EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Frankyee
#1826 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Irci su mnogo pokretni , a evo sada im je i napadac proradio a golman imao odlicnu utakmicu.
- Point.
#1827 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Haj sta ste se prepali i predali prije nego sto je utakmica i pocela. Procemo ih, lagano samo.
-
Tipicoti
#1828 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Vala bas, sto se bojimo tih Iraca.
Oni su toliko zagrijani da nas pobijede da ce do tekme da progore u zelji da pobijede (kao mi u proslosti).
Tu ce Mesa taktiku napraviti: 1:0 ili 2:0 kod kuce (vazno je ne primiti gol), a tamo X.
Oni su toliko zagrijani da nas pobijede da ce do tekme da progore u zelji da pobijede (kao mi u proslosti).
Tu ce Mesa taktiku napraviti: 1:0 ili 2:0 kod kuce (vazno je ne primiti gol), a tamo X.
-
saim_adka
#1829 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
ne bojimo se mi iraca, vec nas samih. najveca smo enigma sami sebi, jer ne znamo nikad kako cemo odigrati.Tipicoti wrote: Vala bas, sto se bojimo tih Iraca.
begovic - totalno van forme i psihicki unisten na golu chelsea
mujdza - ostario i drugoligaske utakmice igra - nije on vise na tom ocekivanom nivou
spahic - uvijek u kljucnim utakmicama kikser - za njega i njegove reakcije me najvise strah
sunjic/bicakcic - igraju u luzerskim ekipama
vranjes - haj ga znaj
zukanovic - na nivou i u takmicarskom ritmu
kolasinac - toplo/hladno u schalkeu - nedavno se oporavio od povrede
besic - bez utakmica u nogama (a i nema ga u prvoj)
hadzic - nedovoljnog kvaliteta za ovaj nivo
medjunjanin - moze jednom upaliti sa tribina da sidje i da odigra na svjezinu
salihovic - kineska liga, vec uzele godine, nepredvidiv
lulic - na nivou i u takmicarskom ritmu
pjanic - na nivou i u takmicarskom ritmu (iako je uvijek prenervozan kad igra za repku)
visca - na nivou i u takmicarskom ritmu
dzeko - valjda ce biti na nivou za irce
ibisevic - sam sebe ukopao, taman ga krenulo i sad sjedi i cekaj mjesec dana
hodzic - na nivou i u takmicarskom ritmu (al prevelik rizik za eksperimentisati o debiju)
djuric - u transu
hajrovic - na tribinama
rezervni golmani - dobri al opet nedovoljno da bi bile ispred begovica ovakvog kakav jeste
susic/vrancic/stilic - prevelik eksperiment da bi se oslanjalo na njihove varijabilne kvalitete
sve u svemu kad se sabere i oduzme:
los golman
kiks - obrana
zadnji vezni bez utakmica
prednji vezni na nivou
napadaci na nivou
kljucni sa zutim kartonima
po meni nedovoljno da bi bio optimista i bio ubjedjen da cemo mi to lako!
dovoljno je jedno istrcavanje zadnjih veznih prema naprijed uprazno i ostavljanje kiksera spahica samog sa begovicem pozadi.
- SkyLimit
#1830 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Predpostavljam da bi ovako izgledali posljedni govori pred utakmicu ove trojice trenera,tri razlicita pristupa, nisam siguran koji bi bio najefikasniji:
Ciro Blazevic: "Kad su Irci znali igrati fudbal!? Nikad! Pregazit cemo ih kao plitak potok! Dzeko sine moj bez dva komada ne dolazi mi na oci. Spaha i Mujdza hocu da pokazate Begovicu da ste pouzdaniji od onih smotanaka u odbrani Chealsea! Mire sine moj ti si Garrincha za sve njih, hocu da te vidim da ih vrtis kao malo djecu na sredini terena! I nemoj da bi se ko usudio da im da gol u prvih 60 minuta! Hocu da ih razvlacite pasovima, izludjujete driblinzima, a tek kad im vidimo strah u bjeloocnicama, tad ih punimo!"
Safet Susic: "Hjoj sto su bila dobra ona srneca ledja kod Albanca, ne prave vise takve. Ja, utakmica. Borce ti si ih gledao, ko onomad kad si skautirao Nigeriju. Eto momci ne znam sta da vam kazem, dobri su Velsani...cek nije to, sa njima smo igrali. Ma ja, Irska. Tomo nemoj da se smijes, dosta sto me zezas sto nisam znao da se Cehoslavacka raspala, he - he. Samo opusteno, nemojte puno da se nervirate, idemo standardno pas igra po zemlji. I da bude 0 : 2 u Zenici, jos je puno bodova u igri, ima i revans."
