Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mO k3

#34876 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Stroj-2 wrote:Ovo kad sam procito da je psihicki nestabilan Znaci plac. Rekose talijanske picajzle inace "poznati srcani borci". Lik proso rat, sam bio u Ceskoj probio led u bundesligu sam, doso u najbolju ligu svijeta. Jednostavno lik nema motivaciju da igra sa polovnim igracima. Roma ruku na srce nije neki velikan kako hoce talijani da predstave koji gubi po 6,7 razlike od pravih giganta evropskih. Ko prati fudbal malo iole zna da Dzeko nije tip igraca koji ce predriblat 3 igraca i bacit golmana na usta i zabit petom, njemu trebaju jaki saigraci a Roma ih nema. Njima je vrh 2,3 ili 4 mjesto u Italiji.
a sto je presao u romu ako igra tamo sa polovnim igracima??
Sta je sljedece fenerbache??
Logovan

#34877 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Stroj-2 wrote:Ovo kad sam procito da je psihicki nestabilan Znaci plac. Rekose talijanske picajzle inace "poznati srcani borci". Lik proso rat, sam bio u Ceskoj probio led u bundesligu sam, doso u najbolju ligu svijeta. Jednostavno lik nema motivaciju da igra sa polovnim igracima. Roma ruku na srce nije neki velikan kako hoce talijani da predstave koji gubi po 6,7 razlike od pravih giganta evropskih. Ko prati fudbal malo iole zna da Dzeko nije tip igraca koji ce predriblat 3 igraca i bacit golmana na usta i zabit petom, njemu trebaju jaki saigraci a Roma ih nema. Njima je vrh 2,3 ili 4 mjesto u Italiji.
Kakve veze ima rat, što je bio sam u Češkoj, što je probio led u Bundesligi i što je došao u najbolju ligu svijeta? Miješaš kruške i jabuke. :skoljka:

Što je onda otišao u Romu da igra sa polovnim igračima? Ko mu je kriv?

A i realno glupo je to opravdanje, čuj nema motivaciju da igra sa polovnim igračima. :lol:
BarbaDue

#34878 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Ako igraš sa polovnim igračima a ti zvijezda onda si najbolji. Ili ako nisi najbolji onda imaš motivaciju da budeš.
Stroj-2

#34879 Re: Edin Džeko

Post by Stroj-2 »

Logovan wrote:
Kakve veze ima rat, što je bio sam u Češkoj, što je probio led u Bundesligi i što je došao u najbolju ligu svijeta? Miješaš kruške i jabuke. :skoljka:

A i realno glupo je to opravdanje, čuj nema motivaciju da igra sa polovnim igračima. :lol:
Ima rat i to veliku ulogu, a pustio bi ja tebe paša u tuđinsku zemlju s 19 godina pa da vidim tebe kako ćeš se snać, znam iz iskustva što pričam, lako je palamudit u toplom iz fotelje '' 'ta će on '' i smijat se,a teško zavrnut rukave i radit. Utiče na psihu il te slomi il ojačaš, lik je izašo jači i uspio, ne možeš mu uskratit ni umanjit uspjeh jer smo obojica pitari znaš sam, a ti ga možda ne lišvo jer je štrumf, ni meni nije tolko drag, al govorim o igračkim i psihičkim sposobnostima, ne o taborskiom opredjeljenju, jer su talijani inače skloni pljuvanju i hejtanju ala mi.
A što se tiče kluba, došo je zbog PARA paša, nije zbog panini sličica. Bili ljudi najkonkretniji i potpiso. Ne možeš očekivat od igrača s 29 da žari i pali ko da mu je 23, godine čine svoje i razmišlja malo drugačije porodica, žena djeca fazoni.
A što se tiče Rome, prenapuhana ekipa s 2,3 dobra pojednica, ostatak mrtvi prosjek, kolko god talijani furali ipak su oni daleko od ostatka giganta evropskih. Pa ne možeš od govana pitu pravit, vazda bilo.
mO k3

