Nemaju Amre?seoBIH wrote:Jao komentara...svako vise voli suncani Rim od Londona...
Sta onda neke od firmi
John Lewis. ...
Microsoft. ...
Jaguar Land Rover. ...
JP Morgan. ...
Three. ...
Cisco Systems. ...
Deloitte.
rade u jbenom Londoniu? Sta onda latinoameri rade na jbenom otoku? Sto nisu svi u Spaniji?
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- insomnia78
#43801 Re: Edin Džeko
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#43802 Re: Edin Džeko
stvarno je i ovaj Džeko glup. umjesto da sluša forumaše, on sluša majku svoje djece.
baš je ono, glup pravo.

i ovo sve pod pretpostavkom da je "do nje".
baš je ono, glup pravo.
- insomnia78
#43803 Re: Edin Džeko
Pa nista. Sad nek obori nosinu
Nije bas da je tu izbor bio izmedju foruma i Amre.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#43804 Re: Edin Džeko
Chmoljo wrote:stvarno je i ovaj Džeko glup. umjesto da sluša forumaše, on sluša majku svoje djece.
baš je ono, glup pravo.
Definitivno si u pravu!
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#43805 Re: Edin Džeko
Sve te firme imaju i u RimuseoBIH wrote:Jao komentara...svako vise voli suncani Rim od Londona...
Sta onda neke od firmi
John Lewis. ...
Microsoft. ...
Jaguar Land Rover. ...
JP Morgan. ...
Three. ...
Cisco Systems. ...
Deloitte.
rade u jbenom Londoniu? Sta onda latinoameri rade na jbenom otoku? Sto nisu svi u Spaniji?
- drug_profi
#43806 Re: Edin Džeko
Pa iz aviona se vidi da im je zavrno uslove na koje nece pristati, a i da su pristali trazio bi jos nesto...
Ne ide se covjeku da se zajebava sa 60 utakmica u sezoni, zima-ljeto svaka tri dana...
Porodica daleko, pusti ba. Nakon nekog vremena čovjeku dojade promjene.
Nek nije otišao. Siguran sam da bi se pokajao.
Da je htio da ide jednostavno bi pristao na ponuđeno i kraj.
Kakva ba Amra? Nije ni ona ludača da nešto čovjeku brani i ucjenjuje. Ima pravo da kaže da ne želi da seli.
Vama da gospoja kaže neću da selim u drugi grad, sa ružnijom klimom, a zbog veće plate, kad nam je i ovdje sasvim dovoljno dobro i ne fali već preteče, vi bi rekli "mrš se pakovat"?
Jašta bi. Brak je zajednica, još ako su djeca ovjerila, onda si prvo otac pa tek onda tamo negdje na 15-mjestu fudbaler.
Ne ide se covjeku da se zajebava sa 60 utakmica u sezoni, zima-ljeto svaka tri dana...
Da je htio da ide jednostavno bi pristao na ponuđeno i kraj.
Kakva ba Amra? Nije ni ona ludača da nešto čovjeku brani i ucjenjuje. Ima pravo da kaže da ne želi da seli.
Vama da gospoja kaže neću da selim u drugi grad, sa ružnijom klimom, a zbog veće plate, kad nam je i ovdje sasvim dovoljno dobro i ne fali već preteče, vi bi rekli "mrš se pakovat"?
Jašta bi. Brak je zajednica, još ako su djeca ovjerila, onda si prvo otac pa tek onda tamo negdje na 15-mjestu fudbaler.
Last edited by drug_profi on 31/01/2018 00:29, edited 1 time in total.
