Ne potpisujem!!test01 wrote:Poljska je bila bolja i zasluzila pobjedu,a da je ono u 91. minuti bio penal,onda bi na svakoj utakmici bilo 100 penala.
Sudija je zajebo Poljake i lansirao Hrvate medju 8 najboljih.
EP12 ... Austrija - Poljska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
LSD
#51 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
- Frane-x
#52 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Austrija je bila bolja, i božica Fortuna ih je za to nagradila penalom.
-
zemo_online
#53 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
janje_ wrote:ja ne znam jesmo li mi gledali istu tekmu.. one 3-4 sanse iz prvog poluvremena za austriju su trebala biti najmanje 2 gola..test01 wrote:Poljska je bila bolja i zasluzila pobjedu,a da je ono u 91. minuti bio penal,onda bi na svakoj utakmici bilo 100 penala.
Sudija je zajebo Poljake i lansirao Hrvate medju 8 najboljih.
priznajem da nisam gledao 1. poluvrijeme.
- cyprus
- pirmin
#55 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
ccc izgubljena dva boda .

Idemo dalje!
Das Wunder von Wien wartet auf Piefken!

Idemo dalje!
Das Wunder von Wien wartet auf Piefken!
-
vjecnobordo
-
LSD
#57 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja?? to je pravo pitanje...jer ovo što je Njemacka danas pokazala je ispod svih mogucih ocekivanja i normi za reprezetaciju takvog renomea.
- Edin H.
#58 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Realan rezultat.
Poljaci gol iz offside-a, Austrijanci iz kontraverznog penala
Poljaci gol iz offside-a, Austrijanci iz kontraverznog penala
- pirmin
#59 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Definitivno ne.LSD wrote:Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja??
Svabe ce ih , onako nabrijani , poslije danasnjeg poraza rasuti u tuce dijelova.
Volio bih da grijesim ali sam u zadnje 2-3 godine suvise katastrofalnih tekmi gledao da bi bio optimisticniji.
Jedino sto Austrijancima ostaje je mastanje o tzv. "Beckom cudu" koje bi asociralo na slavnu pobjedu nad Svabama 1978 od 3:2 sa Kranklom,Prohaskom i ekipom.
- Chemist
#60 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Rezultat kakav je takav je, meni se ne svidja, sada su nam komsije iliti susjedi sigurni u prolazu dalje

-
LSD
#61 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Pa i ja sam danas smatrao da je eventualna pobjeda hrvata nad trostrukim prvacima evrope njemacima SF ili "cudo"...ali eto desi se to cudo...tako da i austrijanci imaju pravo da se nadaju svom cudu,isto kao i danas hrvati.pirmin wrote:Definitivno ne.LSD wrote:Ljudi,mogu li austrijanci pobijediti u 3.kolu Njemacku i tako proci u naredni krug takmicenja??
Svabe ce ih , onako nabrijani , poslije danasnjeg poraza rasuti u tuce dijelova.
Volio bih da grijesim ali sam u zadnje 2-3 godine suvise katastrofalnih tekmi gledao da bi bio optimisticniji.
Jedino sto Austrijancima ostaje je mastanje o tzv. "Beckom cudu" koje bi asociralo na slavnu pobjedu nad Svabama 1978 od 3:2 sa Kranklom,Prohaskom i ekipom.
- pirmin
#62 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
Nisam ih ni ja ljubitelj jer se danas orilo Becom i Klagenfurtom "Ajmo,ajmo,ajmo ustase" iz najmanje 60000 grla ipak treba biti realan i priznati da su danasnjom igrom apsolutno zasluzili prolaz u cetvrtfinale.Chemist wrote:Rezultat kakav je takav je, meni se ne svidja, sada su nam komsije iliti susjedi sigurni u prolazu dalje![]()
- Chemist
#63 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
pirmin wrote:Nisam ih ni ja ljubitelj jer se danas orilo Becom i Klagenfurtom "Ajmo,ajmo,ajmo ustase" iz najmanje 60000 grla ipak treba biti realan i priznati da su danasnjom igrom apsolutno zasluzili prolaz u cetvrtfinale.
Ah, koliko oni svojom igrom, toliko i svabe svojom gluposcu.Takticki je Hrvatska nadigrala Njemacku i to treba da udje u trenerske skole kako i reprezentacije koje slove za one koje igraju slobodniji stil mogu da odigraju bas bas discipinovano i odgovorno...Mada u tome ne lezi sva sustina pobjede jer su i njemacki igraci bili bas bas losi, ne zato sto su ih Hrvati dobro markirali vec prosto sto nije bio njihov dan... Gomeza nije bilo, Klosea isto, Balack se vise svadjao i pricao nego sto je podijelio par dobrih pasova, Jensen kriv za prvi gol, Lehman dosta nesiguran...drugi gol Hrvatske puka sreca, ono se dogadja jednom i vise nikada...jedini igraci koji su zasluzili neku ocjenu u Njemackoj su Metzelder (tek oporavljen) i Lahm koji je dosta dobro pokrivao cijeli njemacki bok...
Bas sam se nekako nadao da ce Poljaci dobit Austriju, pa onda ici protiv Hrvata na 2 razlike jer ih je takav rezultat vodio dalje, jedan razlike i Hrvati bi isli, a poznajuci da Hrvati uvijek slabo igraju trece kolo, kada vec skoro imaju prolaz pa nesto uprskaju (Australija 2006), pa da poslije dvije pobjede ispadnu, da se vidi da je i to moguce, a onda onaj glupi penal za Austriju i dovidjenja-prijatno...
- pirmin
#64 Re: EP11 ... Austrija - Poljska
Nece ti pape nista na ovoj temi , zamolio sam ga da malo ciganimomax_power wrote: A sa poljakinjama jos bolju....
Nego da ne odemo na of topik, juce sam dobio opomenu zbog onih cehinja
Mada mislim da ovo nije of topik, fudbal je vise od trcanja 22 igraca za loptom na terenu, pogotovo kad igraju reprezentacije.
Apsolutni Off topic:
To za Poljakinje ti vjerujem 100% .
-
sl@ven
#65 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
domacinski rezultat...
- van Basten
#66 Re: EP12 ... Austrija - Poljska
taman sam se pripremio da napišem kako će ovo prvenstvo ući u anale kao prvo gdje domaćini ne da nisu imali naklonost sudija nego čak naprotiv )Švica bez penala u otvaranju, Austrija protiv Hrvatske izgubi iz sumnjivog penala..., danas Austrija prima gol iz čistog ofsajda...), kad ono u 93. minuti, smiješan penal se svira i nepravda izravna a u korist Hrvatske i djelimično Njemačke... šteta glupog penala