Champions League 2012-13

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Lakat Jebić

#4376 Re: Champions League 2012-13

Post by Lakat Jebić »

iceman2010 wrote:
Lakat Jebić wrote:ja se vazda sjebem kad dodjem ovdje pored ovakve utakmice upratim koliko ljudi koji vise na temama o fudbalu ne znaju pravila. nikad vise necu potcjenjivat zene i ofsajd :D
a sve strucnjak do strucnjaka. Ali nije to nista. Ja sam se naslusao komentatora koji su govorili za ovakvu situaciju da je meksiku (neko svjetsko prvenstvo) ponisten regularan gol:-) A neki se opet deru "ofsajd sudija, ofsajd", a covjeku lopta dodana iz auta. Tako da me ovi strucnjaci sto vise po ovim fudbalskim temama, a ne znaju sta je ofsajd uopste ne cude.

Sent from my LT18i using Tapatalk 2
ja sam gledao na grbavici kad je pomocnik digao ofsajd nakon ubacivanja iz auta. kad su mu se ljudi poceli smijat, skonto je, al jbg, kasno je bilo :D

inace, ofsajd je ako u trenutku upucivanja lopte prema igracu izmedju igraca kojem je upucena lopta i linije gol auta nisu bar 2 igraca protivnickog tima, s tim da se i golman racuna kao igrac. tako da je dva puta bio ofsajd.
Logovan

#4377 Re: Champions League 2012-13

Post by Logovan »

Kao prvo da kažem da se sjetim svim sudijama familija jer ovo sa greškama je čisti bezobrazluk. :x Popišaju se na cijelu utakmicu, jebe se njima. Nebitno namjerno ili slučajno prešli su granice granica sa svojim suđenjem. Umjesto da se više nerviram oko promašaja i slabe igre, ja se daleko više nerviram oko sudija. Skoro u svakoj utakmici bude neka očigledna greška. :roll: :-)

Sad malo o utakmicama. :-) :D
Drago mi je što je Dortmund prošao dalje jer su po meni definitivno zaslužili a i više se baziraju na Ligu prvaka nego na Bundesligu tako da nek' su prošli. :thumbup: Mislim da bi ova Malaga mogla biti strašna slijedeće sezone u Ligi prvaka, naravno ako zadrže neke bitne igrače i malo se pojačaju i biće dobri. Realovci u drugom poluvremenu igrali k'o pičke (čast pojedincima). Imaju veliku prednost iz prve utakmice i plus večeras su poveli 1:0 i onda zamalo da ispadnu. Sekunda je falila. Likovi se digli nakon pobjede, kontali lako ćemo mi pobijediti Galatasaray i u drugoj utakmici a kad ono... :skoljka: Ronaldo. :thumbup: Trpaj majstore, trpaj. Drogba. :dance: Šteta što je star, ubrzo će nekad u penziju i to će biti veliki gubitak za fudbal. Eboueov gol je isto strašan. Svaka mu čast.
iceman2010

#4378 Re: Champions League 2012-13

Post by iceman2010 »

Lakat Jebić wrote:
iceman2010 wrote:
Lakat Jebić wrote:ja se vazda sjebem kad dodjem ovdje pored ovakve utakmice upratim koliko ljudi koji vise na temama o fudbalu ne znaju pravila. nikad vise necu potcjenjivat zene i ofsajd :D
a sve strucnjak do strucnjaka. Ali nije to nista. Ja sam se naslusao komentatora koji su govorili za ovakvu situaciju da je meksiku (neko svjetsko prvenstvo) ponisten regularan gol:-) A neki se opet deru "ofsajd sudija, ofsajd", a covjeku lopta dodana iz auta. Tako da me ovi strucnjaci sto vise po ovim fudbalskim temama, a ne znaju sta je ofsajd uopste ne cude.

ja sam gledao na grbavici kad je pomocnik digao ofsajd nakon ubacivanja iz auta. kad su mu se ljudi poceli smijat, skonto je, al jbg, kasno je bilo :D

inace, ofsajd je ako u trenutku upucivanja lopte prema igracu izmedju igraca kojem je upucena lopta i linije gol auta nisu bar 2 igraca protivnickog tima, s tim da se i golman racuna kao igrac. tako da je dva puta bio ofsajd.
Bas tako. I ja sam isto napisao.