#34880 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Stroj-2 wrote:
Logovan wrote:

Ima rat i to veliku ulogu, a pustio bi ja tebe paša u tuđinsku zemlju s 19 godina pa da vidim tebe kako ćeš se snać, znam iz iskustva što pričam, lako je palamudit u toplom iz fotelje '' 'ta će on '' i smijat se,a teško zavrnut rukave i radit. Utiče na psihu il te slomi il ojačaš, lik je izašo jači i uspio, ne možeš mu uskratit ni umanjit uspjeh jer smo obojica pitari znaš sam, a ti ga možda ne lišvo jer je štrumf, ni meni nije tolko drag, al govorim o igračkim i psihičkim sposobnostima, ne o taborskiom opredjeljenju, jer su talijani inače skloni pljuvanju i hejtanju ala mi.
A što se tiče kluba, došo je zbog PARA paša, nije zbog panini sličica. Bili ljudi najkonkretniji i potpiso. Ne možeš očekivat od igrača s 29 da žari i pali ko da mu je 23, godine čine svoje i razmišlja malo drugačije porodica, žena djeca fazoni.
A što se tiče Rome, prenapuhana ekipa s 2,3 dobra pojednica, ostatak mrtvi prosjek, kolko god talijani furali ipak su oni daleko od ostatka giganta evropskih. Pa ne možeš od govana pitu pravit, vazda bilo.
Ma u pravu si :mrgreen: vidi zlatana ....
insomnia78

#34881 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

Ronaldo i Messi su tu po godinama ko i DzekA
Stroj-2

#34882 Re: Edin Džeko

Post by Stroj-2 »

mO k3 wrote:
Jarane šta ti je, pa nije Zlaja simbol bošnjaka... :oops:
Logovan

#34883 Re: Edin Džeko

Post by Logovan »

Stroj-2 wrote: Ima rat i to veliku ulogu, a pustio bi ja tebe paša u tuđinsku zemlju s 19 godina pa da vidim tebe kako ćeš se snać, znam iz iskustva što pričam, lako je palamudit u toplom iz fotelje '' 'ta će on '' i smijat se,a teško zavrnut rukave i radit. Utiče na psihu il te slomi il ojačaš, lik je izašo jači i uspio, ne možeš mu uskratit ni umanjit uspjeh jer smo obojica pitari znaš sam, a ti ga možda ne lišvo jer je štrumf, ni meni nije tolko drag, al govorim o igračkim i psihičkim sposobnostima, ne o taborskiom opredjeljenju, jer su talijani inače skloni pljuvanju i hejtanju ala mi.
Eto svi ljudi koji su prošli neki od ratova ne mogu psihićki pasti. :oops: :-) Mislim daj ba, ne miješaj rat u ovo. Normalno da je uspio i da ima ogromnog uspjeha u svojoj karijeri, ne umanjujem ni sekunde.

Ne očekujem od igrača sa 29 godina (uskoro 30 :D ) da žari i pali, ali očekujem da ponekad zabije sa 3, 7, 9 metara gol. :D Ako je već došao u ekipu koja je puna krampi i istrošenih igrača, onda neka motivaciju nađe u nečemu drugom, ne mora u kvaliteti ekipe.

Fulio si isto i oko ovoga da li mi je drag, da li ga volim, pitar, štrumf, bordo, plavo i slično. Ne trpaj me u ovakve rasprave tako ti Boga dragog. :skoljka:
mfeed

#34884 Re: Edin Džeko

Post by mfeed »

Dzeko u Wolfsburgu
sezona bez Misketa, 28 nastupa - 8 golova
sezona sa Misketom, 32 nastupa - 26 golova
Stroj-2

#34885 Re: Edin Džeko

Post by Stroj-2 »

Logovan wrote:
Eto svi ljudi koji su prošli neki od ratova ne mogu psihićki pasti. :oops: :-) Mislim daj ba, ne miješaj rat u ovo. Normalno da je uspio i da ima ogromnog uspjeha u svojoj karijeri, ne umanjujem ni sekunde.

