Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- salihamidžić 20
#2901 Re: Champions League 2011/12
Ljudi ima jos 11 dana do utakmica tek su se danas saznali parovi jos ce se puno toga izdesavati u ovim timovima,dovoljno je da dva igraca nedostaju nekom timu i da se stvari potpuno zaokrenu 
-
todd_smith
#2902 Re: Champions League 2011/12
a igrac Uniteda kao avatarodesveuhonduras wrote:Ja nemam problema sa Barcelonom kao klubom, za razliku od Uniteda i Bayerna koje ne volim onako generalno.
Ali me Barcelonini navijači izuvaju iz cipela, pogotovo oni inozemni. Balavurdija iz zemalja gdje je fudbal šesti najpopularniji sport i koji su ga počeli pratiti prije dvije-tri godine i onda izabrali klub koji je tad bio najjači. Kad takvi kažu "we" za Barcelonu, volio bih im šamar razvezati nego se pite najesti
potpis za ovo ostalo, meni je Barca draga kada igra protiv Reala drago mi je sto dobiju, ali ako izgube boli me k...
najgori su mi "nasi" navijaci koji misle da su Katalonci i prate Barcelonu skoro pa i vise nego nasu vlastitu repku
- Richard Wagner
#2903 Re: Champions League 2011/12
Moja reprezentacija je reprezentacija Katalonije.
- citadela
#2904 Re: Champions League 2011/12
Sto se ovdje olahko "bacaju" prognoze tipa "Barca ce unistiti Milan", "Bayern nema sanse protiv Reala u eventualnom polufinalu" itd itd
Ja kao veliki protivnik (da ne kazem nesto jace
) uopce zabarskog fudbala, volio bih da Milan prodje Katalonce..
Znaci, ΑΠΟΕΛ
Ja kao veliki protivnik (da ne kazem nesto jace
Znaci, ΑΠΟΕΛ
- odesveuhonduras
- Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)
#2905 Re: Champions League 2011/12
ma avatar je pokušaj ironije na usporedbu mladog gospodina sa Beckenbauerom, Duncanom Edwardsom kojeg 99% onih koji dečka uspoređuju s njim nisu nikad vidjeli da igra i sl. bajkama engleskih novinaratodd_smith wrote:a igrac Uniteda kao avatarodesveuhonduras wrote:Ja nemam problema sa Barcelonom kao klubom, za razliku od Uniteda i Bayerna koje ne volim onako generalno.
Ali me Barcelonini navijači izuvaju iz cipela, pogotovo oni inozemni. Balavurdija iz zemalja gdje je fudbal šesti najpopularniji sport i koji su ga počeli pratiti prije dvije-tri godine i onda izabrali klub koji je tad bio najjači. Kad takvi kažu "we" za Barcelonu, volio bih im šamar razvezati nego se pite najesti![]()
potpis za ovo ostalo, meni je Barca draga kada igra protiv Reala drago mi je sto dobiju, ali ako izgube boli me k...![]()
najgori su mi "nasi" navijaci koji misle da su Katalonci i prate Barcelonu skoro pa i vise nego nasu vlastitu repku![]()
- cyprus
#2906 Re: Champions League 2011/12
Ma sad ne mislim da će Milan bit baš razvaljen, ali zaista je teško zamislit da oni daju više golova od Barcelone
Zar nije?
- Petit_Beurre
#2907 Re: Champions League 2011/12
Nije ni Borac zabio više golova od Želje u Kupu predprošle sezone, pa ga ipak osvojišecyprus wrote:Ma sad ne mislim da će Milan bit baš razvaljen, ali zaista je teško zamislit da oni daju više golova od BarceloneZar nije?
- skenderija04
#2908 Re: Champions League 2011/12
Daleko od toga da ce Milan biti razvaljen. Vidjecemo u kakvom ce stanju doci i jedni i drugi na ovu utakmicu. Milan kuburi sa povredama a Barcelona trenutno ima odbranu koja ne garantuje sigurnost. Abidal nece igrati a zamjene nema. Pique je potpuno van forme a Puyol u zavisnosti od pozicije koju bude igrao moze biti opasan po Barcelonu, Bez Abidala vjerovatno je da ce igrati na lijevom boku a tu je vec prespor. Godine cine svoje. Mascherano kao stoper ma koliko god se dobro snalazio na toj poziciji ipak nije odbrambeni igrac. Barceloni bi najvise odgovarala run and gun utakmica sa puno sansi,ali tesko da cemo to vidjeti. Milan ima iskusne igrace koji na ovakvim utakmicama gdje je glava vaznija od nogu u svakom trenutku ce znati sta treba da rade. Nisam siguran da je Barcelona bas toliki favorit kao sto mnogi govorecyprus wrote:Ma sad ne mislim da će Milan bit baš razvaljen, ali zaista je teško zamislit da oni daju više golova od BarceloneZar nije?