Mustang1

#4379 Re: Champions League 2012-13

Post by Mustang1 »

Svi na wikipediu i kucati offside i procitati ..
BHF_Manijak

#4380 Re: Champions League 2012-13

Post by BHF_Manijak »

Ellinor wrote: Dijelilo ih je 60 sekundi od ispadanja i poraza na domaćem stadionu, i to od najslabije ekipe četvrtfinala. Onda su uslijedili ofsajdi, filiper i trpanje. Da, ja bih to nazvao guženjem.
E ako ga tako i u zivotu "meces", kao sto ti je ovo guzenje, onda Bogami... :mrgreen: :skoljka:

Ekipe je prosla dalje i to je to, primili su ga iz ofsajda, dali iz ofsajda i dovidjenja. Da su bili u prpi protiv najslabije ekipe, stoji, no ko u grupi gdje su Real i City zavrsi kao prvoplasirani, zasluzuje malo i srece jebi ga.
LSD

#4381 Re: Champions League 2012-13

Post by LSD »

_terminaš_ wrote:Kao prvo da kažem da se sjetim svim sudijama familija jer ovo sa greškama je čisti bezobrazluk. :x Popišaju se na cijelu utakmicu, jebe se njima. Nebitno namjerno ili slučajno prešli su granice granica sa svojim suđenjem. Umjesto da se više nerviram oko promašaja i slabe igre, ja se daleko više nerviram oko sudija. Skoro u svakoj utakmici bude neka očigledna greška. :roll: :-)

Drago mi je što je Dortmund prošao dalje jer su po meni definitivno zaslužili a i više se baziraju na Ligu prvaka nego na Bundesligu tako da nek' su prošli. :thumbup: Mislim da bi ova Malaga mogla biti strašna slijedeće sezone u Ligi prvaka, naravno ako zadrže neke bitne igrače i malo se pojačaju i biće dobri. Realovci u drugom poluvremenu igrali k'o pičke (čast pojedincima). Imaju veliku prednost iz prve utakmice i plus večeras su poveli 1:0 i onda zamalo da ispadnu. Sekunda je falila. Likovi se digli nakon pobjede, kontali lako ćemo mi pobijediti Galatasaray i u drugoj utakmici a kad ono... :skoljka: Ronaldo. :thumbup: Trpaj majstore, trpaj. Drogba. :dance: Šteta što je star, ubrzo će nekad u penziju i to će biti veliki gubitak za fudbal. Eboueov gol je isto strašan. Svaka mu čast.
Ma nece Malaga ni izboriti LP za narednu godinu ;-) Sociedad ili Valencija ce uzeti to četvrto mjesto u Primeri.
Ali i ako nekim cudom dođu do tog četvrtog mjesto, opet ne mogu u Evropu (ni u bilo koje takmicenje pod UEFAom) jer ih je UEFA žestoko kaznila ;-) ....dobra su ekipa nema šta, ali ovo im je plafon za ovu godinu.

Borusija bi mogla uzeti ove godine titulu 8-) mnogo dobro igraju fudbala :thumbup: moraju se cijeniti takvi timovi.
It_is_a_Leclerc

#4382 Re: Champions League 2012-13

Post by It_is_a_Leclerc »

_terminaš_ wrote:Kao prvo da kažem da se sjetim svim sudijama familija jer ovo sa greškama je čisti bezobrazluk. :x Popišaju se na cijelu utakmicu, jebe se njima. Nebitno namjerno ili slučajno prešli su granice granica sa svojim suđenjem. Umjesto da se više nerviram oko promašaja i slabe igre, ja se daleko više nerviram oko sudija. Skoro u svakoj utakmici bude neka očigledna greška. :roll: :-)

Inače, elementarna nepogoda koja pustoši svjetskim fudbalom, a koja se bez nekog očitog razloga odaziva na ime Micheal Platini, tvrdi da bi uvođenje bilo kakve revizije sudačkih odluka u toku igre (pregled snimke, tehnologija oko gola itd.) zapravo uništila draž fudbala "kojoj doprinose i greške sudija".

