Abidal nije dobio ni žuti, a učinio je mnogo veći prekršaj od tog van persijeovg.smoki_choko wrote:ako je abidal trebao dobiti crveni tad onda je van persi trebao za ono udaranje u glavu kad je dobio prvi zutiBosanski_kralj wrote:Jbg, čini mi se da je Wilshir ležao na terenu kad je nastala gužva i na usporenoj snimci se jasno vidjelo da je Abidal van Persija uhvatio za vrat. To se desilo pred kraj I poluvremena.jeza u ledja wrote:Nisam.
Champions League 2010/2011
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Bosanski_kralj
#1551 Re: Champions League 2010/2011
- Lakat Jebić
#1552 Re: Champions League 2010/2011
aj podsjeti meJack Be Nimble wrote:Ajde bolan, prosle godine sudija pogurao Intera protiv Barse, danas Barsu, sutra nekog drugog.
U bilo kojoj ligi, bilo koji dan, ovo bude zuti a nekada opomena. Ja mislim da je trebala da bude opomena, ali opet sudija hladne glave ne gleda gdje i sta se igra, nego vidi pravilo crno kroz bijelo. Van P napravio prekrsaj i aj zdravo.
- smoki_choko
#1553 Re: Champions League 2010/2011
da, al vjerovatno sudija nije vidio jer je bio zaokupljen sta se desava sa wilshirom. a da je vidio dobio bi najmanje taj zutiBosanski_kralj wrote:Abidal nije dobio ni žuti, a učinio je mnogo veći prekršaj od tog van persijeovg.
-
5 0 5
#1554 Re: Champions League 2010/2011
To je i iznerviralo VP pa je minut poslije udario Alvesa i dobio prvi zuti. Ali brate dragi, ne moze sebi dopustiti da se tako ponasa kad se igra na ovakom nivou. On veceras nije bio 100% spreman i mislim da ga je to najvse iznerviralo. Onaj start Abidala je bio jako ruzan, ali mislim da ih je tako Barca htjela izbaciti iz takta (sto su i uspjeli). Alves je bio jako grub na pocetku utakmice. Ali Arsenal veceras zaista nije uradio nista da bi zasluzili prolaz.Bosanski_kralj wrote:Jbg, čini mi se da je Wilshir ležao na terenu kad je nastala gužva i na usporenoj snimci se jasno vidjelo da je Abidal van Persija uhvatio za vrat. To se desilo pred kraj I poluvremena.jeza u ledja wrote:Nisam.
- Jack Be Nimble
#1555 Re: Champions League 2010/2011
barsa dala 2:0, sudija rekao ruka, snimci pokazali da nije bilo ruke, tako se barem pricalo poslije, ja se sjecam da nisam vidio da je bila ruka.Lakat Jebić wrote:aj podsjeti meJack Be Nimble wrote:Ajde bolan, prosle godine sudija pogurao Intera protiv Barse, danas Barsu, sutra nekog drugog.
U bilo kojoj ligi, bilo koji dan, ovo bude zuti a nekada opomena. Ja mislim da je trebala da bude opomena, ali opet sudija hladne glave ne gleda gdje i sta se igra, nego vidi pravilo crno kroz bijelo. Van P napravio prekrsaj i aj zdravo.
- Lakat Jebić
#1556 Re: Champions League 2010/2011
a crveni motti, uz cuveni pad i pogled kroz prste busketska?Jack Be Nimble wrote:barsa dala 2:0, sudija rekao ruka, snimci pokazali da nije bilo ruke, tako se barem pricalo poslije, ja se sjecam da nisam vidio da je bila ruka.Lakat Jebić wrote:aj podsjeti meJack Be Nimble wrote:Ajde bolan, prosle godine sudija pogurao Intera protiv Barse, danas Barsu, sutra nekog drugog.
- Jack Be Nimble
#1557 Re: Champions League 2010/2011
Za tako nesto UEFA (sve druge lige) bi trebale uraditi kao Italijani, biskvitu 3 utakmice bez iranja i novcana kazna.Lakat Jebić wrote: a crveni motti, uz cuveni pad i pogled kroz prste busketska?
- Kaćunak
#1558 Re: Champions League 2010/2011
Ja samo znam da će golobradi mladići iz Vestfalije sljedece sezone drzati predavanja po nogometnim stadionima sirom Evrope...
- jeza u ledja
#1559 Re: Champions League 2010/2011
Sto se tice van persija....ono je po pravilima zuti karton. Jedina argumentirana rasprava bi se mogla voditi u slucaju da mu nije dao zuti.superpile wrote:nisam navijac ni jedne ekipe, tako da sam utakmicu gledao samo kao ljubitelj fudbala.jeza u ledja wrote:
Sta je tacno bilo nepravedno??
