Ima Vankuver par mjesta da se moze otici na cevape, isto ima bureka. Ima dobar broj Srba tamo tako da se ima gdje otici.jutarnji wrote:ma `ebo to, ima li kakva kafana kod vas da se nas dijamant opusti uz zvuke rodnog kraja.Jack Be Nimble wrote:Mozda se nece igrati utakmica protiv Vankuvera. Danas im padala kisa pa
Edin Džeko
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Jack Be Nimble
#3226 Re: Edin Džeko...
- quasar
#3227 Re: Edin Džeko...
Ma ovdje ima raje i sa termina... bice da je Roberto stavio i ove navijace sto su putovali sa njima da ih proba. Ne mogu da pohvatam ko su svi ovi:
F.Veseli? Mancini (igrac)?... i jos barem 4-5 koji se odnekud pojavise.
Jesam li ja propustio prelazni rok, ili su ovo neki kadeti?
Edit: Ovaj Veseli je onaj iz Svajcarske U19, a clan je Sitija vec neko vrijeme. Pojavio se kao rezerva protiv WBA u Carling kupu. Mancini (broj 52) mi je ostao misterija.
F.Veseli? Mancini (igrac)?... i jos barem 4-5 koji se odnekud pojavise.
Jesam li ja propustio prelazni rok, ili su ovo neki kadeti?
Edit: Ovaj Veseli je onaj iz Svajcarske U19, a clan je Sitija vec neko vrijeme. Pojavio se kao rezerva protiv WBA u Carling kupu. Mancini (broj 52) mi je ostao misterija.
Last edited by quasar on 17/07/2011 03:54, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#3228 Re: Edin Džeko...
Veseli igra u Man City Reserves.
Mancini? Ne znam.
Mancini? Ne znam.
- shalla
#3229 Re: Edin Džeko...
Ryan McGivern (pictured) gave City the lead on 17 minutes, slotting the ball into the bottom corner after picking up a blocked shot from Shaun Wright-Phillips.
The England international then went on to double City's lead 10 minutes later, slamming the ball home from 20 yards after a pinpoint pass from Edin Dzeko.
Manchester City dominated the first first 45 minutes of the clash with Club America forced to sit back and defend throughout.
New-signing Gael Clichy showed decent pace down the left wing, while Dzeko bossed the midfielder and youngster Vladimír Weiss also impressing.
Dzeko almost opening the scoring on 12 minutes when he worked his way into the box, danced around America goalkeeper Armando Navarrete only to pull his shot wide across the front of the goalmouth.
Just five minutes later, Dzeko found Wright-Phillips on the edge of the area before the ball fell for McGivern, the 21-year-old tucking the ball past Navarrete for the opening goal.
Dzeko was again the catalyst for the second goal as he forced his way into the edge of the area before finding Wright-Phillips, who fired home giving Navarrete no chance and doubled the advantage for City.
Po ovom izvjestaju dzeko mnogo mnogo dobar
The England international then went on to double City's lead 10 minutes later, slamming the ball home from 20 yards after a pinpoint pass from Edin Dzeko.
Manchester City dominated the first first 45 minutes of the clash with Club America forced to sit back and defend throughout.
New-signing Gael Clichy showed decent pace down the left wing, while Dzeko bossed the midfielder and youngster Vladimír Weiss also impressing.
Dzeko almost opening the scoring on 12 minutes when he worked his way into the box, danced around America goalkeeper Armando Navarrete only to pull his shot wide across the front of the goalmouth.
Just five minutes later, Dzeko found Wright-Phillips on the edge of the area before the ball fell for McGivern, the 21-year-old tucking the ball past Navarrete for the opening goal.
Dzeko was again the catalyst for the second goal as he forced his way into the edge of the area before finding Wright-Phillips, who fired home giving Navarrete no chance and doubled the advantage for City.
Po ovom izvjestaju dzeko mnogo mnogo dobar
-
Zgec Lezda
#3230 Re: Edin Džeko...
Dzeko je dobro igrao. Gledo sam prvo poluvrijeme kada je igro. Na Manchester City stranici je Mancini jedino reko Edinovo ime kada su ga pitali sa kojim je igracima bio zadovoljan. Ali isto je reko da su svi igraci dobro igrali. Ali ovo nije nista novo. Igro je on dobro i za City prosle sezone van Engleske lige.
-
Baudelaire
#3231 Re: Edin Džeko...
Mancini vam je sin trenera, kao što mu i samo ime kaže
Kupio ga je Eriksson od Intera kad je preuzeo City, sudbina je htjela da se Roberto ponovo ujedini sa sinčinom 
- Edin H.
- quasar
#3233 Re: Edin Džeko...
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110718022
Dodao bih i da je u ovoj američkoj utakmici Clichy poslao nekoliko lijepih visokih lopti u šesnaesterac prema Džeki. Kako se meni čini, još se ne poznaju, tako da i nisu bile baš "u glavu", ali izgleda da će i taj segment igre biti obogaćen. Još sa ovim pojačanjima koja želi Mancini, možda priča o borbi za titulu i ne bi bila prazna.
Dodao bih i da je u ovoj američkoj utakmici Clichy poslao nekoliko lijepih visokih lopti u šesnaesterac prema Džeki. Kako se meni čini, još se ne poznaju, tako da i nisu bile baš "u glavu", ali izgleda da će i taj segment igre biti obogaćen. Još sa ovim pojačanjima koja želi Mancini, možda priča o borbi za titulu i ne bi bila prazna.
-
qay
-
Baudelaire
#3235 Re: Edin Džeko...
