Kod njih je to normalna stvar. Klub bez plana, bez programa, bez ideje...govorili smo neki da se dobro zaje*ao što je otišao tamo, potvrdit ćete to i vi ostali, samo polako.
I nemojte mi samo sad, City je bio jedini izbor, da ne crknem od smijeha...
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Nema na čemu. Barem si kulturan.Joey Tribbiani wrote: fakat nisam mogao više...raja evo podsjetio sam vas na savjete jednog od stručnjaka na forumu. Zahvaljujem se što mi je otvorio oči
nemaš ti pojmaaleDP wrote:Nemam pojma o čemu pričaš.
Imam jedan stav od kada sam čuo za transfer i nisam sekunde promjenio mišljenje, za razliku od većine ovdje.
Volim Džeku, krivo mi na njega što su mu pare toliko presudne (ili ga menadžer nagovara na to), City je vještački klub pun plaćenika koji su tu isključivo radi para, nezdrava sredina, Edin neće uspjeti tamo, nema mu napretka dok ne ode...to je ukratko.
E sad šta sam ja replicirao sebi, o čemu ti pričaš, pojma ja nemam.
baš je manćini u toj izjavi koju su novinari izokretali na sve strane,rekao da je edinu potrebno da što više igra,da bi se bolje upoznao sa timom.nisam siguran da na klupi može igrati i upoznati saigrače?zilla_ wrote:Morao je otići u city jer su jedini oni ponudili konkretnu ponudu... da je ostao u wolfsburgu nebi nimalo bolje prošao... sad bi se u BL morao boriti za opstanak![]()
![]()
![]()
Za mene je najveći problem što se Bolateli vraća jer dok su igrali s njim koliko toliko im je dobro išlo... Siguran sam da ćemo u napadu gledati njega i teveza a dđeko će ulaziti s klupe... tu je jedna tužna istina i moraćemo se pomiriti s njom... ove manćinijeve izjave upravo upućuju na to da priprema teren za takav potez... "džeko mora naći formu" "za džeku je najbolje da trenira" i sl gluposti...
Sljedeća sezona će bit druga priča jer jedan od njih dvojice (bolateli, tevez) sigurno odlazi, vjerovatno je to tevez... moguće da su se već dogovorili s njim da smire malo situaciju do kraja sezone...
Prvi koji će platiti za loše igre Citya je mancini - ima lik sve a ne zna ih posložit' - nisu ni šeici ludi da mu daju još 100-200 miliona na ljeto - jeftinije će biti u ovakvoj situaciji da se riješe manciniaTopla voda wrote:fol je u tome sto siti kupuje igrace koji ce donijeti prevagu na terenu.to ja bila namjera kad su kupili dzeku.
on moze dati dva u sljedecoj,pa ako tri tekme ne da gol,opet ce biti na ledu..
on nije doveden da zabije 8 komada,mogli su nac takvog u ipsvicu il barnetu..on je doveden da zabija 20+ i ako to ne bude uradio u sljedecoj sezoni,letice ko fisek.
druga je stvar koliko bi bilo koji igrac na svijetu mogao donijeti prevagu za siti kontra junajteda i arse,pored mancinija i njegovog nekreativnog poimanja igre.i ako bi se trazio taj igrac sigurno bi bio igrac sredine terena ,a ne napadac.
u ovom timu zlatan ne bi primo dvije lopte....bolje im je i korisnije kupiti matu, niku kranjcara i adamsa iz blekpula,nego dovodit nove napadace iz italije.
aha trebao je zavrsiti u serie a sa pepeom, iaqintom i ostalim antitalentima gdje bi jos gore prosao. balotelli: lakse je davati golove u engleskoj nego u italiji.aleDP wrote:Nemam pojma o čemu pričaš.
Imam jedan stav od kada sam čuo za transfer i nisam sekunde promjenio mišljenje, za razliku od većine ovdje.
Volim Džeku, krivo mi na njega što su mu pare toliko presudne (ili ga menadžer nagovara na to), City je vještački klub pun plaćenika koji su tu isključivo radi para, nezdrava sredina, Edin neće uspjeti tamo, nema mu napretka dok ne ode...to je ukratko.
E sad šta sam ja replicirao sebi, o čemu ti pričaš, pojma ja nemam.
Vjerujem da si mislio na Charlie AdamaTopla voda wrote:fol je u tome sto siti kupuje igrace koji ce donijeti prevagu na terenu.to ja bila namjera kad su kupili dzeku.
on moze dati dva u sljedecoj,pa ako tri tekme ne da gol,opet ce biti na ledu..
on nije doveden da zabije 8 komada,mogli su nac takvog u ipsvicu il barnetu..on je doveden da zabija 20+ i ako to ne bude uradio u sljedecoj sezoni,letice ko fisek.
druga je stvar koliko bi bilo koji igrac na svijetu mogao donijeti prevagu za siti kontra junajteda i arse,pored mancinija i njegovog nekreativnog poimanja igre.i ako bi se trazio taj igrac sigurno bi bio igrac sredine terena ,a ne napadac.
u ovom timu zlatan ne bi primo dvije lopte....bolje im je i korisnije kupiti matu, niku kranjcara i adamsa iz blekpula,nego dovodit nove napadace iz italije.
