Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

burekodsira

#32901 Re: Edin Džeko

Post by burekodsira »

kaže komentator juče otprlilike: ovo za šta je doveden džeko je ovako mogao odigrati i Toti koji je ostao na klupi :D

+ imao je par dobrih solo akcija
+ vezao je više protivničkih igrača za sebe
+ pred kraj utakmice se vraćao da pripomogne pozada

- nije stizao salaha i njegove brze akcije
- imao par pogrešnih dodavanja lopte koja je na kraju mogla u svom golu da završi
- mislim da je imao samo jedan šut na go, nažalost bezopasan

da su ga bolje upošljavale kolege bilo bi sigurno više pozitivnih stvari

biće bolje idemo dalje
Bosanski_kralj

#32902 Re: Edin Džeko

Post by Bosanski_kralj »

burekodsira wrote:kaže komentator juče otprlilike: ovo za šta je doveden džeko je ovako mogao odigrati i Toti koji je ostao na klupi :D

+ imao je par dobrih solo akcija
+ vezao je više protivničkih igrača za sebe
+ pred kraj utakmice se vraćao da pripomogne pozada

- nije stizao salaha i njegove brze akcije
- imao par pogrešnih dodavanja lopte koja je na kraju mogla u svom golu da završi
- mislim da je imao samo jedan šut na go, nažalost bezopasan

da su ga bolje upošljavale kolege bilo bi sigurno više pozitivnih stvari

biće bolje idemo dalje
Koji komentator?
ljevoruki

#32903 Re: Edin Džeko

Post by ljevoruki »

Mali_Vuk wrote:Edin ima igru u malom prstu. Ali nažalost mora se reći da ga malo zeza fizička sprema. I ona pogrešna dodavanja sinoć su bila plod nedostatka snage.

Ali imao je isto tako i masu dobijenih duela i dobro čuvao loptu u momentima kad su svi ostali bili paralizovani od straha i pretjeranog respekta. Valjda će malo nabiti kondicije u nastavku prvenstva.

Ono probacivanje Piketu kroz noge je bilo antologijsko :D
Piketu treba Sakira dimije sasiti. :izet:
Da je fizicki spremniji on bi u onoj situaciji sigurno pucao na gol ili isao na penal.
Pike je bio iza njega, falilo mu je par koraka da ga stigne i zacudilo me je da ga Edin nije sacekao i probao ici na kontakt s ledja da iznudi penal.
U svakom slucaju, da nije bilo Edina, kao sto neko rece, Roma bi sinoc debelo fasovala.
:bih:
noiserr

#32904 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

and wrote:
colt wrote:Džeko je sinoć bio loš. Standardna njegova igra zbog koje je ostao na klupi M.C.

Čovjek dobija novu priliku da eksplodira u ligi koja je malo slabija, a on ne zna iskoristiti . . ne bi me čudilo da završi na klupi jednog dana . . .
a evo šta stručnjaci kažu :
Hard-working Dzeko key in stifling Barcelona
Though the Blaugrana dominated in most key stats, it was Roma’s new striker who played a key role in securing an important result for the Italian side.
http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/c ... ign=buffer
Neznam da sam ikad takav clanak procitao u Engleskim medijima. Iako je Dzeko imao ovako slicnu [odlicno odigranu] partiju protiv Bayerna. To meni govori koliko se Talijani vise razumiju u fudbal.
mfeed

#32905 Re: Edin Džeko

Post by mfeed »

Tomahawk11 wrote:Po nekim strucnjacima ovdje, napadac nije odigrao dobro ako nije zabio hattrick...ili bar jedan gol na utakmici. :-)
ma naravno, jeb'o golove. mnogo je vaznije kako najskuplji napadac izvodi aut.
amidzazeher

#32906 Re: Edin Džeko

Post by amidzazeher »

