Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Grean

#36626 Re: Edin Džeko

Post by Grean »

insomnia78 wrote:To najvise govori o tome kakva nam je ekipa
Dobro, ali kako o tome govori cinjenica da je Pjanic toliko dominantan u Romi, traze ga mnogi klubovi dok u reprezentaciji nema ni priblizan znacaj kao Dzeko.

Ima takvih slucajeva jos, nije ovo unikat.
dadoka84

#36627 Re: Edin Džeko

Post by dadoka84 »

Dok ne udje sinoc roma anemicna. Poslije je bilo svega... :)
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#36628 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

dadoka84 wrote:Dok ne udje sinoc roma anemicna. Poslije je bilo svega... :)
http://www.svijetkladjenja.com/vijesti/ ... sao-dzeko/
Edin H.

#36629 Re: Edin Džeko

Post by Edin H. »

hrasno38 wrote:
dadoka84 wrote:Dok ne udje sinoc roma anemicna. Poslije je bilo svega... :)
http://www.svijetkladjenja.com/vijesti/ ... sao-dzeko/

:D
Korisničkoime

#36630 Re: Edin Džeko

Post by Korisničkoime »

Grean wrote:
Ovo je interesantan dio. Kako ti navede ucinak im je isti, ali ja mislim da nije razlog da su ocekivanja od Dzeke bila vece nego ona od Mandzukica.

Dzeko ima jedan drugi problem, on je nepokretljiviji i moramo priznati ne izgleda bas graciozno na terenu u svim situacijama, pogotovo kad se radi o kratkim pasovima, kontroli lopte kad nije okrenut ledjima protivnickom golu ili igracu. To se lako pamti dok se teze primjecuje metar stvari u kojima je Dzeko puno jaci igrac i korisniji za ekipu, kao njegov prijem lopte kad je ledima okrenut i onda prebacivanje na krila ili u dubinu sto moze zahvaliti njegovom izvrsnom pregledu igre (da ima bolju motoriku i tehniku na malom prostoru mogao je biti klasicna desetka), brzom razmisljanju i odlicnoj dugoj lopti koju ima (podjednako kvalitetetnoj bilo lijevom ili desnom nogom).

Ja ga ne bih nikad mijenjao za Mandzukica kad pricamo o nasoj reprezentaciji. Za mene je i dan danas za klasu jaci igrac nego Mario.
Ma Mandžukić nije ništa pokretniji od Džeke niti ima bolju pas igru ni prijem lopte, čovjek u Bayernu sa onakvom sredinom terena i onakvim krilima nije prebacio 15 golova po sezoni a ljudi ga pitali loptama ko budalu. Ne bi niko mijenjao Džeku za Mandžukića kakvi to međutim Mandžukić izgleda i jest borbeniji od Džeke, čovjek svoja ograničenja pokušava nadomjestiti tako što grize, Džeko svoja ograničenja nadomješta šetanjem po terenu, jbg.svakog navijača to bode u oči. Mandžukić zna biti i prgav i pogan zna i zagutiti na terenu i sa trenerom dok Džeko glumi uvrijeđenu mladu.

Po učinku što je meni zanimljivo su ove sezone tu negdje Mandžukić je čak dao gol manje u ligi međutim on je za Juve dragocjen, gladijator, na Indexu čitam neki dan članak nešto u fazonu "zašto Juventus ne može bez Mandžukića" zatim "Mandžukić vladar Juventusa".
Očigledno je da iako ima isti ili čak malo lošiji učinak od Džeke da ne vlada nikakvo razočarenje povodom njegovog učinka ni u Juventusu ni kod navijača ni u Italiji a pogotovo ne u Hrvatskoj. Džeko je kloc kod nas, navijači Rome su nadrkani, medije ga već sele u drugi klub.
Po meni sve je do pristupa i ispunjavanja očekivanja kako igrača tako mu i kluba.
BarbaDue

#36631 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Po ovome ispade da sudbina Edina Dzeka zavisi od blagonaklonosti medija. Istina jeste da su ga na početku kovali u zvijezde i prikazivali kao spasioca za Romu(po meni on to i jeste). Italijanska javnost misli drugačije pa mu zato sada vraćaju s kamatom.
nema me tamo

