EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

incognito071

#1526 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

A1fa wrote:
todd_smith wrote:https://streamable.com/eccg

zavuce ga Irac Asmiru veceras.

Po meni njihov najvrijedniji igrac, najvise trci, zapne, krv pisa svaku utakmicu. Sreca pa nece igrati prvu zbog crvenog.
I Waltersu su 32 godine, ako se nasa odbrana sa Irskim dedama ne moze nosati, ne znam onda skim moze... :roll: po meni oni nece niti mogu vrsiti konstantne pritiske, to ce biti mix bunkera i onda povremeni presing....jedino Long ima 28 godina, ostalo sve 32 i vise...ovaj dvomec bi mogao otici vrlo lako na stranu fizicki spremnije ekipe....drago mi je sto sa Mesom imamo opreznog trenera, ja ne mislim da ce se u Zenici ista zavrsiti, kljucni mec je u Dublinu. Moja prognoza je nerijeseno u Zenici i pobjeda u Dublinu, ako prezivimo prvih 15 minuta...

Haj mi svega ti tvog objasni ovo boldirano.
Posebno ako ce oni u prvoj tekmi u Zenici biti znatno oslabljeni.
ILVIIR

#1527 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

mislim da se ovo sa igracima koji fale previse precjenjuje. evo mi bez dzeke dobismo dvije ponajteze utakmice. ako se ne varam, kod iraca je falilo par bitnih igraca protiv njemacke.
igraci koji ne igraju dobiju zamjenu, koja se uglavnom pokaze poprilicno dobro, jer zeli da se dokaze sto vise.

puno relevantnije od toga ko nece igrati jeste po meni ko ima 2 zuta kartona i ko ce igrati nakon povrede ili sa nekom laksom povredom (bolovima)!
Logovan

#1528 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Logovan »

golfiista wrote:Image

Mašala! :bih: :bih:

Prva utakmica je ključna, bar dva gola razlike i to bez primljenog, sve drugo je ravno samoubistvu. U Dablinu će biti kompletni i vrlo ubojiti pred domaćom publikom, dok mi sasvim sigurno nećemo biti u kompletnom sastavu zbog zutih kartona. Zato sam siguran da je ključ prolaska u prvoj utakmici.
Pa da smo sami birali koji da ne igraju prvu, ne bi bolje odabrali. :D
GeneralBHF

#1529 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by GeneralBHF »

Logovan wrote:
golfiista wrote:Image

Mašala! :bih: :bih:

Prva utakmica je ključna, bar dva gola razlike i to bez primljenog, sve drugo je ravno samoubistvu. U Dablinu će biti kompletni i vrlo ubojiti pred domaćom publikom, dok mi sasvim sigurno nećemo biti u kompletnom sastavu zbog zutih kartona. Zato sam siguran da je ključ prolaska u prvoj utakmici.
Pa da smo sami birali koji da ne igraju prvu, ne bi bolje odabrali. :D

Velike su mogucnosti da Long bude spreman. McCarthy je daleko bitniji igrac i oko njega ce sve biti poslozeno a nasa lijeva strana ce tesko probijati njihovu desnu gdje to Coleman dobro drzi. Njihova 2 beka su izuzetno dobra s tim da Brady zna da ostane u napadu s da treba navesti da zna veoma dobro ubaciti loptu za razliku od nasih bekova.

2:0 u Zenici!

Za uzvratnu u Dublinu trebalo bi Kolasinca staviti sa Besicem da rade totalnu destrukciju tako da bi kompletno zatvorili i jedino tako mozemo izvuci 0:0!
TMovac

#1530 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by TMovac »

ILVIIR wrote:mislim da se ovo sa igracima koji fale previse precjenjuje. evo mi bez dzeke dobismo dvije ponajteze utakmice. ako se ne varam, kod iraca je falilo par bitnih igraca protiv njemacke.
igraci koji ne igraju dobiju zamjenu, koja se uglavnom pokaze poprilicno dobro, jer zeli da se dokaze sto vise.

puno relevantnije od toga ko nece igrati jeste po meni ko ima 2 zuta kartona i ko ce igrati nakon povrede ili sa nekom laksom povredom (bolovima)!
Razlika je kada fale 2-3 igraca jednoj Njemackoj, Spaniji, Belgiji.... ( koje imaju toliku bazu kvalitetnih igraca da bi komotno mogli sastaviti 2-3 kvalitetne reprezentacije ). I tu se nedostatak igraca skoro i ne osjeti. A razlika je kada fale 2-3 igraca jednoj ekipi koja ima par kvalitetnih igraca. i tu se nedostatak bas osjeti. jer ovi koji bi ih trebali zamjeniti nisu ni priblizni kvalitetom. a pita se od govana ne moze napraviti.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#1531 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

incognito071 wrote:
A1fa wrote:
todd_smith wrote:https://streamable.com/eccg

zavuce ga Irac Asmiru veceras.