Mozda grijesim ali koji se to napadac naigra lopte protiv Barcelone?
Dzeko odigrao kako mu se i reklo i tacno se vidjelo da je taktika u pitanju. A ovaj tekst iznad sve govori!! :thumbup:
Fudo387

#32907 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

Kako ce zabiti gol za ekipu koja igra mrtvi bunker?
Sva romina nastojanja da povedu napad sinoc bila su na isti fazon. Golman ispuca loptu, Edin je primi, okrene se oko sebe i shvati da je sam okruzen Barsinom odbranom. Doduse, mozda je i on trebao pokusati pucati sa pola centra, onom barsinom golmanu sinoc nisu bile sve na broju. :mrgreen:
prog321

#32908 Re: Edin Džeko

Post by prog321 »

Ehh, Kad ću dočekati da Manchester City odigra neriješeno sa Barcelonom? :-D
Fudo387

#32909 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

prog321 wrote:Ehh, Kad ću dočekati da Manchester City odigra neriješeno sa Barcelonom? :-D
Mislim da ces prije docekati da se neki nas klub plasira u grupnu fazu lige sampiona. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#32910 Re: Edin Džeko

Post by Tomahawk11 »

mfeed wrote:
Tomahawk11 wrote:Po nekim strucnjacima ovdje, napadac nije odigrao dobro ako nije zabio hattrick...ili bar jedan gol na utakmici. :-)
ma naravno, jeb'o golove. mnogo je vaznije kako najskuplji napadac izvodi aut.
Jbg sad, dobro nisi rekao da je vaznije kako stoji na golu :-)
mfeed

#32911 Re: Edin Džeko

Post by mfeed »

Fudo387 wrote:Kako ce zabiti gol za ekipu koja igra mrtvi bunker?
Sva romina nastojanja da povedu napad sinoc bila su na isti fazon. Golman ispuca loptu, Edin je primi, okrene se oko sebe i shvati da je sam okruzen Barsinom odbranom. Doduse, mozda je i on trebao pokusati pucati sa pola centra, onom barsinom golmanu sinoc nisu bile sve na broju. :mrgreen:
kad imas dominantnog lika koji sjajno igra glavom onda se to radi tako da on loptu ispucanu od golmana glavom spusta u for krilu na jednoj ili drugoj strani, u tri poteza brz igrac izlazi pred golmana.
Fudo387

#32912 Re: Edin Džeko

Post by Fudo387 »

mfeed wrote:
kad imas dominantnog lika koji sjajno igra glavom onda se to radi tako da on loptu ispucanu od golmana glavom spusta u for krilu na jednoj ili drugoj strani, u tri poteza brz igrac izlazi pred golmana.
Istina, na PS je izvodljivo, na terenu protiv Barse vidjeli smo da je skoro pa nemoguce.
Uradio je on to par puta, ali kad je Salah zaholca ode u pm.
mfeed

#32913 Re: Edin Džeko

Post by mfeed »

Fudo387 wrote:
mfeed wrote:
Istina, na PS je izvodljivo, na terenu protiv Barse vidjeli smo da je skoro pa nemoguce.
Uradio je on to par puta, ali kad je Salah zaholca ode u pm.
PS se valjda pravi na osnovu toga sta milioneri urade na terenu a ne na osnovu programerskog iskustva u fudbalu, dakle izvodljivo. slabo poznajem romu tako da nisam siguran da je salah najbrzi igrac kojeg imaju u napadu. ovo sto me uvijek cudilo je sto ekipe u kojima igra ibrahimovic nisu na tome bazirale igru kad su igrali svojevremeno protiv barce. ono malo sto sam od utakmice gledao, dzeko je bas, bas totalno dominirao u tom segmentu, mozda se varam ali mi je izgledalo da se na tome moglo nesto napraviti. ono sto su oni radili, dzeko je primi I sam ko duh, treba jedno trojicu slalomati da bi dosao do prilike za sut je karna obicna, on nije takav tip igraca. valjda se ti treneri boje otkaza ako prime peticu od barce pa igraju cisti bunker I nadaju se onakvom golu sto se daje jednom u deset godina.
todd_smith

