Enke izvršio samoubistvo...

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1 Enke izvršio samoubistvo...

Post by Chmoljo »

e tuga ljudi prava... :(

Njemačka u šoku zbog samoubistva Enkea

Sportski i nogometni svijet šokirala je vijest od utorka, kada se saznalo da je 32-godišnji golman njemačke reprezentacije i Hannovera Robert Enke izvršio samoubistvo.

Morgenpost Online je u utorak navečer naveo da je Enke izvršio samoubistvo, te da se bacio pod vlak u malom gradiću Neustadtu u 18.25 sati, kako je spomenutoj web stranici prenio glasnogovornik policije u Hannoveru.

Navodi se, isto tako, da je već duže vrijeme Enke bio potpuno rastrojen i deprimiran, a razlog je taj što su njemački reprezentativac (koji je trebao putovati na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoafričkoj Republici) i njegova supruga Teresa izgubili prije dvije godine kćerku Laru, koja je preminula kao dvogodišnjakinja zbog srčanih problema prilikom rođenja.

Kasnije posvojeno dijete nije zaliječilo rane Roberta Enkea.

- Šokiran sam kao i svi. Nemam niti jednu riječ - rekao je dopredsjednik Borussije iz Mönchengladbacha RanierBonhof, u kojem je klubu između ostalih branio Enke.

- Suosjećamo se s obitelji i nemamo prave riječ za opis ove tragične vijesti. Utučeni smo - bile su riječi Andreasa Trautmanna, glasnogovornika Carl Zeiss Jene, kluba gdje je 1995. godine krenula profesionalna karijera Enkea.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by Chmoljo »

gazija88 wrote:haj sreca pa nije Hasagic, Begovic il onaj Supic :D
:roll: duhovito, fakat. i ja volim crnjak ispričati ponekad, ali ovo je stvarna osoba, ako ti je do zezancije imaš viceve pa tamo opleti.

postavio sam namjerno temu da ljudi mogu čovjeku iskazati saučešće i da se uvjere da novac i status nisu garant za sreću...
scheph

#3 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by scheph »

Boze sacuvaj ovaj forum od ovakvih i slicnih i postedi nas njihovih komentara.

Robert Enke (1977-2009) R.I.P.
ultima_palabra

#4 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by ultima_palabra »

Nekad sam ga kupovao na manageru...nisam znao da je bio tako nesretan :(
RIP Robert
vratnik

#5 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by vratnik »

:(
dnaxy

#6 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by dnaxy »

zalosno..odavno nisam vidio nako simpa tipa..bas je bio uzor u svemu..zao mi je sto se desilo sa malom larom..sad i on , vise nego tuzno..a zalosno i zbog njegove zene kao i one curice koju su adoptirali.. stvarno zalosno..ima istine u onome : najbolji odu mladi.. :(

RIP Robert Enke
winabike

#7 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by winabike »

Napisah već ovo na temi o Bundesligi:

RIP, Roberte... :(

Odlican golman, kojeg zivot i sudbina nisu bas mazili... Prije dvije godine dozivio smrt rodjenog djeteta. Od samog pocetka karijere "talenat stoljeca", kupila ga Barcelona, onda se vucao po nekim drugim i trecim spanskim ligama, da bi se odlucio za povratak u Njemacku, i "tek" u svojoj 31. godini (nakon odlaska Khana, Lehmanna i Hildenbrandta) dosao na mjesto prvog golmana njemacke reprezentacije, i odmah nakon toga dobio tesku bolest (bar tako se spekulise).

Prosli vikend se napokon vratio nakon bolesti na gol Hannovera, medjutim izgleda da je samo htio da se "oprosti" (ovo zadnje je moja pretpostavka).

Jučer je izvršio samoubistvo. Iza njega su ostali supruga i posvojena kćerkica.
strong69

#8 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by strong69 »

:( :( :(
Nemam nista napisati sto bi bilo prikladno. Tuzno je kad se ljudski zivot okonca ovako, podizanjem ruke na samog sebe....
burek_in_space

#9 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by burek_in_space »

@gazija88, josh jedan ovakav ispad i bicesh banovan :!:
dnaxy

#10 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by dnaxy »

winabike wrote:Napisah već ovo na temi o Bundesligi:

Odlican golman, kojeg zivot i sudbina nisu bas mazili... Prije dvije godine dozivio smrt rodjenog djeteta. Od samog pocetka karijere "talenat stoljeca", kupila ga Barcelona, onda se vucao po nekim drugim i trecim spanskim ligama, da bi se odlucio za povratak u Njemacku, i "tek" u svojoj 31. godini (nakon odlaska Khana, Lehmanna i Hildenbrandta) dosao na mjesto prvog golmana njemacke reprezentacije, i odmah nakon toga dobio tesku bolest (bar tako se spekulise).

Prosli vikend se napokon vratio nakon bolesti na gol Hannovera, medjutim izgleda da je samo htio da se "oprosti" (ovo zadnje je moja pretpostavka).

Za Informaciju!!igrao je i za benfiku (bio i kapiten),fenerbahce i tenerifu..tamo je bio posudjen.. trece spanske lige je zaobilazio.. isto i za bolest..sad je bio povredjen, glezanj ili sta vec..da je imao psihicki problema to nije niko znao sem predsjednika hanovera..isto hildebrand nije otisao nego je ispao iz forme , to jest nije igrao za valenciju pa ga vise nisu nominirali..sad imaju bolje..
zlajapravaraja

#11 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by zlajapravaraja »

Tuzno i neshvatljivo.