Po meni njihov najvrijedniji igrac, najvise trci, zapne, krv pisa svaku utakmicu. Sreca pa nece igrati prvu zbog crvenog.
I Waltersu su 32 godine, ako se nasa odbrana sa Irskim dedama ne moze nosati, ne znam onda skim moze... :roll: po meni oni nece niti mogu vrsiti konstantne pritiske, to ce biti mix bunkera i onda povremeni presing....jedino Long ima 28 godina, ostalo sve 32 i vise...ovaj dvomec bi mogao otici vrlo lako na stranu fizicki spremnije ekipe....drago mi je sto sa Mesom imamo opreznog trenera, ja ne mislim da ce se u Zenici ista zavrsiti, kljucni mec je u Dublinu. Moja prognoza je nerijeseno u Zenici i pobjeda u Dublinu, ako prezivimo prvih 15 minuta...

Haj mi svega ti tvog objasni ovo boldirano.
Posebno ako ce oni u prvoj tekmi u Zenici biti znatno oslabljeni.
Oni i da igraju u najjacem sastavu, u Zenici bi isli na zatvaranje utakmice i na nerjeseno. Od Mese ne ocekujem srljanje, bit ce to terenska dominacija sa nase strane ali sa vrlo malo suteva na gol. Do gola cemo pokusati doci kao i protiv Welsa, nabijanjem na Dzeku i preskakanjem igre, pravu ofanzivu mozes ocekivati posle standardne Mesine prve izmjene u 68-70 minuti... Ako udje koja, dobro i jeste, ali meni Zenica mirise na 0:0.
Postizanju gola cemo biti najblizi iz prekida uz Salihovica i Pjanica, ali za to bi trebaoneko i pasti nekad oko 16 metara... :roll:

Gore ce oni pokusati da dominiraju, a mi sa Besicem nazad u ekipi cemo imati igraca koji moze presjeci, oduzeti loptu i brzo presaltati iz defanzive u ofanzivu. Jedan gol nas znaci da oni moraju dati 2, onda ide panika, voda u usima, srljanje...

Eto, to je ono sta ja kontam...meni njihovi napadaci ne uljevaju strahopostovanje ni njihova ofanzivna igra. Ekipno su opasni i takve ekipe su bolje obicno u gostima nego kod kuce...
trcicu trceci

#1532 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by trcicu trceci »

To nije kontanje, to je bacanje kasika :lol: ti znas hoce li biti slobodnjaka, ko ce dominirati hahah nidje veze
Mustang1

#1533 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mustang1 »

Ne bi bilo lose da se nasi malo i bacakaju oko 20.ak metara od njihovog gola :D Jbg nek 4 dobiju zuti zbog simuliranja a 5. nek bude faul odlicna statistika :D
incognito071

#1534 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by incognito071 »

Jedna stvar je sigurna a to je da u Zenici 100000000000% nece biti 0-0.

@Alfa, ako Mesa ne pokusa rjesiti baraz s ovom prvom tekmom u Zenici onda nam je jadna majka.
Traziti neki rezultat tamo a ganjati neku siguricu u Zenici je suludo, nadam se da ti ne moram objasnjavati zasto.
A1fa

#1535 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

trcicu trceci wrote:To nije kontanje, to je bacanje kasika :lol: ti znas hoce li biti slobodnjaka, ko ce dominirati hahah nidje veze
Pa slobodnjaci jesu kasika, teza da cemo imati posjed lopte nije...ako to dvoje ne znas razlikovati fulio si temu...
A1fa

#1536 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

incognito071 wrote:Jedna stvar je sigurna a to je da u Zenici 100000000000% nece biti 0-0.

@Alfa, ako Mesa ne pokusa rjesiti baraz s ovom prvom tekmom u Zenici onda nam je jadna majka.
Traziti neki rezultat tamo a ganjati neku siguricu u Zenici je suludo, nadam se da ti ne moram objasnjavati zasto.
Ja samo ne mislim da ce se srljati od prve minute. Pa protiv Welsa ti je trebala pobjeda vise nego sada pa kako je igrao?
Ne znam sto ljudi misle da mi ne mozemo gore ni X odigrati....glavne smjernice u obje ekipe u ovakvim prvim utakmicama je da se ne primi gol. Jos kad imas domaceg trenera kojem je filozofija da napad dobija utakmice a odbrana osvaja prvenstva, onda se moze ocekivati oprezna utakmica sa nase strane.
Last edited by A1fa on 28/10/2015 14:32, edited 1 time in total.
Mustang1

#1537 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mustang1 »

Evo vam jedna matematicka racunica :D Koliko Dzeko zabije nocas toliko cemo i mi na Bilinom zabiti :D
A1fa

#1538 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by A1fa »

-
trcicu trceci

#1539 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by trcicu trceci »

Mustang1 wrote:Evo vam jedna matematicka racunica :D Koliko Dzeko zabije nocas toliko cemo i mi na Bilinom zabiti :D
nidje veze ti je to, koliko Roma da golova toliko cemo i mi
Tomahawk11
Globalni moderator

