el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
fedor

#1076 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote: Pa naravno. Samo što je Barca već pobjedila sve jake timove i pored Espanola u decembru, nema jakog protivnika do marta. Dok RM ima 3 teške utakmice u idućih 5 a moraš priznati da je malo i samopouzdanje popustilo od sinoć. Ja pokušavam razmišljati racionalno, A Ti mislim, više emotivno.

Pitanje. RM je davao otkaze trenerima čak i kad su pobjeđivali. Misliš li da bi se to moglo desiti i sadašnjem (pogotovo ako ne osvoji ništa ove godine)?
Dobro, RM-u sad predstoje teže utakmice. Ali ja mislim da će oni izaći jači, nakon ovog poraza. Mislim da Mourinho neće dobiti otkaz, čak iako ništa ne osvoji. Po meni je najveća greška RM-a, otkaz Del Bosqueu. Ako su pametni, neće otpustiti Mourinha, čovjek ima znanje ali treba mu dati vremena dok upozna igrače. Ne može sve preko noći, ne ide brzo. Najbolji primjer je M.City. Jebo pare, ima nešto što je veće i od toga. Samo to treba dokazati čelnicima RM-a! I nervira me što svake godine silne pare daju za neke igrače, a ovamo se pošteno obrukaju.
Sa Mourinhom na čelu (da ostane koju godinu), i bit će od RM-a nešto. Treba strpljenja....
fedor

#1077 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

Samo mi nešto nije jasno. Ovdje na forumu ima likova, koji navijaju sad za Barcu, pa do godine Chelsea, Pa MUTD itd., isl. Ja navijam za Real odkad znam za sebe. Realno kažem, Barca je bolji klub, sinoć su dokazali.
Ali ne treba zaboraviti, imao je i RM svoje "Zlatno doba". I tako to uvijek ide, malo gore, malo dole. Ja se nadam da će RM pronaći pravu formu i da će se vratiti na puteve stare slave. A i politiku kluba treba malo mijenjati...
RM zauvijek!
Bosanski_kralj

#1078 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Bosanski_kralj »

homar wrote:Ljudi fudbal je preko Barse zagazio u 22.vijek.
Nakon jedne pobjede, odmah se ovako priča.

Dok Barca opane malo u formi i kad im se desi opet jedan Inter, a to im predviđam u najbitnijem djelu sezone (mart-maj 2011), počeće priče kako Guardiola nema pojma, kako su ovi igrači Barce zasićeni trofejima...

Stanite na loptu, ono što se sinoć desilo ne pokazuje pravi odnos snaga. Barca nije toliko jača od Reala pa da bi rezultat 5:0 bio realan. Jbg, jednostavno se potrefilo da Barci ide sve od noge, a Realu praktički ništa.
fedor

#1079 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

Bosanski_kralj wrote:

Dok Barca opane malo u formi i kad im se desi opet jedan Inter, a to im predviđam u najbitnijem djelu sezone (mart-maj 2011), počeće priče kako Guardiola nema pojma, kako su ovi igrači Barce zasićeni trofejima...

Stanite na loptu, ono što se sinoć desilo ne pokazuje pravi odnos snaga. Barca nije toliko jača od Reala pa da bi rezultat 5:0 bio realan. Jbg, jednostavno se potrefilo da Barci ide sve od noge, a Realu praktički ništa.
RM je bio katastrofalan, nezainteresovan....to me nervira!!!! :x :x :x
fixer

#1080 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

fedor wrote:Samo mi nešto nije jasno. Ovdje na forumu ima likova, koji navijaju sad za Barcu, pa do godine Chelsea, Pa MUTD itd., isl. Ja navijam za Real odkad znam za sebe. Realno kažem, Barca je bolji klub, sinoć su dokazali.
Ali ne treba zaboraviti, imao je i RM svoje "Zlatno doba". I tako to uvijek ide, malo gore, malo dole. Ja se nadam da će RM pronaći pravu formu i da će se vratiti na puteve stare slave. A i politiku kluba treba malo mijenjati...
RM zauvijek!
Bolji tim, a nije bolji klub ;)
fedor

#1081 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

fixer wrote:
fedor wrote:Samo mi nešto nije jasno. Ovdje na forumu ima likova, koji navijaju sad za Barcu, pa do godine Chelsea, Pa MUTD itd., isl. Ja navijam za Real odkad znam za sebe. Realno kažem, Barca je bolji klub, sinoć su dokazali.
RM zauvijek!
Da, bolji tim. Jbga, previše emotivno pa i griješim. Volim RM, i ne volim ih gledati u "onakvom" izdanju! ;-)
fixer