- Chmoljo
#43807 Re: Edin Džeko
kakve god razloge imao, malo postaje dosadno to šiljenje kurca preko Edinovih leđa, a od svojih hanuma ne smiju pisnuti.insomnia78 wrote:Pa nista. Sad nek obori nosinu
ja sam prije prvi znao pizditi ako bi igrao lošije nego inače za reprezentaciju, pa i kenjati na Amru, misleći da je izgubio glavu zbog nje i da smo zijanili vrhunskog igrača.
ali jebiga, nije mu više šemica, rodila mu je dvoje djece i baš mi je smiješno kada vidim kako se neki kao ibrete što se ona uopšte išta tu pita. mislim, jebote, pa ko će mu biti preči? pa i treba da se pita.
i ja bih ga volio gledati u engleskoj, ali ne pod cijenu da grije klupu. više ga volim gledati kako zabija i u raštimanoj Romi, ali neopterećen minutažom, neprestanim dokazivanjem i pritiskom. i najbitnije, da se sve to pozitivno odrazi na igre u reprezentaciji. treba igrati i biti ondje gdje je najsretniji. a veće su šanse za to u Romi, nego u Čelziju.
- Edin H.
#43808 Re: Edin Džeko
Pa neka igra u onoj ligi penzionera, ovo mu je ionako bila zadnja sansa da se jos malo okusa u velikom klubu na velikoj sceni u ligi koju gleda cijeli svijet.drugi profil wrote:Pa iz aviona se vidi da im je zavrno uslove na koje nece pristati, a i da su pristali trazio bi jos nesto...
- drug_profi
#43809 Re: Edin Džeko
A možda ne želi?Edin H. wrote:Pa neka igra u onoj ligi penzionera, ovo mu je ionako bila zadnja sansa da se jos malo okusa u velikom klubu na velikoj sceni u ligi koju gleda cijeli svijet.drugi profil wrote:Pa iz aviona se vidi da im je zavrno uslove na koje nece pristati, a i da su pristali trazio bi jos nesto...
- insomnia78
#43810 Re: Edin Džeko
Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
- drug_profi
#43811 Re: Edin Džeko
Pa koliko znam nije trčao okolo i tražio angažman. Došli ljudi ponudili. I na prvu mu sigurno bilo zanimljivo da čuje, ali kad ti lik kaže da ti daje 18 mjeseci to je završena priča. Pa nije dalabu. Dao je svoje uslove po kojima bi prešao. Nećete? ne morate. Za manje neću ja i vozdra.insomnia78 wrote:Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
- Chmoljo
#43812 Re: Edin Džeko
ti svaki put kupiš nešto kad god uđeš u radnju?insomnia78 wrote:Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
- Edin H.
#43813 Re: Edin Džeko
Ma ko ce znati sta je bilo, mozda se precjenio u pregovorima, pa je poslije tesko povuci rucnu, mozda vise nije spreman za ozbiljniji izazov, pa ide na siguricu.drugi profil wrote:A možda ne želi?Edin H. wrote:Pa neka igra u onoj ligi penzionera, ovo mu je ionako bila zadnja sansa da se jos malo okusa u velikom klubu na velikoj sceni u ligi koju gleda cijeli svijet.drugi profil wrote:Pa iz aviona se vidi da im je zavrno uslove na koje nece pristati, a i da su pristali trazio bi jos nesto...
Meni je zao u svakom slucaju, mislim da u njemu jos ima kuveta da postisne Moratu, a da to i nije slucaj Chelaea igra dovoljno utakmica, lijepo bi bilo da Dzeko osvoji jos neki trofej.
- insomnia78
#43814 Re: Edin Džeko
Joj navalim se chenkati ko mahnit al mlada onda kaze nes mi to u kucu unjeti i jbgChmoljo wrote:ti svaki put kupiš nešto kad god uđeš u radnju?insomnia78 wrote:Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
- Edin H.
#43815 Re: Edin Džeko
18 mjeseci je fer, produzili bi oni njemu sigurno ugovor jos barem godinu ako bude dobro igrao.drugi profil wrote:Pa koliko znam nije trčao okolo i tražio angažman. Došli ljudi ponudili. I na prvu mu sigurno bilo zanimljivo da čuje, ali kad ti lik kaže da ti daje 18 mjeseci to je završena priča. Pa nije dalabu. Dao je svoje uslove po kojima bi prešao. Nećete? ne morate. Za manje neću ja i vozdra.insomnia78 wrote:Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
Nece kao ludi City placati visoke plate igracima koji koji se nisu izborili i koji vrijeme provode na igralistu za golf.