Ne očekujem od igrača sa 29 godina (uskoro 30 :D ) da žari i pali, ali očekujem da ponekad zabije sa 3, 7, 9 metara gol. :D Ako je već došao u ekipu koja je puna krampi i istrošenih igrača, onda neka motivaciju nađe u nečemu drugom, ne mora u kvaliteti ekipe.

Fulio si isto i oko ovoga da li mi je drag, da li ga volim, pitar, štrumf, bordo, plavo i slično. Ne trpaj me u ovakve rasprave tako ti Boga dragog. :skoljka:
Ma ja :D
hatemondays

#34886 Re: Edin Džeko

Post by hatemondays »

Paul F. wrote:
hatemondays wrote: Iskreno i nije mi ga zao meni je nesto poceo dismr poslije one proslave gola protiv Irana.
Ne sjećam se toga. Šta je tačno bilo ?
Proslava gola preko neke stvari, ono sab me gabri zabio ga i pokazuje prstom nesto prema Amri i raji, ono ko privatna zajebancija tako nesto, haveru igras na najvecem takmicenju na svijetu i ti tako, ok znamo vuna ti ispali pa sta ali gdje je taj znak zadovoljstva postizes gol na svjetskom u Brazilu, od Brazila on nema tu glad za dokazivanjem osim par kola na pocetku sa Romom,ambicija ravna nula.Pitace ga sin i kcerka uskoro a sto ovako babuka proslavi ovaj svoj prvi gol na SP onako ko da si na kafu otisao., ima Dzekson svojih bubica od Egipta na ovamo najvise moze zahvaliti svom mentoru Spahi...
BarbaDue

#34887 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

mfeed wrote:Dzeko u Wolfsburgu
sezona bez Misketa, 28 nastupa - 8 golova
sezona sa Misketom, 32 nastupa - 26 golova
Ja sam mislio da će njemu Misketa zamjeniti Miralem, međutim ovaj mu gori od Agera i Silve zajedno. :mrgreen:
ultima_palabra

#34888 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

hatemondays wrote:
Paul F. wrote:
hatemondays wrote: Iskreno i nije mi ga zao meni je nesto poceo dismr poslije one proslave gola protiv Irana.
Ne sjećam se toga. Šta je tačno bilo ?
Proslava gola preko neke stvari, ono sab me gabri zabio ga i pokazuje prstom nesto prema Amri i raji, ono ko privatna zajebancija tako nesto, haveru igras na najvecem takmicenju na svijetu i ti tako, ok znamo vuna ti ispali pa sta ali gdje je taj znak zadovoljstva postizes gol na svjetskom u Brazilu, od Brazila on nema tu glad za dokazivanjem osim par kola na pocetku sa Romom,ambicija ravna nula.Pitace ga sin i kcerka uskoro a sto ovako babuka proslavi ovaj svoj prvi gol na SP onako ko da si na kafu otisao., ima Dzekson svojih bubica od Egipta na ovamo najvise moze zahvaliti svom mentoru Spahi...
Pa nije budala da se nesto krevelji, a mi ispali sa prvenstva u konkurenciji Nigerije i Irana. Za mene bi to bilo uvredljivo. Odradi utakmicu profesionalno i vrati se kuci poklopljenih usiju.
mO k3

#34889 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

Stroj-2 wrote:
mO k3 wrote:
Mislim da ti sve brkas.. od do , zlatana sam naveo kao primjer kaada vec spominjes godine
Stroj-2

#34890 Re: Edin Džeko

Post by Stroj-2 »

mO k3 wrote:
Stroj-2 wrote:
mO k3 wrote:
Mislim da ti sve brkas.. od do , zlatana sam naveo kao primjer kaada vec spominjes godine
Salio sam se malo. :-)

Ma Zlaja je drugaciji tip i covjeka i igraca a jos stariji od njega dosta. Zlaja je ipak svjetska klasa.
Paul F.