- Nogatrans
#2909 Re: Champions League 2011/12
Ne ocekujem nesto iskreno previse od Bayerna,al sam ubjeđen da ako bi ikako dosli do Finala da bi nas tesko pa cak i jedna Barselona kod kuce mogla pobjediti. Ovo ce za mnoge navijace Barse zvucati suludo i smijesno,al mislim da smo na Allianz Areni dosta jaci nego u gostima.I naravno igra se jedna utakmica gdje je sve moguce.
Isto tako meni su ovi tkz navijaci Barselone zgadili tu istu ekipu,danas u razgovoru sa mnogima od njih(koje ja poznajem) vec sebe vide u finalu i pobjedu nad Realom
"Prvo skoči, pa reci hop"
Marsej je po meni opasna ekipa,nije nesto po imenu a mogli bi dosta ekipa izbaciti,Bayern ce se morati dobro namuciti da ovo prodje.
Sto se tice moguceg polufinala sa Realom,Bayern je najgori moguci protivnik za Real,to govori i istorija pa cak i kad je Real bio duplo bolji ispadali su od NAS...

Isto tako meni su ovi tkz navijaci Barselone zgadili tu istu ekipu,danas u razgovoru sa mnogima od njih(koje ja poznajem) vec sebe vide u finalu i pobjedu nad Realom
Marsej je po meni opasna ekipa,nije nesto po imenu a mogli bi dosta ekipa izbaciti,Bayern ce se morati dobro namuciti da ovo prodje.
Sto se tice moguceg polufinala sa Realom,Bayern je najgori moguci protivnik za Real,to govori i istorija pa cak i kad je Real bio duplo bolji ispadali su od NAS...

- horion_bosona
#2910 Re: Champions League 2011/12
Milan je sigurno ekipa koja najmanje trci od svih ekipa iz vrha europskog fudbala... upotpunosti zavise od bljeska genijalnosti Ibre, ne vidim stvarno kako oni mogu ozbiljno ugorziti Barcu... sem ako ne primjene sramotnu Mourinhovu "interovsku" taktiku iz ondasnjeg polufinala, jer igraju prvu kuci... napast u prvoj utakmici i onda igrati bunker...cyprus wrote:Ma sad ne mislim da će Milan bit baš razvaljen, ali zaista je teško zamislit da oni daju više golova od BarceloneZar nije?
-
Baudelaire
#2911 Re: Champions League 2011/12
Čuj sramotna taktika, a u periodu od tri godine, jedina taktika koja je uspjela u Ligi prvaka zaustaviti Barcelonu 
- cyprus
#2912 Re: Champions League 2011/12
Jašta je nego sramotna, čuj branit se u fudbalu...
Gdje to ima? 
- horion_bosona
#2913 Re: Champions League 2011/12
kako drugo da se nazove ona igra Intera na Nou Campu???Baudelaire wrote:Čuj sramotna taktika, a u periodu od tri godine, jedina taktika koja je uspjela u Ligi prvaka zaustaviti Barcelonu
ovaj Baja strucnjak se vjerovatno uzbudi na sam pomen te utakmice...
- horion_bosona
#2914 Re: Champions League 2011/12
ok, onda super za fudbal... uzivace samo rijetki...cyprus wrote:Jašta je nego sramotna, čuj branit se u fudbalu...![]()
Gdje to ima?
-
Baudelaire
#2915 Re: Champions League 2011/12
Hmm, pobjednička igra? Pametna igra? Taktički perfektna igra? Ne znam, biraj nešto od ovog. Prije toga se zapitaj da li se danas fudbal igra radi dojma ili radi trofeja. Trebao je Mourinho narediti igračima da napadnu i budu samljeveni da bi ostavio fin dojam na rajuhorion_bosona wrote:kako drugo da se nazove ona igra Intera na Nou Campu???Baudelaire wrote:Čuj sramotna taktika, a u periodu od tri godine, jedina taktika koja je uspjela u Ligi prvaka zaustaviti Barcelonu
- cyprus
#2916 Re: Champions League 2011/12
Ma upravu si, nije dovoljno što su dozvolili da postoji golman i da može rukama branit (moš mislit, ko je on bahorion_bosona wrote:ok, onda super za fudbal... uzivace samo rijetki...cyprus wrote:Jašta je nego sramotna, čuj branit se u fudbalu...![]()
Gdje to ima?
