EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

limeni

#1126 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by limeni »

@north: Prijatelju dragi, cijenim tebe ali zasto trebamo vazda nesto strahovati u grcu kada smo kvalitetnija reprezentacija od protivnika? Vazda je kod nas ona luzerska prica Amara Osima te "imaju vise para", "nemamo sanse", "oni imaju budzet"..
Pa ako se bojimo Irske koja zasluzuje zaista respekt onda nismo za euro i neka nas odmah kuci.
Ljudi dragi njih treba razbit u Zenici jer im fale glavni igraci, onaj o shea, long, onaj drugi stoper, onaj vezni...
Nama da fale Spahic, Mujdza, Pjanic i Dzeko i ja bi se prepao ali mi cemo Insallah biti kompletni i treba ih napasti u Zenici i ako zabijemo 2 komada u prvom poluvremenu oni se gube.
Bolji smo, imamo veci motiv, snaga nam je zajednistvo i ne mogu nam nista!
noiserr

#1127 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by noiserr »

luckylaka

#1128 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by luckylaka »

limeni wrote:@north: Prijatelju dragi, cijenim tebe ali zasto trebamo vazda nesto strahovati u grcu kada smo kvalitetnija reprezentacija od protivnika? Vazda je kod nas ona luzerska prica Amara Osima te "imaju vise para", "nemamo sanse", "oni imaju budzet"..
Pa ako se bojimo Irske koja zasluzuje zaista respekt onda nismo za euro i neka nas odmah kuci.
Ljudi dragi njih treba razbit u Zenici jer im fale glavni igraci, onaj o shea, long, onaj drugi stoper, onaj vezni...
Nama da fale Spahic, Mujdza, Pjanic i Dzeko i ja bi se prepao ali mi cemo Insallah biti kompletni i treba ih napasti u Zenici i ako zabijemo 2 komada u prvom poluvremenu oni se gube.
:thumbup: Upravo tako.Samo moliti Dragog Boga da ovaj period prodje bez nekih povreda.
mO k3

#1129 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by mO k3 »

limeni wrote:@north: Prijatelju dragi, cijenim tebe ali zasto trebamo vazda nesto strahovati u grcu kada smo kvalitetnija reprezentacija od protivnika? Vazda je kod nas ona luzerska prica Amara Osima te "imaju vise para", "nemamo sanse", "oni imaju budzet"..
Boldirano je u redu
sve ostalo sto si napisao stoji ili ih razbijemo ili da ja dodam ne trebamo ici u francusku :thumbup:
Mali_Vuk

#1130 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mali_Vuk »

:thumbup: :bih:

Obje tekme dobijamo sa po dva gola razlike.

Jer smo tako u mogućnosti.

Image

:D
Crvena Tifoza

#1131 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Crvena Tifoza »

Mali_Vuk wrote:
:thumbup: :bih:

Obje tekme dobijamo sa po dva gola razlike.

Jer smo tako u mogućnosti.

Image

Postavi ovaj video. :D
Point.

#1132 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Point. »

Sta je sljunkare, kak'a je to prpa? :D

Bolan, kvalitetnija smo ekipa od Iraca. Svaka njima cast al ce prvenstvo gledati preko malih ekrana. Ukoliko budemo bez povreda usli u ovaj dvomec, ja mislim da bi ih trebali uzeti, posebno u Zenici napraviti dobar rezultat a u revansu kontam da ce Besic pokusati da se iskupi za glupost time sto ce odigrati utakmicu zivota. Kako god kontam, saberem i oduzmem.....jaci smo.
Mali_Vuk

#1133 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mali_Vuk »

Crvena Tifoza wrote:

Ima negdje duža verzija, ne mogu sad da nađem.
Bosanski_kralj

#1134 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Bosanski_kralj »

Šibicar wrote:Irci nam tehnički ne mogu parirati to je jasno,ali smo mi trkački inferiorni u odnosu na njih,pa vidjećemo šta će prevagnuti jer nam do sada trkačke reprezentacije nikad nisu odgovarale.....Po meni bi bilo dobro za nas da nametnemo stil igre koji njima ne odgovara tj. da malo umrtvimo utakmicu,polako i strpljivo gradimo naše napade,mislim da bi tako imali puno veće šanse za odlazak na EP,nego da se upustimo u neku trku sa njima bez obzira kol'ki oni tehnički panjevi bili.
Ne slažem se sa ovim da nam ne odgovaraju trkačke ekipe. Ja nekako mislim da nama ne odgovaraju tehnički potkovane reprezentacije. Ove trkačke smo znali dobiti, ali čim je naišla reprezentacija koja nam sakrije loptu bili smo donji.
Laertes

#1135 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Laertes »

nKrkan wrote:Image

Biće vako u Dublinu opet :thumbup: :bih:
Neće. Neće bit' čika Senada :D Biće čika Spaho :D
ILVIIR

#1136 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

ILVIIR wrote:interesuje me statistika zadnjih 4-5 baraza ko je vise dobio duela: tim sto igra kod kuce uzvratnu utakmicu ili gosti. naravno podjeljeno na nosioce i nenosice!