#36632 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Samo oni koji ne prate Dzeku kroz karijeru mogu misliti da je spasioc, znaju i ptice na grani kao i svi mi da njemu trebaju kvalitetne lopte i to je to..
Dao je brat bruku bitnih golova, al' nikad nije bio igrac koji može iz niceg napravit nešto..
Bilo je naravno situacija, al' nema tu brzinu i ostalo što je potrebno.. :D

Navijaci Rome su gledali golove i kontali, auuu dolazi nam pravi ovo ono.. :D
hrasno38

#36633 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

nema me tamo wrote:Samo oni koji ne prate Dzeku kroz karijeru mogu misliti da je spasioc, znaju i ptice na grani kao i svi mi da njemu trebaju kvalitetne lopte i to je to..
Dao je brat bruku bitnih golova, al' nikad nije bio igrac koji može iz niceg napravit nešto..

Kako nevjerovatno nepoznavanje i fudbala i igara i golova Edina Dzeke!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=cdvImPym1XQ
https://www.youtube.com/watch?v=LvB5F6D ... -Sl040QzQQ
https://www.youtube.com/watch?v=Mal1ywzkEoM
https://www.youtube.com/watch?v=i0G6qEo4dNc

Ziv bio gledaj, uzivaj i nemoj vise pisati nesto o cemu nemas pojma!
Herr Flick

#36634 Re: Edin Džeko

Post by Herr Flick »

Stize na ljeto kod Slavena :D ,jos ako izbore Ligu Prvaka :izet: :izet:
SSemir

#36635 Re: Edin Džeko

Post by SSemir »

"Edin Dzeko scored the most important, vital and crucial goals in his time at Manchester City, and he will be remembered as the man who stepped up when it really mattered."

al bosnjo je reko da dzeko to ne zna ba...
hrasno38

#36636 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Herr Flick wrote:Stize na ljeto kod Slavena :D ,jos ako izbore Ligu Prvaka :izet: :izet:
uh to bi bilo extra :thumbup:
shake69

#36637 Re: Edin Džeko

Post by shake69 »

Nasi kobajagi sportski portali i ne znaju da je Roma otkupila Edinov ugovor i sada raspolaze njim. Baska sto i ne vidim valjan britanski izvor koji tvrdi da je Slaven nesto kazao da bi ga West Ham rado uzeo sebi! Ima li to neko?
Po meni to ne bi bilo lose za spas njegove karijere. U Romi bi bila patnja i velika kusnja s autoritativnim trenerom a i vala da imamo cetvoricu bh.igraca u jednom timu (sa Seom), bilo bi previse! :-)
nema me tamo

#36638 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

hrasno38 wrote:
nema me tamo wrote:Samo oni koji ne prate Dzeku kroz karijeru mogu misliti da je spasioc, znaju i ptice na grani kao i svi mi da njemu trebaju kvalitetne lopte i to je to..

A ŠTA JE NAPISANO ISPOD PODVUCENOG?

I dobro pogledaj koliko je vremena prošlo između ovih situacija, al' dobro!
Reci ti meni ovo : DA LI JE DZEKO IGRAC ZA KOJEG SE POTAJNO NADAŠ KAD PRIMI LOPTU DA MOŽE PROC 2, 3 IGRACA I POGODIT?
NE 2 IGRACA!
PONEKAD 1!
hrasno38

#36639 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

nema me tamo wrote:
hrasno38 wrote:

A ŠTA JE NAPISANO ISPOD PODVUCENOG?

I dobro pogledaj koliko je vremena prošlo između ovih situacija, al' dobro!
Reci ti meni ovo : DA LI JE DZEKO IGRAC ZA KOJEG SE POTAJNO NADAŠ KAD PRIMI LOPTU DA MOŽE PROC 2, 3 IGRACA I POGODIT?
NE 2 IGRACA!
PONEKAD 1!
Ti da pratsi Edina i globalno fudbal sa nasih prostora znao bi da Edin nije nikad bio igrac koji prolazio 2,3 igraca nije on Miske a ni Susic ali je pogadjao iz mogucih i nemogucih situacija od zicera do euroglova i to je njegov osnovni zadatak
Better Man

#36640 Re: Edin Džeko

Post by Better Man »

Korisničkoime wrote:
Grean wrote:
Ovo je interesantan dio. Kako ti navede ucinak im je isti, ali ja mislim da nije razlog da su ocekivanja od Dzeke bila vece nego ona od Mandzukica.

