Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

mO k3

#33951 Re: Edin Džeko

Post by mO k3 »

muha_sa wrote:moja malenkost gledala Haseta, Osima, Šekija, Džajica, Skoblara, Samardžica.................... da ne nabrajam više :-) ni jedan ovaj poslijeratni ovim pobrojanim ni do koljena.

hajd vozdra :kiss: :run:
Kada dedo muha to kaze , ima svi da stojimo i sutimo :thumbup:
muha_sa

#33952 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

hrasno38 wrote:
muha_sa wrote:moja malenkost gledala Haseta, Osima, Šekija, Džajica, Skoblara, Samardžica.................... da ne nabrajam više :-) ni jedan ovaj poslijeratni ovim pobrojanim ni do koljena.

hajd vozdra :kiss: :run:
E pa dragi moj Muha ako si gledao a u to ne sumnjam....staviti Sekija, Dzajica i Haseta yajedno sa Papetom je sportski bezobrazno jer ne da im nije do koljena nego im nije ni do clanaka ako pricamo o onome sta je ko mogao sa loptom. Alis to se tice opcenito sportskih uspjeha pobrojanih BH igraca oni opet nisu ni do clanaka Dyeki I Salihamidzicu u niti jednom statistickom podatku. Medjutim sa navijacke strane te razumijem jer gdje ces biti Pitar a ne reci da je Pape bio najbolji......
aja poredim Papeta sa Džajom, Šekijem,Švabom, Hasetom :? :? :?

Bezobrazno je porediti Edina sa Papetom a to upravo ti radiš :-) Edin nije Papetu ni do clanka--što ti reko. Nisu Pitari proglasili Papeta za najboljeg stranca u Francuskoj a Pape u Francusku došo za današnje pojmove star igrac sa 28 godina--dobro utrniran na kaljužama Betanije :lol: :lol: Šta misliš da je otišo vani sa 20 :)

Ako te baš interesuje moja navijacka strana :) Pitar, naravno :-D pitar koji skoro ni jednu Željinu utakmicu u SA propustio nije--Od generacije Cike Radovica, Osima, Miše, Sprece, Jelušica pa do Meše, Fice i ostalih.

imate mahanje vi OBJEKTIVNi :lol: :lol:
ultima_palabra

#33953 Re: Edin Džeko

Post by ultima_palabra »

Jedno 580. put da je hrasno zatrolao temu poređenjem Džeko-Pape :lol:

Hrasno, daj nam izloži svoje viđenje problematike Pjanić-Miske i ponesi raji šta pije :mrgreen:
muha_sa

#33954 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

todd_smith wrote:
muha_sa wrote:poredit fudbalera Papeta i bilo kojeg fudbalera sa ovih jugoslovenskih prostora nakon raspada Juge je blago receno neukusno :-)

samo nastavite.

Svaka cast Edinu :thumbup: da ne mislite došo pitar nešto srat protiv Edina--gluho i daleko bilo, em sam mu dobar sa starim em je naše djete i samo mu mogu sve najljepše u životu poželjet a poredit njegove i Papetove igracke kvalitete :-) .................nemam rijeci :-)

Pojedinacno da, ali mislim da svi ovdje govore u kontektsu repke i tu se nema sta ni diskutovati Edin je 1. pa onda 10 praznih pozicija pa tek onda ostali.
Pape nabro utakmica u reprezentaciji BiH :? :?

niko ne spori ucinak u BH reprezentaciji--pa nisam debil :-) :-) Poredit igracke kvalitete Edina i Papeta je SMIJEŠNO.
muha_sa

#33955 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

trcicu trceci wrote:Eh sine kad sam ja gledo, ma prije je bolje bilo i te price ostavite za pricu uz sah kod ekonomskog fakulteta. Dzeko je najbolji igrac svih vremena i nema price.

