimit

#3152 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Opcija 1 u revansu: Opet krenuti sa dva napadaca, dakle samo Besic umjesto Cocalica i Hodzic umjesto Ibisevica. Ali veceras se to pokazalo promasenom taktikom, opet, Besic je bolji od Cocalica a Hodzic teoretski ne moze biti gori od Ibisevica.

Opcija 2 u revansu: Vratiti se dobroj staroj formaciji sa jednim napadacom. Ali to znaci da nam trebaju tri veznjaka. Imamo Besica, imamo Pjanica, treceg nemamo. Medunjanin ni u top formi ne moze biti dobar u utakmicama visokog tempa(a kamoli ovakav bez minute odigrane u sezoni), Salihovic ispao u 2. kinesku ligu, sa Svenom - Tinom bi vise iznenadio nas nego Irce.

Ali sto da se ja zamaram time, Mesine su pare :D
Last edited by SkyLimit on 14/11/2015 00:42, edited 1 time in total.
emigrazione

#3153 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emigrazione »

Nadam se samo i molim boga da sto prije gore padne gol, nije bitno uopste ko ce ga zabiti, mi ili oni...mi tek nakon gola krenemo igrat lopte
emigrazione

#3154 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by emigrazione »

Logovan wrote:
emigrazione wrote:Trening centar nije ni trebao da se pravi u Zenici, nego na Butmiru. Zenica je tu naknadno uletila...
I dobro je što je Zenica uletila. Sad je Butmir u bordo boji. 8-) :D
Ma nije ona lokacija ni bila u planu...
Šveđanin

#3155 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Šveđanin »

?
north

#3156 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by north »

Begović
Mujdža Spahić Šunjić Kolašinac
Bešić Medunjanin
Lulić Pjanić Višća
Džeko...

Sa Medunjaninom nisam najsretniji, ali je daleko bolji od Cocalića kad treba poveći loptu ili dati neki pas, a to će trebati gore.....a Kolašinca bi prije Zukanovića jer će oni pojačati igru preko bekova, i treba nam neko ko će kičmu lomiti, jer tu se nemaš šta paziti žutih kad je biti ili ne biti....Izmjene ako se bude ganjao rezultat Đurić i Vedad (Hodžić), i eventualno Hajrović radi prekida, jer izgleda da Miralem još ne misli zabiti ili asistirati iz prekida :roll: ....

Uz Pjanića, najveća enigma repke je Lulić, ja ne znam šta je sa tim likom, ko muha bez glave, sapliće se, zaboravi loptu, krene pa stane i usere, ispada u defanzivi, nevjerovatno da igrač koji igra standardno u Laziu onako malo pruža za repku :skoljka:

Pošto naše igrače nije moglo razdrmati prepuno Bilino od nevjerovatnih deset milja, ili nešto malo više, gdje je navijalo par stotina fanaticosa, a ostatak stadiona u par navrata uz standardne i kultne evergreen-e Bosna je šampion i Bosnom behar probaharao koji jednostavno izazivaju trnce i led u žilama, valjda će ih gore motivisati 50000 iraca koji će navijati svi u glas cijelu tekmui svi u zelenim bojama, mada ipak nigdje atmsofera ko u Bosni :lol: , pa neka pokažu prkos i junačko srce :oops: ...
last mohicans

#3157 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Gledam snimak.Taktika sa poljevanjem terena je upalila.Okliznuli smo se 362 puta,Lulic kod zicera za gol,a Dzeko umalo da povredu fasova. Samo su od nekih proklizavanja.
condy

#3158 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Najlakse je pametovati poslije utakmice pa pricati sta je i kako je trebalo. Kad je to tako, ko se usudjuje prognozirati drugu utakmicu? Nema predaje, sve je jos otvoreno i nista nije izgubljeno.
Mustang1

#3159 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mustang1 »

MI smo nocas pobjednici! Dobili smo maskotu!

Image
Artest

#3160 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Artest »

Atmosfera u Zenici. :run: :shock: :zoka:
derion

#3161 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by derion »

condy wrote:Najlakse je pametovati poslije utakmice pa pricati sta je i kako je trebalo. Kad je to tako, ko se usudjuje prognozirati drugu utakmicu? Nema predaje, sve je jos otvoreno i nista nije izgubljeno.
Ako budemo igrali kao prvo poluvrijeme, a Irci malo ofanzivnije, onda bi moglo biti 2:1 za Irce. Ali pošto ne možemo igrati gore nego sinoć na Bilinom groblju, mislim da će ipak biti 1:2. :)
zecko_kupuz

#3162 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by zecko_kupuz »

north wrote:Za pobjedu gore treba igra bolja od one sa Walesom i Kiprom, drugim riječima igra koju još nemamo sa Mešom, tj. takva igra koje nemamo nikako cijele kvalifikacije :-)
U ovim kvalifikacijama jesmo dobro istrubili po pitanju igre, ali našao se jedan izuzetak - gostovanje u Velsu. Tamo je bilo trke, pasova, šuteva.. svega i svačega. Čak su i famozni Tino, te labavi Hadžić odigrali jako dobar meč.
Volio bih da možemo ponoviti takvu igru. :roll:

