Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#5051 Re: Edin Džeko...

Post by Tomahawk11 »

Na ovim prostorima smo navikli da se sve zavrsava tragicno. Cak su nam i filmovi bez happy end-ova, vazda neka tuga, jad, krv, suze, ma cemer.
Tako je i lakse Dzeku opisivati kao ''neznalicu, kloca, da je nikakav igrac, neodrastao, los karakter, 'vaki-'naki'' nego kao ''naseg dijamanta koji je uspio, koji se preko Zelje, Teplica, Wolfsburga i Man City-ja izgradio u vrhunskog napadaca, u sportskog ambasadora ove drzave''. U igraca kojeg cuvaju kao jednog Ronalda, Messija, Rooney-a...
Mozda bi velika vecina bila najzadovoljnija da je ostao u Zelji ili Olimpicu ili bilo kojem bh ligasu. Jebi ga, taj nas pogani mentalitet, tesko je priznati da je neko od nas uspio i da usput i nas same promovise kao normalne, civilizovane ljude, a ne neke pomahnitale Balkance koji se medjusobno ubijaju :roll:
Nazalost, mozda su i u pravu...ne kontamo da je Dzeko uspio...
slusaj vamo

#5052 Re: Edin Džeko...

Post by slusaj vamo »

BHF_Manijak wrote:
slusaj vamo wrote:Znam da se s ovim skoro pa niko nece sloziti, ali ako se stvarno izvinuo onom majmunu, grohno je u mojim ocima.

Zna li se uopste tacno sta je uradio, a sta bi nakon ovoliko ispada Mancinijevog miljenika Bale bilo za javno izvinjenje?
Qrac bi ti tako razmisljo da je tvoj hljeb i egzistencija u pitanju, lahko je ponos preko tudjih ledja gradit i cuvati, ili onako pobosanski receno, lahko je tudjim qrcem gloginje mlatit! :wink: Sta je trebo, rec Manciniju odjebi ba tamo, ko te jebe, ja sam Edin Dzeko i ko si ti da ti se ja izvinjavam, a ugovorom je vezan mnogo da se stavi kao napomena, Dzeko je fudbaler i zivi od fudbala a siguran sam da ne bi zelio ostatk svog ugovora provesti na klupi/tribinama/drugom timu ili pak posubdi i ponizenju da igra za nizelagasa... :wink:
vidim ti si forumska azira pa vec nakon par postova znas sve o meni. te kasike ti doduse odlicno fercerAju, jer si vec uocio da je dzeko fudbaler.

zivim u engleskoj vec duze vrijeme, odlicno znam kako stvari ovdje ferceraju. da ima agenta ko sto nema, sem u kafani, mancini bi se vec prvo njemu izvinuo zbog nezasluzenog odstrijela neku noc. ovim je samo dao do znanja da ga se moze gaziti koliko hoces, sto ce zabarski smrad itekako znati iskoristiti, a kada ga sljdeci put zgazi, reci ce i "dzeko je uvijek bio problem, sjetite se minhena i kada se morao javno izvinjavati. mario? mario je mario, hahaha".
Point.

#5053 Re: Edin Džeko...

Post by Point. »

Tomahawk11 wrote:Na ovim prostorima smo navikli da se sve zavrsava tragicno. Cak su nam i filmovi bez happy end-ova, vazda neka tuga, jad, krv, suze, ma cemer.
Tako je i lakse Dzeku opisivati kao ''neznalicu, kloca, da je nikakav igrac, neodrastao, los karakter, 'vaki-'naki'' nego kao ''naseg dijamanta koji je uspio, koji se preko Zelje, Teplica, Wolfsburga i Man City-ja izgradio u vrhunskog napadaca, u sportskog ambasadora ove drzave''. U igraca kojeg cuvaju kao jednog Ronalda, Messija, Rooney-a...
Mozda bi velika vecina bila najzadovoljnija da je ostao u Zelji ili Olimpicu ili bilo kojem bh ligasu. Jebi ga, taj nas pogani mentalitet, tesko je priznati da je neko od nas uspio i da usput i nas same promovise kao normalne, civilizovane ljude, a ne neke pomahnitale Balkance koji se medjusobno ubijaju :roll:
Nazalost, mozda su i u pravu...ne kontamo da je Dzeko uspio...
To je u biti to. Kako neko moze proglasiti klocem, slabim, a znamo gdje igra meni nije jasno.
Zgec Lezda

#5054 Re: Edin Džeko...