Mislim da je Pastore malo mudriji od Dzeke sto se tice buducnosti i transfera. Skoro u jednom intervjuu je na pitanje novinara:" Real ili Barcelona?" momak odgovorio:" Juventus. Iako nisu bolji, u njemu cu dobiti puno vise porstora za igru a ja zelim da igram. Kada budem stariji mozda i razmislim o Realu ili Barceloni."Baron_Samedi wrote:Ja kad sam prije mjesec-dva, napisao da je Mancini najslabija karika, neki su mislili da je preuranjeno. Medjutim, ne zivicira me samo Mancini, nego i sve oko tog kluba. Sve je naopako. Vise nije samo do Teveza, nego mi sad i onaj moljac Silva ide na neku stvar. Ne razumijem njegovu ulogu na terenu. Nesto, kao, trckara po centru, ulazi na krilo..a nikakva efekta. I jos je sebican. Play nikad nece biti, krilo i zadnji vezni, jos manje...Da ne pocinjem opet. Nedavno sam ih sve secirao.
Pastore bi bio odlicno pojacanje.Mladja kopija Kake. Ali samo kad zamislim da je i taj Pastore Argentinac, kao i Onaj- opet ne vidim perpsektivu za Edina. Dva klasna pojacanja na krilu su takodjer nuzna.
Elem, Dzeku odsad komentarisem samo u kontekstu izdanja u repki, i cekam transfer u ozbiljan klub. Sa smecarskim klubom sam zavrsio.
Da li se Edin Džeko usrećio odlaskom u Manchester City?
Manchester City definitivno nije klub za našeg velemajstora Edina Džeku. Prava je šteta što je naš robusni napadač u društvu arogantnog i sebičnog, prgavog Teveza....
Istog takvog Tourea, ili Kolarova koji samo što se nije posvađao s Džekom večeras u Solunu zbog jedne lopte pri kraju prvog poluvremena, kad mu je Edin skinuo loptu s noge.
Tek ćemo svi žaliti što više ne možemo užvati u Džekinim majstorijama, jer naprosto igraču njegovih referenci i kvaliteta ne odgovara onakav tim kakav je Manchester City.
Džeku niko ne voli od saigrača, ne dodaju mu lopte i svi žele da ga eliminišu iz sastava u kojeg je skrhano stotine miliona eura. Nijedan od tih zvijezda građana sinoć u Solunu nije opravdao niti jednu jedinu funtu, osim možda Džeke, koji se ipak trudio, sam sebi stvarao prilike i prostor, ali sam će teško moći išta napraviti. Smiješno je i nevjerovatno izgledalo u jednom trenutku u drugom poluvremenu kad se Džeko našao na poziciji desnog beka u svom šesnaestercu.
Džekin problem koji mu stvara dodatnu poteškoću je taj što se uvijek mora vratiti duboko u polje odbrane kako bi se izborio sam za loptu. Tevez, Silva, Kolarov ili Toure nikad mu je neće dodati u izglednoj poziciji, kad je Džeko bez lopte i kad je ustvari najopasniji, u utrčavanju iza protivničkih igrača i kad mu se pravovremeno uputi lopta u prazan prostor. Na taj je način Džeko postigao većinu svojih golova u dresu reprezentacije BiH i Wolfsburga. Toga, nažalost, nema u Manchester City-ju, baš kao što nema nekadašnjih Džekinih očiju na terenu što je bio Zvjezdan Misimović i u dresu reprezentacije i u Wolfsburgu.
Prava je šteta što sinoć nije ušao onaj sjajan Džekin šut glavom. Mnogo bi značio na samopouzdanju i razbijanju tog obruča koji sve jače steže našeg reprezentativca.
Ovako, ostala je još jedna očajna nula na kontu građana, bez ispaljenog metka, i još jedna surova spoznaja da se naš reprezentativac nije usrećio odlaskom na Otok. Nažalost, ali je tako. Stagnacija i City-ja i Edina Džeke se nastavlja...Jer, napadači ostaju upamćeni po golovima, a dobra dodavanja i prilke budu zaboravljeni za pet minuta.
Autor:
Nermin Bise
sportin . ba
ma stipu BA ovo neki balo prepisuje postove sa ovog forumaBubalo1 wrote:Sta je ovo baKoji balo je ovo piso u pm pa ovo je u rangu moje komsinice Zahide zvane CNN
Da li se Edin Džeko usrećio odlaskom u Manchester City?
Manchester City definitivno nije klub za našeg velemajstora Edina Džeku. Prava je šteta što je naš robusni napadač u društvu arogantnog i sebičnog, prgavog Teveza....
