JoseMujica wrote:naslov na sa-xEdin Džeko pristao na ekstradiciju u BiH![]()
![]()
![]()
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mrtva kokoš
#6126 Re: Edin Džeko...
- casa_vode
#6127 Re: Edin Džeko...
"novinari"JoseMujica wrote:naslov na sa-xEdin Džeko pristao na ekstradiciju u BiH![]()
![]()
![]()
- PapakizSarajeva
#6128 Re: Edin Džeko...
Sada kad sam malo ohladio glavu nisam za smjenu Susica, ali nije u pitanju samo jedna utakmica ... Postavljene taktike za utakmice protiv Albanije, Francuske, i 2 x Portugala ... Nadam se samo da je naucio lekciju i skontao da ne znamo igrati defanzivno. Nasa sansa je samo u davanju golova ....novi.dan.nova.nafaka wrote:xxxMagarece_godine wrote:Čitam ove komantere ..... Jebo ja nas ....
ManU, koji je mnogo jači od nas je nedavno izgubio 6-1, i to na DOMAĆEM terenu. Trenira ga NAJBOLJI trener na svijetu. Svakodnevno imaju 2 treninga, uigrani, imaju Nanija i masu drugih zvijezda - ManU je sigurno 2 puta jači od naše repke. I šta se dogodilo - NIŠTA. Ferguson je i dalje tu gdje je bio proteklih 20 godina. Tako i treba biti. Događa se. Ne može se na osnovu jedne utakmice Papeta otpisivati...
Moje misljenje ( obzirom da je naslov teme Edin Dzeko ...) je da je Edin sinoc uz Begovica bio nas daleko najbolji pojedinac ...
- Zavatoni
#6129 Re: Edin Džeko...
Drugi penal koji je sigurno bio je onaj start na Postigom (u prvom poluvremenu kod 2-0) kada je dobio žuti za simuliranje. Kontakt uklizavanjem je sigurno postojao i penal je trebao biti sviran.ultima_palabra wrote:Nije bio ofsajd Ronalda... ne znam koji je drugi penal za Portugal, znam za ruku Papca.Zavatoni wrote: Pa suđenje je bilo katastrofalno. Starku treba zabraniti da sudi bitne utakmice.
Greške kao što su nesviranje 2 čista penala za portugal, te ofsajdi iz kojih su Spahić (3-2) i Ronaldo (3-1) zabili, bi svakog suca trebali automatski diskvalificirati iz bilo kakvih takmičenja.
Slažem se da je suđenje bilo ispod svakog nivoa.
Da se razumijemo, hvala sudiji što isti nije svirao, ali nemojmo prosipati šuplju o tendencioznom suđenju. Suđenje je samo bilo loše.
Last edited by Zavatoni on 16/11/2011 12:32, edited 1 time in total.
- @mba
#6130 Re: Edin Džeko...
ljudi cilj je bio baraz kao sto pape rece, baraz smo i imali!
nije kriv lulic nista, moglo bi se reci i dzeko je trebao da zabije dva gola kao ronaldo jer i ronalda su cuvali dvojica trojica kao i dzeku, jedan zabio durgi nije, ali nije ni bitno...
ja u opste nisam razocaran sa nasim timom, cinjenica jeste da je crveni karton ucinio svoje ali Boze moj, sta ces desava se i to...svaka cast nasim igracima moglo se bolje 100% ali zivot ide dalje!
nije kriv lulic nista, moglo bi se reci i dzeko je trebao da zabije dva gola kao ronaldo jer i ronalda su cuvali dvojica trojica kao i dzeku, jedan zabio durgi nije, ali nije ni bitno...
ja u opste nisam razocaran sa nasim timom, cinjenica jeste da je crveni karton ucinio svoje ali Boze moj, sta ces desava se i to...svaka cast nasim igracima moglo se bolje 100% ali zivot ide dalje!
- PapakizSarajeva
#6131 Re: Edin Džeko...
Jeste tacno, trebao je da zabije 2 gola k'o i Ronaldo. I zabio bi ih da mu je ko imao stvarati prilike, to ti garantujem ... Ovako, kad si prepusten sam sebi, tesko ...@mba wrote:ljudi cilj je bio baraz kao sto pape rece, baraz smo i imali!
