Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#5401 Re: Edin Džeko...
Ja bih bio vrlo sretan da imam mogućnost dobiti odgovor na pitanje - ko je bolji i kompletniji igrač, Džeko ili Balotelli od nekoliko svjetski priznatih fudbalskih stručnjaka koji nisu BH origins pa da vidimo ko je poznavaoc fudbala ili ne, mada mi ta titula apsolutno ništa ne znači... ali nažalost, ne interesuje njih to. volim fudbal, pratim ga amaterski, ni u ludilu ne pomišljam da postanem opijen nekim timom ili igračem pa da na osnovu tog stanja formiram svoje mišljenje..
tako da nema plaho smisla raspravljati o toj mojoj izjavi - stojim iza nje i ne interesuje me uopće ako neko ima problema s njom, a ne vidim grama razloga da svojemišljenje podredim mišljenju i percepciji bilo kog forumaša-
tako da nema plaho smisla raspravljati o toj mojoj izjavi - stojim iza nje i ne interesuje me uopće ako neko ima problema s njom, a ne vidim grama razloga da svojemišljenje podredim mišljenju i percepciji bilo kog forumaša-
Last edited by odesveuhonduras on 19/10/2011 21:58, edited 1 time in total.
- quasar
#5402 Re: Edin Džeko...
Nije u svim juznoslovenskim jezicima jednak pravopis, pa uzmi da je to pisano na stranom jeziku koji mi eto uglavnom razumijemo.Sasvim_Obican wrote:Svako ima pravo na svoje mišljenje. Evo recimo, moje mišljenje je da je Džeko jedan od najboljih napadača u Engleskoj u ovom trenutku. Također, mislim da su svi oni koji misle drugačije u potpunosti pomjerenih nogometnih shvatanja i znanja. Ali dobro. Recimo da poštujem i mišljenje onih koji su jedva dočekali da mu opet prilijepe neki uvredljiv nadimak.
Ali vas molim, kumim vas bogom, da mu makar naučite pravilno mijenjati prezime. On je Džeko. Genitiv prezimena "Džeko" nije Džeka, nego Džeke ( On je bolji od Džeke.). Dativ prezimena Džeko nije "Džeku" nego Džeki ( Mogao je dodati Džeki ). Ja fakat ne znam jel to toliko teško skontati..![]()
-
Baudelaire
#5403 Re: Edin Džeko...
odesveuhonduras wrote:Manchester United je jedini klub jem ove sezone nijedan igrač nije igrao svaku utakmicu, a prošle godine je Ferguson nakon masu godina (zaboravih tačnu cifru) prvi put u dvije uzastopne utakmice na teren poslao istu 11-oricu...Baudelaire wrote:Pa u Unitedu se tačno zna ko kakav status u ekipi ima, a u Sitiju to ne postoji. Igrači evidentno igraju u grču, a kako i ne bi, kad npr jedan Kolarov sinoć odigra perfektnu utakmicu, a za vikend će propustiti jednu od najbitnijih utakmica sezone da bi ostao fresh. Kakva glupost Mancinija
toliko... znam da ljudi vole onanisati na United, ali nadam se da ti malo činjenica neće poremetiti koncepciju
Malo si dosadan sa svojom pričom i nastupom najpametnijeg na planeti, ili bar forumu. U Unitedu tačno znaš da su Vidić i Ferdinand prvi štoperski par, znaš da Nani uvijek igra, da je Rooney ključni igrač, a da je Hernandez prvi napadač, da je Anderson glavni veznjak, Evra glavni lijevi bek itd... dakle, ovisno od značaja utakmice Ferguson ih rotira, ali jedan Owen ili Berbatov znaju šta je njihovo i da finale Lige prvaka nikad ne bi dobili od prve minute da je ostatak tima fit. U Sitiju to ne postoji, Džeko ne zna jel on prvotimac ili je to Balotelli, Kolarov može biti najbolji bek na svijetu, ali će dijeliti minutažu sa Klišijem, Zabaleta i Richards se uvijek rotiraju, jadni Johnson ne zna jel pošao ili došao itd.
