Champions League 2011/12

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
campa_xxx

#151 Re: Champion League 2011/12

Post by campa_xxx »

Dobar pravo ovaj stadion u Mkd
Baltazar_khan

#152 Re: Champion League 2011/12

Post by Baltazar_khan »

gdje su ovi zvezdaši da okače koju sliku balista i njihove koreografije :mrgreen:

još ona zastava mega proporcija :mrgreen:
lester burnham

#153 Re: Champion League 2011/12

Post by lester burnham »

zbog zastave ce biti kaznjeni, al koga to zanima,
da su napravili neki incident pa ajde, okacio bi ih, ovako nisu zasluzili...

ipak, pravda je zadovoljena zrijebom, pojavio se genk kao pravednik, u vidu nepremostive prepreke za toletovu ekipu... tri komada neko vece dadose lionu ko nista, mogli su jos tri ladno... gaze, posrace se po partizanu! :)
cyprus

#154 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Nažalost nije bilo niti jednog iznenađenja, tj. prođoše svi nosioci, tako da sam se ipak provalio za ova iznenađenja koja sam prognoziro :D :oops: Ipak, 13/17 nije loše :-D
cyprus wrote:Pyunik - Viktoria Žižkov 2
Pyunik ima više evropskog iskustva od češkog (iznenađujućeg) prvaka, s obzirom da već desetak godina vlada armenskom ligom (slično kao Sheriff u Moldaviji), ali bilo bi iznenađenje kada Česi ne bi prošli. Opet mislim da im i neće biti lako sa Armencima. Šanse: 30 - 70

Valletta - Ekranas 2
Iako su Litvanci favoriti, ne vjerujem da će im biti lako sa Maltežanima, koji su se već zagrijali protiv Tre Fiorija. Prognoziram težak prolaz Ekranasa. Šanse: 20 - 80

Maribor - Dudelange 1
Maribor ako ne potcjeni previše svoje protivnike, mislim da ima otvoren prolaz u treće kolo. Šanse: 90 - 10

Mogren - Litex Loveč 1
Moguće da ću se vjerovatno provalit sa prognozom, mislim da bi ovdje moglo biti iznenađenje, pa da Crnogorci prođu. Ipak, šanse nisu baš prevelike da se to desi. Šanse: 20 - 80

Slovan Bratislava - Tobol Kostanay 1
Slovaci su favoriti, ali Kazahstanci često znaju biti tvrd orah. Iako nisam siguran u to, mislim da će Slovan opravdat ulogu favorita. Šanse: 65 - 35

Shamrock - Flora Tallinn 2
Ovo je jedan od neizvjesnijih parova. Shamrock je blagi favorit jer dolazi iz nešto jače lige, ali Flora ima veće iskustvo igranja u pretkolima. Ovdje prognoziram dakle prolazak nenosioca, ali ovakve prognoze su daleko od sigurnih. Šanse: 60 - 40

Zestafoni - Dacia Chisinau 2
Duel dva kluba koja nisu baš davno osnovana, ali posljednjih godina često igraju u Evropi. Zestafoni se oslanja na domaće gruzijske igrače, dok u moldavskoj Daciji ima dosta stranih igrača (slično kao i u Sheriffu). Iako je Zestafoni nosioc, mislim da nisu favoriti, pa blagu prednost dajem Daciji. Šanse: 45 - 55

Malmö FF - HB Torshavn 1
Šveđani su veliki favoriti i mislim da ovdje neće biti velike dileme oko pobjednika. Šanse: 95 - 5

Maccabi Haifa - Borac Banja Luka 1
Iako vjerujem da će naš ovogodišnji predstavnik pružit veći otpor Izraelcima, nego naš prošlogodišnji, sumnjam da prolaz Izraelaca može doći u pitanje. Šanse: 85 - 15

Bangor City - HJK Helsinki 2
Finci su dosta kvalitetniji, tako da je njihov prolaz vrlo vjerovatan. Šanse: 20 - 80

Dinamo Zagreb - Neftci Baku 1
Iako se Modri dosta muče zadnjih godina u pretkolima Lige Prvaka, posebno protiv ovih istočnoevropskih ekipa, mislim da bi ovdje trebali ići dalje, ali protivnika moraju ozbiljno shvatiti, jer azerbejdžanski fudbal napreduje iz godine u godinu. Zanimljivo da za Neftci igra Emil Mpenza. Šanse: 70 - 30