#32914 Re: Edin Džeko

Post by todd_smith »

Sto ga to nema u prvih 11 danas?
noiserr

#32915 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Odmara ga, Florenzi i Digne isto odmaraju. Imaju utakmicu protiv Sampdorije za 3 dana. Tri utakmice u 9 dana.
House

#32916 Re: Edin Džeko

Post by House »

sisaj ga Garcia
missko

#32917 Re: Edin Džeko

Post by missko »

noiserr wrote:Odmara ga, Florenzi i Digne isto odmaraju. Imaju utakmicu protiv Sampdorije za 3 dana. Tri utakmice u 9 dana.
Sto Salaha ne odmara
nema me tamo

#32918 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Nema Dzeke i odma se vratiše na stari nivo.
noiserr

#32919 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

missko wrote:
noiserr wrote:Odmara ga, Florenzi i Digne isto odmaraju. Imaju utakmicu protiv Sampdorije za 3 dana. Tri utakmice u 9 dana.
Sto Salaha ne odmara
7 izmjena poslije utakmice sa Barcom, nemoze citav tim odmoriti, odmara one koje najvise treba odmarati, dzeko pretrcao 10km protiv barce a bruku skokova imao.
nema me tamo

#32920 Re: Edin Džeko

Post by nema me tamo »

Dzeko je na klupi i nema tu puno price..
To za odmor je prica za malu djecu.
noiserr

#32921 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

nema me tamo wrote:Dzeko je na klupi i nema tu puno price..
To za odmor je prica za malu djecu.
pojma ti nemas drug
thekupus

#32922 Re: Edin Džeko

Post by thekupus »

missko wrote:
Sto Salaha ne odmara
jer bi egipcani pobudalili cisto :lol:
bosn.om

#32923 Re: Edin Džeko

Post by bosn.om »

noiserr wrote:
and wrote:
colt wrote:Džeko je sinoć bio loš. Standardna njegova igra zbog koje je ostao na klupi M.C.

Čovjek dobija novu priliku da eksplodira u ligi koja je malo slabija, a on ne zna iskoristiti . . ne bi me čudilo da završi na klupi jednog dana . . .
a evo šta stručnjaci kažu :
Hard-working Dzeko key in stifling Barcelona
Though the Blaugrana dominated in most key stats, it was Roma’s new striker who played a key role in securing an important result for the Italian side.
http://gazzettaworld.gazzetta.it/news/c ... ign=buffer
Neznam da sam ikad takav clanak procitao u Engleskim medijima. Iako je Dzeko imao ovako slicnu [odlicno odigranu] partiju protiv Bayerna. To meni govori koliko se Talijani vise razumiju u fudbal.
Naravno, u skroz smo drugoj galaksiji sto se tice fudbalske kulture. I to da je IT liga malo slabija od engleske, ne slazem se nikako. Drugacije lige, ali je puno teze igrati u Italiji na osnovnim karakteristikama fudbala kao nauke i sporta, tacka. Ko ne vidi tu osnovnu cinjenicu nema o cemu da argumentuje sto se mene tice.
noiserr

#32924 Re: Edin Džeko

Post by noiserr »

Odmarao je Salah protiv Frosinonea.
bosn.om

#32925 Re: Edin Džeko

Post by bosn.om »

thekupus wrote:
missko wrote:
Sto Salaha ne odmara
jer bi egipcani pobudalili cisto :lol:
I jer ga je odmarao u prosloj utakmici prvenstva.

Dzeko je na klupi sa najboljim igracima Rome od pocetka sezone, Florenzijem, Dignom, Keitom i Naingolan i Salah su odmarali u proslom kolu.

Znao sam da je ovdje fudbalsko znanje povrsno, ali ste izgleda na nivou City-evih foruma, zalosno.
Post Reply