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#5404 Re: Edin Džeko...
Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijske
pravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
- odesveuhonduras
#5405 Re: Edin Džeko...
ne znam, ne vidjeh ga u finalu Lige Prvaka, a Boga mi ni na centru na početku utakmice u Liverpoolu...znaš da Nani uvijek igra
PS. briga me što te nerviram
-
todd_smith
#5406 Re: Edin Džeko...
sarajevo-x.com, nije gacko-x.com 
- quasar
#5407 Re: Edin Džeko...
A gdje nam je onaj prepametni @slusaj vamo ?
on je sve znao, pa bi znao odgovoriti i @odesveuhonduras
a ja bih pokusao da ponudim odgovor:
kad Baloteli u karijeri postigne sto je Edin postigao, onda mozemo reci da postoji mogucnost poredjenja.
Dotel, Mario je dobar, ali mora, mnog, mnogo toga da postigne i uradi da bi stigao Edina. Na svim poljima, od odrastanja do rezultata i licnih uspjeha i rekorda.
Evo ovo ti je objektivno i moze se cak i matematicki i statisticki prikazati.
kad Baloteli u karijeri postigne sto je Edin postigao, onda mozemo reci da postoji mogucnost poredjenja.
Dotel, Mario je dobar, ali mora, mnog, mnogo toga da postigne i uradi da bi stigao Edina. Na svim poljima, od odrastanja do rezultata i licnih uspjeha i rekorda.
- odesveuhonduras
#5408 Re: Edin Džeko...
neka je vala i Manhattan-x.comtodd_smith wrote:sarajevo-x.com, nije gacko-x.com
- quasar
#5409 Re: Edin Džeko...
Valjda bi svi trebali da se prilagodimo gacanima i da prema vama stimamo pravopis. Niko tebi ne brani da pricas kako te mati naucila, ali nemoj od sebe etalon praviti. I nisu to "nakve knjige" nego zvanicni pravopis. Ako ti se ne svidja ti placi.odesveuhonduras wrote:Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijskepravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
-
Baudelaire
#5410 Re: Edin Džeko...
Ma briga je i mene, zaboli me neka stvar, iskreno vala. Nisam znao da govorimo o prošloj sezoni, mislio sam da pričamo o sezoni 2011/2012. I ne znam, baš si maksimalno objektivan i argumentovan kad se uhvatiš 5 riječi iz cijelog mog posta.odesveuhonduras wrote:ne znam, ne vidjeh ga u finalu Lige Prvaka, a Boga mi ni na centru na početku utakmice u Liverpoolu...znaš da Nani uvijek igra
- odesveuhonduras
#5411 Re: Edin Džeko...
Tačno je da je Džeko više postigao i to ga je i dovelo u Manchester City. Ali bojim se da ne samo da nije napredovao od tog sjajnog perioda, već je stagnirao, a možda čak i nazadovao. Osim toga, Džeku je 25-26 godina, Balotteliu 21. Džeko je sa 21. godinom igrao u Teplicama, a Balotelli sa 19 prešao iz Intera u Manchester City.quasar wrote:A gdje nam je onaj prepametni @slusaj vamo ?
Last edited by odesveuhonduras on 19/10/2011 22:11, edited 1 time in total.
- odesveuhonduras
#5412 Re: Edin Džeko...
Ne tražim ja da se vi meni prilagođavate ali na ovom forumu su raznorazni pametnjakoviči mali milion puta potezali to Džeku-Džeki pitanje.... meni sigurno ne možete zabraniti da pričam kako me mati naučila ali ne bi bilo zgoreg da naučite to prihvaćati i ne kontati da se dunjaluk završava na Ivan Sedlu...quasar wrote:Valjda bi svi trebali da se prilagodimo gacanima i da prema vama stimamo pravopis. Niko tebi ne brani da pricas kako te mati naucila, ali nemoj od sebe etalon praviti. I nisu to "nakve knjige" nego zvanicni pravopis. Ako ti se ne svidja ti placi.odesveuhonduras wrote:Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijskepravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
Sve da je Džeko tradicionalno bosansko prezime, ne vidim nikakav problem da neko koristi Džeku jer nema naroda i države na svijetu čiji stanovnici svi redom pričaju standardizovan, pravopisni jezik.