Mehmed Bazdarevic: "Znaci, nemojte da se otvarate i naivno krecete naprijed. Nek bude 0 : 0, pa sta. Bitno je ne primiti gol na domacem terenu. Znamo vec kako ce Irci igrati, ali da ponovimo jos jednom. Nabijat ce loptu u nas sesnaesterac i nadati se da ce jedna proci, nemojte molim vas to da dopustimo. I sto manje kornera i slobodnih udaraca da im poklonimo, svaki njihov prekid je pola gola. Vi ste imate zute kartone, obratite paznju. Nemojte zbog gluposti da propustite revans. Znate da im se bekovi ubacuju prema naprijed i imaju dobar centarsut, prikazavao vam je Zili klipove. U sredini ce nas udarati, pa moramo onda i mi njih da udaramo. Pjanke ti ces im biti glavna meta, nemoj pristajati i zaliti se sudiji, ali kad ne gleda slobodno i ti malo nagazi onog McCarthya. Pokusajte isprovocirati McCleana, utvrdili smo da je on poznat po kratkom fitilju, zasto ne bi bas protiv nas dobio crveni? To bi bilo to, momci sretno i pamet u glavu, nemojte da srljate ponavljam jos jednom, i 0 : 0 je dobar rezultat."
Ciro Blazevic: "Kad su Irci znali igrati fudbal!? Nikad! Pregazit cemo ih kao plitak potok! Dzeko sine moj bez dva komada ne dolazi mi na oci. Spaha i Mujdza hocu da pokazate Begovicu da ste pouzdaniji od onih smotanaka u odbrani Chealsea! Mire sine moj ti si Garrincha za sve njih, hocu da te vidim da ih vrtis kao malo djecu na sredini terena! I nemoj da bi se ko usudio da im da gol u prvih 60 minuta! Hocu da ih razvlacite pasovima, izludjujete driblinzima, a tek kad im vidimo strah u bjeloocnicama, tad ih punimo!"
Safet Susic: "Hjoj sto su bila dobra ona srneca ledja kod Albanca, ne prave vise takve. Ja, utakmica. Borce ti si ih gledao, ko onomad kad si skautirao Nigeriju. Eto momci ne znam sta da vam kazem, dobri su Velsani...cek nije to, sa njima smo igrali. Ma ja, Irska. Tomo nemoj da se smijes, dosta sto me zezas sto nisam znao da se Cehoslavacka raspala, he - he. Samo opusteno, nemojte puno da se nervirate, idemo standardno pas igra po zemlji. I da bude 0 : 2 u Zenici, jos je puno bodova u igri, ima i revans."
Mehmed Bazdarevic: "Znaci, nemojte da se otvarate i naivno krecete naprijed. Nek bude 0 : 0, pa sta. Bitno je ne primiti gol na domacem terenu. Znamo vec kako ce Irci igrati, ali da ponovimo jos jednom. Nabijat ce loptu u nas sesnaesterac i nadati se da ce jedna proci, nemojte molim vas to da dopustimo. I sto manje kornera i slobodnih udaraca da im poklonimo, svaki njihov prekid je pola gola. Vi ste imate zute kartone, obratite paznju. Nemojte zbog gluposti da propustite revans. Znate da im se bekovi ubacuju prema naprijed i imaju dobar centarsut, prikazavao vam je Zili klipove. U sredini ce nas udarati, pa moramo onda i mi njih da udaramo. Pjanke ti ces im biti glavna meta, nemoj pristajati i zaliti se sudiji, ali kad ne gleda slobodno i ti malo nagazi onog McCarthya. Pokusajte isprovocirati McCleana, utvrdili smo da je on poznat po kratkom fitilju, zasto ne bi bas protiv nas dobio crveni? To bi bilo to, momci sretno i pamet u glavu, nemojte da srljate ponavljam jos jednom, i 0 : 0 je dobar rezultat."
-
Tipicoti
#1831 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
#
Last edited by Tipicoti on 08/11/2015 01:04, edited 1 time in total.
-
Tipicoti
#1832 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
E, yebi ga sad ispade da smo tarabe i da se nasa reprezentacija svakih 14 dana mora da pravi update pa da znamo na cemu smo.saim_adka wrote:ne bojimo se mi iraca, vec nas samih. najveca smo enigma sami sebi, jer ne znamo nikad kako cemo odigrati.Tipicoti wrote: Vala bas, sto se bojimo tih Iraca.
begovic - totalno van forme i psihicki unisten na golu chelsea
mujdza - ostario i drugoligaske utakmice igra - nije on vise na tom ocekivanom nivou
spahic - uvijek u kljucnim utakmicama kikser - za njega i njegove reakcije me najvise strah
sunjic/bicakcic - igraju u luzerskim ekipama
vranjes - haj ga znaj
zukanovic - na nivou i u takmicarskom ritmu
kolasinac - toplo/hladno u schalkeu - nedavno se oporavio od povrede
besic - bez utakmica u nogama (a i nema ga u prvoj)
hadzic - nedovoljnog kvaliteta za ovaj nivo
medjunjanin - moze jednom upaliti sa tribina da sidje i da odigra na svjezinu
salihovic - kineska liga, vec uzele godine, nepredvidiv
lulic - na nivou i u takmicarskom ritmu
pjanic - na nivou i u takmicarskom ritmu (iako je uvijek prenervozan kad igra za repku)
visca - na nivou i u takmicarskom ritmu
dzeko - valjda ce biti na nivou za irce
ibisevic - sam sebe ukopao, taman ga krenulo i sad sjedi i cekaj mjesec dana
hodzic - na nivou i u takmicarskom ritmu (al prevelik rizik za eksperimentisati o debiju)
djuric - u transu
hajrovic - na tribinama
rezervni golmani - dobri al opet nedovoljno da bi bile ispred begovica ovakvog kakav jeste
susic/vrancic/stilic - prevelik eksperiment da bi se oslanjalo na njihove varijabilne kvalitete
sve u svemu kad se sabere i oduzme:
los golman
kiks - obrana
zadnji vezni bez utakmica
prednji vezni na nivou
napadaci na nivou
kljucni sa zutim kartonima
po meni nedovoljno da bi bio optimista i bio ubjedjen da cemo mi to lako!