Jedina nepravda na utakmici se desila na prvom poluvremenu kad je Messi pred sudijom srusen na liniji 16erca.
postoji razika u dilemi faul ili ne, da li je igrac koji je utrcavao bio u ofsajdu ili ne, ko je zadnji igrao loptom...neke stvari se tesko mogu vidjeti, pa onda i postoji veca sansa za greskom. jeste greska i jeste nepravedno, ali postoji razlika izmedju ovog navedenog i iskljucenja igraca nakon suta. on nije loptu sutnuo da onemoguci kontranapad, ili iz revolta...nego u zaru borbe...
koliko se puta desilo da na utakmicama medju onoliko navijaca, igraci nastave da se bore az loptu kao da im je zadnje u zivotu, zato sto nisu culi sudijski zvizduk?
- jeza u ledja
#1560 Re: Champions League 2010/2011
Nisam, a izgleda nije ni sudija.Bosanski_kralj wrote:Ako nisi primjetio Abidal je u I poluvremenu RvP za vrat uhvatio i to je bilo za crveni karton.jeza u ledja wrote: Jel govorimo o danasnjoj utakmici ili Chelsiju?
- ultima_palabra
#1561 Re: Champions League 2010/2011
Sudija mora upotrijebiti malo logike u situacijama kao što je ona Van Persiejeva... sve se desilo u sekundi, i govor tijela je bio takav kao da nije čuo zvižduk. Pa nećemo se sad gađati pravilima... u ovakvim utakmicama pravila se ne primjenjuju striktno, inače bi na zadnjem finalu svjetskog prvenstva jedno 6 igrača dobilo crveni karton. Ono što pogotovo ne smije dopustiti je da svira po željama publike
Što se tiče same utakmice, mislim da su obje ekipe igrale ispod svog nivoa... Barcelona je u igri 11 na 11 nalazila dosta prostora u Arsenalovoj polovini, ali su teško stvarali šanse što je nekarakteristično za njih. Arsenal je ostavljao dosta prostora između veznih i odbrambenih igrača, tu im je strašno nedostajao Song koji je glavni maher za razbijanje protivničkih napada. Također, nisu uspjeli da naprave smislen napad do onoga na kraju kad se Danac spetljao.
Wenger je u situaciji sa igračem manje morao sve snage dati u odbranu, braniti zadnjih 30 metara... umjesto toga vezni red im je bio skroz razvučen i lako je ispadao iz igre, a još trošio i snagu. Da bi pobijedio Barcelonu ekipa mora biti zrela da ispoštuje nekoliko taktika u istoj utakmici... taj segment Arsenal nikad nije imao.
Što se tiče same utakmice, mislim da su obje ekipe igrale ispod svog nivoa... Barcelona je u igri 11 na 11 nalazila dosta prostora u Arsenalovoj polovini, ali su teško stvarali šanse što je nekarakteristično za njih. Arsenal je ostavljao dosta prostora između veznih i odbrambenih igrača, tu im je strašno nedostajao Song koji je glavni maher za razbijanje protivničkih napada. Također, nisu uspjeli da naprave smislen napad do onoga na kraju kad se Danac spetljao.
Wenger je u situaciji sa igračem manje morao sve snage dati u odbranu, braniti zadnjih 30 metara... umjesto toga vezni red im je bio skroz razvučen i lako je ispadao iz igre, a još trošio i snagu. Da bi pobijedio Barcelonu ekipa mora biti zrela da ispoštuje nekoliko taktika u istoj utakmici... taj segment Arsenal nikad nije imao.
- ultima_palabra
#1562 Re: Champions League 2010/2011
Evo vidim da i zonalmarking ima slično viđenje: http://www.zonalmarking.net/2011/03/09/ ... l-tactics/
The game was very strange – neither side played as well as they can. Arsenal could barely string more than four passes together, and whilst Barcelona dominated the game, they were tremendously wasteful when they got into the penalty area.
The sending off alone can not explain the Barcelona victory (20 shots to none is a ridiculous statistic) but it’s fair to say Arsenal’s strategy was compromised. Having dominated the final twenty minutes of both first legs in the past year, Arsenal’s plan may have been to wait until the final quarter of the game and then push on, especially as Barcelona had pressed so much.