Ali kako ste se samo iz rupe pojavili, ali usutkat ce vas Edin brzo, vidjet cemo gdje ste.
:thumbup:
muha_sa

#33956 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

ultima_palabra wrote:Jedno 580. put da je hrasno zatrolao temu poređenjem Džeko-Pape :lol:

Hrasno, daj nam izloži svoje viđenje problematike Pjanić-Miske i ponesi raji šta pije :mrgreen:
razumijem da mrzi Papeta--pa bože moj, ne mora ga voljet nije mu familija, al se kod nas vazda govorilo--krivo sjedi pravo govori.
Papetove fudbalske kvalite može osporit samo neko ko blage veze nema sa fudbalom a Hrasno zna igrat lopte-razumije se u fudbal i ima veze sa fudbalom, al jebeno mrzi Papeta, al hajd
insomnia78

#33957 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

Dzeka bi u reprezentaciji Jugoslavije sjedio na klupi
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#33958 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

ultima_palabra wrote:Jedno 580. put da je hrasno zatrolao temu poređenjem Džeko-Pape :lol:

pa jarane kad ovdje pojedinci zatrolaju 500 puta kako je Dzeko los sto mu je cura Amra sto ne bih i ja zatrolao dragim Pitarima kojima je Dzeko trn u oku i jedva cekaju da napravi neki kiks da bi mogli kenjati ovdje po forumu. Ako u nedelju bude najbolji igrac nece ih 90% biti na ovoj temi.....i uopste ne trolam nego govorim cinjenice po 100 put koje niko jednostavno ne moze da ospori....znas koliko je bitno sto je Pape bio najbolji igrac francuske lige prije 30 godina.....a jos vise sto pricamo o igracu koji koliko se sjecam u svojoj igrackoj karijeri je osvojio 2 trofeja. Za devet godina sa Sarajevom ni jedan i za 9 godina sa PSG jedan kup i jednu titulu!!! Tada francuska liga bila obicna rinaka.
A ti strucnjak me demantuj u bilo cemu sto sam napisao i ja cu se duboko pokloniti.
hrasno38

#33959 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

muha_sa wrote:

razumijem da mrzi Papeta--pa bože moj, ne mora ga voljet nije mu familija, al se kod nas vazda govorilo--krivo sjedi pravo govori.
Papetove fudbalske kvalite može osporit samo neko ko blage veze nema sa fudbalom a Hrasno zna igrat lopte-razumije se u fudbal i ima veze sa fudbalom, al jebeno mrzi Papeta, al hajd
Izvoli pa listaj po forumu i nacices da sam jedan od rijetkih navijaca Zelje koju ni jednu jedinu ruznu rijec rekao protiv Papeta nakon reprezentativnog debakla niti ga nazivao pogrdnim imenima ali ovo o cemu pricam su cinjenice protkane statistickim podacima. Ako je tebi isto igrati u tadasnjem lijevom PSG-u i u tadasnjoj lijevoj francuskoj ligi i danas u jednom prvaku Bundeslige, dvostrukom sampionu Engleske i jednom od najboljih klubova talijanske lige onda je tvoje poznavanje fudbala cisto navijacke prirode.
Uzgred i moje je dupe sjedilo na ohrndanim klupama Koseva ssvaki vikend prije rata tj. prije OI i pratilo utakmice Sarajeva jos kada su najvatreniji navijaci bili samo Pitari i sjedili ispod komentatorske kabine na sredini Koseva. Tesko da sam u zivotu propustio 10 utakmica Sarajeva ili Zelje ili KK Bosna u vremenu kada sam bio momak tako da sam Papeta se nagledao koliko ovdje pojedini forumasi ne mogu ni da zamisle.
Nikad nisam osporio njegovu virtuoznost kao igraca i njegov uspjeh kao do sada najuspjesnijeg selektora ali karijera Edina Dzeke je za dvije svjetlosne godine uspjesnija i njegov ucinak u toj karijeri je za dvije svjetlosne godine iznad ucinka Safeta Susica.
Tomahawk11
Globalni moderator

#33960 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

Dobro, mozda je Edin kvantitativno postigao vise, ali je Pape kvalitativno bolji fudbaler.
To je ono sto hrasno hoce reci.
missko

