Jedini kolko vidim hrasno i onaj point ne.vrdaju..m
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
sumirprimus
#36776 Re: Edin Džeko
Hehe kako se prica okrece...
- MOSALJOZE
#36777 Re: Edin Džeko
hrasno38 wrote:
- MOSALJOZE
#36778 Re: Edin Džeko
Gori su ovi sto spominju leška.Čova dodje da se nasladi neuspjehu,a kad Edin izdominira oni ga spominju.Ne prizivajte čojka,taj treba ostati u mišijoj rupi.
EDIN DZEKO WORLD CLASS
EDIN DZEKO WORLD CLASS
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36779 Re: Edin Džeko
Pa standardna
Ti bi poseban tretman
Manjak kreativnosti
ko ce kontati,
Ti bi poseban tretman
Manjak kreativnosti
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36781 Re: Edin Džeko
Nemoj zezati, nije veceras ruzne rijeci rekao, dapace.MOSALJOZE wrote:Gori su ovi sto spominju leška.Čova dodje da se nasladi neuspjehu,a kad Edin izdominira oni ga spominju.Ne prizivajte čojka,taj treba ostati u mišijoj rupi.
EDIN DZEKO WORLD CLASS
- MOSALJOZE
#36782 Re: Edin Džeko
leškarenje wrote:MOSALJOZE wrote:Gori su ovi sto spominju leška.Čova dodje da se nasladi neuspjehu,a kad Edin izdominira oni ga spominju.Ne prizivajte čojka,taj treba ostati u mišijoj rupi.
EDIN DZEKO WORLD CLASS![]()
![]()
Zivio govornik,tri puta HURA,HURA,HURA
Eto i meni i tebi
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36783 Re: Edin Džeko
Ma ne branim, nego mi fakat bezze bilo kakva negativa nakon ove rapsodije.leškarenje wrote:Tako te volim![]()
@Toma ne brani me![]()
- stari_rastafari
#36784 Re: Edin Džeko
U par navrata se u drugom poluvremenu malcice vuko po terenu no bio je dobarleškarenje wrote:I previse dobarstari_rastafari wrote:Dobar Edo !ne pamtim tekmu da je ovoliko bio borben,Boga mi ko da je "prvenstvena"
- MOSALJOZE
#36785 Re: Edin Džeko
Ma nisam ja protiv leska ništa rekao,ne znam sto covjeka prozivaju.Tomahawk11 wrote:Ma ne branim, nego mi fakat bezze bilo kakva negativa nakon ove rapsodije.leškarenje wrote:Tako te volim![]()
@Toma ne brani me![]()
- stari_rastafari
#36786 Re: Edin Džeko
Moramo priznati da ga je odigrao kapitenski. Da Bog da svaku vako odigro. 
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#36787 Re: Edin Džeko
Rijetki su trenuci kada on za reprezentaciju ne igra ovako....zaista rijetki!stari_rastafari wrote:Moramo priznati da ga je odigrao kapitenski. Da Bog da svaku vako odigro.
- BarbaDue
#36788 Re: Edin Džeko
Slazem se, samo je pitanje kako su ostali raspoloženi. Veceras su svi bili maksimalno za igru, to se na kraju i na razultatu vidjelo.hrasno38 wrote:Rijetki su trenuci kada on za reprezentaciju ne igra ovako....zaista rijetki!stari_rastafari wrote:Moramo priznati da ga je odigrao kapitenski. Da Bog da svaku vako odigro.
