Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- 1mala
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6704 Re: Edin Džeko...
o majko... hoće li ko ovom što uređuje edinovu stranicu reći da je na goal.com džeko uvijek igrač utakmice u izboru navijača (čitaj bošnji)
-
palermo
#6705 Re: Edin Džeko...
Ali je izabran, je li tako ? Ko god da ga je izabrao.odesveuhonduras wrote:o majko... hoće li ko ovom što uređuje edinovu stranicu reći da je na goal.com džeko uvijek igrač utakmice u izboru navijača (čitaj bošnji)
-
5 0 5
#6706 Re: Edin Džeko...
zvucis k'o hdzodesveuhonduras wrote:o majko... hoće li ko ovom što uređuje edinovu stranicu reći da je na goal.com džeko uvijek igrač utakmice u izboru navijača (čitaj bošnji)
-
5 0 5
#6707 Re: Edin Džeko...
a ti k'o sdppalermo wrote:Ali je izabran, je li tako ? Ko god da ga je izabrao.odesveuhonduras wrote:o majko... hoće li ko ovom što uređuje edinovu stranicu reći da je na goal.com džeko uvijek igrač utakmice u izboru navijača (čitaj bošnji)
-
romanovero
#6708 Re: Edin Džeko...
505sCrtom wrote:zvucis k'o hdzodesveuhonduras wrote:o majko... hoće li ko ovom što uređuje edinovu stranicu reći da je na goal.com džeko uvijek igrač utakmice u izboru navijača (čitaj bošnji)
-
palermo
#6709 Re: Edin Džeko...
505sCrtom wrote: a ti k'o sdp
Dobro, sad šalu na stranu, ali pomalo pretjerujemo u ovim izljevima našeg osjećaja srama i inferiornosti. To što Bošnje glasaju za Džeku na goal.comu ili se javljaju na blue forumu takođe nosi sa sobom svoju poruku. Naprimjer, da je nam je Džeko važan, da jeste na neki način dio njihvog života, da želimo to reći drugima, da imamo sasvim ljudsku potrebu da i mi budemo dio nečeg velikog i da dalje ne nabrajam. I to je zapravo lijepo. Jeste,ponekad pretjeramo ali bože moj...
Mislim, neke se stvari, ako hoćemo, mogu i pozitvno gledati, recimo koliko je samo naših mladih ljudi sposobno da na dobrom engleskom kkomunicira sa svijetom...msilim ako blue moon forum smatramo svijetom
- Gandalf
#6710 Re: Edin Džeko...
Ne kažem da naše ljudstvo ne gnjavi te strane websiteove, ali zašto su svi mišljenja da samo Bošnje glasaju za Džeku
-pa barem danas milioni ljudi širom svijeta su u stanju pogledati utakmicu LP-a i sami zaključiti, da je Džeko sinoć kao napadač, asistirao dva puta svojim veznjacima, koji su naravno dobro proigrani preciznim pasovima svog napadača, zabili dva gola, dok sami naravno po običaju veznog reda Citya, nisu kreirali za svog napadača niti jednu smislenu akciju.
I naravno zbog toga što su prepoznali kreativnost u bosanskom dvometrašu, mnogi strendžeri su glasali za Džeksona.
-pa barem danas milioni ljudi širom svijeta su u stanju pogledati utakmicu LP-a i sami zaključiti, da je Džeko sinoć kao napadač, asistirao dva puta svojim veznjacima, koji su naravno dobro proigrani preciznim pasovima svog napadača, zabili dva gola, dok sami naravno po običaju veznog reda Citya, nisu kreirali za svog napadača niti jednu smislenu akciju.
I naravno zbog toga što su prepoznali kreativnost u bosanskom dvometrašu, mnogi strendžeri su glasali za Džeksona.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6711 Re: Edin Džeko...
ja se Boga mi ne stidim, a o inferiornosti bi imali šta reći oni koji padaju u ekstazu zbog Džekovog "ambasadorstva".