Skenderbeu - APOEL 1
Od APOEL-a se ovdje očekuje prolaz, ali ja imam osjećaj da bi moglo biti drugačije. Gotovo svi parametri su na strani Kiprana, ja ovdje mislim da bi moglo doći do iznenađenja. Opet kažem, velika šansa da ću se provalit. Šanse: 25 - 75

Skonto Riga - Wisla Krakow 2
Poljaci su kvalitetniji od latvijskog prvaka, pa smatram da ovdje neće doći do iznenađenja. Šanse: 20 - 80

Sturm Graz - Fehervar 1
Austrougarski derbi :D . Sturm se čini kao favorit, ali mislim da će ovo biti težak dvomeč. Prognoziram tijesan prolaz Austrijanaca. Šanse: 65 - 35

Partizan - Škendija 1
Već se priča kako je moguće da Škendija otpadne i bez borbe, tj. da susreti i ne budu odigrani. Međutim, i u slučaju odigravanja susreta, mislim da su škandijine šanse za prolaz minimalne. Šanse: 90 - 10

Linfield - BATE Borisov 2
Svi parametri su na strani Bjelorusa i prolaz im se smješi, ali moraju biti oprezni. Šanse: 20 - 80

Rosenborg - Breidablik 1
Islanđani imaju dosta iznenađujućeg šampiona koji teško da se može oduprijeti skandinavskom velikanu Rosenborgu. Istina i jedni i drugi stoje prilično loše u domaćem prvenstvu ove godine. Šanse: 90 - 10
nazarenko

#155 Re: Champion League 2011/12

Post by nazarenko »

E da si tipovao po kvotama :-)

Btw... U novom pretkolu, očekujem i tvoje nove provale ;-)
mistek

#156 Re: Champion League 2011/12

Post by mistek »

Slijedeće kolo mnogo zanimljivije, po parovima :) Glumit ću Cyprusa, pa prognozirati:

Litex - Wisla Krakow 2
Jedan od neizvjesnijih parova. Ni jedni, ni drugi neće u LŠ, a blaga prednost Visli, jer se Bugari čine dosta tanki ove godine.
Maccabi - Maribor 1
Iako Maccabi nije neka velesila, s Mariborom neće biti problema. Slovenci se moraju još dosta potruditi da postignu nešto u Evropi, odnosno da Maribor ponovi rezultat od prije desetak godina.
HJK - Dinamo Zagreb 2
Još jedan siguran par. Dinamo ne bi trebao imati probleme sa HJK što inače ima sa ekipama u ovom pretkolu. I pored impresivnog rezultata HJK, mislim da im šanse nisu veće od 10%.
APOEL - Slovan Bratislava 2
Ovdje je moguće svašta. Kiprani znaju dosta često iznenaditi. Ipak, Slovan je dosta uigranija ekipa i mislim da će proći. Ne tako glatko, ali hoiće. Možda ih čak vidim i u LŠ u konačnici, na neku nafaku.
Copenhagen - Shamrock 1
Danci bi ovo trebali riješiti bez problema. Sve suprotno je iznenađujuće.
Genk - Partizan 2
Genk se nakon dobrog rezultata u ligi uvijek osipa. I ove godine su otišli neki važni igrači. Mislim da su šanse blago na šansi Parizana, a da će oni to na osnovu iskustva i opravdati. Volio bih da Genk ide dalje, ali Partizan je najjača ekipa iz bivše države i igrat će grupnu fazu nekog od takmičenja.
Rosenborg - Viktoria Plzen 2
Još jedan neizvjestan i zanimljiv par. Prednost Česima čisto jer Rosenborg igra u lošoj formi, a uz to, već par sezona u Evropi ne prave velike uspjehe. Viktoria je sigurno s razlogom prvak Češke.
Zestafoni - Šturm Graz 2
Iako su Gruzijci dodatlni autsajderi, dajem im barem 30% šansi. Ako prođu, za mene to neće biti veliko iznenađenje. Opet, Šturm je favorit, i trebao bi iskoristiti ovu priliku.
Ekranas - BATE 2
Šanse Ekranasa su male. Patnja s predstavnikom Malte je dovoljan dokaz da i nisu neka sila, a BATE je sasvim solidan već par godina u Evropi. Lagano ovo rješavaju.
Rangers - Malmo 1
Rangers bi mogao imati probleme sa Malmeom, ali jedna takva ekipa bi to lagano trebala riješiti.
Standard Liege - Zurich 1
Jednostavno, Standard je iskuniji, kvalitetniji i Zurich je možda tvrd orah, ali ovdje im šanse nisu prevelike. I oni godinama pokušavaju, ali ne uspjevaju domoći se grupne faze. Mislim da ni ovaj put neće dalje.
Twente - Vaslui 1
Ovi Rumuni totalna nepoznanica. Twente i poznajem pomalo, stoga im dajem veće šanse. Svakako, holandska liga mi djeluje mnogo jača od rumunske, a to bi i Twente trebao pokazati.
Benfica - Trabzonspor 1
Turcima je liga svake godine jača, a njihovi rezultati u Evropi sve očajniji. Volio bih vidjeti Trabzona na kraju i u grupama, ali će to teško ići. Benfica ima sasvim solidnu ekipu i zaslužuju mjesto među 32 najbolje ekipe.
Dynamo Kyiv - Rubin Kazan 1
Najbolji par ovog dijela takmičenja. Samo na osnovu igre prošle sezone u Europa ligi dajem prednost Dinamo. Kada bi ponovili onakve partije, i u CL bi napokon mogli nešto dalje od grupa. Rubin je solidna ekipa, ali teško će dalje.
Odense - Panathinaikos 2
Danci imaju 2 ekipe u Evropi? Koliko god PAO bio loš, OB ne bi trebao biti problem. Taman da ispadnu i dođu Sarajevu u 4. pretkolu :D
cyprus