-
Korisničkoime
#36789 Re: Edin Džeko
I te kako na žalost ništa protiv sportskih očekivanja, zdravog entuzijazma ali zdravog kod vas javnost očekuje nerealne stvari zbog toga ste vješali kvalitetne trenere poput jednog Bilića i završili sa Štimcem, Kovačom i ovim najnovijim. Nije zbog West Hama ali ja sam vazda tvrdio da je Bilić vaš najbolji trener pa i regiona ne zbog uspjeha sa nekim klubovima jer toga nije nego zbog preporoda koji je HR repka doživila nakon Otta Barića.zg1911 wrote:dodao bih samo da ti je ovaj "na žalost" po meni viška jer smatram da uvijek treba ići na prvenstvo sa željom da se osvoji. naravno da nije katastrofa kad se ispadne u grupi sa Englezima, francuzima i Švicarcima, a u vezi ti igraju kovač, tudor i Živković, ali očekivanja moraju biti visoka. sportski je to... ako je onakva grčka osvojila euro onda može svako, pa naravno i mi. a ne znam jesi li primijetio, nikad nekih većih sranja nakon ispadanja nije bilo. malo tuge i to je to.Korisničkoime wrote:idemo sa ovim u off topic ali je činjenica da je HR najuspješnija sportska nacija od svih država nastalih raspadom YU, pa tako i u fudbalu, HR je skoro pa redovan učesnik EP i SP, malo je nerealno očekivati neka finala i polufinala (što je na žalost redovan slučaj u HR javnosti) i na osnovu toga mjeriti uspješnost HR repke.zg1911 wrote:1930. nije bila sfrjno bitnije, tad je nogomet bio jos u povojima. ok, mozda nije hr uspjesnija ali nije ni daleko. mozda vec nakon ovog ep-a nadmasimo jugu
i dalje mi je krivo sto se ni jedna druga ex yu drzava nije plasirala. u ovom sustavu kad se pola europe kvalificira na ep je to zbilja debakl
Što se tiče Madžukuća i Džeke po učinku su tu negdje, 9 golova svaki, Džeko 7 u ligi, 2 u LP. Mandžukić 6 u ligi, 2 u LP i 1 u Kupu. Tako po učinku su veoma blizu s tim da se mora uzeti u obzir da Spalleti preferira formaciju u kojoj je napadač tipa Džeke i/ili Mandžukuća manje-više suvišan te da je po meni barem očito da Mandžukić na terenu pokazuje više zalaganja od Džeke, ono njegovo šetanje po terenu će mu doći glave a ono se uvijek dešava kada ga trener šeta između klupe i prvih 11 nešto u principu "ma boli me kita eto igrak ti kad si pametan". Tone voli ni jedan trener kao ni navijači. Po meni je zbog toga u nemilosti prije svega kod navijača, kao i što su izgleda očekivanja Rominih navijača od Džeke bila znatno veća nego očekivanja Juvinih od Mandžukića ali to je neki lični utisak
Ne prijatelju ne može svako, ne možete ni vi ali ni mi osvojiti EP, ako ćemo realno ako ćemo navijački onda je BiH najbolja repka na svijetu
Na prošlom svjetskom naš cilj je bio proći grupu i to ako ne opet nije smak svijeta ako ne ispadnemo ko zadnje pičke ili zbog nečije gluposti (na žalos ovo zadnje nam se desilo). HR javnost je već prije prve odigrane utakmice izviđala moguće protivnike u 1/4 ili čak 1/2 finalu. O tome govorim od drhtanja u baražu protiv "strašnog" Islanda do 1/4 ili čak 1/2 finala na SP je put koji je poznat samo ludom navijaču (pod tim ne mislim ništa loše svi smo mi po tom pitanju malo ludi) ali nikako realnom čovjeku
-
Korisničkoime
#36790 Re: Edin Džeko
@Moke proklinje Savez jer se nije prijateljska nije igrala u BiH, nije lako zaradit koji dinar na ovom vremenu.
- ultima_palabra
#36791 Re: Edin Džeko
NediM17 wrote:Forma je prolazna, klasa je vjecna.
Mada ne znam što ga toliko hvalite za zalaganje, poprilično je metiljao zadnjih 20 minuta.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#36792 Re: Edin Džeko
Pa mogao je taj luksuz priustiti za tih 20-ak minuta, dotad je odradjen lavovski posao.
- kakotakonikako
#36794 Re: Edin Džeko
Jos jednom je Edin pokazao da je najbolji posleratni igrac u BiH. NIJAZ GRACIC najbolji sportski radnik u BiH.
- ganjeta
#36796 Re: Edin Džeko
Dijamant je tako postao najbolji strijalac u regionu kada su u pitanju nastupi u reperezentativnom dresu. Sa 46 golova Džeko je prestigao Davora Šukera, koji je za Hrvatsku dao 45 golova.