dovoljno je jedno istrcavanje zadnjih veznih prema naprijed uprazno i ostavljanje kiksera spahica samog sa begovicem pozadi.
Kod nas je ili bijelo ili je crno.
Necu da potcjenjujem Irsku, al nisu oni Italija
Hajd sad kada si sve nase igrace ocijenio, napravi to isto sa Irskim igracima.....
Pogledaj koje su se ekipe vec kvalifikovale za EP.

Najbolje i da ne idemo u tu Francusku, ako bi nedaj boze dobili grupu:
- Spanija
- Italija
- Poljska
- BiH
..... ne smijem ni da mislim na Forum.
Last edited by Tipicoti on 08/11/2015 01:05, edited 1 time in total.
-
Tipicoti
- trcicu trceci
#1834 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Najjaci he ovaj sto je napisao da sunjic I bico igraju u luzerskim ekipama, a cijeli Tim irske igra po stokama, evertonima, burnemotima, swonsijima I ostalim ekipama! Nidje igraca u vrhunskom klubu, mi imamo dva u romi, jedan u celziju, hamburgu, laciju... Imamo igrace svjetskog renomea, DZeku I pjanica...
Poenta posts, me sirite negativnu energiju I pustite da se radujemo petku.
Poenta posts, me sirite negativnu energiju I pustite da se radujemo petku.
-
todd_smith
#1835 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Hamburg i Lazio vrhunski klubovi
Cak je i Roma diskutabilna u tome

- Edin H.
#1836 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
I to bolji od recimo Evertonatodd_smith wrote:Hamburg i Lazio vrhunski klubovi
-
todd_smith
#1837 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Roma, da.
Ovi ostali, ne.
Ovi ostali, ne.
- Point.
#1838 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
I Lazio i HSV bi oderali ovaj Everton.todd_smith wrote:Roma, da.
Ovi ostali, ne.
- limeni
#1839 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Ponavljam,
BIH - REPUBLIC OF IRELAND 4-1
- nKrkan
#1840 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Imam osjećaj da populacija ne doživljava reprezentaciju kao u periodu 2011 - 2014 , vidim nema neke euforije pred ovu Irsku
- Edin H.
#1841 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Je'l sa Beshom ili bez?Point. wrote:I Lazio i HSV bi oderali ovaj Everton.todd_smith wrote:Roma, da.
Ovi ostali, ne.
- Laertes
#1842 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Morel' litra šljive (ovogodišnja, sam pek'o) i kila visočke pečenice?todd_smith wrote:Imam jednu (mozda dvije) viska kartu za utakmicu u Dublinu, ako kome treba neka se javi u PP. Najbolja ponuda nosi.
- It_is_a_Leclerc
#1843 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Point. wrote:Haj sta ste se prepali i predali prije nego sto je utakmica i pocela. Procemo ih, lagano samo.
- Edin H.
#1844 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
limeni wrote:Ponavljam,
Sta ako izradis?
- mO k3
#1845 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Laertes wrote:Morel' litra šljive (ovogodišnja, sam pek'o) i kila visočke pečenice?todd_smith wrote:Imam jednu (mozda dvije) viska kartu za utakmicu u Dublinu, ako kome treba neka se javi u PP. Najbolja ponuda nosi.
@todd prodaj @pointu , ali molim nemoj da uduplis nego trazi troduplo
- Edin H.
#1846 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
mO k3 wrote:Laertes wrote:Morel' litra šljive (ovogodišnja, sam pek'o) i kila visočke pečenice?todd_smith wrote:Imam jednu (mozda dvije) viska kartu za utakmicu u Dublinu, ako kome treba neka se javi u PP. Najbolja ponuda nosi.
- Laertes
#1847 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
A što ba pointu, jel' to kažeš da moja šljiva ne valja?mO k3 wrote:Laertes wrote:Morel' litra šljive (ovogodišnja, sam pek'o) i kila visočke pečenice?todd_smith wrote:Imam jednu (mozda dvije) viska kartu za utakmicu u Dublinu, ako kome treba neka se javi u PP. Najbolja ponuda nosi.
- mO k3
#1848 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
@leartes ja sam u to siguran da tvoja sljiva valja
... ali sa ovo sa @pointom je insider 
- Edin H.
#1849 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
Evo malo za zagrijavanje
- Point.
#1850 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska
@Moke.....priznaj koliko si uvalio karata i za koliko si dobar?