ako je nekom mrsko nek odradi, inace cu ja kasnije nekad..
2014 se kvalifikovali (zadnja utakmica se igrala kod tima u zagradi):

nosilac (nenosilac)
nenosilac (nosilac)
nosilac (nenosilac)
nosilac (nosilac)

2012:
nosilac (nosilac)
nosilac (nosilac)
nosilac (nenosilac)
nosilac (nosilac) :(((((((((((((((((((

2010:
nosilac (nenosilac)
nosilac (nenosilac) :(((((((((((((((
nosilac (nosilac)
nenosilac (nenosilac)

2008: nije bilo baraza

2006:
nosilac (nenosilac)
nosilac (nenosilac)
nosilac (nosilac)

2004: nije bilo nosioca-nenosioca. jako interesantno je, da su 4 od 5 duela pobjedili timovi koji su imali prvu utakmicu kod kuce a revans u gostima!!!!!!!!!!!

- znaci imamo 15 utakmica od kojih samo 2 pobjedjuju nenosioci, a 13 pobjedjuju nosioci!
- u 8 utakmica od 15 se igrao revans kod nenosioca i od tih 8 utakmica samo 1 duel je pobjedio nenosilac!

radi ilustracije sam ofarbao duele u zelenu boju koji su identici varijanti ako se bosna kvalifikuje, a crvenom bojom, ako se irska kvalifikuje.
Last edited by ILVIIR on 19/10/2015 23:29, edited 1 time in total.
Crvena Tifoza

#1137 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Crvena Tifoza »

Mali_Vuk wrote:
Crvena Tifoza wrote:

Ima negdje duža verzija, ne mogu sad da nađem.
:thumbup: :thumbup:

:lol:

Al me nasmija, hvala ti! :D
SSemir

#1138 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SSemir »

trcicu trceci wrote:Mene nekako najvise strah povreda. Evo Garcija izjavio da Dzeko sutra pocinje protiv apotekara, ne znam je li bolje da nasi igraci ne igraju ili da igraju. Jos jedan izostanak Dzeke ili Pjanica tesko da bi u barazu nadoknadili kao u ova prethodna dva susreta.
zato je Vedo i napravio crveni. ako mu daju kaznu od samo jedne utakmice, Vedo ce se zaliti, traziti veci kaznu :-D
Idemedosumom

#1139 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

ILVIIR wrote:
ILVIIR wrote:interesuje me statistika zadnjih 4-5 baraza ko je vise dobio duela: tim sto igra kod kuce uzvratnu utakmicu ili gosti. naravno podjeljeno na nosioce i nenosice!

nosioc (nenosioc)
nenosioc (nosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc)

2012:
nosioc (nosioc)
nosioc (nosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc) :(((((((((((((((((((

2010:
nosioc (nenosioc)
nosioc (nenosioc) :(((((((((((((((
nosioc (nosioc)
nenosioc (nenosioc)

2006:
nosioc (nenosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc)

2004: nije bilo nosioca-nenosioca. jako interesantno je, da su 4 od 5 duela pobjedili timovi koji su imali prvu utakmicu kod kuce a revans u gostima!!!!!!!!!!!

- znaci imamo 15 utakmica od kojih samo 2 pobjedjuju nenosioci, a 13 pobjedjuju nosioci!
- u 8 utakmica od 15 se igrao revans kod nenosioca i od tih 8 utakmica samo 1 duel je pobjedio nenosioc!

radi ilustracije sam ofarbao duele u zelenu boju koji su identici varijanti ako se bosna kvalifikuje, a crvenom bojom, ako se irska kvalifikuje.
Svaka čast na istraživanju :thumbup:

Ipak smatram da je ta statistika manje više beskorisna. S Portugalom smo imali obje varijante, i oba puta smo ispali. Isto tamo smatram da bi imali jednake šanse protiv Irske i da igramo uzvratnu u Zenici.

Samo moram ovo dodati, brate dragi, u nominativu jednine se kaže NOSILAC, ne NOSIOC. Može i hrvatska varijanta NOSITELJ. -Ovo se nažalost odnosi na pola foruma.
Edin H.

#1140 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

Telaho bukiran :D
tr_ba

#1141 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by tr_ba »

Edin H. wrote:Telaho bukiran :D
hahahha
ima li kake novine u vezi karata?
SkyLimit

#1142 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Obratite paznju na gornji desni ugao

Image

Mesa kao da namjerno hoce da kida zivce Fanaticosima, sto su oni vise protiv Vranjesa on ga vise forsira, stoper, zadnji vezni, desni bek nije bitno, za njeg mora biti mjesta :D
Mirza007

#1143 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mirza007 »

Idemedosumom wrote:
ILVIIR wrote:

nosioc (nenosioc)
nenosioc (nosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc)

2012:
nosioc (nosioc)
nosioc (nosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc) :(((((((((((((((((((

2010:
nosioc (nenosioc)
nosioc (nenosioc) :(((((((((((((((
nosioc (nosioc)
nenosioc (nenosioc)

2006:
nosioc (nenosioc)
nosioc (nenosioc)
nosioc (nosioc)

- u 8 utakmica od 15 se igrao revans kod nenosioca i od tih 8 utakmica samo 1 duel je pobjedio nenosioc!