Ajmo aplauz za budalu.
Logovan

#4383 Re: Champions League 2012-13

Post by Logovan »

LSD wrote: Ma nece Malaga ni izboriti LP za narednu godinu ;-) Sociedad ili Valencija ce uzeti to četvrto mjesto u Primeri.
Ali i ako nekim cudom dođu do tog četvrtog mjesto, opet ne mogu u Evropu (ni u bilo koje takmicenje pod UEFAom) jer ih je UEFA žestoko kaznila ;-) ....dobra su ekipa nema šta, ali ovo im je plafon za ovu godinu.

Borusija bi mogla uzeti ove godine titulu 8-) mnogo dobro igraju fudbala :thumbup: moraju se cijeniti takvi timovi.
Malo sam se zajebao, poletio, nisam ni provjerio na kojoj su poziciji na tabeli a nisam ni razmišljao to oko kazne. :roll: :roll: Znam da su bili fasovali.
Borussia po meni ima veoma dobre šanse za osvajanje Lige prvaka. Koga god dobiju u polufinalu, protivniku neće ni sekunde biti lako.
Lakat Jebić

#4384 Re: Champions League 2012-13

Post by Lakat Jebić »

Bubalo1 wrote:Svi na wikipediu i kucati offside i procitati ..
ovo sto na wikipediji pise nije tacno.

jel se fkt ne sjecate ovoga

0:50
Son1

#4385 Re: Champions League 2012-13

Post by Son1 »

_terminaš_ wrote:
LSD wrote: Ma nece Malaga ni izboriti LP za narednu godinu ;-) Sociedad ili Valencija ce uzeti to četvrto mjesto u Primeri.

Malo sam se zajebao, poletio, nisam ni provjerio na kojoj su poziciji na tabeli a nisam ni razmišljao to oko kazne. :roll: :roll: Znam da su bili fasovali.
Borussia po meni ima veoma dobre šanse za osvajanje Lige prvaka. Koga god dobiju u polufinalu, protivniku neće ni sekunde biti lako.
Odigraju li kao protiv Malage (budu li fulali sve sto su fulali do sad) ispast ce koga god da budu imali s druge strane.
missko

#4386 Re: Champions League 2012-13

Post by missko »

wannabe_ultra wrote:
BHF_Manijak wrote:
Ellinor wrote: Dijelilo ih je 60 sekundi od ispadanja i poraza na domaćem stadionu, i to od najslabije ekipe četvrtfinala. Onda su uslijedili ofsajdi, filiper i trpanje. Da, ja bih to nazvao guženjem.
E ako ga tako i u zivotu "meces", kao sto ti je ovo guzenje, onda Bogami... :mrgreen: :skoljka:

Ekipe je prosla dalje i to je to, primili su ga iz ofsajda, dali iz ofsajda i dovidjenja. Da su bili u prpi protiv najslabije ekipe, stoji, no ko u grupi gdje su Real i City zavrsi kao prvoplasirani, zasluzuje malo i srece jebi ga.
Zasto je Malaga manje zasluzila prolaz od Borussie ?
Zato sto je manje igrala fudbala, stvorila manje sansi imala manje loptu u posjedu i napravila puno vise faula.
baxul

#4387 Re: Champions League 2012-13

Post by baxul »

Lakat Jebić wrote:

Image
LSD

#4388 Re: Champions League 2012-13

Post by LSD »

Missko....šta reci ona za ovo :P stativa, precki, šansi, penala, svega....a svi jedva docekali da Barca ispadne i da konstatuju da je Čelzi zaslužio prolaz nekom svojim fenomenalnom taktikom :lol: :lol: valjda taktika bila da Barca pogađa precke, fula penale i da Čeh vadi sve živo.
missko

#4389 Re: Champions League 2012-13

Post by missko »