Istog takvog Tourea, ili Kolarova koji samo što se nije posvađao s Džekom večeras u Solunu zbog jedne lopte pri kraju prvog poluvremena, kad mu je Edin skinuo loptu s noge.
Tek ćemo svi žaliti što više ne možemo užvati u Džekinim majstorijama, jer naprosto igraču njegovih referenci i kvaliteta ne odgovara onakav tim kakav je Manchester City.
Džeku niko ne voli od saigrača, ne dodaju mu lopte i svi žele da ga eliminišu iz sastava u kojeg je skrhano stotine miliona eura. Nijedan od tih zvijezda građana sinoć u Solunu nije opravdao niti jednu jedinu funtu, osim možda Džeke, koji se ipak trudio, sam sebi stvarao prilike i prostor, ali sam će teško moći išta napraviti. Smiješno je i nevjerovatno izgledalo u jednom trenutku u drugom poluvremenu kad se Džeko našao na poziciji desnog beka u svom šesnaestercu.
Džekin problem koji mu stvara dodatnu poteškoću je taj što se uvijek mora vratiti duboko u polje odbrane kako bi se izborio sam za loptu. Tevez, Silva, Kolarov ili Toure nikad mu je neće dodati u izglednoj poziciji, kad je Džeko bez lopte i kad je ustvari najopasniji, u utrčavanju iza protivničkih igrača i kad mu se pravovremeno uputi lopta u prazan prostor. Na taj je način Džeko postigao većinu svojih golova u dresu reprezentacije BiH i Wolfsburga. Toga, nažalost, nema u Manchester City-ju, baš kao što nema nekadašnjih Džekinih očiju na terenu što je bio Zvjezdan Misimović i u dresu reprezentacije i u Wolfsburgu.
Prava je šteta što sinoć nije ušao onaj sjajan Džekin šut glavom. Mnogo bi značio na samopouzdanju i razbijanju tog obruča koji sve jače steže našeg reprezentativca.
Ovako, ostala je još jedna očajna nula na kontu građana, bez ispaljenog metka, i još jedna surova spoznaja da se naš reprezentativac nije usrećio odlaskom na Otok. Nažalost, ali je tako. Stagnacija i City-ja i Edina Džeke se nastavlja...Jer, napadači ostaju upamćeni po golovima, a dobra dodavanja i prilke budu zaboravljeni za pet minuta.
Autor:
Nermin Bise
sportin . ba
Ne možeš porediti Pastorea i Džeku, jer je ovaj prvi 3 godine mlađi od njega. Nije ni Džeko s 21 letio bilo gdje, nego je ostao u Wolfsburgu do 24. godine i pobogu ljudi, pa i ćoravom je bilo jasno da je on ove zime morao promjeniti sredinu. Jednostavno on u onom Wolfsburgu više nije imao nikakvu perspektivu i svaki dan ostanka tamo samo bi mu stvorio kontra-efekat. Pitaću te kad njemu budu 24, a Juventus i dalje bude samo sanjao o Ligi prvaka, a u EL ispadao odmah u grupnoj fazi od nekakvoh Lecha, da li mu je draže ostati u Torinu ili ići u Real/Barcu, pa čak i u City.2407 wrote:Mislim da je Pastore malo mudriji od Dzeke sto se tice buducnosti i transfera. Skoro u jednom intervjuu je na pitanje novinara:" Real ili Barcelona?" momak odgovorio:" Juventus. Iako nisu bolji, u njemu cu dobiti puno vise porstora za igru a ja zelim da igram. Kada budem stariji mozda i razmislim o Realu ili Barceloni."Baron_Samedi wrote:Ja kad sam prije mjesec-dva, napisao da je Mancini najslabija karika, neki su mislili da je preuranjeno. Medjutim, ne zivicira me samo Mancini, nego i sve oko tog kluba. Sve je naopako. Vise nije samo do Teveza, nego mi sad i onaj moljac Silva ide na neku stvar. Ne razumijem njegovu ulogu na terenu. Nesto, kao, trckara po centru, ulazi na krilo..a nikakva efekta. I jos je sebican. Play nikad nece biti, krilo i zadnji vezni, jos manje...Da ne pocinjem opet. Nedavno sam ih sve secirao.
Pastore bi bio odlicno pojacanje.Mladja kopija Kake. Ali samo kad zamislim da je i taj Pastore Argentinac, kao i Onaj- opet ne vidim perpsektivu za Edina. Dva klasna pojacanja na krilu su takodjer nuzna.
Elem, Dzeku odsad komentarisem samo u kontekstu izdanja u repki, i cekam transfer u ozbiljan klub. Sa smecarskim klubom sam zavrsio.
Iako nije direktno nista rekao za MCFC, iz ovog se sasvim ocito vidi u kojem pravcu Pastore razmislja.