#157 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

A evo da se okušam i u trećem pretkolu :oops: (nove provale stigle :D ) :

Ekranas - BATE Borisov 2
Ovo je možda i najslabiji par trećeg pretkola. Bjelorusi su favoriti i mislim da idu dalje, ali mislim da im neće ići sve glatko protiv susjeda. Šanse: 25 - 75

Zestafoni - Sturm Graz 2
Sturm ovu šansu ne bi trebao propustit i tako se nakon mnogo godina nać na korak od Lige Prvaka. Preduslov za to je da ne smiju potcjeniti Gruzijce. Šanse: 15 - 85

APOEL - Slovan Bratislava 1
Ovo bi mogao biti jedan neizvjesan duel. Vjerujem i navijam da će APOEL-ovo iskustvo u Evropi zadnjih godina presudit. Šanse: 60 - 40

Litex Loveč - Wisla Krakow 2
Mislim da je vrijeme da Poljaci konačno dobiju predstavnika u Ligi Prvaka. Iako je Litex vrlo ozbiljan protivnik, vjerujem da imaju dovoljnu kvalitetu da ovu prepreku zaobiđu. Šanse: 40 - 60

Malmö FF - Glasgow Rangers 1
Utakmicom protiv Heartsa u subotu, Rangersi su pokazali da im ne štima sve najbolje u ekipi. Zato mislim da bi Šveđani mogli iznenadit favorizirane Škote, uz dosta sreće naravno. Šanse: 25 - 75

Partizan - Genk 2
Srbi jesu blagi favoriti, ali Genk može naći načina da ih izbaci. Šanse: 55 - 45

HJK Helsinki - Dinamo Zagreb 2
Iako su protiv velškog prvaka u prethodnom kolu ostvarili impresivan rezultat, Finci preko Dinama teško mogu, posebno jer ih ovi sada neće potcjeniti. Šanse: 25 - 75

FC Kobenhavn - Shamrock 1
Ovdje bi po Dance moglo biti teže nego što se očekuje. Ipak, kao evidentno kvalitetniji i jači sastav trebali bi obezbjediti prolaz dalje. Šanse: 85 - 15

Maccabi Haifa - Maribor 1
Maccabi bi trebao proć, bez obzira sa solidne igre slovenačkih klubova u Evropi ove godine. Šanse: 80 - 20

Viktoria Plzen - Rosenborg 1
Iako ovi Česi djeluju dosta anonimnije od skandinavskog velikana, mislim da bi se moglo desiti da oni prođu, posebno zato što Rosenborg nije baš sjajan ove sezone. Šanse: 40 - 60

Dynamo Kyiv - Rubin Kazan 2
Derbi istočne Evrope. Ne treba posebno predstavljat ova dva kluba. Dynamo ima mnogo veću tradiciju, ali je Rubin posljednjih godina postao vrlo konkurentan u Rusiji i šire. Šanse su im gotovo podjednake, a ja na osjećaj (koji me često vara), dajem malu prednost Rubinu. Šanse: 50 - 50