- just principe
#2917 Re: Champions League 2011/12
Ma ya sramotna taktika, trebali su svi napad pa popusiti par komada onda bi bila prava uzivancija i spektakl..DjeS se branit, to je zabranjeno skidaj gace 
-
LSD
#2918 Re: Champions League 2011/12
Ma kakva god taktika Milana bila (bio frontalni napad ili strogi bunker), Barca ce igrati svoju igru jer drugacije i rezervne varijante nemaju. Nema tu neke velike taktike, vec uzmi sebi loptu i dodaji se do gola...protivnik ce ima nekih 30% posjeda, to je otprilike nekih 25 minuta igre (od ukupnih 90) da nešto ucine sa loptom. Ako ne budu znali šta ce sa njom, Barca ce znati sigurno.
-
ibizza
#2919 Re: Champions League 2011/12
Milan ce da izbaci Barcu!

- horion_bosona
#2920 Re: Champions League 2011/12
sto bude vise takvih utakmica i makijavelista poput Mourinha, fudbal ceka bajna buducnost...
- just principe
#2921 Re: Champions League 2011/12
Vecina ekipa protiv Barce krene previse defanzivno i sve vrijeme se brane ali bez obzira na to vecina klubova popusi 5-6 golova. To je isklljucivo zbog toga sto se ne znaju braniti..Nek mi neko kaze ekipu koja se nije branila protiv Barce ?? Odgovor nema je. E sad je fazon sto ekipe koje se uspiju odbraniti od attacka Barce to je sramota za fudbal, jer gdje ces pustiti utakmicu u kojoj Barca ne zabije gol
To je sramota kako se uspijes odbraniti..Dajte narodu da uziva u golovima, bez obzira sto se radi samo o jednoj ekipi koja igra, nema veze bitno je da nakanta protivnika, a protivnik ako se slucajno odbrani i zavrsi sa NULOM to je sramota, ma odron od ekipe kako je dopustila to
Zaista nevjerovatno
- horion_bosona
#2922 Re: Champions League 2011/12
isto bi rekao i za ovog Baju (da ih nije sudija zajeboBaudelaire wrote:Hmm, pobjednička igra? Pametna igra? Taktički perfektna igra? Ne znam, biraj nešto od ovog. Prije toga se zapitaj da li se danas fudbal igra radi dojma ili radi trofeja. Trebao je Mourinho narediti igračima da napadnu i budu samljeveni da bi ostavio fin dojam na rajuhorion_bosona wrote:kako drugo da se nazove ona igra Intera na Nou Campu???Baudelaire wrote:Čuj sramotna taktika, a u periodu od tri godine, jedina taktika koja je uspjela u Ligi prvaka zaustaviti Barcelonu
sto bi napadali ako su imali 3:1, ali ne pokusati izvesti nijednu kontru tokom citave utakmice i nabijati loptu, e to je sramotno... jak mi je to prvak Europe, svi se rado sjecaju tog tima, mos mislit...
-
Baudelaire
#2923 Re: Champions League 2011/12
Kojeg Baju ba?
Pa možda je na to uticao i crveni karton? I što bi se beze otvarali da popuše? Ne znam, mislim, jako je licemjerno takve priče valjati. Isto da pitaš što Barcelona nikad ne igra defanzivno, jednako je koštala kao Inter. Približno barem. Svako bira ono što misli da će mu u krajnjoj liniji donijeti pobjedu, u tom je slučaju Inter bolje odabrao, kraj priče.
Pa možda je na to uticao i crveni karton? I što bi se beze otvarali da popuše? Ne znam, mislim, jako je licemjerno takve priče valjati. Isto da pitaš što Barcelona nikad ne igra defanzivno, jednako je koštala kao Inter. Približno barem. Svako bira ono što misli da će mu u krajnjoj liniji donijeti pobjedu, u tom je slučaju Inter bolje odabrao, kraj priče.
- horion_bosona
#2924 Re: Champions League 2011/12
Baja StojnicBaudelaire wrote:Kojeg Baju ba?
nisam slijep da ne vidim da danasnji Real izgleda strasno, te da se radi o potpuno drugacijem konceptu u odnosu na prijasnje Mourinhove ekipe... ali dok on bude vise mislio kako zaustaviti Barcu, a ne kako igrati svoju igru protiv njih, Barca ce ih guzit u medjusobnim duelima...
ali onaj Inter i ona igra, to je za mene pojam kukavicluka i fudbalske anomalije...
-
todd_smith
#2925 Re: Champions League 2011/12
jbg sad ne mozes ni ti opravdati onaj Mourinhov autobus iz 2010tecyprus wrote:Jašta je nego sramotna, čuj branit se u fudbalu...![]()
Gdje to ima?
kukavicki odigrano, gdje mu je Eto`o igrao lijevog beka