Post by Zgec Lezda »

Sada Van Persie dolazi i eto: Isti scenario za njega ko u prosloj sezoni kada se moro borit da dode sa klupe. Ja ga ne kontam, svega mi. Kako moze da padne ovoliko brzo poslje onakve fenomenalne igre rano u sezoni? Isto ko da misli da je odradio svoje za citavu ovu sezonu poslje igre gdje je zabio 4 gola. Ono mu je samo trebo da bude pocetak, a ne kraj. Ako se uporede zadnje 4 igre koje je igro (od Napolija pa do Bayerna) sa onim prvih 4 igara ove sezone (od Uniteda do Tottenhama), razlika izmedu kako je igrao ko nebo i zemlja. Kako se fino borio onu igru protiv Boltona, izborio sam gol i zabio ga majstorski, a sada opet stoji i seta po terenu. Kakav je ono "sut" bio protiv Bayerna rano u igri? Opuco sa malo vise snage nego sto bi odbranbeni igrac koji dodaje loptu golmanu nazad. :(
veljaca

#5055 Re: Edin Džeko...

Post by veljaca »

Zgec Lezda wrote:Sada Van Persie dolazi i eto: Isti scenario za njega ko u prosloj sezoni kada se moro borit da dode sa klupe. Ja ga ne kontam, svega mi. Kako moze da padne ovoliko brzo poslje onakve fenomenalne igre rano u sezoni? Isto ko da misli da je odradio svoje za citavu ovu sezonu poslje igre gdje je zabio 4 gola. Ono mu je samo trebo da bude pocetak, a ne kraj. Ako se uporede zadnje 4 igre koje je igro (od Napolija pa do Bayerna) sa onim prvih 4 igara ove sezone (od Uniteda do Tottenhama), razlika izmedu kako je igrao ko nebo i zemlja. Kako se fino borio onu igru protiv Boltona, izborio sam gol i zabio ga majstorski, a sada opet stoji i seta po terenu. Kakav je ono "sut" bio protiv Bayerna rano u igri? Opuco sa malo vise snage nego sto bi odbranbeni igrac koji dodaje loptu golmanu nazad. :(
Kada se cuo sa ocem - ovaj ga je to isto pitao - na sta mu je Dijamant odgovorio: " Odvezala mi se pertla stari i nisam je zahvatio dobro ....". Mithat mu je rekao da ubuduce bolje veze kopacke ...

Btw - ovo mi je licno potvrdio Mithat ( njegov otac ) kada smo ispijali kaficu jutros ....
Don Zivconi

#5056 Re: Edin Džeko...

Post by Don Zivconi »

veljaca wrote:
Zgec Lezda wrote:Sada Van Persie dolazi i eto: Isti scenario za njega ko u prosloj sezoni kada se moro borit da dode sa klupe. Ja ga ne kontam, svega mi. Kako moze da padne ovoliko brzo poslje onakve fenomenalne igre rano u sezoni? Isto ko da misli da je odradio svoje za citavu ovu sezonu poslje igre gdje je zabio 4 gola. Ono mu je samo trebo da bude pocetak, a ne kraj. Ako se uporede zadnje 4 igre koje je igro (od Napolija pa do Bayerna) sa onim prvih 4 igara ove sezone (od Uniteda do Tottenhama), razlika izmedu kako je igrao ko nebo i zemlja. Kako se fino borio onu igru protiv Boltona, izborio sam gol i zabio ga majstorski, a sada opet stoji i seta po terenu. Kakav je ono "sut" bio protiv Bayerna rano u igri? Opuco sa malo vise snage nego sto bi odbranbeni igrac koji dodaje loptu golmanu nazad. :(
Kada se cuo sa ocem - ovaj ga je to isto pitao - na sta mu je Dijamant odgovorio: " Odvezala mi se pertla stari i nisam je zahvatio dobro ....". Mithat mu je rekao da ubuduce bolje veze kopacke ...

Btw - ovo mi je licno potvrdio Mithat ( njegov otac ) kada smo ispijali kaficu jutros ....
Kad je ne zahvatiš dobro a pertla ti odvezana onda kopačka ide u gol :mrgreen: koliko se ja razumijem u odvezane kopačke ;-) (laže starog Džekson)
Sezam

#5057 Re: Edin Džeko...

Post by Sezam »

slusaj vamo wrote:
quasar wrote:
slusaj vamo wrote:Znam da se s ovim skoro pa niko nece sloziti, ali ako se stvarno izvinuo onom majmunu, grohno je u mojim ocima.

Zna li se uopste tacno sta je uradio, a sta bi nakon ovoliko ispada Mancinijevog miljenika Bale bilo za javno izvinjenje?
Izvinjenje je naslovljeno Manciniju, ali je upuceno saigracima i navijacima. Bitno je ovo.
Bitno je i da je Manciniju, u tom slucaju. Upravo je sam sa sobom otrao pod u tom jadu od kluba.