R.I.P.
winabike

#12 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by winabike »

dnaxy wrote:

Za Informaciju!!igrao je i za benfiku (bio i kapiten),fenerbahce i tenerifu..tamo je bio posudjen.. trece spanske lige je zaobilazio.. isto i za bolest..sad je bio povredjen, glezanj ili sta vec..da je imao psihicki problema to nije niko znao sem predsjednika hanovera..isto hildebrand nije otisao nego je ispao iz forme , to jest nije igrao za valenciju pa ga vise nisu nominirali..sad imaju bolje..
Barcelona ga je prvo "dala" svom drugom timu koji je u trećoj ligi u Španiji, pa poslije posudila Tenerifama, gdje se počeo vraćati u formu. I da, prije Barcelone je bio u Benfici, to sam zaboravio...

Za bolest: navodili su da ima viralnu infekciju. Ova akutna je trajala sad na jesen 6 sedmica - nije bio povrijeđen. Međutim, danas rekoše da to vuče više godina, i stalno liječi. Meni se čini da je fasovao nekada nešto tipa malarije što ima uvijek tendenciju vraćanja (mom prijatelju koji je jednom fasovao malariju u Africi, dva puta mu se vraćala u Europi), i potencijal da mu prekine karijeru... :(

Kako god, RIP Roberte. Bio si veliki golman.
bato99

#13 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by bato99 »

ODLIČAN GOLMAN R.I.P :(
Tomahawk11
Globalni moderator

#14 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by Tomahawk11 »

Robert Enke R.I.P.
dnaxy

#15 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by dnaxy »

winabike wrote:
dnaxy wrote:

Barcelona ga je prvo "dala" svom drugom timu koji je u trećoj ligi u Španiji, pa poslije posudila Tenerifama, gdje se počeo vraćati u formu. I da, prije Barcelone je bio u Benfici, to sam zaboravio...

Za bolest: navodili su da ima viralnu infekciju. Ova akutna je trajala sad na jesen 6 sedmica - nije bio povrijeđen. Međutim, danas rekoše da to vuče više godina, i stalno liječi. Meni se čini da je fasovao nekada nešto tipa malarije što ima uvijek tendenciju vraćanja (mom prijatelju koji je jednom fasovao malariju u Africi, dva puta mu se vraćala u Europi), i potencijal da mu prekine karijeru... :(

Kako god, RIP Roberte. Bio si veliki golman.
Izvor?
winabike

#16 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by winabike »

dnaxy wrote:Izvor?
Jutrošnje vijesti na HR Info radio stanici. Slušao u autu, imali su dug prilog o njemu.
dnaxy

#17 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by dnaxy »

winabike wrote:
dnaxy wrote:Izvor?
Jutrošnje vijesti na HR Info radio stanici. Slušao u autu, imali su dug prilog o njemu.
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... -enke.html

eto tu pise..i sad dosta vise informacija

R.I.P Robert Enke
ranger

#18 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by ranger »

R.I.P
steta velika!
rado_vidjen

#19 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by rado_vidjen »

Evo sa presa.

Kako rece ovaj njegov doktor jos 2003-e mu je dolazio, jer je patio od depresije. On ga je lijecio par mjeseci i bilo mu je bolje, a onda je otisao u Barcelonu. Javio mu se ponovo prije 5-6 sedmica; nije zelio da iko zna, pogotovo javnost, i nikad nije pominjao samubistvo. On mu je preporuciovao neke tablete, ali ih nije htio uzimat...Culi su se jos jucer i nije se moglo nista naslutiti...

Kaze mu zena da je stalno imao strah od "nesupjeha", i da su se povremeno ponavljale depresivne faze, gdje je gubio motivaciju. Poslije smrti djeteta mislila je, da ako su to prebrodili sve ce... ali ocito to je blo previse za njega

RIP Robet Enke
bosnisk_boy

#20 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by bosnisk_boy »

scheph wrote:
Boze sacuvaj ovaj forum od ovakvih i slicnih i postedi nas njihovih komentara.

Robert Enke (1977-2009) R.I.P.
Bolestan komentar ljeci se dok ti je vrijeme gazija. r.i.p za roberta enke zalosno i tuzno i pokazuje kako zivot moze biti okrutan.....
cyprus

#21 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by cyprus »

Tužno :sad: R.I.P.
pirmin

#22 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by pirmin »

Ova vijest me bas sokirala :-?
Neka nadje vjecni mir, zajedno sa kcerkom!
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#23 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by pape »

burek_in_space wrote:@gazija88, josh jedan ovakav ispad i bicesh banovan :!:
Nece dobiti sansu za jos jedan ispad, .... zbog ovoga mu je ban 30 dana.
JThomas

#24 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by JThomas »

bez zajebancije, ja to uvijek govorim - nikad ne znaš šta koga muči. i je li sretan ili nesretan. tipičan primjer čovjeka, sportaša, zvijezde, kojoj zavide i klinci i tinejdžeri i odrasli ljudi...a on digne ruku sam na sebe. nikad ne znaš...
Dila

#25 Re: Enke izvršio samoubistvo...

Post by Dila »

Rece mi jaran, okorjeli ateista :"Rekoh li ja tebi da Bog ne postoji". Iako znam da nije u pravu, nisam znao sta da mu odgovorim. Nadam se da ce tvoja dusa naci vjecni mir, dragi Roberte.
Post Reply