#1540 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Ovo vezano za povrede, neko misli da ce se nesto bitno promijeniti od petka do ponedeljka?
Prica o revansu je u najmanju ruku ko da je revans za 15, a ne za 3 dana.
Fudo387

#1541 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Fudo387 »

Ma nije ovo toliko ni komplikovano, mi znamo lopte-oni ne znaju lopte.
Mogu nas dobiti na sirovu snagu, kontru, ili da mi nesta budalesemo i eksperimentisemo kao protiv Kipra u zadnjoj utakmici.
Umrtvi igru, kontrolisi posjed lopte, od noge do noge, polako i strpljivo trazi rupu kod njih i cekaj njihovu gresku, a napravice je
garant, neko ce ispasti iz igre, dodace je Dzeki u strahu, ma nesta ce zajebat.
Ako ga do 70 minute ne uvalimo, uvodi drugog napadaca i svi napred-svi nazad, opsta opsada njihovog gola. :D
Moramo ih pobijediti kuci, remi ili poraz znace alahimanet.
Sumnjam da bi se u gostima mogli iscupati.
todd_smith

#1542 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Pa danas fudbal vise pali na snagu nego na znanje
burger_pasa

#1543 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by burger_pasa »

Jao kakvih ovdje nebuloza od komentara ima... pa fudbal se ne zasniva na jednom pojedincu... nije repka Dzeko... niti je repka Pjanic... repka treba da bude 11 momaka koji ce pokazati samopouzdanje, fudbalsku zrelost, izvrsavanje taktike, trcanje, pokrivanje terena itd...
Mi jos uvijek igramo fudbal iz 70 tih, bez neke velike taktike, ocekujuci da pojedinac odluci susret... Ako zelimo ici naprijed, ako zelimo pobjedjivati velike ekipe, onda moramo shvatiti da je fudbal timski sport i da 11 igraca mora igrati zrelije, kompaktnije, sa vise trcanja, vise pameti u glavi itd...
ILVIIR

#1544 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

Fudo387 wrote:Ma nije ovo toliko ni komplikovano, mi znamo lopte-oni ne znaju lopte.
Mogu nas dobiti na sirovu snagu, kontru, ili da mi nesta budalesemo i eksperimentisemo kao protiv Kipra u zadnjoj utakmici.
Umrtvi igru, kontrolisi posjed lopte, od noge do noge, polako i strpljivo trazi rupu kod njih i cekaj njihovu gresku, a napravice je
garant, neko ce ispasti iz igre, dodace je Dzeki u strahu, ma nesta ce zajebat.
Ako ga do 70 minute ne uvalimo, uvodi drugog napadaca i svi napred-svi nazad, opsta opsada njihovog gola. :D
Moramo ih pobijediti kuci, remi ili poraz znace alahimanet.
Sumnjam da bi se u gostima mogli iscupati.
i ja sam jako pesimistican ako bude remi, pogotov neki 0:0 sto pojedinci zele.

odmah se sjetim 0:0 u zenici protiv portugala i 6:2 u revansu :((((((((((
Fudo387

#1545 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Fudo387 »

todd_smith wrote:Pa danas fudbal vise pali na snagu nego na znanje
Ne znam koliko je ta tvrdnja tacna, dalo bi se o tome.
Najdominantniji fudbalski klub i istoriji ovog sporta, Barselona, na svakoj poziciji ima fudbalskog virtuoza.
Ne vjerujem da bi bili toliko uspjesni da se samo koncentrisu na sirovu snagu.
todd_smith

#1546 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Barcelona je fudbalska anomalija
Fudo387

#1547 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Fudo387 »

todd_smith wrote:Barcelona je fudbalska anomalija
e jebi ga sad.
todd_smith

#1549 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Fudo387 wrote:
e jebi ga sad.
Pa svako 50 godina se desi da imas period od 4-5 godina gdje jedna ekipa ima 11 igraca od cega je namanje 8 diskutabilno najbolji igrac u svijetu na toj poziciji, jos na to dodaj da imaju najboljeg igraca svih vremena i da ih je pola igralo zajedno od 12 godine.

To je ono kao normalna pojava u fudbalu?
Fudo387

#1550 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Fudo387 »

todd_smith wrote:
Fudo387 wrote:
e jebi ga sad.
Pa svako 50 godina se desi da imas period od 4-5 godina gdje jedna ekipa ima 11 igraca od cega je namanje 8 diskutabilno najbolji igrac u svijetu na toj poziciji, jos na to dodaj da imaju najboljeg igraca svih vremena i da ih je pola igralo zajedno od 12 godine.

To je ono kao normalna pojava u fudbalu?
Normalno je da takve ekipe, kao sto si i sam napisao, dominiraju fudbalom.
Znaci, znanje vs sirova snaga, znanje vazda prevlada.
Ili po onoj narodnoj, um caruje-snaga klade valja.
:D
Locked