Da se razumijemo, bio sam ubijedjen da bi mu odlicno bilo u Citiju godinu prije transfera, bilo mi je jako drago kada je potpisao za njih. Bio sam potpuno u krivu.
I sad si :lol:
zilla_

#5058 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

Toliko su zadovoljni Džekom, Balotelijem i Aguerom da im treba i Van Persi... Možda se Edin jednostavno ne uklapa u tu ekipu, možda ne pokazuje dovoljno na treninzima, možda se oslali igrači žale na njegovu igru i sl... Ne sviđa mi se ovo sa Persijem nikako... Svako ko pogleda malo dublje shvatiće da tu nešto ne štima...

Sreća pa je tevez dobio nogu a inače bi Edinu bilo gutavo... Ovde pojedini hoće da se 10 igrača prilagodi njemu pa majka mu stara nije on mesi... On je taj koji treba da se prilagodi, utrčava, nudi se i sl... U jemačkoj se igra drugačiji fidbal pa se mogo šetat i po 10 minuta da ne potrči nikako... U eng konstantno mora bit u pokretu...
Comrad

#5059 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Dzeko cim je u bosnu doso na okupljanje repke, poslije ga nigdje :)) Zezam se. Medjutim ne svidja mi se to sto covjek mora kontati hoce li poceti ili nece sljedecu tekmu. Hoce li ga mancini izbaciti u 40 ili 70 minuti, a glavni mu napadac.

Mancini je karina trener i to je jedina cinjenica ovdje. Imas sve novce i vrhunske fudbalere i ne znas sastaviti ekipu od igraca koje si sam birao, pa sta tu onda pricati. Ne mora se pobjediti Bayern, nije sramota izgubiti, ali kod citija se nikad ne zna...

Za ove sto brbljaju da se Dzeko previse izvlaci iz sestaesterca, pa jeste li se zapitali da je to mozda njemu naredjeno. U wolfsburgu je visio u napadu, a sad odjednom se vraca u odbranu? Jbt, pa ponekad imam osjecaj da Mancini nije nikada pogledao Dzekinu utakmicu, kako postavi igru u napadu... Smijesno..

Ali eto neka njegmu Aguera i Silve, driblera..vise Dzeko asistira od njih dvojice...
slusaj vamo

#5060 Re: Edin Džeko...

Post by slusaj vamo »

Comrad wrote:Dzeko cim je u bosnu doso na okupljanje repke, poslije ga nigdje :)) Zezam se. Medjutim ne svidja mi se to sto covjek mora kontati hoce li poceti ili nece sljedecu tekmu. Hoce li ga mancini izbaciti u 40 ili 70 minuti, a glavni mu napadac.

Mancini je karina trener i to je jedina cinjenica ovdje. Imas sve novce i vrhunske fudbalere i ne znas sastaviti ekipu od igraca koje si sam birao, pa sta tu onda pricati. Ne mora se pobjediti Bayern, nije sramota izgubiti, ali kod citija se nikad ne zna...

Za ove sto brbljaju da se Dzeko previse izvlaci iz sestaesterca, pa jeste li se zapitali da je to mozda njemu naredjeno. U wolfsburgu je visio u napadu, a sad odjednom se vraca u odbranu? Jbt, pa ponekad imam osjecaj da Mancini nije nikada pogledao Dzekinu utakmicu, kako postavi igru u napadu... Smijesno..

Ali eto neka njegmu Aguera i Silve, driblera..vise Dzeko asistira od njih dvojice...
to je otprilike to, mancini driblerima naslijepo pokusava pobijediti sistem. smijesno, posebno imajuci u vidu promaju na desnoj strani, valjda je mislio da je ribery nesto kao adam johnson.

dzeko je i mene iznervirao trckaranjem od 40 i neke minute, ali je cinjenica da je to tada city imao dva kakva takva suta na gol i nijedan nije bio rezultat naivnog, ulicarskog driblanja (richards-dzeko direkt u neuera i y. toure slobodnjak)
Mr.Penguin

#5061 Re: Edin Džeko...

Post by Mr.Penguin »

veljaca wrote:

neka koristi cicak :D
Murat Sabanovic

#5062 Re: Edin Džeko...

Post by Murat Sabanovic »

DZEKO MASON :D

čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#5063 Re: Edin Džeko...

Post by čoksa08 »

hajmo po stoti put staviti jedan te isti klip :-)
libertyBiH

#5064 Re: Edin Džeko...

Post by libertyBiH »

Klupa kaze GOAL.com, kazu radi svadje sa Mancinijem.....a Sun predvidja da ce poceti ,ma ko ce mu ga znati.... :roll:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#5065 Re: Edin Džeko...

Post by prljavi Hare »

Image
:D
čoksa08
Location: Ko pogodi sta mi pise u avataru, dobije sta pozeli :D

#5066 Re: Edin Džeko...