Vaslui - Twente 2
Kako su se u Rumuniji donedavno anonimni klubovi počeli probijat na vrh, tako su rumunski rezultati u Evropi počeli opadat (zadnje 3-4 sezone). Realno govoreći, Twente je veliki favorit protiv Vasluia, i mislim da bi eventualni prolaz Rumuna ovdje bio prilično iznenađenje. Šanse: 25 - 75

Odense - Panathinaikos 2
Grci bi valjda trebali odbranit ulogu favorita. Šanse: 30 - 70

Zürich - Standard Liege 2
Jedan mislim dosta neizvjestan duel u kome vjerujem da bi Belgijanci mogli izvući tijesan prolaz. Šanse: 45 - 55

Benfica - Trabzonspor 1
Portugalski fudbal je u punom zaletu, za razliku od turskog koji je vjerovatno najslabiji u posljednjih 15-tak godina. Shodno tome, Benfica bi trebala proć protiv turskih viceprvaka. Šanse: 65 - 35

PS Vidim pojavila se konkurencija, haj neka, možda zajedno budemo uspješniji :D
ReD aka Socijalista

#158 Re: Champion League 2011/12

Post by ReD aka Socijalista »

campa_xxx wrote:Dobar pravo ovaj stadion u Mkd
Posto je ovaj stadion u MK? I koliki je kapacitet?
campa_xxx

#159 Re: Champion League 2011/12

Post by campa_xxx »

Kome je dosadno evo neka gleda... :mrgreen:

Ekranas - BATE Borisov

http://www.s port24.me/streams/CreepyTV7.html

samo sastavi ovo "s port"
Baltazar_khan

#160 Re: Champion League 2011/12

Post by Baltazar_khan »

kakav gol za 2-1 u sudijskom vremenu! genk - partizan :mrgreen:
Bratov brat

#161 Re: Champion League 2011/12

Post by Bratov brat »

Baltazar_khan wrote:kakav gol za 2-1 u sudijskom vremenu! genk - partizan :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: Znas ti ono " Ti si samo mali Partizan ..." :dance: :dance: :dance: :D
smoki_choko

#162 Re: Champion League 2011/12

Post by smoki_choko »

Trece pretkolo LP

Ekranas 0 - 0 BATE
Zestafoni 1 - 1 Sturm
APOEL 0 - 0 S. Bratislava
Lovech 1 - 2 Wisla
Din. Kiev 0 - 2 Kazan
Genk 2 - 1 Partizan
Rangers 0 - 1 Malmö
Twente 2 - 0 Vaslui

5000
CSKA

#163 Re: Champion League 2011/12

Post by CSKA »

Genk me razocarao,a govorili su po medijima nasi da su jaci od Andrlekta.

Al ajde,...rezultat idealan da se u revansu odigraju zuti kartoni,korneri i oba daju gol :)
lider

#164 Re: Champion League 2011/12

Post by lider »

Malmo klepi Rangers u gostima a samo su jedno mjesto iznad Orebra na tabeli
Bratov brat

#165 Re: Champion League 2011/12

Post by Bratov brat »

Sarajevo je uvek bilo svetska sila za Partizan sa pasnjaka armijskog. FKS nije nikom sluzilo za gol razliku u Evropi,ovi udju u LP i tamo se bore da prime manje od 3 komada :roll: Kad udju u LP ,oni slave kao da su osvojili.Jednostavno mali klub sa velikom politickom podrskom u poremecenom sistemu vrednosti :!:

Nego,mene poceo ovaj Rangers da zabrinjava,poceli i oni da se upisuju u red "kloc" ekipa :roll:
perfect_guy

#166 Re: Champion League 2011/12

Post by perfect_guy »

Bratov brat wrote:
Nego,mene poceo ovaj Rangers da zabrinjava,poceli i oni da se upisuju u red "kloc" ekipa :roll:
škoti drastično padaju zadnjih godina. Imaju samo jednu kvalitetnu sezonu koja trenutno ulazi u zbir (ona zadnja, peta) i ako ove godine neki od klubova ne napravi pravi rezultat, biće tek par pozicija iznad nas slijedećeg ljeta
Bratov brat