#1082 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fixer »

fedor wrote:
fixer wrote: Bolji tim, a nije bolji klub ;)
Da, bolji tim. Jbga, previše emotivno pa i griješim. Volim RM, i ne volim ih gledati u "onakvom" izdanju! ;-)
Jbg, ja sam tu da ispravim :D
Ipak je 9 Liga prvaka nesto sto nece brzo dostici. Mozda nikad
respo

#1083 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by respo »

fixer wrote:
RM zauvijek!
to je malo relativno
nekome je bolji lecce nego real i barca zajedno
fedor

#1084 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

fixer wrote:
fedor wrote:
fixer wrote: Bolji tim, a nije bolji klub ;)
Jbg, ja sam tu da ispravim :D
Ipak je 9 Liga prvaka nesto sto nece brzo dostici. Mozda nikad
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Omerovim_Koracima

#1085 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by Omerovim_Koracima »

Last edited by Omerovim_Koracima on 30/11/2010 19:33, edited 1 time in total.
elSaik

#1086 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by elSaik »

vaučer wrote:Adebayora su kaznili kad je pretrčao cijeli teren da slavi gol za City ispred Arsenalovih navijača.
Zašto?

Jer je poanta u 'trljanju nosa' ne u slavlju po sebi.
A da će ih podjebavati, pa normalno da hoće, upravo su rastavili arogantnog i mrskog protivnika na komade.
U Engleskoj su navijače molili da budu tiši jer ometaju svojim navijanjem igrače na terenu.

Jebeš Englesku!
LSD

#1087 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by LSD »

Bosanski_kralj wrote:

Pa ja, isto kao što se potrefilo Ajaxu neku noc da ne ide ništa od noge,a Realu ide sve od noge pa im uvališe 4 komada ;-) samo tad nije bila ta prica :mrgreen: ...to je relativiziranje i racionalizacija onog sinošnjeg debakla...Barsa gazi Real vec nekoliko godina i kod kuce i na strani.
Pelegrini (koji je oznacen kao dežurni krivac) je prošle godine u dva derbija primio ukupno 3 gola (oba susreta je izgubio) a Murinjo sinoc u jednom primi peticu.
5 0 5

#1088 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fedor wrote:
505sCrtom wrote: Pa naravno. Samo što je Barca već pobjedila sve jake timove i pored Espanola u decembru, nema jakog protivnika do marta. Dok RM ima 3 teške utakmice u idućih 5 a moraš priznati da je malo i samopouzdanje popustilo od sinoć. Ja pokušavam razmišljati racionalno, A Ti mislim, više emotivno.

Pitanje. RM je davao otkaze trenerima čak i kad su pobjeđivali. Misliš li da bi se to moglo desiti i sadašnjem (pogotovo ako ne osvoji ništa ove godine)?
Dobro, RM-u sad predstoje teže utakmice. Ali ja mislim da će oni izaći jači, nakon ovog poraza. Mislim da Mourinho neće dobiti otkaz, čak iako ništa ne osvoji. Po meni je najveća greška RM-a, otkaz Del Bosqueu. Ako su pametni, neće otpustiti Mourinha, čovjek ima znanje ali treba mu dati vremena dok upozna igrače. Ne može sve preko noći, ne ide brzo. Najbolji primjer je M.City. Jebo pare, ima nešto što je veće i od toga. Samo to treba dokazati čelnicima RM-a! I nervira me što svake godine silne pare daju za neke igrače, a ovamo se pošteno obrukaju.
Sa Mourinhom na čelu (da ostane koju godinu), i bit će od RM-a nešto. Treba strpljenja....

Nisam mislio na Del Bosque-a nego na Capella a i kasnije, Schustera.
fedor

#1089 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote:
fedor wrote:

Nisam mislio na Del Bosque-a nego na Capella a i kasnije, Schustera.
Meni se Capello nikad nije sviđao, Schuster tu i tamo, a Pellegrini da ne pričam!
5 0 5

#1090 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fixer wrote:Ipak je 9 Liga prvaka nesto sto nece brzo dostici. Mozda nikad

Upravu si. Utoliko je ova pobjeda još veća. Pobjediti takav tim (klub) pet puta za redom sa gol razlikom 16:2. Ako to nije dovoljno za respect, onda ne znam šta jeste.
fedor

#1091 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote:
fixer wrote:Ipak je 9 Liga prvaka nesto sto nece brzo dostici. Mozda nikad

Upravu si. Utoliko je ova pobjeda još veća. Pobjediti takav tim (klub) pet puta za redom sa gol razlikom 16:2. Ako to nije dovoljno za respect, onda ne znam šta jeste.
Od mene respect!
5 0 5

