English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

MarlboroGold

#65026 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:41
MarlboroGold wrote: 01/06/2026 19:17 Zašto dio interneta mrzi Arsenal je najviše zbog AFTV-a. Najveći fan channel Engleske (oni su pioniri toga) na youtube uz mnoge PR accountove raznih navijača Arsenala na X-u i slično koji su mnogo glasni i koji i mene često nerviraju. Rivali jedva čekaju da im "ućeraju".

Samo što je to sad amplificirano do te mjere da su i sami klubovi na zvaničnim accountovima počeli da ismijavaju Arsenal, ali je sve krenulo od AFTV-a prije nekih desetak godina. Naravno, zašto u toj mjeri pljuju po Arsenalu.

Ali oni su manjina svakako samo su glasni. To da mrzi cijeli svijet ili cijeli internet je izjava izvučena iz guzice.

Naravno, i medijima je to interesantno i godinama kreiraju razne neosnovane negativne narative o Arsenalu, pa je tu čitav bandwagon rivala da kažu svoje mišljenje što je uglavnom čisti banter.

Dovoljno je pogledati onu dvojicu idiota poput Ohare i Cundy-a na talksportu. Ili Gabby Agbonlahora. Čisti ragebait za klikove i lajkove jer pljuvanje po Arsenalu ih donosi.

To su preuzeli i mediji poput dailymail i drugih pa su počeli pisati o overcelebrating i sličnim glupostima.
Ne znam sta je AFTV. NE znam ko su Ohare i Cundy. Ne znam sta je talksport. Znam ko je Agbonlahor ali ne znam njegove komentare. Daily Mail je englesko zutilo. Ti zivis u nekom Arsenal-centric medijskom sportskom svijetu pa mislis da se sve vrti oko toga.

Svi isto pricaju o Arsenalu. Nije to mrznja prema klubu, vec prema igri ove godine. Imaju ljudi brate oci. 25% posjeca lopte u finalu UCL, hej?! Kad se to zadnji put desilo? :-)
Ja samo kažem da je krenulo odatle i onda je to poprimilo sadašnje mjere.

Kad je Mourinho parkirao autobuse nisu ga hejtali do te mjere.
jeza u ledja

#65027 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Capajebo wrote: 01/06/2026 19:22 Arsenal mi je uvijek bila gotivna ekipa za gledati, tj bili su do unazad dvije-tri godine Artetinog fudbala. Haramball termin je popularizovan zbog Artete prvenstveno.
Arsenal za vrijeme Wengera je bio pojam za lijep fudbal.

Doduse, tad su ih kritikovali zbog toga. :skoljka:
Osmi Socrates

#65028 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Dembele je imao propalu karijeru prije PSG. Praktično ništa nije bilo od njega.

Dobro, hajde, možda je sada star. Ali superstar nije.
jeza u ledja

#65029 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

MarlboroGold wrote: 01/06/2026 19:42
MarlboroGold wrote: 01/06/2026 19:17 Zašto dio interneta mrzi Arsenal je najviše zbog AFTV-a. Najveći fan channel Engleske (oni su pioniri toga) na youtube uz mnoge PR accountove raznih navijača Arsenala na X-u i slično koji su mnogo glasni i koji i mene često nerviraju. Rivali jedva čekaju da im "ućeraju".

Samo što je to sad amplificirano do te mjere da su i sami klubovi na zvaničnim accountovima počeli da ismijavaju Arsenal, ali je sve krenulo od AFTV-a prije nekih desetak godina. Naravno, zašto u toj mjeri pljuju po Arsenalu.

Ali oni su manjina svakako samo su glasni. To da mrzi cijeli svijet ili cijeli internet je izjava izvučena iz guzice.

Naravno, i medijima je to interesantno i godinama kreiraju razne neosnovane negativne narative o Arsenalu, pa je tu čitav bandwagon rivala da kažu svoje mišljenje što je uglavnom čisti banter.

Dovoljno je pogledati onu dvojicu idiota poput Ohare i Cundy-a na talksportu. Ili Gabby Agbonlahora. Čisti ragebait za klikove i lajkove jer pljuvanje po Arsenalu ih donosi.