#33961 Re: Edin Džeko

Post by missko »

hrasno38 wrote:

pa jarane kad ovdje pojedinci zatrolaju 500 puta kako je Dzeko los sto mu je cura Amra sto ne bih i ja zatrolao dragim Pitarima kojima je Dzeko trn u oku i jedva cekaju da napravi neki kiks da bi mogli kenjati ovdje po forumu. Ako u nedelju bude najbolji igrac nece ih 90% biti na ovoj temi.....i uopste ne trolam nego govorim cinjenice po 100 put koje niko jednostavno ne moze da ospori....znas koliko je bitno sto je Pape bio najbolji igrac francuske lige prije 30 godina.....a jos vise sto pricamo o igracu koji koliko se sjecam u svojoj igrackoj karijeri je osvojio 2 trofeja. Za devet godina sa Sarajevom ni jedan i za 9 godina sa PSG jedan kup i jednu titulu!!! Tada francuska liga bila obicna rinaka.
A ti strucnjak me demantuj u bilo cemu sto sam napisao i ja cu se duboko pokloniti.
Vezes klupske uspjehe a nigdje pojedinacnih osim da je djelio prvo mjesto najboljeg strijelca BL i mozda da je jednu godinu bio najbolji rezervni igrac kad udje s klupe
hrasno38

#33962 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

missko wrote:
hrasno38 wrote:

Vezes klupske uspjehe a nigdje pojedinacnih osim da je djelio prvo mjesto najboljeg strijelca BL i mozda da je jednu godinu bio najbolji rezervni igrac kad udje s klupe
U sezoni 2008./09. igra odlično, te s Wolfsburgom osvaja Bundesligu, a sa 26 postignutih pogodaka bio je drugi najbolji strijelac lige. 2009. godine u izboru "France Football-a", za najboljeg nogometaša svijeta zauzeo je 13 mjesto. U sezoni 2009./10. sa 22 postignuta pogotka postao je najbolji strijelac njemačke Bundeslige.
BarbaDue

#33963 Re: Edin Džeko

Post by BarbaDue »

Dr. Kuca wrote:Covjek koji svaku noc dodje u Sarajevo i vrati se u rim ne moze biti u formi. Dzeku u zivotu trenutno zanimaju druge stvari, sto je i normalno.
Ovo je priča iz frizerskog salona, jel tako?
ljevoruki

#33964 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

hrasno38 wrote:U sezoni 2008./09. igra odlično, te s Wolfsburgom osvaja Bundesligu, a sa 26 postignutih pogodaka bio je drugi najbolji strijelac lige. 2009. godine u izboru "France Football-a", za najboljeg nogometaša svijeta zauzeo je 13 mjesto. U sezoni 2009./10. sa 22 postignuta pogotka postao je najbolji strijelac njemačke Bundeslige.
Slozio bih se sa @hrasno38.
Sa 22 god je proglasen za najboljeg igraca BL po izboru igraca, te godine je Grafite bio sluzbeno igrac godine, Gomez drugi , Dzeko treci.
Proglasen je za najboljeg igraca Volfsburga svih vremena, transfer u MC je tada bio najveci transfer jednog igraca iz BL, najplaceniji igrac iz regije, trenutno 3. najplaceniji igrac u Seria A......
Sto se karijere tice Edin je svjetlosnu godinu ispred Papeta, igracki Pape je, iako je tesko napraviti direktno poredjenje jer su igrali razlicite pozicije, bio puno bolji i atraktivniji.
Edin je osvojio BL, dva puta Englesku ligu, igrao za najbogatiji klub na svijetu, Pape, na zalost, se sa takvim stvarima ne moze pohvaliti.
Gledao sam Papeta, bio mi je fudbalski uzor, iako sam Zeljin bolesnik, ali sto kaze Muha - "krivo sjedi al' pravo zbori".
:bih:
missko

#33965 Re: Edin Džeko

Post by missko »

Najbolji igrac Juge 80 god kao i najbolji strijelac.
Najbolji igrac PSGa 82ge najbolji igrac PSGa svih vremena kao i najbolji stranac francuske lige i najbolji igrac proslog stoljeca BiH.
To drugi trinaesti pedesetprvi to nisu uspijesi
Point.