Ovakvu igru sa Dzekom kao spicem, Susic k'o da je "prepisao" iz MC-a ...Strucni saradnik na postavljanju taktike Susicu, k'o da je bio Tevez ...
-
Baudelaire
#6132 Re: Edin Džeko...
Mi sinoć nismo bili postavljeni defanzivno, papak iz Sarajeva. Mi smo bili postavljeni jednako kao što se postavimo protiv većine protivnika. Razlike je u tome što je Portugal bio toliko bolji od nas, da nismo mogli prići njihovom golu. To nema veze sa Sušićevom postavkom, to ima veze samo sa kvalitetom protivnika.
- ultima_palabra
#6133 Re: Edin Džeko...
Meni ono nije bio penal... doduše bio sam pod stresom tada, a nisam naknadno gledao situacijuZavatoni wrote:Drugi penal koji je sigurno bio je onaj start na Postigom (u prvom poluvremenu kod 2-0) kada je dobio žuti za simuliranje. Kontakt uklizavanjem je sigurno postojao i penal je trebao biti sviran.ultima_palabra wrote:Nije bio ofsajd Ronalda... ne znam koji je drugi penal za Portugal, znam za ruku Papca.Zavatoni wrote: Pa suđenje je bilo katastrofalno. Starku treba zabraniti da sudi bitne utakmice.
Greške kao što su nesviranje 2 čista penala za portugal, te ofsajdi iz kojih su Spahić (3-2) i Ronaldo (3-1) zabili, bi svakog suca trebali automatski diskvalificirati iz bilo kakvih takmičenja.
Slažem se da je suđenje bilo ispod svakog nivoa.
Da se razumijemo, hvala sudiji što isti nije svirao, ali nemojmo prosipati šuplju o tendencioznom suđenju. Suđenje je samo bilo loše.
Tendencija se vidjela kroz cijelu utakmicu, kroz sitne odluke... kod krupnih je jednostavno bio nekompetentan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#6134 Re: Edin Džeko...
Ona situacija sa Postigom nije bila za penal, ono je bio start na loptu. Kakav crni penal.
- Lakat Jebić
#6135 Re: Edin Džeko...
sto ne volim ove historijske utakmice... izmili nekih milion fudbalskih strucnjaka, koji nisu posta na ovom podforumu napisali i pogledaju 3 utakmice godisnje. i nije frka, dodji prokomentarisi, al nemoj srat o taktici, kad veze nemas...
lijepa premijer liga, samo je najveci fanatici prate...
- and
#6136 Re: Edin Džeko...
ma kakav penal.a šta je sa startom coentraa s leđa s dvije noge?Tomahawk11 wrote:Ona situacija sa Postigom nije bila za penal, ono je bio start na loptu. Kakav crni penal.
- ultima_palabra
#6137 Re: Edin Džeko...
Lakat Jebić wrote:sto ne volim ove historijske utakmice... izmili nekih milion fudbalskih strucnjaka, koji nisu posta na ovom podforumu napisali i pogledaju 3 utakmice godisnje. i nije frka, dodji prokomentarisi, al nemoj srat o taktici, kad veze nemas...
Ma ja i repliciram samo onima koje sam viđao često na pdf fudbal
- PapakizSarajeva
#6138 Re: Edin Džeko...
Ne znam ... Mozda nisam u pravu ???Baudelaire wrote:Mi sinoć nismo bili postavljeni defanzivno, papak iz Sarajeva. Mi smo bili postavljeni jednako kao što se postavimo protiv većine protivnika. Razlike je u tome što je Portugal bio toliko bolji od nas, da nismo mogli prići njihovom golu. To nema veze sa Sušićevom postavkom, to ima veze samo sa kvalitetom protivnika.
Ali kad mi kazu da su dan prije utakmice vjezbali izvodjenje penala, nikako da se ne otimam utisku da je ipak igra isla na to da cuvamo "povoljnih" 0:0 iz Zenice ...
I nekako mi prvo poluvrijeme iz Pariza nije ni nalik na utakmice baraza ...