To su preuzeli i mediji poput dailymail i drugih pa su počeli pisati o overcelebrating i sličnim glupostima.
Ne znam sta je AFTV. NE znam ko su Ohare i Cundy. Ne znam sta je talksport. Znam ko je Agbonlahor ali ne znam njegove komentare. Daily Mail je englesko zutilo. Ti zivis u nekom Arsenal-centric medijskom sportskom svijetu pa mislis da se sve vrti oko toga.

Svi isto pricaju o Arsenalu. Nije to mrznja prema klubu, vec prema igri ove godine. Imaju ljudi brate oci. 25% posjeca lopte u finalu UCL, hej?! Kad se to zadnji put desilo? :-)

Kako nisu? Mourinho je jedan od najomraznijih trenera zadnjih 30 godina. S razlogom.
Doduse to je najvise zbog ponasanja.

No tada, ti njegovi uspjesi su postali dokaz da takva igra moze da funkcionise. Bar tada.

Od tada, fudbal je poprilicno odmakao u kako bih rekao pozitivno napadackom smislu. Ovo sto radi Arsenal dodje kao neki blast from the past. Mozda glupo zvuci, ali mene je na primjer "strah" da ce Arsenalov uspjeh izazvati neki novi trend povratka na parkiranje buseva.

Kritikuje se i Cholo Simeone.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#65030 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

ni meni nisu superstar navedeni dvojac :mrgreen:
jeza u ledja

#65031 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 01/06/2026 19:45 Dembele je imao propalu karijeru prije PSG. Praktično ništa nije bilo od njega.

Dobro, hajde, možda je sada star. Ali superstar nije.
Ok, ako ti tako kazes.
Osmi Socrates

#65032 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

I nije brt u pitanju posjed lopte, nego apsolutno nemanje nikakvog plana da se pritisne protivnik ili istrči jedna normalna kontra.

Grimsby Town kad igra protiv Liverpula zna da neće imati loptu, ali sam siguran da imaju plan kako da istrče kontru.
jeza u ledja

#65033 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

MarlboroGold wrote: 01/06/2026 19:27
drug_profi wrote: 01/06/2026 19:25 Ma sta vas briga. Trofej se racuna.
Ja tako i razmišljam. Bolio bi me k da su uzeli LP na ovakav način.

Jadno je da Čelzi onako nešto objavljuje na X-u, a nisu se kvalificirali ni u konferencijsku ligu. Umjesto da se bave vlastitim klubom koji je krš fokusirali su se na ismijavanje Arsenala. Nemaju ništa pozitivno u svojoj avliji, pa to izgleda lakše podnose sa neuspjehom Arsenala.

Nije ništa drugačije ni po pitanju Tottenhama koji je još gori.
Pa naravno kad navijas za njih. :D
jeza u ledja

#65034 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Velkoski wrote: 01/06/2026 19:47 ni meni nisu superstar navedeni dvojac :mrgreen:
Bruno Fernandes je superstar
Osmi Socrates

#65035 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

U prvih 90, Arsenal je potrošio na krađu vremena 26 minuta. Tačnije, 25 minuta i 56 sekundi. Znači, to je bio game plan I uspio je. Osim što sad kmeče da PSG nije zaslužio trofej.
MarlboroGold

#65036 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:47

Kako nisu? Mourinho je jedan od najomraznijih trenera zadnjih 30 godina. S razlogom.

No tada, ti njegovi uspjesi su postali dokaz da takva igra moze da funkcionise. Bar tada.

Od tada, fudbal je poprilicno odmakao u kako bih rekao pozitivno napadackom smislu. Ovo sto radi Arsenal dodje kao neki blast from the past. Mozda glupo zvuci, ali mene je na primjer "strah" da ce Arsenalov uspjeh izazvati neki novi trend povratka na parkiranje buseva.