Dzeko ima jedan drugi problem, on je nepokretljiviji i moramo priznati ne izgleda bas graciozno na terenu u svim situacijama, pogotovo kad se radi o kratkim pasovima, kontroli lopte kad nije okrenut ledjima protivnickom golu ili igracu. To se lako pamti dok se teze primjecuje metar stvari u kojima je Dzeko puno jaci igrac i korisniji za ekipu, kao njegov prijem lopte kad je ledima okrenut i onda prebacivanje na krila ili u dubinu sto moze zahvaliti njegovom izvrsnom pregledu igre (da ima bolju motoriku i tehniku na malom prostoru mogao je biti klasicna desetka), brzom razmisljanju i odlicnoj dugoj lopti koju ima (podjednako kvalitetetnoj bilo lijevom ili desnom nogom).

Ja ga ne bih nikad mijenjao za Mandzukica kad pricamo o nasoj reprezentaciji. Za mene je i dan danas za klasu jaci igrac nego Mario.
Ma Mandžukić nije ništa pokretniji od Džeke niti ima bolju pas igru ni prijem lopte, čovjek u Bayernu sa onakvom sredinom terena i onakvim krilima nije prebacio 15 golova po sezoni a ljudi ga pitali loptama ko budalu. Ne bi niko mijenjao Džeku za Mandžukića kakvi to međutim Mandžukić izgleda i jest borbeniji od Džeke, čovjek svoja ograničenja pokušava nadomjestiti tako što grize, Džeko svoja ograničenja nadomješta šetanjem po terenu, jbg.svakog navijača to bode u oči. Mandžukić zna biti i prgav i pogan zna i zagutiti na terenu i sa trenerom dok Džeko glumi uvrijeđenu mladu.

Po učinku što je meni zanimljivo su ove sezone tu negdje Mandžukić je čak dao gol manje u ligi međutim on je za Juve dragocjen, gladijator, na Indexu čitam neki dan članak nešto u fazonu "zašto Juventus ne može bez Mandžukića" zatim "Mandžukić vladar Juventusa".
Očigledno je da iako ima isti ili čak malo lošiji učinak od Džeke da ne vlada nikakvo razočarenje povodom njegovog učinka ni u Juventusu ni kod navijača ni u Italiji a pogotovo ne u Hrvatskoj. Džeko je kloc kod nas, navijači Rome su nadrkani, medije ga već sele u drugi klub.
Po meni sve je do pristupa i ispunjavanja očekivanja kako igrača tako mu i kluba.
Mandžukić je bio odličan prvu sezonu u Bayernu i jedan od najzaslužnijih što su osvojili LP i baš je tu sezonu dao više od 20 golova za Bayern. Džeki fali više treninga i zalaganja. Evo gledam vijest da je u nedelju bio u SA i slavio s Čatićem njegovu titulu, umjesto da je bio u Rimu i trenirao. Da je koji slučajem u Bayernu ne bi mogao bti dan nakon tekme u noćnom provodu. Bi mogao, ali bi dobio suspenziju i nogu iz kluba. Sjetite se samo Maria Baslera. U Bayernu je ipak rad, red disicplina na prvom mjestu i u toku sezone nema provoda po noćnim klubovima u sitne sate.
insomnia78

#36641 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

Al se snalazi u proslavama cudo jedno
Tu ne propusta ni poluprilike :lol:
hrasno38

#36642 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

Better Man wrote:Mandžukić je bio odličan prvu sezonu u Bayernu i jedan od najzaslužnijih što su osvojili LP i baš je tu sezonu dao više od 20 golova za Bayern. Džeki fali više treninga i zalaganja. Evo gledam vijest da je u nedelju bio u SA i slavio s Čatićem njegovu titulu, umjesto da je bio u Rimu i trenirao. Da je koji slučajem u Bayernu ne bi mogao bti dan nakon tekme u noćnom provodu. Bi mogao, ali bi dobio suspenziju i nogu iz kluba. Sjetite se samo Maria Baslera. U Bayernu je ipak rad, red disicplina na prvom mjestu i u toku sezone nema provoda po noćnim klubovima u sitne sate.
Aaaaa opet se pise na pamet i tako dan za danom. Znas li ti odakle Dzeko u Sarajevu?? Pa majku mu reprezentativna pauza i reprezentacija BiH se okuplja u Sarajevu za utakmice protiv Luxemburga i Svicarske. Ali pazi ne okupljaju se u centralnom zatvoru niti su ovi fudbaleri sta zgrijesili pa se ne smiju sresti sa svojim prijateljima!!! Dobro da budem iskren ti si uvijek korektan i ovo ti je sigurno promaklo!
hrasno38