#1092 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fedor wrote: Meni se Capello nikad nije sviđao, Schuster tu i tamo, a Pellegrini da ne pričam!
Istina je da su oni malo pobjeđivali, ali su i osvajali. Tad je i Španska liga bila puno jača nego danas. (Hoću reći, bilo je više timova koji su bili kompetativni). Pa ipak, i jedan i drugi su uzeli trofeje. Jesu li to bili i zadnji RM trofeji? Prošle sezone 97 bodova i opet otkaz i veliki "overhaul" tima. Možda su tad trebali početi graditi tim. Imali su dobre igrače i tad.
hau jes no

#1093 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by hau jes no »

donde sta mourinho? donde sta mourinho? donde sta mouriiinhoooooooooooooo? donde sta mourinho? :dance: :D

al mourinho se nece smiriti dok im ovo ne vrati :mrgreen:
fedor

#1094 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote:
fedor wrote: Meni se Capello nikad nije sviđao, Schuster tu i tamo, a Pellegrini da ne pričam!
Istina je da su oni malo pobjeđivali, ali su i osvajali. Tad je i Španska liga bila puno jača nego danas. (Hoću reći, bilo je više timova koji su bili kompetativni). Pa ipak, i jedan i drugi su uzeli trofeje. Jesu li to bili i zadnji RM trofeji? Prošle sezone 97 bodova i opet otkaz i veliki "overhaul" tima. Možda su tad trebali početi graditi tim. Imali su dobre igrače i tad.
Uzeli su oni trofeje, što ne znači da Mourinho neće! Moje mišljenje je, sada imaju dobrog trenera, nek prestanu sa rasipanjem novca i posvete se izgradnji jakog tima!
5 0 5

#1095 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fedor wrote: Od mene respect!
Cvrkutni Iniesti na Twiter ;-)
5 0 5

#1096 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fedor wrote:
505sCrtom wrote:
Uzeli su oni trofeje, što ne znači da Mourinho neće! Moje mišljenje je, sada imaju dobrog trenera, nek prestanu sa rasipanjem novca i posvete se izgradnji jakog tima!
Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
fedor

#1097 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote:
fedor wrote: Od mene respect!
Cvrkutni Iniesti na Twiter ;-)
:lol:
fedor

#1098 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by fedor »

505sCrtom wrote: Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
Ne znam, sad zasad ne vidim neko bolje rješenje od njega. Navijači su gladni pobjeda i trofeja RM-a. Dugo godina se RM muči, ali nikako da izađe na pravi put!
ultima_palabra

#1099 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
Ne samo zbog filozofije... on je trener koji traje 2-3 godine u jednom klubu. Teško je održati tu harmoniju u svlačionici i intenzitet na terenu. Vidjelo se pred kraj njegove vladavine u Chelseaju.
5 0 5

#1100 Re: el clasico-FCBarcelona-Real Madrid

Post by 5 0 5 »

fedor wrote:
505sCrtom wrote: Mourinho je isto privremeno rješenje. Vjeruj mi. On se ne uklapa u filozofiju, stil, tradiciju kluba. On je privremeno rješenje (da osvoji šta). A pravi RM će graditi neko drugi. Moje mišljenje.
Ne znam, sad zasad ne vidim neko bolje rješenje od njega. Navijači su gladni pobjeda i trofeja RM-a. Dugo godina se RM muči, ali nikako da izađe na pravi put!
E pa to je ono o čemu sam ranije pisao. Očajni su, zato su ga i doveli. Misle ako iko može onda je to on. Ja nikad neću razumjeti zašto su prodali Sneijdera i Robena. Pa obojica su prošle godine igrali u finalu LŠ i u finalu SP. To su vruhunski igrači i oba su bili lojalni Realu. RM terba novi Zidane, R Carlos, Raul. Ne mamini sinovi (iako ne volim ovakve nazive, izvinjavam se).
Kad je Barcelona bila u krizi sa van Gaalom, zadnju sezonu, (iako su imali jake igrače) moji prijatelji iz Barcelone (grada) su mi govorili kako igrači "ne osjećaju boje cluba" (Holanđani). E bojim se da je to sad slučaj sa RM.
Ovako jaka Barcelona može samo pomoći Realu da naprave jači tim. Gledaj, Iniesta je u Barceloni skupa s Xavijem od svoje 5. godine života. Onu asistenciju od juče je mogao i zatvorenim očima dodati. 10 igrača je trenutno iz te škole i znaju se praktično, cijeli život. Stalno momci iz B tima igraju za prvi tim, upoznaju se, stiču iskustvo. RM je igrao 2000 minuta više s prvih 11 od Barcinih prvih 11 ove godine u La Liga. Villa, Pedro su došljaci, ali su isto tako domaći. Pronašli su svoje mjesto. Iz istog su podneblja, pa i to pomaže.
RM je veliki club ali od sadašnjeg tima ne znam jel imaju dva igrača koji su osvojili nešto za taj club. Nije sad samo cilj osvojiti nešto, nego napraviti jak tim za generacije. Ove godine, čisto sumnjam. Iduće, možda.
Locked