Pateticno je kad odrastao covjek shvata zajebanciju na neciji promasaj kao nacionalnu tragediju.
Kaze dao dva gola i dvije asistencije a mi ovdje pricamo o promasaju koji je sastavni dio igre. Kakav paradoks.
Ne, dragi Muha, u slucaju napadaca poput Dzeke, golovi i asistencije bi trebali biti sastavni dio igre, a ovakvi promasaji rijetkost. Upravo se zato o njima toliko prica, a ne o golovima.
Argument "nikad nisi sutnuo lopte" je tako neizmjerno infantilan da se covjek zapita da li uopste treba komentarisati. Par likova, poput hrasnog, kilometre i kilometre ovdje postova potrosise da bi branili Dzeku od zlocesnih i zluradih forumasa na jedan zabrinjavajuce obsesivan nacin. Ne moze se covjek ni zajebavati na racun Dzeke jer ljudima izgleda adrenalin skoci kad nesto negativno procitaju. (Neki to znalacki iskoristavaju pa ljudima namjerno vade ionako slabe zivce.

)
Cijela tema je zatrovana glupostima. I tako godinama. Odraz naseg drustva, sta li.
Otvorite gugl i ukucajte "Edin Dzeko" i recite mi kakve naslove vidite. Evo ovo ja vidim:
"Video: Dzeko's miss to 'break the internet'"
"Watch: Have you ever seen a worse miss than this Edin Dzeko shocker?"
Cesto se stavljaju primjeri nekih promasaja, ali rijetko, vrlo rijetko se desi da je taj promasaj neko ko nije u punom naletu pred praznim golom, ko ima potpunu kontrolu nad relativno sporom loptom koja ide po zemlji. Gledam onog branica, vec dize ruke, okrece se, i onda zbunjeno gleda wtf

. Fakat ne kontam ovaj promasaj. Vadilo bi ga da je lijeva noga da je Sevko Okic u pitanju, a ne igrac koji sa 25 metara zna zabit lijevom.
Samo cu jos ovo reci. Za napadaca je KRUCIJALNO sa mentalne strane da ovakve stvari prihvati kao zajebanciju na svoj racun. Upravo kada bi reagovao na nacin na koji razmisljaju neki ovdje forumasi, histericno, nikad od njega ne bi nista bilo. No zato je valjda on tu gdje jeste, a vi branioci svega zivog koji sutate loptu svaki dan

tu da patetisete.