Sve u svemu, popusti me hljeba ti pravopisno-regionalnih dersova...
- quasar
#5413 Re: Edin Džeko...
quasar wrote:A gdje nam je onaj prepametni @slusaj vamo ?
...
nas novi kolega ima prosjek od skoro 10 postrova dnevno, slicno kao prvopomenuti.
da to nisi ti Sabite? malo se zakamuflirao.
Sta ima novo u UK?
Da Mario je iz Intera dosao MCFC, a Dzeko iz Zelje u Teplice, pa su opet na istom mjestu, jer je Mario imao kvalitetniju ligu porijekla, a iz PLBiH ni Messi ne bi mogao u neku ligu petice odjednom.
- odesveuhonduras
#5414 Re: Edin Džeko...
pa i liverpool je 2011/12 sezona osim ako nekako nisi u stanju utrpati utakmicu od prošle hefte u neku drugu sezonu...Baudelaire wrote:Ma briga je i mene, zaboli me neka stvar, iskreno vala. Nisam znao da govorimo o prošloj sezoni, mislio sam da pričamo o sezoni 2011/2012. I ne znam, baš si maksimalno objektivan i argumentovan kad se uhvatiš 5 riječi iz cijelog mog posta.odesveuhonduras wrote:ne znam, ne vidjeh ga u finalu Lige Prvaka, a Boga mi ni na centru na početku utakmice u Liverpoolu...znaš da Nani uvijek igra
naravno da se uhvatim 5 riječi jer na njima baziraš cjelokupni kontekst tvog posta
hajmo malo "ti si klon ovog ili onog" diskreditiranja, takve argumente najVolimda to nisi ti Sabite? malo se zakamuflirao.
- Sasvim_Obican
#5415 Re: Edin Džeko...
Geneolog, fudbalski stručnjak, diplomirani znalac, profesor bosanskog jezika sa istočnohercegovačkim dijalektima, astronaut i Bože Petra - ali ni to nije sve !odesveuhonduras wrote:Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijskepravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
Bogati, ne zavaljuj se. Čuj "Ja sam iz Gacka"...
- quasar
#5416 Re: Edin Džeko...
Sala drug, sala...odesveuhonduras wrote:
hajmo malo "ti si klon ovog ili onog" diskreditiranja, takve argumente najVolim
mislio sam da je jasno pored onolikih smajlica
- odesveuhonduras
#5417 Re: Edin Džeko...
Nisam iz Gacka ali se ponosim svojim gatačkim porijeklom... Hvala Bogu, velegradska malograđanština me zaobišla
Ako nije problem da se vratimo na temu
ma takve se stvari često potežu u ovakvim situacijama po svim forumima pa je teško procijeniti
Ako nije problem da se vratimo na temu
Sala drug, sala...
mislio sam da je jasno pored onolikih smajlica
ma takve se stvari često potežu u ovakvim situacijama po svim forumima pa je teško procijeniti
-
sumirprimus
#5418 Re: Edin Džeko...
a i povratkom na temu kake to veze ima sa dzekom???
- odesveuhonduras
#5419 Re: Edin Džeko...
pa tema je Edin Džeko, povratkom na temu o Edinu Džeku će valjda imati veze sa Edinom Džekom osim ako ti ne vladaš nekim drugim informacijamasumirprimus wrote:a i povratkom na temu kake to veze ima sa dzekom???
