Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#32676 Re: Edin Džeko
đeko kloc, ta će on, amra mu upropastila karijeru, a nije nikad ni valjo ako ćemo pošteno
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#32677 Re: Edin Džeko
hehehehehehehultima_palabra wrote:đeko kloc, ta će on, amra mu upropastila karijeru, a nije nikad ni valjo ako ćemo pošteno
- BarbaDue
#32678 Re: Edin Džeko
to najbolje govore njegove tituleultima_palabra wrote:đeko kloc, ta će on, amra mu upropastila karijeru, a nije nikad ni valjo ako ćemo pošteno
- ultima_palabra
#32679 Re: Edin Džeko
kake titule, neaš ti pojma... sad će sunup, moke i društvo tebi objasniti kako stvari stoje, ako uspiju pronaći puteve iz rupa.
-
sumirprimus
#32680 Re: Edin Džeko
kakav je dzeko igrac,najbolje cemo vidjet kad jednom prestane igrat, pa kad ga pocnemo prizivat...i od blata pravit..
- BarbaDue
#32681 Re: Edin Džeko
gdje su ti eksperti 
- legionar2010
- Artest
#32683 Re: Edin Džeko
soccerfan88 wrote:Zato su mu i doveli zamjenu ali mislim da danas nije mogao igrati.mirzadelibasic wrote:Samo što je onaj Keita gubio lopte i zbog njega su i primili go.trcicu trceci wrote:Moram jos dodati da me je Roma veceras odusevila, sjajno su igrali na sredini terena.Nego neznam sad ko je ono govorio nakon pobjed nasih mladih kosarkasa da kad se vrati u Rim Sikiras da se Edin i Pjana druze sa njim, da malog priaze. Eto ko zeli pogledati na njegovom instagramu ima video Pjanketovog gola a on pise da je bio specijalni gost na tekmi. Predpostavljam da su ga Dzeko i Pjana pozvali.
https://instagram.com/p/7BNxfrJRpLvkbWM ... bRuVAMmQ0/
![]()
Opste je poznato da se moji postovi pomno prate i uvazavaju, na svim merdijanima.
Evo najnoviji primjer.
Nakon sto sam strucno sahranio Romin dvojac Cole-Maicon, svega par dana poslije je stigao haber da su bivsi.
Hmm... Mozda zato sto ih je Artest prozvao?
-
Jasmin Kopcic
#32684 Re: Edin Džeko
evo je http://livefootballvideo.com/fullmatch/ ... juventus-5MOSALJOZE wrote:Ako bude citava tekma postavite
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#32685 Re: Edin Džeko
Imaju i temu Goodbye from Edin, uglavnom lijepe rijeci. Respekt od navijaca Cityja
sta drugo i ocekivati, jer je Edin odlican napadac, ali i jedna ljudina.
Gdje je onaj Dzunup da nam oci otvori?

Gdje je onaj Dzunup da nam oci otvori?
- luckylaka
#32686 Re: Edin Džeko
Dzeko ,Dzeko ,Dzeko na svakom pedlju Italije
EUROPSKE LIGE
Video dana: Džeko izazvao delirij u zatvoruKLJUČNI PODACI
Džekin gol Juventusu slavio se i u zatvoru u Rimu
Piše: R.D.
Objavljeno prije 3 sata
Video dana: Džeko izazvao delirij u zatvoru
NAVIJAČI Rome zadovoljni su dolaskom Edina Džeke na posudbu iz Manchester Cityja. Bosansko-hercegovački reprezentativac pokazao je na startu da će biti pojačanje za rimski klub. Zabio je u dvije od tri utakmice u kojima je nastupio. U prijateljskoj protiv Seville zaustavio se na dva pogotka, a u derbiju s Juventusom zabio je, pokazat će se, pobjednički pogodak za 2:0. Susret je zaključen rezultatom 2:1. Kada je u 79. minuti Džeko zatresao mrežu, oduševio je navijače na stadionu. Slavilo se čak i u rimskom zatvoru. Gazzetta World objavila je na svom Twitter kanalu kratki video bučne proslave nakon Džekinog gola u jednom od rimskih zatvora.
Video dana: Džeko izazvao delirij u zatvoruKLJUČNI PODACI
Džekin gol Juventusu slavio se i u zatvoru u Rimu
Piše: R.D.