- drug_profi
#43816 Re: Edin Džeko
Ma 4 mjeseca bi bio opcija, na ljeto bi došao novi napadač tipa Costa i Dzeko bi zauzeo počasno mjesto u drugom redu iza novog trenera.Edin H. wrote:
Ma ko ce znati sta je bilo, mozda se precjenio u pregovorima, pa je poslije tesko povuci rucnu, mozda vise nije spreman za ozbiljniji izazov, pa ide na siguricu.
Meni je zao u svakom slucaju, mislim da u njemu jos ima kuveta da postisne Moratu, a da to i nije slucaj Chelaea igra dovoljno utakmica, lijepo bi bilo da Dzeko osvoji jos neki trofej.
- Edin H.
#43817 Re: Edin Džeko
Odakle vama prica da Amra ima neke direktne veze sa ovim?insomnia78 wrote:Joj navalim se chenkati ko mahnit al mlada onda kaze nes mi to u kucu unjeti i jbgChmoljo wrote:ti svaki put kupiš nešto kad god uđeš u radnju?insomnia78 wrote:Pa sta se onda koji kurac uopste uplito u svu tu pricu
Jednostavno se utrzao da se u Chelsea-ju ne bi mogao izboriti za produzetak ugovora, pokusao da izvuce vise, ovi povukli rucnu.
Ona je pocela tweetovati tek kada je potencijalni dogovor kenuo nizbrdo, onda Amra ona foluska Roma mi je u srcu i vas grad.
Klasicna suplja.
- drug_profi
#43818 Re: Edin Džeko
Pa ako imam već duži ugovor, što bih pristao na kraći? I da me onda otreseš ko slinu? Nije svakom imperativ doći u London.Edin H. wrote: 18 mjeseci je fer, produzili bi oni njemu sigurno ugovor jos barem godinu ako bude dobro igrao.
Nece kao ludi City placati visoke plate igracima koji koji se nisu izborili i koji vrijeme provode na igralistu za golf.
Ja nisam bio i volio bih doći, ali sam npr. zato bio 500 puta u Dubrovniku i sad ne bih ni prenoćio tamo, a kamoli živio. A neko bi opet dao masne pare da dođe.
A ako poredim Rim i London, vala Rim vazda... a engleski bolje govorim od talijanskog.
- Edin H.
#43819 Re: Edin Džeko
Moguce, ali ne mora znaciti, ovaj put bi dosao u ligu koju vec poznaje, kao najbolji strijelac Italije prosle sezone, ne bi me cudilo da je dosao i igracki eksplodirao.drugi profil wrote:Ma 4 mjeseca bi bio opcija, na ljeto bi došao novi napadač tipa Costa i Dzeko bi zauzeo počasno mjesto u drugom redu iza novog trenera.Edin H. wrote:
Ma ko ce znati sta je bilo, mozda se precjenio u pregovorima, pa je poslije tesko povuci rucnu, mozda vise nije spreman za ozbiljniji izazov, pa ide na siguricu.
Ali to je vec u domenu sta bi bilo kad bi bilo.
- insomnia78
#43820 Re: Edin Džeko
I to dozivljavate ko da on mora citav zivot tamo ostati
- drug_profi
#43821 Re: Edin Džeko
Ma dobro, jednostavno je. Ponuda je bila prilično dobra, a o nije pristao, zanči odgovor je da mu nije bila dovoljno dobra i da pod takvim uslovima nije htio seliti i mijenjati tim, prilagođavati se, upoznavati sa ljudima i sl. Stresno je to i valja igrati pod tim okolnostima. Znamo da to ne bi dobro izgledalo, koliko god mislimo da bi on zakuco Moratu, teško da bi zablistao odmah. A Chelsea hoće odmah.