Ovako je veceras izgledao Dortmund
Image
missko

#4390 Re: Champions League 2012-13

Post by missko »

LSD wrote:

Missko....šta reci ona za ovo :P stativa, precki, šansi, penala, svega....a svi jedva docekali da Barca ispadne i da konstatuju da je Čelzi zaslužio prolaz nekom svojim fenomenalnom taktikom :lol: :lol: valjda taktika bila da Barca pogađa precke, fula penale i da Čeh vadi sve živo.
Barca je igrala drugaci onda, nije dala ni sanse ni posjeda suparniku, odmah su sjeckali i pravili faul i u nedogled se dodavali s golmanom, a ova ovogodisnja Barca mi se svidja, da sanse i protivnicima da igraju ne dodaju se nazad u nedogled i utakmice su neizvjesnije , i meni kao neutralcu mi je draze gledati.
BvB nije uopste dominantna kao Barca a igra jednako lijepo ali tekme su zato zanimljivije jer se pobjednik ne zna do kraja sve da vode 4 razlike.
Last edited by missko on 10/04/2013 00:08, edited 1 time in total.
PriNc_ba

#4391 Re: Champions League 2012-13

Post by PriNc_ba »

Bravo Milioneri moji dragi :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: Svaka im cast :thumbup: Idemo po trofej sada bez problema :) Samljeli protivnika u svakom pogledu u 2 tekme i zasluzen prolaz... otkad nisam ovako skakao k'o malo dijete pffff... glas puko, po kuci sve pobacano... ludnica fkt :) hvala im za ovo veceras :)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4392 Re: Champions League 2012-13

Post by Velkoski »

Image
Mustang1

#4393 Re: Champions League 2012-13

Post by Mustang1 »

Lakat Jebić wrote:

Ja sam tek maloprije skontao da sam i ja pogresno pisao prije 20 minuta :D 2 ofsajda su bila fakat ..Sada kad sam vidio ponovo na ovim highlitsima skonto sam da sam pogrijesio :D Iako se ne vidi dobro posto se golman Malage bacio mozda mu je ruka bila i ispred Santane :D
Jazzy.ba

#4394 Re: Champions League 2012-13

Post by Jazzy.ba »

Image
Baltazar_khan

#4395 Re: Champions League 2012-13

Post by Baltazar_khan »

Lakat Jebić wrote:

potpuno isti pogodak sam postigao jaranu na sokeru, i sudija priznao, on poludio pa mi poslao ovaj video :mrgreen: kome sad vjerovati ovom sudiji, ili konamiju :oops: :mrgreen:
DonVito

#4396 Re: Champions League 2012-13

Post by DonVito »

Jel to neki pricaju da je prvi gol Ronalda iz off.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... VWE_tCPupE[/youtube]
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4397 Re: Champions League 2012-13

Post by Velkoski »

14 igrača u ofsajdu 8-) :lol:
citadela

#4398 Re: Champions League 2012-13

Post by citadela »

Lakat Jebić wrote: jel se fkt ne sjecate ovoga

Joj, ovo... 8-) Tad su se i neki komentatori brukali. :D
Madrid

#4399 Re: Champions League 2012-13

Post by Madrid »

missko wrote:
LSD wrote:

Barca je igrala drugaci onda, nije dala ni sanse ni posjeda suparniku, odmah su sjeckali i pravili faul i u nedogled se dodavali s golmanom, a ova ovogodisnja Barca mi se svidja, da sanse i protivnicima da igraju ne dodaju se nazad u nedogled i utakmice su neizvjesnije , i meni kao neutralcu mi je draze gledati.
BvB nije uopste dominantna kao Barca a igra jednako lijepo ali tekme su zato zanimljivije jer se pobjednik ne zna do kraja sve da vode 4 razlike.
Eto Chelsea se pretrgao pokusavajuci napasti, sakrili se Čehu u krilo i rokaj preko centra :-D
Zmijuga loma

#4400 Re: Champions League 2012-13

Post by Zmijuga loma »

KB24 wrote:Image
Image
Locked