U tri lige petice.Chmoljo wrote: znači niko nikad nije postigao više od 50 golova u ligama petice?
Mogao bi na kraju sezone malo u Valenciju ili Atletico, neka i tamo zabije 50+.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
U tri lige petice.Chmoljo wrote: znači niko nikad nije postigao više od 50 golova u ligama petice?
ne vidim razlog za sarkazam.diablobih wrote:U 3 lige jedan igrac, steta sto adebayor nije isao po drugim ligamaChmoljo wrote:znači niko nikad nije postigao više od 50 golova u ligama petice?Kad ce ovo messi i ronaldo uraditi, jer dzekA je bolji od ronalda.
Alighieri wrote:Edin Džeko, poeta, maestro, legenda.
Čovjek koji je za reprezentaciju postigao 52 gola u 89 nastupa, iako su mu na svakoj drugoj psovali od Amre pa sve po spisku. I pored toga se držao po strani, tiho sa ubilačkim instiktom za gol. Okej, nećemo o Beču i scenama, svi imamo svoju slabost.
U Želji kloc, koji naravno danas to nije, ipak se probio. Da jeste, bio bi novi Lazar Popović, no put od Češke do Njemačke je bio mukotrpan. Protiv Turske onaj sjajni prečka-gol (stativa-gol), dok je još Adnan Čustović igrao. Pratio sam ga u Bundesligi kao niko drugi, isto kao što sam Vedada pratio u Aachenu u drugoj ligi. 85 gola u 145 utakmica za Vukove, uz to 35 asistencija. Činio je ubitačno trio sa Misimovićem u veznom redu, te Grafite-om u napadu. Poslije epizode sa Vukovima, koji su razmišljali samo o dobiti i dan danas je tako, odlazi u City, City kojeg je vodio trener sa nadimkom nepravda. Ne zaboravimo da je postigao četiri gola Tottenham-u, gdje je u sljedećem kolu bio na klupi jer je mali od neprave, Super Mario morao igrati, Talijan, ovo-ono. I pored svega, 72 gola na 189 utakmice, uz to i 39 asistencije. Ne zaboravim famozno osvajanje titule, gdje je protiv QPR-a postigao gol za 3:3, da bi kasnije Argentinac donio titulu City-u, titulu nakon toliko godina. Otpisan, odlazi u Rim, Romu, gdje je u prvoj sezoni proglašen kao veliki promašaj, da bi u druoj sezoni eksplodirao i postizao golove kao na Fifi. Epilog svega je i nagrada za najboljeg strijelca u Seria A. Trenutno za Romu ima 65 gola u 125 nastupa, uz 26 asistencija, GRANDE EDIN.
Ukupno, po dostupnoj statistici, 231 gol na 493 meča, uz 101 asistenciju (bez repke).
Hvala ti Edine što si promovisao našu malu Bosnu i Hercegovini po Engleskoj, Njemačkoj i Italiji. Što se naša zastava viorila zbog tebe. Hvala ti Edine što slušaš naše psovke i pljuvanja poslije svakog promašaja ili poluprilike jer drugačije ne znamo, a ti sve to razumiješ.
Edine, ti si najveći ambasador kojeg je BiH ikad imala, hvala ti na tome.
PS: Najbolji strijelac Bundeslige, najbolji strijeljac Seria A, EDIN DZEKO SCORES WHEN HE WANTS SO!
Cini mi se da je ovo poentadiablobih wrote:Nije logicno da fula zicere toliko, ne pikaju se sutevi obicni, vec ziceri. Uglavnom poenta je da nije nista izgubio Chelsea sto ga nije doveo.

Ma jok, bolje im je što su Girouda dovelivernes81 wrote:Cini mi se da je ovo poentadiablobih wrote:Nije logicno da fula zicere toliko, ne pikaju se sutevi obicni, vec ziceri. Uglavnom poenta je da nije nista izgubio Chelsea sto ga nije doveo.![]()
![]()
Ko ce biti diablo, ako ne ja jebem gasmijesni_ste wrote:Irfane, jesi to ti?![]()
Vicevi su na drugom podforumu.diablobih wrote:Ko ce biti diablo, ako ne ja jebem gasmijesni_ste wrote:Irfane, jesi to ti?![]()
![]()
Dzekica je u rangu Girouda, to se vama svidjalo ili ne, tako ti je, ali to nije lose, Giroud je prvi napadac francuske iznad lace.
Prvo Spanija, u Francuskoj more i sa 40 kuka zabiti 50 golevadrugi profil wrote:Ništa, sad Francuska ili Španija dvije-tri sezone da i tamo prekuca 50.
Koji je dan, prestao sam brojati...kory_galaktikos wrote: i onaj jebeni ofsajd protiv nigerije![]()
Pa kakav si ti patriotaLogovan wrote:Koji je dan, prestao sam brojati...kory_galaktikos wrote: i onaj jebeni ofsajd protiv nigerije![]()
1352.AmiĐa_Idriz wrote:Pa kakav si ti patriotaLogovan wrote:Koji je dan, prestao sam brojati...kory_galaktikos wrote: i onaj jebeni ofsajd protiv nigerije![]()
![]()
I pored toga bude TitoJack Be Nimble wrote:Kao sto sam rekao, penale prepušta drugima a zicere namjerno masi.