Objavljeno prije 3 sata
Video dana: Džeko izazvao delirij u zatvoru
NAVIJAČI Rome zadovoljni su dolaskom Edina Džeke na posudbu iz Manchester Cityja. Bosansko-hercegovački reprezentativac pokazao je na startu da će biti pojačanje za rimski klub. Zabio je u dvije od tri utakmice u kojima je nastupio. U prijateljskoj protiv Seville zaustavio se na dva pogotka, a u derbiju s Juventusom zabio je, pokazat će se, pobjednički pogodak za 2:0. Susret je zaključen rezultatom 2:1. Kada je u 79. minuti Džeko zatresao mrežu, oduševio je navijače na stadionu. Slavilo se čak i u rimskom zatvoru. Gazzetta World objavila je na svom Twitter kanalu kratki video bučne proslave nakon Džekinog gola u jednom od rimskih zatvora.
-
5 0 5
- jeza u ledja
#32688 Re: Edin Džeko
Eto kakav je to covjek, za njega kriminalci navijaju.luckylaka wrote: Gazzetta World objavila je na svom Twitter kanalu kratki video bučne proslave nakon Džekinog gola u jednom od rimskih zatvora.
- ljevoruki
#32689 Re: Edin Džeko
Prije bi se moglo reci da kriminalci navijaju za bordo tim(ove)jeza u ledja wrote: Eto kakav je to covjek, za njega kriminalci navijaju.
- MOSALJOZE
#32690 Re: Edin Džeko
Hvalospjevkaljevoruki wrote:Prije bi se moglo reci da kriminalci navijaju za bordo tim(ove)jeza u ledja wrote: Eto kakav je to covjek, za njega kriminalci navijaju.
- Tito_i_Partija
#32691 Re: Edin Džeko
Joj gdje li nam je Dino, bas sam pozelio da cujem koju hvalospjevku.MOSALJOZE wrote:Hvalospjevkaljevoruki wrote:Prije bi se moglo reci da kriminalci navijaju za bordo tim(ove)jeza u ledja wrote: Eto kakav je to covjek, za njega kriminalci navijaju.
- MOSALJOZE
#32692 Re: Edin Džeko
Bahrein zove hehe.Žalio mi se kako ima slab internet,ali hvalospjevke redovno šalje 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- jeza u ledja
#32694 Re: Edin Džeko
ljevoruki wrote:Prije bi se moglo reci da kriminalci navijaju za bordo tim(ove)jeza u ledja wrote: Eto kakav je to covjek, za njega kriminalci navijaju.
- noiserr
#32695 Re: Edin Džeko
Nisu normalni. Garant poceli gledati Dzeku u Citiju pored Kompany-ja. Dzeko i Kompany su obadvojica onako klasa kao ljudi, fino se ponasaju. I mislim da su dobri prijatelji, pa to mozda ostavilo dojam i tako ovi zavoljeli Dzeku.
I meni je recimo Kompany drag kao igrac.
- BarbaDue
#32696 Re: Edin Džeko
Ovo je više simpatično nego smiješno
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#32697 Re: Edin Džeko
Pa gdje vidiš zlobu u mom osmijehu? 
- BarbaDue
#32698 Re: Edin Džeko
Nisam zlobu pomenuo, al evo ako imaš neku lijepu riječ za ovu gestu slobodno je podjeli sa nama 
- jeza u ledja
#32699 Re: Edin Džeko
Zloba izbija iztebe.Velkoski wrote:Pa gdje vidiš zlobu u mom osmijehu?
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#32700 Re: Edin Džeko
Kloc i superstar
Italijani su oduševljeni što je fudbalska veličina poput Džeke odlučila da nastavi karijeru baš u Romi
Edin treba biti uzor kako se radom, trudom, sposobnošću i željom može postati vrhunski profesionalac u svakom poslu koji radimo.
Piše: Zvonimir Nikolić
Već ko zna koji put ponavljam da ne mogu da se otmem utisku da smo mi sa ovih prostora svjetski prvaci u omalovažavanju uspjeha naših ljudi, u traženju dlake u jajetu svakome ko se bar malo odmakao od nekog zamišljenog prosjeka.
Kao vatreni navijač Željezničara sjećam se i prvih fudbalskih koraka Edina Džeke. Valjda navikli na to da je dobar dio tadašnjih fudbalera jedva dobacio do 180 centimetara visine, nekako je Edin sa svoja 193 centimetra malo odskakao od dobrog dijela prvotimaca i navijači su se svojski potrudili da mu nađu adekvatan nadimak. Tako je neko ispalio i riječ "kloc". Valjda od silne zavisti što je momak visok, što lijepo izgleda i što dobro igra fudbal.
I evo čitam o oduševljenju Bosanaca i Hercegovaca postignutim golom protiv Juventusa, a najviše o oduševljenju Italijana što je jedna takva fudbalska veličina odlučila da nastavi karijeru baš u Romi.