Post by čoksa08 »

Lud i ponosan wrote:
čoksa08 wrote:hajmo po stoti put staviti jedan te isti klip :-)
Mislis ovaj?
ne nego ovaj :dance: :dance: :dance:

donidzek

#5067 Re: Edin Džeko...

Post by donidzek »

čoksa08 wrote:
Lud i ponosan wrote:
čoksa08 wrote:hajmo po stoti put staviti jedan te isti klip :-)
Mislis ovaj?
ne nego ovaj :dance: :dance: :dance:

Jesu jalijasi ovi "kraljevski", "vasionski"... :D

Ronaldo je trebo plakat, lakse bi mu bilo.

Nisam dugo gledo, bilo se lijepo prisjetit. :dance:
zilla_

#5068 Re: Edin Džeko...

Post by zilla_ »

Nek Edin prouči šta i nek se moli bgu da ovaj žabar ne zabije go... inače bio bi u veoma lošoj situaciji... ovdje ako city povede neće ni uć u igru...

Kako se Aguero ne vidi kad džeke nema... Lahko mu je bilo kad je 90% odbrane bilo na edinu...
plavi9

#5069 Re: Edin Džeko...

Post by plavi9 »

Tipicna reakcija sitne duse od covjeka(Mancini)..nema pameti..nema hrabrosti...i bolesna je osoba...ako je Dzeko pogrijesio trebao ga je kazniti novcano..jer se igrac i kaznjava i nagradiva novcano...ali on nema pameti pa ne samo da kaznjava Dzeku on u stvari kaznjava ekipu Mancester Sity...e sad da Arap ima pameti kao para ...on bi njega kaznio isto tako izostavljanjem sa klupe tima....ali sta ces u ovom novom fudbalskom svjetu je svakako sve nakaradno..pa tako i ova igra italijanskog (ne)strucnjaka...drzi se Edine ..bice bolje...
Edin H.

#5070 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

Da li je sada vjerovatno i da Pape kazni Dzeku tako sto ga nece staviti protiv Luksemburga i Francuske, jer kod Papeta ne mogu igrati igraci koji ne igraju u klubovima? :wink:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#5071 Re: Edin Džeko...

Post by Velkoski »

Edin H. wrote:Da li je sada vjerovatno i da Pape kazni Dzeku tako sto ga nece staviti protiv Luksemburga i Francuske, jer kod Papeta ne mogu igrati igraci koji ne igraju u klubovima? :wink:
udri se necim po glavi
slusaj vamo

#5072 Re: Edin Džeko...

Post by slusaj vamo »

plavi9 wrote:Tipicna reakcija sitne duse od covjeka(Mancini)..nema pameti..nema hrabrosti...i bolesna je osoba...ako je Dzeko pogrijesio trebao ga je kazniti novcano..jer se igrac i kaznjava i nagradiva novcano...ali on nema pameti pa ne samo da kaznjava Dzeku on u stvari kaznjava ekipu Mancester Sity...e sad da Arap ima pameti kao para ...on bi njega kaznio isto tako izostavljanjem sa klupe tima....ali sta ces u ovom novom fudbalskom svjetu je svakako sve nakaradno..pa tako i ova igra italijanskog (ne)strucnjaka...drzi se Edine ..bice bolje...
Upravo tako.

Inace, prvo poluvrijeme je bilo kao sto ga je Mancini i zamislio. Ocaj. Na poluvremenu je ocito naredio da sve ide na Balu, valja bar nesto obraza sacuvati. Moram pogledati ponovo, ali ona Johnsonova frljoka mi je na prvu vise licila na los pokusaj centarsuta nego na pametan sut na gol.

Nasri je mrak, kao sto vec znamo, Balo ima jos pure pojest to igraca, a talenta naravno ima.
zalizani

#5073 Re: Edin Džeko...

Post by zalizani »

Edin H. wrote:Da li je sada vjerovatno i da Pape kazni Dzeku tako sto ga nece staviti protiv Luksemburga i Francuske, jer kod Papeta ne mogu igrati igraci koji ne igraju u klubovima? :wink:
Postoje i vece stvari od ne igranja u maticnim klubovima. Ajmo rec', ukupna minutaza u odnosu dva igraca zbog kojih se selektor dvoumi, od kojih jedan dobija povjerenje zog vise minuta provedenih u igri, te vece efikasnosti... iako ne igraju istu poziciju. :mrgreen:
Edin H.

#5074 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

leet wrote:
udri se necim po glavi
Princip je princip :oops:
Edin H.

#5075 Re: Edin Džeko...

Post by Edin H. »

E sada ne znam kako ce ovo Pape tretirati kada igrac udje u 89-toj minuti, da igra ili da ne igra regularno za klub :roll:
Post Reply