Plašim se samo da ne bude kakvih loših vijesti za koji dan. Mujdža se povrijedio, nastavio igrati pa izašao iz igre. Džeko je dobro istegnuo prepone i nastavio igrati, zabio i gol, ali sada treba vidjeti šta će se desiti kada se ohladi. Da ne bude kakvog šoka, ne daj bože.
condy

#3163 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

derion wrote:
condy wrote:Najlakse je pametovati poslije utakmice pa pricati sta je i kako je trebalo. Kad je to tako, ko se usudjuje prognozirati drugu utakmicu? Nema predaje, sve je jos otvoreno i nista nije izgubljeno.
Ako budemo igrali kao prvo poluvrijeme, a Irci malo ofanzivnije, onda bi moglo biti 2:1 za Irce. Ali pošto ne možemo igrati gore nego sinoć na Bilinom groblju, mislim da će ipak biti 1:2. :)
I ja mislim da losije ne mozemo odigrati.
agent_zero

#3164 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by agent_zero »

Saian wrote: Meni su zapravo najlohotniji oni bekovi, onaj Sunjic, Spahic to je nervozno, istrzano, nezgrapno, nesigurno. Cim lopta pocne skakutat prema njima to pocne glavinjat, kukovima ko tetka mahat, kran se brze okrene od Shunjica. Lulica ne bih komentarisao, bas livadski fudbaler. Dzeko odigrao dobro, Vischa najbolji, ovaj ga mijenja. Ibisevic nije trebao igrati, ako zelis poceti s nekim nizim daj onog malog iz Dinama majka mu stara, covjek daje golove jebote. Ja se nadam da ce skontat kakve su kante ispali u ovoj i nesto uradit na tom planu, al bom scheri, ko se mota oko kuce, inshhallah da te aga uzme.
:mrgreen: :mrgreen:

U svoj ovoj tuzi i ogorčenosti, uspio si malo da me nasmiješ.

Btw, sjeća li se iko odbrani li Bega ijedan ozbiljniji šut nakon one prve utakmice sa Belgijom u Zenici? Mogao bi malo i Burić biti u kombinacijama.

A jasno je da je ovo Mešin promašaj, čist kao suza. Kao sto je većina dobro primjetila previše nekreativnih igrača u prvih 11 i totalno promašene izmjene.

I zbog čega Zuka toliko forsiranje stopera Zuke na lijevom beku u odnosu na Kolašinca?
Last edited by agent_zero on 14/11/2015 01:06, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#3165 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

north wrote:Begović
Mujdža Spahić Šunjić Kolašinac
Bešić Medunjanin
Lulić Pjanić Višća
Džeko...

Sa Medunjaninom nisam najsretniji, ali je daleko bolji od Cocalića kad treba poveći loptu ili dati neki pas, a to će trebati gore.....a Kolašinca bi prije Zukanovića jer će oni pojačati igru preko bekova, i treba nam neko ko će kičmu lomiti, jer tu se nemaš šta paziti žutih kad je biti ili ne biti....Izmjene ako se bude ganjao rezultat Đurić i Vedad (Hodžić), i eventualno Hajrović radi prekida, jer izgleda da Miralem još ne misli zabiti ili asistirati iz prekida :roll: ....

Uz Pjanića, najveća enigma repke je Lulić, ja ne znam šta je sa tim likom, ko muha bez glave, sapliće se, zaboravi loptu, krene pa stane i usere, ispada u defanzivi, nevjerovatno da igrač koji igra standardno u Laziu onako malo pruža za repku :skoljka:

Pošto naše igrače nije moglo razdrmati prepuno Bilino od nevjerovatnih deset milja, ili nešto malo više, gdje je navijalo par stotina fanaticosa, a ostatak stadiona u par navrata uz standardne i kultne evergreen-e Bosna je šampion i Bosnom behar probaharao koji jednostavno izazivaju trnce i led u žilama, valjda će ih gore motivisati 50000 iraca koji će navijati svi u glas cijelu tekmui svi u zelenim bojama, mada ipak nigdje atmsofera ko u Bosni :lol: , pa neka pokažu prkos i junačko srce :oops: ...