#33966 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

insomnia78 wrote:Dzeka bi u reprezentaciji Jugoslavije sjedio na klupi
Ko bi to igro u napadu?
Point.

#33967 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

leškarenje wrote:
Point. wrote:Moze li kompromis......Edin najbolji igrac BiH, Pape Jugoslavije.
Ne moze :D ljudi dodijelili nagradu kao najboljem BiH igracu ikada Safetu,kakav kompromis i kurac.
Pape nikad nije igro za BiH, ili je imao jednu utakmicu, Edin ima preko 60 golova.
insomnia78

#33968 Re: Edin Džeko

Post by insomnia78 »

Point. wrote:
Ko bi to igro u napadu?
Ne mislim na neku danasnju Jugoslaviju
bosanska senzacija

#33969 Re: Edin Džeko

Post by bosanska senzacija »

missko wrote:Najbolji igrac Juge 80 god kao i najbolji strijelac.
Najbolji igrac PSGa 82ge najbolji igrac PSGa svih vremena kao i najbolji stranac francuske lige i najbolji igrac proslog stoljeca BiH.
PSG kao klub je formiran 1970 tako da to što je Pape bio njihov najbolji igrač u 12 godinja postojanja tog kluba i nije neki poseban domet.

Pape kao igrač jeste bolji i telentovaniji od Džeke ali opet ni u snu se njegovi uspjesi ne mogu porediti sa visinama koje je Džeko dosegao.

I jedan Zajko Zeba sa loptom može raditi ono što Džeko samo sanjati može pa niko neće reći da je on bolji od Edina.
missko

#33970 Re: Edin Džeko

Post by missko »

bosanska senzacija wrote:
PSG kao klub je formiran 1970 tako da to što je Pape bio njihov najbolji igrač u 12 godinja postojanja tog kluba i nije neki poseban domet.

Pape kao igrač jeste bolji i telentovaniji od Džeke ali opet ni u snu se njegovi uspjesi ne mogu porediti sa visinama koje je Džeko dosegao.

I jedan Zajko Zeba sa loptom može raditi ono što Džeko samo sanjati može pa niko neće reći da je on bolji od Edina.
Ja nisam spominjao rad s loptom nego pojedinacne uspjehe ne 13ti nego najbolji
Tito_i_Partija

#33971 Re: Edin Džeko

Post by Tito_i_Partija »

Point. wrote:
Ko bi to igro u napadu?
Zlatan Ibrahimovic.
bosanska senzacija

#33972 Re: Edin Džeko

Post by bosanska senzacija »

missko wrote:
bosanska senzacija wrote:

Ja nisam spominjao rad s loptom nego pojedinacne uspjehe ne 13ti nego najbolji
Ti se vodiš onom logikom bolji biti prvi u selu nego zadnji u gradu.

Džeko je osvojio Bundes Ligu, FA Kup, dva Premiershipa, odveo BiH na Svjetsko... gdje je u svim ekipama igrao krucijalnu ulogu.

Pape jeste bio veliki majstor ali je ipak igrao nivo-dva u odnosu na Džeku pa i težina uspjeha se ne može mjeriti.
muha_sa

#33973 Re: Edin Džeko

Post by muha_sa »

ljevoruki wrote:
hrasno38 wrote:U sezoni 2008./09. igra odlično, te s Wolfsburgom osvaja Bundesligu, a sa 26 postignutih pogodaka bio je drugi najbolji strijelac lige. 2009. godine u izboru "France Football-a", za najboljeg nogometaša svijeta zauzeo je 13 mjesto. U sezoni 2009./10. sa 22 postignuta pogotka postao je najbolji strijelac njemačke Bundeslige.
Slozio bih se sa @hrasno38.
Sa 22 god je proglasen za najboljeg igraca BL po izboru igraca, te godine je Grafite bio sluzbeno igrac godine, Gomez drugi , Dzeko treci.
Proglasen je za najboljeg igraca Volfsburga svih vremena, transfer u MC je tada bio najveci transfer jednog igraca iz BL, najplaceniji igrac iz regije, trenutno 3. najplaceniji igrac u Seria A......
Sto se karijere tice Edin je svjetlosnu godinu ispred Papeta, igracki Pape je, iako je tesko napraviti direktno poredjenje jer su igrali razlicite pozicije, bio puno bolji i atraktivniji.
Edin je osvojio BL, dva puta Englesku ligu, igrao za najbogatiji klub na svijetu, Pape, na zalost, se sa takvim stvarima ne moze pohvaliti.
Gledao sam Papeta, bio mi je fudbalski uzor, iako sam Zeljin bolesnik, ali sto kaze Muha - "krivo sjedi al' pravo zbori".
:bih:
:thumbup:

ma jasno :-D ne pada mi na pamet kritikovat Edina :-) da svaku utakmicu stoji ko korner zastavica niko mu ne može osporit kvalitet koji je do sad bezbroj puta dokazo :-D Želim mu da postane najbolji strijelac Italije--da osvoji i u Italiji titulu..............šta mogu vec mu sve najbolje poželjet i ne želim da komentiram njegovu dobru a kamo li lošu igru--Volim ga i to je to :-D
Samo ne mogu kad Papetove i njegove fudbalsko umjece porede i kažu da je Edin bolji fudbaler nego što je Pape bio :-) Kao što rekoh, a mladji to vjerovatno ne znaju, iz Jugoslavije otic vani je mogao svaki sportista tek kad odsluži JNA i kad napuni 27 il 28 godina :-) Pape bi bio svjetska klasa da je otišo sa 20 godina vani i da je imao uslove približne ovim što ih današnji fudbaleri imaju. Pape je treniro na razrovanom Koševu i po brdima Betanije i ponekad se kuci tuširo jer nije bilo tople vode :-)
Pa jedan Džajic--tad najbolje lijevo krilo na svijetu (nekoliko puta igro za reprezentaciju svijeta)--kakvu je on medjunarodnu karijeru napravio--igro za nekakvu Bastiju. kako ce i napravit kad je moro odslužit JNA i kad napuni godine tek tad vani.

Ovo je sve nebitno za ovu temu :-) al jebi ga :-)
Point.

#33974 Re: Edin Džeko

Post by Point. »

leškarenje wrote: Pa sta ima veze sto nije igrao :-) treba onda postaviti mjeru zvanu "najbolji igrac BiH otkad igra Dzeko" i po tome gledati ko je najbolji,jer fudbal se igra od tada :thumbup:
Pa kazem, Pape nikad nije igrao za BiH, tako da ne moze biti njen najbolji igrac. Moze Jugoslavije, jer je za tu zemlju igrao. Bosna kao drzava nema nikakve fajde od toga kakav je igrac Paoe igrao, jer tad nije postojala kao samostalna drzava. Ko je bolji igrac je pitanje ukusa, Pape je znao sa loptom sto Dzeko ne zna ni na igrici, ali Dzeko ima 3 titule prvaka iz najboljih liga danasnjice.
hrasno38

#33975 Re: Edin Džeko

Post by hrasno38 »

leškarenje wrote:Safet Susic je najbolji igrac BiH ikada,covjek izabran od strane sportskih radnika i novinara...zaboli me sta ti pricas :P
Safet Susic je izabran tada kada su Edin i Hasan bili djeca sada bi bio izabran al u u panjevima. Nekada je i Pele bio pojam, neprevazidjen dok ne dodjose Maradona, Mesi, Ronaldo, Ronaldinji i drugi. Onima koji nisu shvatili da ponovim da se po tehnickim karakteristikama Dzeko i Pape ne mogu nikako uporedjivati jer Pape je fudbalski virtouz a Edin golgeter pa tako kao sto je Pape vrtio loptu tako Edin vrti golove. Poenta je u sveukupnim uspjesima i jacini klubova gdje su nastupili i u toj prici Pape bez uvrede izgleda smijesno sa tadasnjim relativno nepoznatim PSG-om kad su Francuskom vladali Bastija, Marsej itd. To bi ti biloo otprilike isto da danas dovedes Dzeku u Sarajevo ili Zelju gdje bi sigurno za 10 godfina bio najbolji igrac svih vremena kad su svi ostali tarabe.
Post Reply