Svaka čast na istraživanju :thumbup:

Ipak smatram da je ta statistika manje više beskorisna. S Portugalom smo imali obje varijante, i oba puta smo ispali. Isto tamo smatram da bi imali jednake šanse protiv Irske i da igramo uzvratnu u Zenici.

Samo moram ovo dodati, brate dragi, u nominativu jednine se kaže NOSILAC, ne NOSIOC. Može i hrvatska varijanta NOSITELJ. -Ovo se nažalost odnosi na pola foruma.
Ne bih rekao da je beskorisna. Bottom line je da uglavnom pobjedjuju nositelji. Portugal je protiv nas bio nositelj I mi smo gubili.
Drugo sto vidim korisno ovdje je da UEFA/FIFA lista ipak potvrdjuje neku kvalitetu, barem temeljeno na ovim rezultatima iz baraza. Mozda nije precizna 100% ali daje neku orijentaciju o kvalitetu pojedine reprezentacije.
Neka se potvrdi ova statistika.
Mirza007

#1144 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mirza007 »

Kladionice nam isto daju prednost nad Ircima za prvu utakmicu u Zenici.
Crvena Tifoza

#1145 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Crvena Tifoza »

SkyLimit wrote:Obratite paznju na gornji desni ugao

Image

Mesa kao da namjerno hoce da kida zivce Fanaticosima, sto su oni vise protiv Vranjesa on ga vise forsira, stoper, zadnji vezni, desni bek nije bitno, za njeg mora biti mjesta :D
Obraćam pažnju na donji lijevi ugao i ne mogu da se grohotom ne nasmijem. :D
Idemedosumom

#1146 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Mirza007 wrote: Ne bih rekao da je beskorisna. Bottom line je da uglavnom pobjedjuju nositelji. Portugal je protiv nas bio nositelj I mi smo gubili.
Drugo sto vidim korisno ovdje je da UEFA/FIFA lista ipak potvrdjuje neku kvalitetu, barem temeljeno na ovim rezultatima iz baraza. Mozda nije precizna 100% ali daje neku orijentaciju o kvalitetu pojedine reprezentacije.
Glavni cilj istraživanja je (valjda) bio da utvrdi koji je uticaj igranja prve utakmice kući a uzvratne u gostima i vice versa. Ovaj podatak poprilično pada u sjenu činjenice da uglavnom nosilac pobjeđuje nenosioca (boldirano), ali to smo manje-više već znali.

Eh sad, džaba Mađarskoj što je nosilac, kad su im svi mogući protivnici u najmanju ruku bare-bare s njima.

Dakle, na kraju se ipak svodi na objektivnu procjenu jačine protivnika, stila igre, sastava (povrede, kartoni), atmosfere i sl.
insaneinthebrain

#1147 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by insaneinthebrain »

kakvog sve sranja nece izaci u ovom havazu :lol: :run:
Idemedosumom

#1148 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Idemedosumom »

Dragi moji ljudi, pogledajte kako smo se s Argentinom nosali:

Nek mi neko objasni ko je naograiso poslije ove tekme, naši igrači, pape, savez ili svi.

Elem, vidjelo se da ni u našoj super formi nismo znali/mogli kontre istrčavati.
Edin H.

#1149 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Edin H. »

tr_ba wrote:
Edin H. wrote:Telaho bukiran :D
hahahha
ima li kake novine u vezi karata?
Moras pratiti informacije na website-u Saveza, i na vrijeme podnijeti zahtjev.
ILVIIR

#1150 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

Idemedosumom wrote:
Mirza007 wrote: Ne bih rekao da je beskorisna. Bottom line je da uglavnom pobjedjuju nositelji. Portugal je protiv nas bio nositelj I mi smo gubili.
Glavni cilj istraživanja je (valjda) bio da utvrdi koji je uticaj igranja prve utakmice kući a uzvratne u gostima i vice versa. Ovaj podatak poprilično pada u sjenu činjenice da uglavnom nosilac pobjeđuje nenosioca (boldirano), ali to smo manje-više već znali.

Eh sad, džaba Mađarskoj što je nosilac, kad su im svi mogući protivnici u najmanju ruku bare-bare s njima.

Dakle, na kraju se ipak svodi na objektivnu procjenu jačine protivnika, stila igre, sastava (povrede, kartoni), atmosfere i sl.
slazem se sa ciljem "istrazivanja", ali ne kontam zasto podatak pada u vodu. pa upravo ovo pokazuje, da je poprilicno nebitno gdje se igra prva a gdje revans utakmica!

neko spomenu da smo imali s portugalom obje varijante i oba puta izgubili. pa i to je dokaz vise, da nije bitno gdje se igra prva a gdje revans utakmica.
Locked