Zaboli me za koga Bosanci glasaju, rekoh već ranije da se sa velikom grupom ljudi kao što je narod identifikujem samo u onom dijelu u kojem je to neizbježno, a znam da oni izglasaju Džeka za igrača utakmice i kad to nije u naznakama. Mislim smiješno i žalosno, al' na kraju dana, puca mi cjevanica
Samo pokušavam dati savjet ovom što uređuje stranicu (ako naltei ovdje) da ne pravi budalu od sebe, a i od onog ko mu plaća da mu uređuje stranicu. Od mene je sigurno ne pravi
Ako je nekome zaista stalo do toga kakvo mišljenje ko o vama ima, a sudeći po jučerašnjim komentarima, ima vas dosta kojima jeste stalo, onda drugovi i drugarice, paše i pašinice, ti moroni koji pišu o Džeku na sportskim forumima i stranicama, ostavljaju vrlo lošu sliku o vama.
Sad, jeste da su mnogi od vas zbunjeni i ne znaju bi li neizostavno podržavali Džeka i takve debilne komentare naših ljudi na vijestima o njemu te tako iskazati svoj veliki patriotizam, ili bi da nas/vas drugačije gledaju u svijetu, ali to ćete vi morati raščistiti sami sa sobom.
Ja nit planiram viriti iz džekove i vaše stražnjice, nit me plaho briga šta koji bjelosvjetski internetaš misli o meni zbog komentara mojih sunarodnjaka. Al samo kaJem
Zaboli me za koga Bosanci glasaju, rekoh već ranije da se sa velikom grupom ljudi kao što je narod identifikujem samo u onom dijelu u kojem je to neizbježno, a znam da oni izglasaju Džeka za igrača utakmice i kad to nije u naznakama. Mislim smiješno i žalosno, al' na kraju dana, puca mi cjevanica
Samo pokušavam dati savjet ovom što uređuje stranicu (ako naltei ovdje) da ne pravi budalu od sebe, a i od onog ko mu plaća da mu uređuje stranicu. Od mene je sigurno ne pravi
ne glasaju samo bošnje, ali glasa 90% Bošnja jer ostalima ne pada na pamet da glasaju za Džeka kao igrača utakmice čak i kad odigra sasvim prosječnu utakmicu. A to se tamo nerijetko dogodi - da Džeko bude proglašen igračom utakmice u izboru navijača iako nije bio ni blizu igrača utakmice. Samo pogledaj komentare ispod svakog članka o City-u na goal.com - svaki drugi je Jasmin from Chicago koji psuje nenu neninu agueru, silvi i bilo kome ko ne doda loptu džeku čim je njemu neko doda.ali zašto su svi mišljenja da samo Bošnje glasaju za Džeku
Ako je nekome zaista stalo do toga kakvo mišljenje ko o vama ima, a sudeći po jučerašnjim komentarima, ima vas dosta kojima jeste stalo, onda drugovi i drugarice, paše i pašinice, ti moroni koji pišu o Džeku na sportskim forumima i stranicama, ostavljaju vrlo lošu sliku o vama.
Sad, jeste da su mnogi od vas zbunjeni i ne znaju bi li neizostavno podržavali Džeka i takve debilne komentare naših ljudi na vijestima o njemu te tako iskazati svoj veliki patriotizam, ili bi da nas/vas drugačije gledaju u svijetu, ali to ćete vi morati raščistiti sami sa sobom.
Ja nit planiram viriti iz džekove i vaše stražnjice, nit me plaho briga šta koji bjelosvjetski internetaš misli o meni zbog komentara mojih sunarodnjaka. Al samo kaJem
Last edited by odesveuhonduras on 08/12/2011 19:18, edited 2 times in total.
-
5 0 5
#6712 Re: Edin Džeko...
Nisam isao na te stranice ali mi je nekako cudno da "Bosnje" mogu tako lako nadglasati 60M Britanaca ili 55M Spanaca. Pa i broj najzakletijih navijaca nekih zvjezda u City-ju vjerovatno premasuje cjelokupno bh stanovnistvo. Ali eto, sad su Bosanci toliko opsjednuti Dzekom da idu tamo po 40 puta glasati. Aha.