- cikaBosanac
#6139 Re: Edin Džeko...
slazem se da je sudjenje bilo katastrofalno od strane starka, al nije on kriv za ofsajde, to su krivi pomocni sudci.Zavatoni wrote:Pa suđenje je bilo katastrofalno. Starku treba zabraniti da sudi bitne utakmice.armin071 wrote:E ne mogu da vjerujem. Da li smo mi uopste gledali istu utakmicu??veljaca wrote:Ne znam, ali sudeci po pojedincima ovdje - covjek ne smije reci ni istinu ...... A istina je da je I ( veliko I ) iskljucenje Lulica doprinijelo ovako visokom porazu - koji itekako boli svakoga onoga ko voli Reprezentaciju Drzave Bosne i Hercegovine. A Dzeko je to pokazao puno puta. Po nekima bi bilo bolje da je Dzeko presutio istinu i rekao nesto ljepse za njihove usi ....
Sto se tice iskljucenja - to samo pokazuje tendeciozno sudjenje onog svabe - koji radi svojih licnih interesa je sudio onako kako je zeljela UEFA ....
Ponavljam ( receno u mome prijasnjem postu ) - odavno nisam vidio nervoznijeg Edina u nekoj utakmici ....
- novi.dan.nova.nafaka
#6140 Re: Edin Džeko...
A ko bi se normalan išao sa njima nadigravati !? Pazi, ona prva dva gola se dešavaju, Asmir nije kriv za njih. Al baš da se oba potrefe u jednoj utakmici, teško... To nas je sasjeklo.PapakizSarajeva wrote:Ne znam ... Mozda nisam u pravu ???Baudelaire wrote:Mi sinoć nismo bili postavljeni defanzivno, papak iz Sarajeva. Mi smo bili postavljeni jednako kao što se postavimo protiv većine protivnika. Razlike je u tome što je Portugal bio toliko bolji od nas, da nismo mogli prići njihovom golu. To nema veze sa Sušićevom postavkom, to ima veze samo sa kvalitetom protivnika.
Ali kad mi kazu da su dan prije utakmice vjezbali izvodjenje penala, nikako da se ne otimam utisku da je ipak igra isla na to da cuvamo "povoljnih" 0:0 iz Zenice ...
I nekako mi prvo poluvrijeme iz Pariza nije ni nalik na utakmice baraza ...
Jednostavno su im ušle 2 prilike, uz to su radili konstatan pritisak na zadnju liniju - Edin nije mogao sam ništa više...
I boljim ekipama se desi da izgube nezasluženim rezultatom (već sam spomenuo poraz ManU-a od 6-1, kao i poraz Arsenala od ManU-a) - međutim, nit Ferguson, nit Venger ne ospu po isključenim igračima. Jednostavno se dogodi, i to je to...
- armin071
#6141 Re: Edin Džeko...
Ma dajte ljudi budite realni pa ono sto je sinoc Stark sa svojim pomocnicima svirao ne bi nam ni Calija svirao onako. Jednostavno ljudi su sinoc bili za 5 klasa ispred nas. Vise su trcali, vise zeljeli pobjedu sto su na krajuu i ostvarili. Nasi igraci moraju jednom da shvate da nema raspravljanja sa sudijom te da vecina njih osim mozda Dzeke uopste nisu licnosti zbog kojih bi se neki evropski sudac libio da im pokaze zuti ili crveni. Primili smo rano go mozda i prerano i to po meni zbog katastrofalno postavljenog Begovica. Gol Nanija je bio evrogol ali i tu je Begovic bio isuvise bio izasao sa gola mada i da je bio na liniji tesko bi onakvu bombu odbranio. Nas penal cist ko suza ali isto tako i onaj nesvirani Portugalu. Nas drugi gol je ofirniji od onog sto je Zrinjski dao Sarajevu iz ofsajda. Dzeko je sinoc bio zrtva nekretanja ostatka tima te je bilo smijesno da su ponekad bili i po petorica na Dzeki(gdje su bili nasi drugi igraci). Meni se stekao dojam da pojedinci sinoc(necu ih imenovati) nisu bili svjesni sta je ova utakmica sinoc znacila za bar 2 miliona ljudi. Sinoc se mozda mogla promjeniti sva situacija u BiH ali eto nije. Mozda je nekima to bio prevelik pritisak ali ja bih prije rekao da je sinoc falilo onog zara i borbenosti koji ti donesu prevagu kod manjka kvaliteta koji je evidentan u odnosu na Portugal. Sjeban sam krivo mi je ali boze moj do sad smo imali toliko sjebova da ovo nije ni prvi a vjerovatno ni posljednji. Idemo dalje...