Ma nije ba pitanje jal Medo jal Cocalic. Pitanje je jal Medo jal Vedo. Ko nam vise treba?
Pricamo ranije kao eto Irci ce igrati drukcije. Ma hoce kurko. Sto bi? Igrace isto. Nama trebaju igraci na lopti. Imas prostor otvoren. Znaci ne u boxu, vec na 40ak metara. Tu nam treba igrac siguran na lopti, a ja tu ne vidim boljeg od Mede. Znaci i Medo i Pjanic i Cocalic (ja bi stavio njega, ne Besica).
Da mi sad imamo neka super probojna krila, to bi bila druga prica.
condy

#3166 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by condy »

Artest wrote:Atmosfera u Zenici. :run: :shock: :zoka:
Ma nije ni do sada je bilo. Krkanjac, samo da vidis profil likova koji su tu. Seljakluk. Nema tu ni hiljade zenicana. Da stadion napune robijasi, horde ili manijaci vidio bi tad atmosfere ali za njih karti nema
Logovan

#3167 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

Trenutak kada je Edin Džeko postigao gol Irskoj...
Image
:lol: :lol:
jeza u ledja

#3168 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:Trenutak kada je Edin Džeko postigao gol Irskoj...
Image
Nista se ne vidi. :?
LSD

#3169 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by LSD »

agent_zero wrote:
Saian wrote: Meni su zapravo najlohotniji oni bekovi, onaj Sunjic, Spahic to je nervozno, istrzano, nezgrapno, nesigurno. Cim lopta pocne skakutat prema njima to pocne glavinjat, kukovima ko tetka mahat, kran se brze okrene od Shunjica. Lulica ne bih komentarisao, bas livadski fudbaler. Dzeko odigrao dobro, Vischa najbolji, ovaj ga mijenja. Ibisevic nije trebao igrati, ako zelis poceti s nekim nizim daj onog malog iz Dinama majka mu stara, covjek daje golove jebote. Ja se nadam da ce skontat kakve su kante ispali u ovoj i nesto uradit na tom planu, al bom scheri, ko se mota oko kuce, inshhallah da te aga uzme.
:mrgreen: :mrgreen:

U svoj ovoj tuzi i ogorčenosti, uspio si malo da me nasmiješ.

Btw, sjeća li se iko odbrani li Bega ijedan ozbiljniji šut nakon one prve utakmice sa Belgijom u Zenici? Mogao bi malo i Burić biti u kombinacijama.

A jasno je da je ovo Mešin promašaj, čist kao suza. Kao sto je većina dobro primjetila previše nekreativnih igrača u prvih 11 i totalno promašene izmjene.

I zbog čega Zuka toliko forsiranje stopera Zuke na lijevom beku u odnosu na Kolašinca?
Šta je ba vecina dobro primjetila u onoj magli od 45 minuta u drugom poluvremenu....koga ba folirate, vezete nemate ni šta se dešavalo na terenu citavo drugo puluvrijeme, niti je ko vidio loptu, pa ni sam Meša :-) jer je vidljivost bila 5 metara....a fol vecina primjetila :-) :lol: :lol: de ba ne zayebavaj
Mogao si primjetiti samo Avazove reklame u pozadini ;-)
Itakoto

#3170 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Itakoto »

jeza u ledja wrote:
Image
Sta bolan ne bio ne vidis? Fino je covjek glavom smjesti u gornji lijevi ugao. :bih:
Koshpa

#3171 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Koshpa »

Nesto kontam, mozda se i nece igrat revans sad za sad zbog ovog sranja u Parizu, mozda Uefa odgodi sve ovo al haj znaj :run:
jeza u ledja

#3172 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Fakat nije ni meni jasno sta je ko vidio u drugom HT? :-)
Neko je napisao "Cocalic u prvom odlican, u drugom los". :?
Ja fakat ne razumijem kako ste vidjeli?

Samo se moglo vidjeti ovo na desnoj strani terena, i pred njihovim golom zadnjih 20ak minuta, kad se reziser sjetio da pusta tu kameru.
jeza u ledja

#3173 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by jeza u ledja »

Itakoto wrote:
jeza u ledja wrote:
Image
Sta bolan ne bio ne vidis? Fino je covjek glavom smjesti u gornji lijevi ugao. :bih:
Znao sam! Dzeko majstore ti je najbolje znas glavom. :thumbup: :bih:
Saian

#3174 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Saian »

Imate pravo, disclaimer trebam dodati, sve sta sam napisao odnosi se na prvo poluvrijeme. U drugom bijele machke vidio nisam.

I LSD, opet ponavljam, nismo vidjeli mi ispred ekrana, ljudi na terenu, igraci su imali dovoljno dobru vdiljivost i za pas od 50 metara. Kamere koje su ponavljale u drugom poluvremenu uz teren su biljezile sasvim dovoljno cistu sliku, tako da je Vranjes mogao vidjeti gdje mu je ko u sesnaestercu. Kamoli uzivo dole, pregled je bio jos bolji. Prestani insistirati da se na terenu nije nista vidjelo, opet kazem i sudija je bio na terenu i utakmicu bi prekinuo da si u pravu koliko nisi.
last mohicans

#3175 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by last mohicans »

Ma naravno da se bolje vidjelo na terenu.Kreten reziser je 30 minuta prenosio sa jednom kamerom,sa vrha trbine i to sa ogranicenim zumom.Kamera iza gola je sasvim OK prenosila i one uz teren,isto tako.
Locked