- odesveuhonduras
#6713 Re: Edin Džeko...
zato što 60m Britanaca zaboli uho ko će biti igrač utakmice u izboru navijača Goal.com-a pa u tom izboru glasa relativno mali broj ljudi koje Bosanci jednostavno pometu505sCrtom wrote:Nisam isao na te stranice ali mi je nekako cudno da "Bosnje" mogu tako lako nadglasati 60M Britanaca ili 55M Spanaca. Pa i broj najzakletijih navijaca nekih zvjezda u City-ju vjerovatno premasuje cjelokupno bh stanovnistvo. Ali eto, sad su Bosanci toliko opsjednuti Dzekom da idu tamo po 40 puta glasati. Aha.
Dok su nama zabave te vrste izrazito drage i prioritet žešći. Ono hej, Džekson igrač utakmice, hej Džeksonov gol je gol hefte u izboru TV-Golo f**in stranice (onaj protiv francuza kad se ovdje raja ložila i skupljala glasove
Osim toga, Goal.com je stranica koju najviše posjećuju ljudi iz USA i iz fudbalski apsolutno nerelevantnih država. Britanci, španci, švbi i ostali imaju svoje stranice na kojima se krve, a na Goal.comu se skupljaju vatreni navijači City-a iz USA, Kenije, Ghane i sl. egzotičnih fudbalskih destinacija. Oni koji npr. nemaju šta tražiti na Guardianu, Dailymailu i sl. britanskim stranicama gdje u komentarima prevladava tipična britanska fudbalska furka o kojoj oni pojma nemaju pa im je onda lakše na Goal.comu biti u društvu sa ekipom sličnog fudbalskom mentaliteta - F**k United, City til I die, Gunners for life i sl. krkanluci
Last edited by odesveuhonduras on 08/12/2011 19:27, edited 3 times in total.
-
xDenisx
#6714 Re: Edin Džeko...
Da mi je samo znati kako si nasao ove statistike?odesveuhonduras wrote:ne glasaju samo bošnje, ali glasa 90% Bošnja
-
palermo
#6715 Re: Edin Džeko...
Pa zar to nije lijepo, da postoje neki jasmini u chicagu koji osjećaju vezu sa ovom zemljom, a Edin Džeko je tu samo način na koji oni mogu iskazati i pokazati osjećaj pripadnosti ovoj zemlji.odesveuhonduras wrote: svaki drugi je Jasmin from Chicago koji psuje nenu neninu agueru, silvi i bilo kome ko ne doda loptu džeku
Nije naravno lijepo da psuje nenu neninu Agueru, bolje b i bilo bez psovanja, al nešto i ne mislim da svi psuju.
- odesveuhonduras
#6716 Re: Edin Džeko...
Nije problem - uključiš mozak, otvoriš oči i staviš srce na stranuxDenisx wrote:Da mi je samo znati kako si nasao ove statistike?odesveuhonduras wrote:ne glasaju samo bošnje, ali glasa 90% Bošnja
Sve će ti se samo kazati
ma patetika ahbabu, nisam ti ja od patetike, nemoj molim te. Ja sam patriota u onom dijelu u kome nedam drugom na svoje. Sva patriotska priča mimo te me ne interesuje.Pa zar to nije lijepo, da postoje neki jasmini u chicagu koji osjećaju vezu sa ovom zemljom, a Edin Džeko je tu samo način na koji oni mogu iskazati i pokazati osjećaj pripadnosti ovoj zemlji.
Nek vole oni ovu zemlju, niko im to ne brani, ali ovdje ne pričamo o ljubavnim osjećajima prema svojoj državi već o činjenici da Džeko redovito razvaljuje u izborima za najboljeg igrača na toj stranici, a vrlo često nije ni blizu najboljeg igrača.
Čisto fudbalska stvar, a ne patriotska. I upravo je to ta inferiornost koju si ti pokušao meni prišiti iako nema teorije da mi to ko prišije. Inferiornost i kompleksi da se nešto naše progura da bude makar i virtualno najbolje iako niti ima veze sa realnošću, niti sa bilo kakvom relevantnošću (Goal.com većina ljudi koji ozbiljno prate fudbal smatraju smiješnom mahalaškom stranicom), niti će to tom istom Džeku ili njegovoj državi grama dobrog donijeti.
-
palermo
#6717 Re: Edin Džeko...