Najbolji strijelac reprezentacije Srbije od raspada Jugoslavije je Savo Milošević sa 37 datih golova. Slovenac Zlatko Zahovič dao je 35, Makedonac Goran Pandev 26, a Mirko Vučinić za Crnu Goru 14 pogodaka.
Džeko je prvijenac za Bosnu i Hercegovinu postigao u debiju 2. juna 2007. godine protiv Turske. U listu strijelaca se upisivao protiv 24 različite reprezentacije. Od ukupno 46 pogodaka za BiH, Džeko je po 13 dao u kvalifikacijama za EP i prijateljskim mečevima, u kvalifikacijama za SP je protivničku mrežu pogađao 19 puta, a u listu strijalaca se upisao i na Mundijalu u Brazilu.
World Class
Najbolji strijelac reprezentacije Srbije od raspada Jugoslavije je Savo Milošević sa 37 datih golova. Slovenac Zlatko Zahovič dao je 35, Makedonac Goran Pandev 26, a Mirko Vučinić za Crnu Goru 14 pogodaka.
Džeko je prvijenac za Bosnu i Hercegovinu postigao u debiju 2. juna 2007. godine protiv Turske. U listu strijelaca se upisivao protiv 24 različite reprezentacije. Od ukupno 46 pogodaka za BiH, Džeko je po 13 dao u kvalifikacijama za EP i prijateljskim mečevima, u kvalifikacijama za SP je protivničku mrežu pogađao 19 puta, a u listu strijalaca se upisao i na Mundijalu u Brazilu.
World Class
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#36797 Re: Edin Džeko
ganjeta wrote:Dijamant je tako postao najbolji strijalac u regionu kada su u pitanju nastupi u reperezentativnom dresu. Sa 46 golova Džeko je prestigao Davora Šukera, koji je za Hrvatsku dao 45 golova.
![]()
World Class
-
faraon_sa
#36798 Re: Edin Džeko
Blick; Edin Džeko je dao lekciju švicarskim zvjezdicama
Od samog početka utakmice na stadionu Letzigrund navijači Bosne i Hercegovine preuzeli su inicijativu na tribinama, a njihovi ljubimci na terenu. Apatični Švicarci djelovali su paralizirano dok su tehnički potkovani Bosanci dominirali terenom.
Već nakon nekoliko minuta postavilo se pitanje: Dođavola, koja od ove dvije reprezentacije se plasirala u završnicu Europskog prvenstva?
Da, na Euro 2016 ide Švicarska, a ne Bosna i Hercegovina! Švicarska, koja je izgubila tri od četiri posljednje test utakmice, s taktikom koja se uglavnom svela na traženje indisponiranog Seferovića visokim loptama.
I još nešto: Edin Džeko je bio najveća zvijezda na terenu. Igrač sa znanjem i iskustvom. Ali, igrač koji nije pozirao već "preorao" teren. Svojim trudom dao je lekciju švicarskim zvjezdicama i pokazao im šta je pravi profesionalac.
Od samog početka utakmice na stadionu Letzigrund navijači Bosne i Hercegovine preuzeli su inicijativu na tribinama, a njihovi ljubimci na terenu. Apatični Švicarci djelovali su paralizirano dok su tehnički potkovani Bosanci dominirali terenom.
Već nakon nekoliko minuta postavilo se pitanje: Dođavola, koja od ove dvije reprezentacije se plasirala u završnicu Europskog prvenstva?
Da, na Euro 2016 ide Švicarska, a ne Bosna i Hercegovina! Švicarska, koja je izgubila tri od četiri posljednje test utakmice, s taktikom koja se uglavnom svela na traženje indisponiranog Seferovića visokim loptama.
I još nešto: Edin Džeko je bio najveća zvijezda na terenu. Igrač sa znanjem i iskustvom. Ali, igrač koji nije pozirao već "preorao" teren. Svojim trudom dao je lekciju švicarskim zvjezdicama i pokazao im šta je pravi profesionalac.