I šta onda - umjesto da krunišeš karijeru sa nekim come-backom postaneš meta šprdnje navijača Arsenala, Totenhema, West Hema, Sitijevih šupaka itd. Onda njihovi novinari koji bi ga zakucali i vozdra... bio jedan Džeko kojeg više niko neće.
To je jedan mogući scenario.
A drugi je da za sljedećih 14 utakmica zabije 15 golova i spletom okolnosti Chelsea u zadnjem kolu njegovim golom u 93 minuti osvoji titulu.
Za manje od toga, on je klupiran od augusta pa na dalje.
I šta onda - umjesto da krunišeš karijeru sa nekim come-backom postaneš meta šprdnje navijača Arsenala, Totenhema, West Hema, Sitijevih šupaka itd. Onda njihovi novinari koji bi ga zakucali i vozdra... bio jedan Džeko kojeg više niko neće.
To je jedan mogući scenario.
A drugi je da za sljedećih 14 utakmica zabije 15 golova i spletom okolnosti Chelsea u zadnjem kolu njegovim golom u 93 minuti osvoji titulu.
Za manje od toga, on je klupiran od augusta pa na dalje.
- Edin H.
#43822 Re: Edin Džeko
Mozes i tako gledati, stvar izbora, ali je za njega u principu nebitno gdje zivi, luksuzna kuca, sofer ako treba, privatni avion...a vecinu vremena provodi na treninzima i utakmicama ionako. A uostalom sto rece milojica bolje skole za djecu u Londonu, priznate u cijelom svijetu, mogucnost da djeca nauce pravi, ne priuceni engleski.drugi profil wrote:Pa ako imam već duži ugovor, što bih pristao na kraći? I da me onda otreseš ko slinu? Nije svakom imperativ doći u London.Edin H. wrote: 18 mjeseci je fer, produzili bi oni njemu sigurno ugovor jos barem godinu ako bude dobro igrao.
Ja nisam bio i volio bih doći, ali sam npr. zato bio 500 puta u Dubrovniku i sad ne bih ni prenoćio tamo, a kamoli živio. A neko bi opet dao masne pare da dođe.
A ako poredim Rim i London, vala Rim vazda... a engleski bolje govorim od talijanskog.
Poenta je da je imao mogucnost da se jos malo okusa u Premiershipu koji gleda cijeli svijet. Mi zasigurno zadugo ako ikada necemo ponovo gledati takvoga igraca nasrg porijekla u Premiershipu.
Mozda ga je onaj supak Kolarov nagovorio da ostane.
- Point.
#43823 Re: Edin Džeko
Razumijem Dzeku u jednu ruku sto je ostao, jer pitanje je hoce li ga u julu novi trener Chelsea gotiviti, no tamo bi imao vece sanse za titule. S druge strane razumijem ga i ako je popizdio na Romu, koja je u sred sezone odlucila da proda najboljeg strijelca lige od prosle godine. Meni to govori da to nije ozbiljan klub koji ganja neke rezultate nego je profit u prvom planu. A pitanje je vremena kada ce poceti gurati onog ceha Shicka, najskuplja rekvizita kluba.
- stakasa
#43824 Re: Edin Džeko
drugi profil wrote:Pa ako imam već duži ugovor, što bih pristao na kraći? I da me onda otreseš ko slinu? Nije svakom imperativ doći u London.Edin H. wrote: 18 mjeseci je fer, produzili bi oni njemu sigurno ugovor jos barem godinu ako bude dobro igrao.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#43825 Re: Edin Džeko
Prodali su Emersona Palmierija Chelskom za 20 miliona.
Naravno da Edin nije htio tek tako napustiti ono što ima u Romi.
Postavili su se uslovi, pa ako Chelsea pristane, može.
Nisu pristali i ništa. Vozi dalje.
Naravno da Edin nije htio tek tako napustiti ono što ima u Romi.
Postavili su se uslovi, pa ako Chelsea pristane, može.
Nisu pristali i ništa. Vozi dalje.