Čuj ozbiljno prate fudbal,odesveuhonduras wrote:
Čisto fudbalska stvar, a ne patriotska. I upravo je to ta inferiornost koju si ti pokušao meni prišiti iako nema teorije da mi to ko prišije. Inferiornost i kompleksi da se nešto naše progura da bude makar i virtualno najbolje iako niti ima veze sa realnošću, niti sa bilo kakvom relevantnošću (Goal.com većina ljudi koji ozbiljno prate fudbal smatraju smiješnom mahalaškom stranicom), niti će to tom istom Džeku ili njegovoj državi grama dobrog donijeti.
Svako pozivanje na ozbiljno praćenje fudbala je neozbiljno. To što mi volimo ovdje laprdati o fudbalu i usput sebe nazivati ozbiljnim pratiocima fudbala je samo naše tepanje samim sebi.
Onaj što glasa na goal.comu za Džeku samo zbog toga što je bosanac bliži je pravoj prirodi fudbala od tebe (ili možda i mene) jer fudbal i jeste identifikacija sa klubom, reprezentacijom,idolom, , kao što rekoh fudbal je nepatvorena emocija, a emocija nikada nije objektivna.
- odesveuhonduras
#6718 Re: Edin Džeko...
Pa fudbal se prati ozbiljno tako da znaš nešto o istom npr., redovito ga pratiš i nije ti nekad neugodno da pročitaš nešto o tamo nekom Lorientu u Francuskoj.
Neozbiljno je kad se nema pojma ni o čemu, i kad je poanta fudbala da ti Džeko priredi patriotski orgazam jer igra bolje od napadača iz komšiluka. I vice versa, i varijacije na temu
Neozbiljno je kad se nema pojma ni o čemu, i kad je poanta fudbala da ti Džeko priredi patriotski orgazam jer igra bolje od napadača iz komšiluka. I vice versa, i varijacije na temu
-
palermo
#6719 Re: Edin Džeko...
Pa da, upravo to i jeste bit fudbala, da onaj za koga ti navijaš (u ovom slučaju Džeko) igra bolje od napdača iz komšiluka. To će ti reći svaki istinski navijač. Pa i ova tema postoji zbog toga. I ti momci na goal.comu glasaju upravo poštujući ovaj princip.odesveuhonduras wrote:Pa fudbal se prati ozbiljno tako da znaš nešto o istom npr., redovito ga pratiš i nije ti nekad neugodno da pročitaš nešto o tamo nekom Lorientu u Francuskoj.
Nije zar da ti misliš da je bit fudbala u praćenju Lorienta ili Utrechta
- odesveuhonduras
#6720 Re: Edin Džeko...
ne, svaki istinski navijač navija za svoj klub, a ne za igrača. Ili eventualno postane navijač nekog kluba zbog igrača koji mu je drag. I uz to, eventualno za reprezentaciju mada se i kult reprezentacije gubi polako, pogotovo u većim državama.
U nas je Džeko i klub, i reprezentacija, i majka, i babo, i sve... donekle razumljivo (ali samo donekle) jer mi nismo navikli da imamo puno uspješnih ljudi u bilo čemu, ali na kraju to ipak pokazuje koliko smo mi mali i popriliučno opterećeni i iskompleksirani, pogotovo kad ta pomama za Džekom isključuje realno i objektivno promatranje bilo čega što je vezano uz njega.
A da to nema veze samo s tim što je naš i što smo mi patriote koji volimo sve što je naše, već da ima sa našim psihološkim stanjem u kojem nam treba neko uspješan da se poistovjetimo s njim, dovoljno govori i to što mi imamo masu i drugih igrača i reprezentativaca koje niko ne prati po njihovim klubovima i navijačkim forumima, ne prati šta jede, s kim liježe, kad na ćenifu ode, već je to slučaj samo sa Džekom pomoću kojeg kao narod pokušavamo liječiti svoje komplekse i frustracije.
Ja zaista nemam nikakvih kompleksa i frustracija i zato odbijam biti dio toga.
U nas je Džeko i klub, i reprezentacija, i majka, i babo, i sve... donekle razumljivo (ali samo donekle) jer mi nismo navikli da imamo puno uspješnih ljudi u bilo čemu, ali na kraju to ipak pokazuje koliko smo mi mali i popriliučno opterećeni i iskompleksirani, pogotovo kad ta pomama za Džekom isključuje realno i objektivno promatranje bilo čega što je vezano uz njega.