Dečko koji je djetinjstvo proveo u ratnom Sarajevu, momak koji je sa 18 godina krenuo u "bijeli svijet" i igračina koja je ostavila duboki trag u svakom klubu za koji je igrao. Sa 22 godine je bio drugi najbolji strijelac silne Bundeslige, a sa 23 prvi strijelac. Momak koji je trajno ispisao istoriju Manchester Cityja.
Momak koji nas je svojim golovima odveo na Svjetsko prvenstvo u Brazil. Momak koji je najbolji strijelac bh. reprezentacije u historiji.
I opet "Kloc"?
Jer je uspio. Jer je postao neko i nešto. Jer je zaradio novac koji onaj što je izustio tu riječ, neće vidjeti za vrijeme svog života ni na televiziji.
Rijetko ko razmišlja o tome koliko je znoja, a i suza prolio Edin dok nije postao ovo što jeste. Koliko je odricanja u svom životu napravio da postane svjetska fudbalska klasa. Najlakše je sjediti uz kafu kupljenu od džeparca roditelja i omalovažavati onoga koji je uspio.
Podrugljivi nadimci
Svaki dan prođem pored pomoćnog terena stadiona Grbavica. Svaki dan gledam dječake od pet, šest ili sedam godina, od 10 godina, pa i njihove roditelje kako na kiši ispod jedinog drveta bodre svoju djecu. Djecu koja sanjaju da jednog dana postanu Edin Džeko. A od njih stotine, jedan će vjerovatno i postati. Onaj koji bude najviše vjerovao, bude najveći talenat, onaj koji bude najvrjednije trenirao i onaj koji se odrekne onoga čega većina nas ne želi da se odrekne.
I kad uspije, i za njega ćemo naći neki podrugljivi nadimak.
Jer je uspio.
Volio bih znati je li ikad iko čuo da nas je Edin u nečemu obrukao? Da je doveo do toga da se mi Bosanci i Hercegovci stidimo? Uvijek je isticao svoje mjesto rođenja, svoju voljenu Državu!
Nije.
I neće.
Edina možete sresti i u sarajevskom "Aquariusu" kako pije sok sa rajom. Sasvim normalan i ni po čemu se ne može zaključiti da je evropska zvijezda ili da je milioner.
Gledao sam kako ga opsjedaju navijači Rome na putu prema treningu. Samo da ga vide iz blizine, da dotaknu svog idola, da vide je li zaista stvaran... A mi nastojimo da se bavimo njegovom djevojkom, koja je uspjela kao i Edin, da omalovažavamo njihova putovanja na Maldive, kuću u Dubrovniku.
Dvoje lijepih, mladih i uspješnih ljudi, kojima bi (da smo normalni) samo trebali da se ponosimo.
Jer su naši.
Jer su mladi, jer su lijepi, jer su uspješni i kao takvi bi trebali da budu (a i jesu) uzor svakom mladom čovjeku.
Uzor svima
Nije neophodno baviti se fudbalom. Edin treba biti uzor kako se radom, trudom, sposobnošću i željom može postati vrhunski profesionalac u svakom poslu koji radimo.
Uvijek sam presretan kada negdje pročitam da je mladi dizajner iz BiH uspio u svjetskoj automobilskoj industriji, da je neki mladi informatičar uspio u Microsoftu ili da je neki mladi inžinjer uspio u građevinarstvu...
Bio sam presretan kada mi je brat iz Italije poslao poruku da je ponosan jer Amel Tuka za RAI daje intervju i na engleskom, i na italijanskom jeziku.
Zato, Edine, samo naprijed! Tresi i dalje mreže. Pričaj na nekoliko jezika. Putuj širom svijeta. Kupuj kuće gdje god možeš. Sve si to svojim trudom i zalaganjem zaradio. Ništa Ti nije sa neba palo.
Niti su Te izbori obogatili kao neke. Niti još u poznoj mladosti čekaš da Ti mati prinese doručak i ostavi koju marku za cigare i kafu kao što radi dobar dio onih koji omalovažavaju tuđi uspjeh. Valjda je tako lakše živjeti sa svojim neuspjehom.
Želim Ti da nas još puno puta obraduješ, da pokažeš jednom od najstarijih gradova na svijetu kako igra lopte jedan Sarajlija.
Sarajlija koji je najljepše godine svog djetinjstva proveo donoseći vodu, grijući se na komadićima drveta, dijeleći sa drugovima krišku hljeba. Sarajlija koji je ponos svoga grada i svoje države!
Amra i Edine, Amele i klinci iz U16 - i zbog Vas je lijepo biti Bosanac i Hercegovac.
Izvor: Al Jazeera