-
sumirprimus
#5420 Re: Edin Džeko...
izvini molim te,trolas,o gacku,gramatici,kontriras drugima radi kontriranja,i to jos na temi o fokin edinu dzeki,nasem najpopularnijem trenutno igracu.odesveuhonduras wrote:pa tema je Edin Džeko, povratkom na temu o Edinu Džeku će valjda imati veze sa Edinom Džekom osim ako ti ne vladaš nekim drugim informacijamasumirprimus wrote:a i povratkom na temu kake to veze ima sa dzekom???
- jeza u ledja
#5421 Re: Edin Džeko...
I meni je palo na pamet isto to.quasar wrote:A gdje nam je onaj prepametni @slusaj vamo ?
-
plavi9
#5422 Re: Edin Džeko...
Vidis i ovdje si potrefio!!!!! Arsenal pobjedi 1:0 !!!!odesveuhonduras wrote:tamam, ti misli tako, ja ću ovako, jedino što bi mogli napraviti da to ne liči na "moj je veći od tvog" je da pošaljemo pitanje desetorici svjetskih nogometnih stručnjaka pa da to presudi al daBogdo da njih plaho interesuje razmjena mišljenja na BiH forumu
Odoh gledati kako Marseille razvaljuje topnike
Jarane moj jos ces ti mnogo morati uciti o ovoj igri!!!!!
- Point.
#5423 Re: Edin Džeko...
Ja sam jedino sandzaklije cuo da pricaju Dzeko-Dzeka-Dzeki i konstantno su predmet zajebancije sa tim, ali jebiga kazu ljudi da se tako prica u njihA. Znam i dosta hercegovaca i ljudi ne pricaju tako. Mozda se ovaj profesor zajebo pa bio u Sandzaku umjesto Hercegovini, ko ce ga znati.quasar wrote:Valjda bi svi trebali da se prilagodimo gacanima i da prema vama stimamo pravopis. Niko tebi ne brani da pricas kako te mati naucila, ali nemoj od sebe etalon praviti. I nisu to "nakve knjige" nego zvanicni pravopis. Ako ti se ne svidja ti placi.odesveuhonduras wrote:Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijskepravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
A ova izjava da je Balo bolji igrac od DzekE, vjerujem da je ovo provala godine.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje.
- Lakat Jebić
#5424 Re: Edin Džeko...
debilna vam je ova rasprava oko gramatike fktPoint. wrote:Ja sam jedino sandzaklije cuo da pricaju Dzeko-Dzeka-Dzeki i konstantno su predmet zajebancije sa tim, ali jebiga kazu ljudi da se tako prica u njihA. Znam i dosta hercegovaca i ljudi ne pricaju tako. Mozda se ovaj profesor zajebo pa bio u Sandzaku umjesto Hercegovini, ko ce ga znati.quasar wrote:Valjda bi svi trebali da se prilagodimo gacanima i da prema vama stimamo pravopis. Niko tebi ne brani da pricas kako te mati naucila, ali nemoj od sebe etalon praviti. I nisu to "nakve knjige" nego zvanicni pravopis. Ako ti se ne svidja ti placi.odesveuhonduras wrote:Džeko je gatačko prezime, a ja sam porijeklom Gačanin, i u Gacku kao i cijeloj Hercegovini je uvijek bilo Džeku, a ne Džeki tako da te vaše lokalne sarajlijskepravopise koje ste ubacili u n'akve knjige, možete mačku o rep okačiti.
A ova izjava da je Balo bolji igrac od DzekE, vjerujem da je ovo provala godine.
Naravno, svako ima pravo na svoje misljenje.
- Point.
#5425 Re: Edin Džeko...
Pa tema je Edin Dzeko i raspravljamo o tome kako se pravilno izgovara njegovo ime u razlicitim situacijama.
Zamisli tuge da englezi pjevaju iz sveg grla oooooooooooooo Edin DzekAAAA.
Zamisli tuge da englezi pjevaju iz sveg grla oooooooooooooo Edin DzekAAAA.