Pa eto, Arteti još samo fali da gura prste u noseve drugih trenera ili da pokazuje na kurac pred kamerama kao Cholo da bi se sve zaokružilo :mrgreen:

Ogromna je razlika ta što su danas društvene mreže sve ovo izdigle na mnogo viši nivo nego što je tad bilo. Na Chola i Mourinha su jednostavno navikli vremenom. Arteta je tek sad u tom spotlightu i zato Arsenal i jeste na udaru.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#65037 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:51
Velkoski wrote: 01/06/2026 19:47 ni meni nisu superstar navedeni dvojac :mrgreen:
Bruno Fernandes je superstar
Bruno je babo
Osmi Socrates wrote: 01/06/2026 19:52 U prvih 90, Arsenal je potrošio na krađu vremena 26 minuta. Tačnije, 25 minuta i 56 sekundi. Znači, to je bio game plan I uspio je. Osim što sad kmeče da PSG nije zaslužio trofej.
0.01 xG od 45. do 120. minute, vjerujem da bi FK Sarajevo pod Šenerom napravilo nešto više, ali eto, ja sam dežurni serator svakako
Last edited by Velkoski on 01/06/2026 19:55, edited 1 time in total.
jeza u ledja

#65038 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Bezze gledam ko je prosle godine igrao u finalu za PSG.

Image

Image

:shock:

Osim na golu bukvalno ista ekipa. :shock: :shock:

Jel se ovo ikad prije desilo? :-)

Plus jos od 5 igraca koji su usli, trojica su ista (Zaire-Emery, Barcola i Ramos) :shock: :shock:
jeza u ledja

#65039 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

MarlboroGold wrote: 01/06/2026 19:52

Pa eto, Arteti još samo fali da gura prste u noseve drugih trenera ili da pokazuje na kurac pred kamerama kao Cholo da bi se sve zaokružilo :mrgreen:

Ogromna je razlika ta što su danas društvene mreže sve ovo izdigle na mnogo viši nivo nego što je tad bilo. Na Chola i Mourinha su jednostavno navikli vremenom. Arteta je tek sad u tom spotlightu i zato Arsenal i jeste na udaru.
Ama ne mrzi se Arteta ni blizu kao ova druga dvojica.
jeza u ledja

#65040 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

Osmi Socrates wrote: 01/06/2026 19:52 U prvih 90, Arsenal je potrošio na krađu vremena 26 minuta. Tačnije, 25 minuta i 56 sekundi. Znači, to je bio game plan I uspio je. Osim što sad kmeče da PSG nije zaslužio trofej.
A i o toj kradji vremena se malo prica.

Hajd sto je igra Ko to tamo peva, ali kradja vremena....ko ce nama to da vrati? Treba Heineken da ih tuzi jer su mogli komotno jos jednu reklamu ubacit dok se ovi dogovore ko ce aut izvodit.
Sudija zato kralj. :izet:
Osmi Socrates

#65041 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Pa mislim da utakmicu najbolje opisuje da im sudija nije dozvolio da izvedu korner na kraju prvog zbog krađe vremena. To im je najjača tačka. I tu su krali vrijeme. :lol:
MarlboroGold

#65042 Re: English Premier League

Post by MarlboroGold »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:56

Bogme poprima to te mjere sve više i više, ali se slažem da to nije još na tom nivou.

Opet je do njega kakvog će ga pamtiti dalje. Mislim da Arsenal neće baš igrati ovako sljedeće sezone, ali će biti potrebna pojačanja naprijed.
Last edited by MarlboroGold on 01/06/2026 20:03, edited 1 time in total.
LSD

#65043 Re: English Premier League

Post by LSD »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:55 Bezze gledam ko je prosle godine igrao u finalu za PSG.

Image

Image

Plus jos od 5 igraca koji su usli, trojica su ista (Zaire-Emery, Barcola i Ramos) :shock: :shock:
Pa to im je glavnih 11. Sasvim logico da ce izvesti isti sasatv (minus golman).
Jbg, PSG ima tu jednu prednost u odnosu na ostale lige da moze odmarati glavne igrace u prvenstvu. To jest da im je klupa dovoljno jaka da pobjeđuju nedoraslu konkuenciju u domacoj ligi. Zato nemaju ozljeda, zato isti sastav u finalima.
Npr. Barci je lani u polufinalu falilo 4 iz prvih 11, a to se odmah osjeti. Sve zbog potrosnje i povreda. Jos polufinale.
Capajebo

#65044 Re: English Premier League

Post by Capajebo »

Ni kod Chola ni kod Murinja u najgorim danima se nije slavio korner i otezalo po 2 minute da se izvede. Pokaza sudija u cosak, to erupcija odusevljenja na tribinama, to nabacivanja igraca jedni drugima :lol:
A plus sto se od Chola to i ocekuje, od Murinja se naviklo, dok je Arsenal jedna od zadnjih ekipa na svijetu od kojih bi to ocekivao. Nesto tipa da Barca sad okrene na ultradefanzivu :D
studeni76

#65045 Re: English Premier League

Post by studeni76 »

MarlboroGold wrote: 01/06/2026 20:01
jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:56

Bogme poprima to te mjere sve više i više, ali se slažem da to nije još na tom nivou.