- zg1911
#36799 Re: Edin Džeko
to su ti brate gluposti. šta misliš da bi javnost u zemljama kojima smo okruženi drugačije reagirala? ok bih ne može osvojit euro jer se nije plasirala ali i dalje ne vidim zašto hrvatska ne bi mogla osvojiti euro? vjerojatno bi tako isto prije eura u Portugalu izjavio da grčka ne može postati prvak. ili na početku ove sezone da leicester ne može biti prvak engleske. ne pobjeđuju uvijek objektivno najbolji. sve momčadi koje se plasiraju imaju šansu i sportski je pucat na visoko. spominješ dokvalifikacije protiv Islanda, a znaš li tko je i kako osvojio euro 1992?Korisničkoime wrote: I te kako na žalost ništa protiv sportskih očekivanja, zdravog entuzijazma ali zdravog kod vas javnost očekuje nerealne stvari zbog toga ste vješali kvalitetne trenere poput jednog Bilića i završili sa Štimcem, Kovačom i ovim najnovijim. Nije zbog West Hama ali ja sam vazda tvrdio da je Bilić vaš najbolji trener pa i regiona ne zbog uspjeha sa nekim klubovima jer toga nije nego zbog preporoda koji je HR repka doživila nakon Otta Barića.
Ne prijatelju ne može svako, ne možete ni vi ali ni mi osvojiti EP, ako ćemo realno ako ćemo navijački onda je BiH najbolja repka na svijetu.
Na prošlom svjetskom naš cilj je bio proći grupu i to ako ne opet nije smak svijeta ako ne ispadnemo ko zadnje pičke ili zbog nečije gluposti (na žalos ovo zadnje nam se desilo). HR javnost je već prije prve odigrane utakmice izviđala moguće protivnike u 1/4 ili čak 1/2 finalu. O tome govorim od drhtanja u baražu protiv "strašnog" Islanda do 1/4 ili čak 1/2 finala na SP je put koji je poznat samo ludom navijaču (pod tim ne mislim ništa loše svi smo mi po tom pitanju malo ludi) ali nikako realnom čovjeku
bilić je prevara od trenera i ne znam o kakvim ti to klupskim uspjesima pričaš? mucavo govno do west hama nigdje ništa nije napravilo. jel uspjeh biti drugi s hajdukom u hnl-u ili treći s bešiktašom u turskoj? s lokomotivom je u prvenstvu završio na 9. mjestu i to je najgori plasman lokomotiva od raspada SSSR-a.
sa hrvatskom je mucavi rokerčić prošao grupu na euru u Austriji i švicarskoj da bi kasnije nesretno i apsolutno nezrelo ispao od turaka.
na sp u africi nas ta trenerčina nije uspjela dovesti. to je jedino sp koja je hrvatska propustila od samostalnosti. kao da nije dovoljno tada hrvatska prvi put gubi natjecateljsku utakmicu na domaćem terenu s ni manje ni više no 1-4 kontra engleske (koju se btw nepravedno ubraja u velike reprezentacije. kad su išta napravili?). mucalo je i u Londonu nagužen od don fabia s 5-1. do tada su takvi rezultati hrvatima služili kao povod za sprdanje istočnih susjeda. od tih 9 golova većina je bila preko našeg lijevog beka kad je talijan na klupi engleske pametno uočio da pranjić to nije i da iza sebe ostavlja gomilu prostora idealanu za brzance tipa walcot i Lennon.
na euro 2012. smo se plasirali ali opet ništa od prolaska grupe. ok, bili smo u grupi s Španjolcima i talijanima, kasnijim finalistima, pa mu i nije puno za zmjeriti.
običan mamićev poslušnik i šljam ranga čačić, štimac, kovač i ostali "tatini" isprdci. roker je, ima spiku za engleske medije, no za takve je jedan vaha bog isus krist nogometa.
ispričavam se na off topicu, ali morah odgovorit na hvaljenje tog potrčka. čestitke bih na pobjedi kontra švicarske. bravo!
- Edin H.
#36800 Re: Edin Džeko
Gigantultima_palabra wrote:NediM17 wrote:Forma je prolazna, klasa je vjecna.![]()
Mada ne znam što ga toliko hvalite za zalaganje, poprilično je metiljao zadnjih 20 minuta.