#36643 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

insomnia78 wrote:Al se snalazi u proslavama cudo jedno
A sta si ti?.... neka moralna policija!... da ovdje uvijek bacis po neki ljigav komentar....i zadajes norme ponasanja...kao da si iskocio iz neke svete knjige pa iz dana u dan moralises!
Korisničkoime

#36644 Re: Edin Džeko

Post by Korisničkoime »

Better Man wrote:
Korisničkoime wrote:
Grean wrote:

Mandžukić je bio odličan prvu sezonu u Bayernu i jedan od najzaslužnijih što su osvojili LP i baš je tu sezonu dao više od 20 golova za Bayern. Džeki fali više treninga i zalaganja. Evo gledam vijest da je u nedelju bio u SA i slavio s Čatićem njegovu titulu, umjesto da je bio u Rimu i trenirao. Da je koji slučajem u Bayernu ne bi mogao bti dan nakon tekme u noćnom provodu. Bi mogao, ali bi dobio suspenziju i nogu iz kluba. Sjetite se samo Maria Baslera. U Bayernu je ipak rad, red disicplina na prvom mjestu i u toku sezone nema provoda po noćnim klubovima u sitne sate.
Prva sezona Mandžukića u Bayernu je bila 2012/13, tada je u ligi dao 15 golova, moja opaska na broj njegovih golova se odnosila na ligu. Pored toga ima je 3 gola u LP sad se postavlja pitanje kako je napadač koji je dao svega gola u LP bio jedan od najzaslužniji za osvajanje iste možda zato što je sa Robenom dao gol u finalu.
Basler se nacugao i pobio u kafani ako se ja dobro sjećam, Basler je iz jednog drugog vremena, lik pušio i pio a igrao za Bayern, Džeko je za Baslera mutevelija ali slažem se s tobom da mu to nema smisla, nije to postupak jednog profesionalca i ostavlja utisak da ga zaboli kita što je svakom navijaču smrt. Kada bi popravio svoj odnos prema svojim obavezama mislim da bi se i popravio odnos navijača prema njemu a iskreno mislim da bi se i na njegovoj formi osjetilo.
Zalaganje na terenu i van njega je mislim ono što Mandžukića spašava od Džekine sudbine jer učinak sigurno nije.
insomnia78

#36645 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

hrasno38 wrote:
A sta si ti?.... neka moralna policija!... da ovdje uvijek bacis po neki ljigav komentar....i zadajes norme ponasanja...kao da si iskocio iz neke svete knjige pa iz dana u dan moralises!
:lol:
BarbaDue

#36646 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

insomnia78 wrote:
hrasno38 wrote:
:lol:
Ništa se ne smiji, dobro ti je rekao čova :mrgreen:
Bosanski_kralj

#36647 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

Vidim i ovdje su neki nasjeli na priču kako je Mandžukić nešto značio u Bayernu. Siguran sam da bi i bez njega Bayern osvojio sve tri titule, toliko o njegovom značaju za Bayern.

Kada sam prije par dana gledao 45 Džekinih golova za reprezentaciju, ostao sam u čudu koliko je bio bolji igrač prije nego sad. Nekad mu je bila dovoljna sekunda da reaguje, milimetar prostora da pogodi. Danas nažalost toga nema, njemu nogomet više nije na prvom mjestu i u tome je sva poanta.
zilla_

#36648 Re: Edin Džeko

Post by zilla_ »

https://www.youtube.com/watch?v=UmGpdcdXkDA
:evil:

Kako lik parla bolje nego eng :lol:
missko

#36649 Re: Edin Džeko

Post by missko »

zilla_ wrote:https://www.youtube.com/watch?v=UmGpdcdXkDA
:evil:

Kako lik parla bolje nego eng :lol: