Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- limeni
#2776 Re: Champions League 2011/12
hoce li biti sutra nosioca na zrijebu?
- perfect_guy
#2777 Re: Champions League 2011/12
ne. potpuno je otvoren i svak svakoga može dobitilimeni wrote:hoce li biti sutra nosioca na zrijebu?
- Richard Wagner
#2778 Re: Champions League 2011/12
al se zna ko kosi ko vodu nosi
- BHF_Manijak
#2779 Re: Champions League 2011/12
Pa naravno da je to argument, ja sta je?just principe wrote:e cuj![]()
A kakav je tvoj argument citiramItalija se sad izbjegava u sirokom luku! Argument za to molim
Ja sam ti dao barem jedan argument da se ne izbjegava ali eto po tebi se izbjegava, ali dobri igraci i talenti je ne izbjegavaju.. Povrh svega toga nabrajas mlade i reprezentaciju..Koga briga za njih, oni uopce nisu tema...Iako ni ovo nije tema ovog topica ali eto
i da odgovorit cu ti..Pogledaj samo male ekipe pod navodnicima Lazio, Roma, Udinese i igrace koje dovode u svoje redove a zatim prodaju peterostuko vise..Cist primjer su Lulic i Pjanic, zatim Hernanes, Gonzales itd..Udinese za djaba doveo Sancheza a prodao ga za 30 miliona, dalje mali Pastore isti slucaj..Ljudi posluju perfektno. Trebam li spominjati trio iz Napolija..ima jos primjera sam mozes pronaci..Ali eto to nije bitno sto prepoznaju talenat, bitnije je za konja Carolla dati 45 miliona Eura
Navodis mi primjer transfere Pjanica i Lulica, i to jos smatras velikim transferima? Reci mi da se salis???
Dalje, Sanchez i Pastore ODLAZE iz Italije, ja sam napisao transferi U Italiju!
I da, reprezentacija sto A sto mlade jesu pokazatelj stanja fudbala u drzavi, eno pogledaj kod mrtvih Engleza, da im nema toliko girca iz vana i da englesku ligu cine vecinom Englezi, bili bi gori vece od Bundeslige, vec ih izvlace igraci sa strane. Koliko Engleza u Citya? Arsenalu? Chelseau? Jedini mali izuzetak je United ali opet je to tanko sem Rooneya i Ferdinanda.
@Admire, naravno da cu maldi njemacki igraci top tema u Evropi, pogledaj zadnjih 2-3 godine koliko je dobrih igraca na pomolu, Khedira, Ozil, Goetze, Hummels, Reus, Neuer, Muller, Badstuber, Benderi itd...A obzirom na rad u omladinskim pogonima, bice ih jos!
- just principe
#2780 Re: Champions League 2011/12
A sta ti smatras velikim transferom
..Pretpostavljam svaki onaj koji je od 20,30 i vise miliona..E to je pojam velikog transfera
Ucinak na terenu pokazaje da je jedan npr Lulic od 4 mil daleko isplativiji i bolji transfer od Torresa, Carrola, Nasrija i sl preplacenih otpadaka...Ali naravno sta nas briga za teren vazno je da on potpisao contract od 40 miliona sve ostale je nebitno
Naravno titulu dati toj ekipi koja najvise napravi velikih transfera jer je u totalu najbitnija cifra na kraju. A titule same dodje od sebe..Uzivaj u tim majstorima
Ne da mi se vise zamarati s ovim glupostima
Ucinak na terenu pokazaje da je jedan npr Lulic od 4 mil daleko isplativiji i bolji transfer od Torresa, Carrola, Nasrija i sl preplacenih otpadaka...Ali naravno sta nas briga za teren vazno je da on potpisao contract od 40 miliona sve ostale je nebitno
- BHF_Manijak
#2781 Re: Champions League 2011/12
Igre na terenu diriguju cijenu, bar po pravilu. I ovdje ne pricam o transferima koji kasnije se ispostave ko flop kao recimo za Torresa ili Carrolla, ali u tom momentu je to bila isplativa investicija i ja o tome pricam, a toga vec dugo vremena nema u Italiji. Kada je zadnji put neki veliki igrac presao iz x lige u Italiju?! Sneijder zadnji put koliko se sjecam i eto Ibra sad, ali to je bilo na vrat na nos, no eto racunajmo i to.just principe wrote:A sta ti smatras velikim transferom..Pretpostavljam svaki onaj koji je od 20,30 i vise miliona..E to je pojam velikog transfera
Ucinak na terenu pokazaje da je jedan npr Lulic od 4 mil daleko isplativiji i bolji transfer od Torresa, Carrola, Nasrija i sl preplacenih otpadaka...Ali naravno sta nas briga za teren vazno je da on potpisao contract od 40 miliona sve ostale je nebitnoNaravno titulu dati toj ekipi koja najvise napravi velikih transfera jer je u totalu najbitnija cifra na kraju. A titule same dodje od sebe..Uzivaj u tim majstorima
-
Baudelaire
#2782 Re: Champions League 2011/12
Jebiga ljudi, jest da je italijanski fudbal u krizi, ali vi malo pretjeraste. Svakom igraču će privlačniji biti Juventus, Milan i Inter nego Dortmund, o ostatku lige nije potrebno ni govoriti. Bundesliga nema drugi veliki klub, kad kažem veliki mislim na veličinu u evropskim razmjerima. Možda da se Dortmund pretvori u to, ali treba godina i godina. Pa Vidal, ključni igrač Leverkusena umjesto da ostane u klubu i igra Ligu prvaka, pređe u Juventus koji nikako ne igra u Evropi. Zašto, kad je Bundesliga privlačnija?
I da li bi vi Džeku gledali u Schalkeu ili u Juventusu? De da ne pričamo gluposti više.
- BHF_Manijak
#2783 Re: Champions League 2011/12
Ja licno u Plavom dresu, za ostale ne znam!Baudelaire wrote:Jebiga ljudi, jest da je italijanski fudbal u krizi, ali vi malo pretjeraste. Svakom igraču će privlačniji biti Juventus, Milan i Inter nego Dortmund, o ostatku lige nije potrebno ni govoriti. Bundesliga nema drugi veliki klub, kad kažem veliki mislim na veličinu u evropskim razmjerima. Možda da se Dortmund pretvori u to, ali treba godina i godina. Pa Vidal, ključni igrač Leverkusena umjesto da ostane u klubu i igra Ligu prvaka, pređe u Juventus koji nikako ne igra u Evropi. Zašto, kad je Bundesliga privlačnija?I da li bi vi Džeku gledali u Schalkeu ili u Juventusu? De da ne pričamo gluposti više.
Ne bjezim od cinjenice da sam previse subjektivan kada su Njemci u pitanju, jebi ga, zato razumijem i Justa i ostale sto su zapeli, tvrdoglavi jarcevi se sastali, ja na jednu oni na drugu stranu pa udri!
-
Baudelaire
#2784 Re: Champions League 2011/12
Ma znam, ali kakav brate dragi Schalke, kakav je to klub?
U evropskim okvirima u narednih 50 godina ništa neće napraviti. Neće ni u Bundesligi
Nema Bundes drugi klub pored Bayerna, to je činjenica. Dortmund je na dobrom putu da to postane, HSV bi trebalo da ima potencijala da jednog dana postane velikan i to je to. Ostalo je sve buranija kojima je i Roma pojam fudbala. Sad, druga stvar što je možda donji dio Bundesa jači od donjeg dijela Serije A, ali ja govorim o ovim većim klubovima, a njih Italijani imaju više, to je činjenica.
- BHF_Manijak
#2785 Re: Champions League 2011/12
Zato sam i reko licno bih volio, jer iako Schalke nije evropski velikan ja bi Dzeku rado gledo u njihovom dresu. 
-
Baudelaire
#2786 Re: Champions League 2011/12
To je druga stvarBHF_Manijak wrote:Zato sam i reko licno bih volio, jer iako Schalke nije evropski velikan ja bi Dzeku rado gledo u njihovom dresu.
- Mikado
#2787 Re: Champions League 2011/12
Italijanski fudbal je ušao u krizu zbog afere Calciopoli, koja je na berzi srušila sve klubove. Najgore je prošao Juventus koji je ostao bez skoro cijelog tima jer je izbačen u Seriju B. Cijenu su platili i Milan, Lazio, Roma i Fiorentina. To je iskoristio Inter koji je preuzeo dominaciju i to krunisao titulom prvaka Europe. Italijanski fudbal se polako pocinje vracati, al trebat ce jos vremena da bi postali najdominantnija liga u svijetu. Nemogu da razumijem po čemu su Nasry ili neki Carol za kojeg je placena basnoslovnoa suma zvijezde, kad su do jučer bili totalni anonimusi. Pa u Italiji ima bruku igrača koji su poznatiji i bolji od njih. Što se tiče poređenja njemačke i italijanske lige, činjenica je da je Bundesliga uređenija i da su stadioni puniji, ali kvalitetom su ipak ispod Serije A.