Opet je do njega kakvog će ga pamtiti dalje. Mislim da Arsenal neće baš igrati ovako sljedeće sezone, ali će biti potrebna pojačanja naprijed.
Naravno da neće moći ovako slijedeće sezone jer će promijenit pravila kod kornera pa će ukinut ovaj ragbi. Jbg ipak golman treba biti zaštićen a ne pretučen od arsenalovih igraca
Osmi Socrates

#65046 Re: English Premier League

Post by Osmi Socrates »

Posebna pažnja se obraća na faule u napadu kod izvođenja slobodnih udaraca i kornera. To kreće od SP.

A IFAB možda uvede i pravilo koje će možda bolje raščistiti situaciju.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#65047 Re: English Premier League

Post by Velkoski »

West Ham United put £80m price tag on Arsenal and MUFC target Mateus Fernandes. Arteta is interested in midfielder as Premier League champions look to adjust style, while West Ham at risk of losing up to eight other players
jeza u ledja

#65048 Re: English Premier League

Post by jeza u ledja »

LSD wrote: 01/06/2026 20:02
jeza u ledja wrote: 01/06/2026 19:55 Bezze gledam ko je prosle godine igrao u finalu za PSG.

Image

Image

Jbg, PSG ima tu jednu prednost u odnosu na ostale lige da moze odmarati glavne igrace u prvenstvu. To jest da im je klupa dovoljno jaka da pobjeđuju nedoraslu konkuenciju u domacoj ligi. Zato nemaju ozljeda, zato isti sastav u finalima.
Npr. Barci je lani u polufinalu falilo 4 iz prvih 11, a to se odmah osjeti. Sve zbog potrosnje i povreda. Jos polufinale.
Pa ne znam da ima i jedna ekipa da znas tacno ko im je 11 najboljih. Ne gledam ja njih nesto cesto da znam, ali mogao je recimo Barcola poceti umjesto Douea. Nije poceo ni Zaire-Emery vec Fabian Ruiz. No ono sto je interesantnije je da od prije godinu dana nista se nije promjenilo, niti je iko tada ili sada bio povrijedjen.
LSD

#65049 Re: English Premier League

Post by LSD »

jeza u ledja wrote: 01/06/2026 20:29
LSD wrote: 01/06/2026 20:02

Image

Image

Pa ne znam da ima i jedna ekipa da znas tacno ko im je 11 najboljih. Ne gledam ja njih nesto cesto da znam, ali mogao je recimo Barcola poceti umjesto Douea. Nije poceo ni Zaire-Emery vec Fabian Ruiz. No ono sto je interesantnije je da od prije godinu dana nista se nije promjenilo, niti je iko tada ili sada bio povrijedjen.
Realno, to je njihovih najjacih 11.
Meni licno bi prije igrao Zaire-Emery umjesto Ruiza, ali Lucho Enruique vise vjeruje svom zemljaku :mrgreen: btw. Ruiz je odlican timski igrac, standardan i u selekciji Spanije, nije neki bezveze lik, ozbiljan igrac.

Ali oni imaju nekoliko opakih igraca sa klupe koji mogu praviti probleme svima kad uđu u igru - Barcola, Zaire Emery, Lucas Hernandez, Goncalo Ramos.
I to je velika snaga PSG. Onaj divljak Barcola u finalu svjez pretrci u sprintu 50 metara, pobjegne umornoj odbrani Arsenala i uđe u 100% sanse...jos da zna zabijati, izbacio bi Osmana ili Khvichu iz prve postave.
I naravno Dzej

#65050 Re: English Premier League

Post by I naravno Dzej »

PSG-ovih standardnih 11 odigralo 7000 ligaških minuta manje od Arsenalovih. Neću reći da je to bio odlučujući faktor, uzimam samo obzir radi pitanja i diskusije. Da ovaj PSG igra Premier ligu sa koliko bi vjerovatnoće osvojio Ligu šampiona ?
Post Reply