#167 Re: Champion League 2011/12

Post by Bratov brat »

perfect_guy wrote:
Bratov brat wrote:
škoti drastično padaju zadnjih godina. Imaju samo jednu kvalitetnu sezonu koja trenutno ulazi u zbir (ona zadnja, peta) i ako ove godine neki od klubova ne napravi pravi rezultat, biće tek par pozicija iznad nas slijedećeg ljeta
Ja ne znam sta je sa njima :?: Oni su bili ozbiljnija fudbalska sila nekad,sad ne vrede nista. Ni njihov derbi nema onaj kvalitet kao nekad. A i ekipe koje su tamo jurile one pozicije od 3.-5. mesta vise ne vrede nista.
CSKA

#168 Re: Champion League 2011/12

Post by CSKA »

Imali su skoti kvalitetnu sezonu kada su nas izbacili u trecem kolu kvalifikacija.Od tada kapak,da Bog da se ugasili.
perfect_guy

#169 Re: Champion League 2011/12

Post by perfect_guy »

Bratov brat wrote:
perfect_guy wrote:
Bratov brat wrote:
Ja ne znam sta je sa njima :?: Oni su bili ozbiljnija fudbalska sila nekad,sad ne vrede nista. Ni njihov derbi nema onaj kvalitet kao nekad. A i ekipe koje su tamo jurile one pozicije od 3.-5. mesta vise ne vrede nista.
sve se svelo na seltik i rendžerse kao jedine koji nešto "vrijede", ali i to je sve tanje i tanje
Bratov brat

#170 Re: Champion League 2011/12

Post by Bratov brat »

CSKA wrote:Imali su skoti kvalitetnu sezonu kada su nas izbacili u trecem kolu kvalifikacija.Od tada kapak,da Bog da se ugasili.
Ma za ono smo sami krivi,veruj mi .E od tad smo krenuli u propast,dobro si to pomenuo. ;-) Sad se vadimo iz tog blata.

Pade mi napamet Husref Musemic,kad prica u nekoj emisiji kako se igrao fudbal u Skotskoj kad je tamo otisao iz Zvezde. Kad napravis paralelu i poslusas tu pricu Husrefovu ,ova skotska liga sadasnja ti deluje kao neki SF :D
cyprus

#171 Re: Champion League 2011/12

Post by cyprus »

Bravo za Genk :thumbup: ostaviše mi listić u igri, a već sam ga bio otpiso :-D Još sutra mi trebaju Maccabi i Benfica :dance: :dance:
Gusztav

#172 Re: Champion League 2011/12

Post by Gusztav »

Bratov brat wrote:
CSKA wrote:Imali su skoti kvalitetnu sezonu kada su nas izbacili u trecem kolu kvalifikacija.Od tada kapak,da Bog da se ugasili.
Ma za ono smo sami krivi,veruj mi .E od tad smo krenuli u propast,dobro si to pomenuo. ;-) Sad se vadimo iz tog blata.

Pade mi napamet Husref Musemic,kad prica u nekoj emisiji kako se igrao fudbal u Skotskoj kad je tamo otisao iz Zvezde. Kad napravis paralelu i poslusas tu pricu Husrefovu ,ova skotska liga sadasnja ti deluje kao neki SF :D
Nikad mi neće biti jasno kako pade onaj gol u Glazgovu i to u zadnjim momentima utakmice....da je završilo 0:0 sve bi bilo drugačije.
lester burnham

#173 Re: Champion League 2011/12

Post by lester burnham »

da, do finala kupa uefa dogurase, nikad sigurniji nisam bio da ulazimo u cl. sta promasi u `7 minuti onaj crnogorac za 1:0, zaboravih mu ime, izadje sam na golmana... na istoku bio, ko da ga sad gledam... nije ni jedna ekipa vise od tri pasa zaredom izmjenila, ispadosmo po obicaju... ahhhhh

poslije trpaj na kladionici protiv skota u grupi, a oni redom dobijaju, sjecam se stuttgarta dobise i kuci i na strani... uzas...
Bratov brat

#174 Re: Champion League 2011/12

Post by Bratov brat »

Gusztav wrote:
Bratov brat wrote:

Nikad mi neće biti jasno kako pade onaj gol u Glazgovu i to u zadnjim momentima utakmice....da je završilo 0:0 sve bi bilo drugačije.
ma ono ti je bio ko sto rekoh pocetak propasti.Tad je i doveden americki konobar Den Tana da malo "prcka" po Zvezdi da bi je neko sto jeftinije kupio.Al propao im plan.
campa_xxx

#175 Champion League 2011/12

Post by campa_xxx »

Champion'S League :mrgreen:
Locked