- vox-populi
#2788 Re: Champions League 2011/12
HSV se bori za opstanak u drustvu najboljih. Ako ispadnu, to ce biti prvi put od osnivanja Bundeslige da igraju u nizem rangu. No nebitno.Baudelaire wrote:HSV bi trebalo da ima potencijala da jednog dana postane velikan i to je to.
Cinjenica jeste da Italija ima puno bogatiju tradiciju i da su timovi na evropskoj sceni uspjesniji od njemackih. To bi bilo i glupo negirati. Takodjer je cinjenica da Italija ima tri velika tima, za razliku od jednog njemackog.
Ako gledamo tradiciju i istorijske uspjehe, onda je talijanska liga daleko ispred njemacke.
Ali ako gledamo trenutno stanje i posebno perspektivu, Calcio ce jos dugo godina kuburiti na cetvrtom mjestu. Timovi su prezaduzeni, posjeta je relativno mala, top igraci ce otici u Spaniju ili Englesku --> sponzori su manje zainteresovani.
Sto se njemacke lige tice, Dortmund je na dobrom putu da postane jedan od velikih, isto tako i Schalke. Pored Bayerna su to dovoljna tri tima za dostojno predstavljanje u CL.
Ovo gore su djelimicno cinjenice a djelimicno moje pretpostavke. Ne mora biti tacno.
A ko voli sta da gleda, to je potpuno bespredmetna diskusija.
- Logovan
#2789 Re: Champions League 2011/12
Volio bih da budu ovi parovi:
Barcelona - Milan
Bayern - Apoel
Benfica - Chelsea
Marseille - Real
Barcelona - Milan
Bayern - Apoel
Benfica - Chelsea
Marseille - Real
- vox-populi
#2790 Re: Champions League 2011/12
K'o da si mene pitao. Kada je danas izvlacenje?zlo87 wrote:Volio bih da budu ovi parovi:
Barcelona - Milan
Bayern - Apoel
Benfica - Chelsea
Marseille - Real
EDIT: upravo pocinje.
-
DON_eARL
#2791 Re: Champions League 2011/12
Last edited by DON_eARL on 16/03/2012 12:03, edited 1 time in total.
- vox-populi
#2792 Re: Champions League 2011/12
Apoel - Real Madrid
Marseille - Bayern
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona
Goodbye Milan
Semis:
Bayern - Real
Chelsea - Barcelona
Final:
Bayern - Barcelona
Marseille - Bayern
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona
Goodbye Milan
Semis:
Bayern - Real
Chelsea - Barcelona
Final:
Bayern - Barcelona
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2793 Re: Champions League 2011/12
vox-populi wrote:Apoel - Real Madrid
Marseille - Bayern
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona
Goodbye Milan
Semis:
Bayern - Real
Chelsea - Barcelona
Final:
Bayern - Barcelona
-
Ali_G
#2794 Champions League 2011/12
Ove godine finale najtrofejnijih i najvecih evropskih ekipa: Real-Milan 
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#2795 Re: Champions League 2011/12
Ovo prizeljkujemAli_G wrote:Ove godine finale najtrofejnijih i najvecih evropskih ekipa: Real-Milan
-
5 0 5
#2796 Re: Champions League 2011/12
spansko finale. najrealnije.
- erik2
#2797 Re: Champions League 2011/12
Ali_G wrote:Ove godine finale najtrofejnijih i najvecih evropskih ekipa: Real-Milan
- vox-populi
#2798 Re: Champions League 2011/12
Mozda ako Barcelona bude igrala bez golmana... Ali i to je jedno veliko mozda.rashtiman wrote:Ovo prizeljkujemAli_G wrote:Ove godine finale najtrofejnijih i najvecih evropskih ekipa: Real-Milan![]()
Realno, finale ce igrati Barcelona i Real, sto je i posteno jer su to dva najjaca kluba trenutno.
-
lider
#2799 Re: Champions League 2011/12
Odlican zrijeb, znaci spansko finale 
-
LSD
#2800 Re: Champions League 2011/12
Tako nekako...finale Bayern -Barca na Allianz areni pa ko koga zayebevox-populi wrote:Apoel - Real Madrid
Marseille - Bayern
Benfica - Chelsea
Milan - Barcelona
Goodbye Milan
Semis:
Bayern - Real
Chelsea - Barcelona
Final:
Bayern - Barcelona