#34891 Re: Edin Džeko

Post by Paul F. »

hatemondays wrote: ima Dzekson svojih bubica od Egipta na ovamo najvise moze zahvaliti svom mentoru Spahi...
Vaha je jednom, nevezano za ovo rekao da privatno okruženje igrača može poslati na "krivi put". I ja sam čuo tračeve o Spahićevom uticaju u ovom slučaju. Mene bi najviše interesovao Ibričićev uticaj ovde. Ako je pozivan zbog Džeke a nije igro, šta li mu on na uho šapuće ?
luckylaka

#34892 Re: Edin Džeko

Post by luckylaka »

Dok mi po nasem Edinu kakimo iz dana u dan ovako komsije pisu o svojim iako je Alan u 20-ak utakmica cini mi se dao dva gola a Sporting se grcevito bori za ostanak u ligi :-) I da Alan jeste vanserijski talenat ali za sada samo na papiru.
Iza njega je bila sezona u Barceloni B. Sitne frustracije, poneki sukob s trenerom i pad u 3. ligu ostavile su traga. Trebala mu je zdrava sredina koju je našao u Gijonu. Uvjeti idealni, svlačionica koja ga je prihvatila 'na prvu' i trener koji mu vjeruje. U takvim okolnostima, Alenu Haliloviću nije preostalo ništa drugo nego da radi ono u čemu je najbolji - igra nogomet!

I to pokazuje iz utakmice u utakmicu. Njegov nogomet ima štofa, on diže publiku na noge i drži Gijon u sigurnoj zoni. Sve češće preuzima odgovornost. Brzo iznosi loptu, a izvanserijska tehnika s brzinom dolazi do većeg izražaja. Postiže i golove koji donose bodove.
Dr. Kuca

#34893 Re: Edin Džeko

Post by Dr. Kuca »

Klasicna bosnjacka prica. Dzeko je trenutno los, sto ne znaci da ce ostati los, mozda eksplodira u martu ko zna. Al trenutno je na razini Joce Stokica.
BarbaDue

#34894 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Nova priču sa Džekom, prave klasičnog napadača, ok da vidimo i to. Samo što kada je kl.napadač u 16 uvijek visi o koncu. Kod njega to u zadnje vrijeme nije slučaj.
Kinaski

#34895 Re: Edin Džeko

Post by Kinaski »

Image

selam alejk braco moja
dzeko novi lord bendtner
Rockefeller

#34896 Re: Edin Džeko

Post by Rockefeller »

:lol:
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#34898 Re: Edin Džeko

Post by I am Happy »

Nisu ni fulili :D

Jebo te....kad se sjetim kako sam se obradovao kada dade prvi gol za Romu u derbiju protiv Juventusa... ( ne volim kada Juve gubi, ali kad su vec morali izgubiti neka su barem nasi dali golove ).
Naguzise Juve, on i Pjanic dadose golove, kontao sam se da ce briljirati ( naravno, nisam bio lud kao pojedinci koji su govorili da ce Edin dati 20+ komad :roll: ) ali da ce barem imati 10 golova do kraje sezone. Kad ono....

Danas gledam najavu kola na Areni Sport, kad rece onaj voditelj "Ko je mogao pretpostaviti nakon drugog kola da ce ovo biti JEDINI gol Edina iz igre, i ko bi mogao pomisliti da ce Alegri imati deset pobjeda u nizu"
Mali_Vuk

#34899 Re: Edin Džeko

Post by Mali_Vuk »

Navijačima Rome sa slabijim srcem se ne preporučuje da večeras gledaju tekmu.
relativno84

#34900 Re: Edin Džeko

Post by relativno84 »

Edo jos danas budi los, pa onda deri sve redom :izet: :D
Post Reply