- PapakizSarajeva
#6142 Re: Edin Džeko...
Potpisujem svaku tvoju rijec ...armin071 wrote: ......
......Meni se stekao dojam da pojedinci sinoc(necu ih imenovati) nisu bili svjesni sta je ova utakmica sinoc znacila za bar 2 miliona ljudi. Sinoc se mozda mogla promjeniti sva situacija u BiH ali eto nije. Mozda je nekima to bio prevelik pritisak ali ja bih prije rekao da je sinoc falilo onog zara i borbenosti koji ti donesu prevagu kod manjka kvaliteta koji je evidentan u odnosu na Portugal. Sjeban sam krivo mi je ali boze moj do sad smo imali toliko sjebova da ovo nije ni prvi a vjerovatno ni posljednji. Idemo dalje...
- skafiskafsnjak
#6143 Re: Edin Džeko...
Jednostavno, o onome sinoc vise ni rijeci ne treba progoovriti niti kriviti nekoga. Treba gledati unaprijed tj. svjetsko. A u medjuvremenu malo klubove pratiti ...
Ja sam zaista ponosan na nase Zmajeve !

Ja sam zaista ponosan na nase Zmajeve !
- 1mala
-
tcz
#6145 Re: Edin Džeko...
eto ga zavrsi se i to, idemo dalje.
-
Static-X
#6146 Re: Edin Džeko...
Ovo nam je vec druga opomena da se trebamo spustiti na zemlju. Ponovo smo se bili digli da smo bolji od bilo koga.
Mi se trebamo uzdici tek kada prodjemo a ne vako.
I sad blatiti nase zmajeve zbog loseg izdanja, besmisleno. Mi trebamo biti zahvalni sto dodjemo i do baraza. I ovo je veliki korak za nas. Naravno bilo je greski al sta mi mislimo, prosjecna ekipa da odigra bez greske protiv top prangiranog protivnika. Zato trerbamo podrzavati i dalje a ne kritikovati.
Od svega je ostalo da smo se lose pokazali kao domacini, ono pljuvanje nam nije trebalo.
I sad blatiti nase zmajeve zbog loseg izdanja, besmisleno. Mi trebamo biti zahvalni sto dodjemo i do baraza. I ovo je veliki korak za nas. Naravno bilo je greski al sta mi mislimo, prosjecna ekipa da odigra bez greske protiv top prangiranog protivnika. Zato trerbamo podrzavati i dalje a ne kritikovati.
Od svega je ostalo da smo se lose pokazali kao domacini, ono pljuvanje nam nije trebalo.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#6147 Re: Edin Džeko...
mora je ovo napraviti, skontao je da je pogriješiotcz wrote:![]()
eto ga zavrsi se i to, idemo dalje.
u svakom slučaju
-
Ripicipi
#6148 Re: Edin Džeko...
Ima li gdje snimljen onaj Dzekin dribling kroz trojicu 
-
north
#6149 Re: Edin Džeko...
Druga opomena? Ja bih rekao peta, hajmo redom: Danska - direktno ,Srbija - baraž, Portugal - direktno, Francuska - direktno, Portugal - direktno....Ima li reprezentacije na dunjaluku koja je imala pet prilika od kojih četiri za direktan odlazak na prvenstvo, a da nije nijednu iskoristila? Užasno frustrirajuće ovo djeluje i mislim ko što sam već rekao da su slijedeće kvalifikacije možda i zadnja šansa za odlazak na jedno veliko takmičenje...Static-X wrote:Ovo nam je vec druga opomena da se trebamo spustiti na zemlju. Ponovo smo se bili digli da smo bolji od bilo koga.
-
PR-player
#6150 Re: Edin Džeko...
Treba Dzeki lezaljku poslati, kad vec nece da trci neg legne malo...