BIH mediji su se posljednjih dana raspisali o novcu koji N/FSBIH dobiva od TV prava za prijenose utakmica reprezentacije kao i o novcu koji bi Savez dobio od eventualnog plasmana na Svjetsko prvenstvo u Južnu Afriku.
Dnevni Avaz je nakon toga izašao s pričom prema kojoj je Ćiro navodno tražio da mu se osigura 10 posto od prihoda u slučaju plasmana na SP 2010. To je iznio i predsjednik N/FSBiH Sulejman Kolaković na sjednici Izvršnog odbora Saveza:
"Dao Bog da se nađemo u situaciji da mu isplatimo ta sredstva. Žao nam je što nije ovdje jer smo o tome trebali još porazgovarati", rekao je Kolaković.
Izbornik BiH je naprosto poludio zbog tvrdnje da traži 10 posto od prihoda, nazvao redakciju Dnevnog Avaza te oštro demantirao da je tražio dodatna sredstva.
"Nisam tražio izmjene u ugovoru niti sam tražio 10 posto od prihoda. Ugovor sam potpisao i ništa ne želim mijenjati. Pa, kakav bi bio čovjek kad bi tražio izmjenu nečega što smo dogovorili? Ne znam što je ovo trebalo svima. Jako sam žalostan", rekao je Ćiro.
Ćiro tvrdi kako je shvatio da bi mu zapravo bilo najbolje da se nije miješao u pitanja financiranja N/FSBiH.
"Htio sam najbolje za Savez, da vide kako s uspjehom na terenu dolazi i materijalna korist. Pogriješio sam jer očito nisam naišao na ljude koji tako razmišljaju. Kada sam prihvatio mjesto izbornika htio sam uspjeh i razveseliti navijače koji su me od početka prihvatili. Sada kada smo napravili korake prema cilju, počela su podmetanja. Ne znam kome ovo treba", objašnjava Ćiro
Počelo je