Ne znam baš, Clichy-u centaršut u Arsenalu definitivno nije bio jedna od jačih strana, mada se Arsenal na takav način igre nije nikad pretjerano ni oslanjao.quasar wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110718022
- quasar
#3236 Re: Edin Džeko...
Pa nije, ali covjek je slao fine lopte za glave, mada neprecizne. Eh, sad jel to do Clichija ili do uigravanja... vidjecemo. Htio sam reći da u Sitiju do sad nisam gledao takve centaršuteve, već one niske brze lopte, što te retardiraju ako te pogode u glavu.
- ReD aka Socijalista
#3237 Re: Edin Džeko...
Osho je Tevez

-
kasparaov
#3238 Re: Edin Džeko...
i sad ce biti 40 posto slabijiReD aka Socijalista wrote:Osho je Tevez![]()
- smoki_choko
#3239 Re: Edin Džeko...
cuj 40 najmanje 99% 
- Edin H.
#3240 Re: Edin Džeko...
Tko ce im davati golove sadasmoki_choko wrote:cuj 40 najmanje 99%
- smoki_choko
#3241 Re: Edin Džeko...
cuj ko, pa ture i milner i silvaEdin H. wrote:Tko ce im davati golove sadasmoki_choko wrote:cuj 40 najmanje 99%
-
Zgec Lezda
#3242 Re: Edin Džeko...
Vala ako se sada ne dokaze Edin, stvarno treba da ide iz Engleske. Ima odlicnu sansu sada. Imo je dobru sansu kada je tek doso u City i Balotelli bio povrijeden, i poslje kada je Tevez isto bio povrijeden. Ali to nije iskoristio. Sada mora da iskoristi. Ako dobiju jos Nasrija, sve mu je servirano.
-
paul007
#3243 Re: Edin Džeko...
Zgec Lezda wrote:Vala ako se sada ne dokaze Edin, stvarno treba da ide iz Engleske. Ima odlicnu sansu sada. Imo je dobru sansu kada je tek doso u City i Balotelli bio povrijeden, i poslje kada je Tevez isto bio povrijeden. Ali to nije iskoristio. Sada mora da iskoristi. Ako dobiju jos Nasrija, sve mu je servirano.
- Edin H.
#3244 Re: Edin Džeko...
Sjajna vijest.smoki_choko wrote:cuj ko, pa ture i milner i silvaEdin H. wrote:Tko ce im davati golove sadasmoki_choko wrote:cuj 40 najmanje 99%
Manchini suplju prosipa
Corinthians statement said: "We would like to clarify to the public that City did not accept our offer.
"City sent a counter-proposal in the early hours... and this will be analysed by Corinthians."
Znaci City nije prihvatio ponudu Corinthiansa, samo je poslao kontra-ponudu.
http://news.bbc.co.uk/sport1/hi/football/14173261.stm
-
Eborg
#3245 Re: Edin Džeko...
Ma doći će neko umjesto njega. Priča se o Agueru, dakle nemojte slaviti kao da će Džeko biti zacementiran u prvoj postavi. 
- quasar
#3246 Re: Edin Džeko...
http://www.mcfc.co.uk/Video/Features/Ma ... prediction
Meni se cini da i mi i City polazemo najvece nade u Edina ove sezone. Ne znam cije ce razocarenje biti teze i vece ako ne proradi (a nadam se da hoce). Meni je izgledao odlicno protiv C.America, vidjecemo veceras sa kanadjanima kako ce mu ici, a 24. je pravi ispit protiv LA. Jedina ekipa koja je po kvalitetu bliska ovim Premiership klubovima. Slijedi i tekma sa irskom selekcijom i sa Interom prije prvog sluzbenog protiv MUtd. Nadam se da ce ova predsezona uigrati sastav, te da ce City i Edin krenuti dobro.
Meni se cini da i mi i City polazemo najvece nade u Edina ove sezone. Ne znam cije ce razocarenje biti teze i vece ako ne proradi (a nadam se da hoce). Meni je izgledao odlicno protiv C.America, vidjecemo veceras sa kanadjanima kako ce mu ici, a 24. je pravi ispit protiv LA. Jedina ekipa koja je po kvalitetu bliska ovim Premiership klubovima. Slijedi i tekma sa irskom selekcijom i sa Interom prije prvog sluzbenog protiv MUtd. Nadam se da ce ova predsezona uigrati sastav, te da ce City i Edin krenuti dobro.
-
Ripicipi
#3247 Re: Edin Džeko...
U koliko sati je po nasem vremenu utakmica?
- quasar
#3248 Re: Edin Džeko...
u 4:00
- jeza u ledja
#3249 Re: Edin Džeko...
Ma kakvi.quasar wrote: a 24. je pravi ispit protiv LA. Jedina ekipa koja je po kvalitetu bliska ovim Premiership klubovima.
Osim toga, mislim da je i ovaj Club America jaci tim od LA Galaxy. Meksicka liga je i dalje dominantna u odnosu na MLS.
Sto se tice Dzeke, nadam se da ce dobiti bar jos jednog kvalitetnog partnera u napadu ili vezi. Inace sam u napadu slabo ce sta napravit.
- quasar
#3250 Re: Edin Džeko...
E vidis, otocki mediji tvrde da je to najtezi ispit. Mozda zato sto im je Becks tamo. 
Edit: zapravo sad pokusavam da nadjem link za ovo, a veze nemam gdje sam procitao....
Edit: zapravo sad pokusavam da nadjem link za ovo, a veze nemam gdje sam procitao....