A da to nema veze samo s tim što je naš i što smo mi patriote koji volimo sve što je naše, već da ima sa našim psihološkim stanjem u kojem nam treba neko uspješan da se poistovjetimo s njim, dovoljno govori i to što mi imamo masu i drugih igrača i reprezentativaca koje niko ne prati po njihovim klubovima i navijačkim forumima, ne prati šta jede, s kim liježe, kad na ćenifu ode, već je to slučaj samo sa Džekom pomoću kojeg kao narod pokušavamo liječiti svoje komplekse i frustracije.
Last edited by odesveuhonduras on 08/12/2011 23:21, edited 1 time in total.
-
udrch
#6721 Re: Edin Džeko...
Džeko je najbolji igrač u Evropi trenutno..nema tu priče više, sinoć je pokazao da je najbolji..
- odesveuhonduras
#6722 Re: Edin Džeko...
udrch wrote:Džeko je najbolji igrač u Evropi trenutno..nema tu priče više, sinoć je pokazao da je najbolji..
- Bosanski_kralj
#6723 Re: Edin Džeko...
Praćenje neke poznate osobe i svega vezanog za nju je mnogo izraženije u državama razvijenijim od nas, tako da ne bih rekao da smo mi po tom pitanju nešto gori od ostalih.odesveuhonduras wrote:ne, svaki istinski navijač navija za svoj klub, a ne za igrača. Ili eventualno postane navijač nekog kluba zbog igrača koji mu je drag. I uz to, eventualno za reprezentaciju mada se i kult reprezentacije gubi polako, pogotovo u većim državama.
Džeko je rastao u ratu, borio se u miru i uspio. Za nas koji smo njegova generacija on je više od fudbalera, on je primjer, dokaz i nada da i mi uz pošten rad i velik trud u svom životu nešto možemo postići.
- odesveuhonduras
#6724 Re: Edin Džeko...
Jeste prisutno, ali oni poznate osobe ne prate jer je sve ostalo nacionalna veleizdaja, već što žive u celebrity društvima i što oni koji ih pumpaju celebrity pričama, uzimaju milijarde na tome.
Ja oko sebe svakodnevno vidim masu ljudi koji su dokaz da se može uspjeti (mada mi ne treba nikakav dokaz za to, to je sasvim logično), samo što su uspjeli u nekim oblastima koji ne donose svjetla reflektora i milione za, kad se sve sabere i oduzme, poprilično društveno beskorisnu profesiju. Meni je draži neki doktor kod kojeg, sa punim povjerenjem, mogu odvesti dijete kad mi se razboli, nego 101 Džeko.
Ali sve je to ok, iz svakog primjera se može ili treba uzimati pouka ali dok je ekipa u stanju držati stvari pod kontrolom. Mi to definitivno nismo u stanju.
To je samo jedna od medijsko-političkih fraza kojom se, kao, kaže nešto produhovljeno, a u biti se sakriva bilo kakva originalnost ili neko analitičko promatranje nečega.Za nas koji smo njegova generacija on je više od fudbalera, on je primjer, dokaz i nada da i mi uz pošten rad i velik trud u svom životu nešto možemo postići.
Ja oko sebe svakodnevno vidim masu ljudi koji su dokaz da se može uspjeti (mada mi ne treba nikakav dokaz za to, to je sasvim logično), samo što su uspjeli u nekim oblastima koji ne donose svjetla reflektora i milione za, kad se sve sabere i oduzme, poprilično društveno beskorisnu profesiju. Meni je draži neki doktor kod kojeg, sa punim povjerenjem, mogu odvesti dijete kad mi se razboli, nego 101 Džeko.
Ali sve je to ok, iz svakog primjera se može ili treba uzimati pouka ali dok je ekipa u stanju držati stvari pod kontrolom. Mi to definitivno nismo u stanju.
-
missko
#6725 Re: Edin Džeko...
Prepoznaje li iko ljudi ovoga Edina? Ja ga sa ovim sadasnjim ne mogu porediti.
http://www.youtube.com/watch?v=Gcz58-igl3w
http://www.youtube.com/watch?v=Gcz58-igl3w