Zero attempts on goal suggests that Arsenal ‘parked the bus’ – even Inter managed one shot in their semi-final last year – but they didn’t, they were simply unable to get past the first burst of closing down.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1563 Re: Champions League 2010/2011
Ukop'o ga Diabiultima_palabra wrote:Sudija mora upotrijebiti malo logike u situacijama kao što je ona Van Persiejeva... sve se desilo u sekundi, i govor tijela je bio takav kao da nije čuo zvižduk. Pa nećemo se sad gađati pravilima... u ovakvim utakmicama pravila se ne primjenjuju striktno, inače bi na zadnjem finalu svjetskog prvenstva jedno 6 igrača dobilo crveni karton. Ono što pogotovo ne smije dopustiti je da svira po željama publike![]()
A Barca jest tesko stvarala sanse u prvih 45 min, ono je meni bezidejno peglanje lopte, dodjes pred odbranu protivnicke ekipe i to je to.
- ultima_palabra
#1564 Re: Champions League 2010/2011
Pa mislim da bi uradio više nego Van Persie koji je igrao kao po jajima, i na kraju još dao sudiji povod da mu pokaže crveni... dobio je Bendtner par zračnih duela na polovini Barcelone, samo što su veznjaci bili previše umorni da naprave neku akciju.Tomahawk11 wrote:Ukop'o ga Diabiultima_palabra wrote:Sudija mora upotrijebiti malo logike u situacijama kao što je ona Van Persiejeva... sve se desilo u sekundi, i govor tijela je bio takav kao da nije čuo zvižduk. Pa nećemo se sad gađati pravilima... u ovakvim utakmicama pravila se ne primjenjuju striktno, inače bi na zadnjem finalu svjetskog prvenstva jedno 6 igrača dobilo crveni karton. Ono što pogotovo ne smije dopustiti je da svira po željama publike![]()
Wenger je u situaciji sa igračem manje morao sve snage dati u odbranu, braniti zadnjih 30 metara... umjesto toga vezni red im je bio skroz razvučen i lako je ispadao iz igre, a još trošio i snagu. Da bi pobijedio Barcelonu ekipa mora biti zrela da ispoštuje nekoliko taktika u istoj utakmici... taj segment Arsenal nikad nije imao.lik sam sebi zapinje
Nije se mogao Arsenal odbraniti...radili su to prilicno dobro 45 minuta i onda u.kakili. Ne bi se ni mogli odbraniti svih 90 minuta, tako da je venger odmah tu pogrijesio, morao je smisliti neko iznenadjenje. Bandera je bio sve, samo ne iznenadjenje (mozda neugodno). Kad se sjetim ciki tvrdnji da je Bendtner zvijer
Uglavnom, Venger je sinoc izvrsio samoubistvo s onakvom postavom igre.
A Barca jest tesko stvarala sanse u prvih 45 min, ono je meni bezidejno peglanje lopte, dodjes pred odbranu protivnicke ekipe i to je to.
Ne mora značiti da se ne bi odbranili... veliki je pritisak bio na Barceloni, za sat vremena su stvorili dvije šanse, a primili gol da ovi nisu ni opucali. Rezultat je bio vrlo nezgodan... još jedan primljen gol i ispadaju sigurno. Crveni karton je u onoj situaciji bio velik kao Mont Everest
- JThomas
#1565 Re: Champions League 2010/2011
iz aviona se vidi da jeste skont'o da je ofsajd. i po pravilima...jeste žuti karton. ali u onakvoj utakmici, to se jednostavno nije trebalo svirati.
moje mišljenje, zaista ne navijam ni za barselonu ni za arsenal, totalno mi je svejedno.
moje mišljenje, zaista ne navijam ni za barselonu ni za arsenal, totalno mi je svejedno.
- Obuca9
#1566 Re: Champions League 2010/2011
Inter je prošle godine napravio manje faulova nego Barcelona, iako su oni bili ti koji su se branili.Bosanski_kralj wrote:Eto samo se nad igračima Barcelone prave faulovi.jeza u ledja wrote:Kad si mali, a kad znas sve sa loptom, onda ti je takav mentalitet - ono, da te neko uvijek krpi jer ne zna drukcije da ti uzme loptu. Nije to tako samo sa Barcelonom, to je tako sa svim igracima takvog tipa (Messi, Iniesta, Xavi, Pedro, Villa), ne samo u Barceloni. Jos kad imas ekipu koja zna da je najbolja na svijetu, onda nikad nece priznati da su losiji, vec ce u rijetkim slucajevima kad izgube misliti da ih je neko uzeo jer ih je fizicki nadjacao.Bosanski_kralj wrote:Nevjerovatno je kako igrači Barcelone prodaju uglađenost i gospodstvo sportskoj javnosti, a upravo su sušta suprotnost tome. Takneš li kojeg njihovog igrača (čast izuzecima Mesiju i Čaviju) taj isti igač će se po terenu valjati 20 minuta da ćeš pomisliti kako mu je noga slomljenaa sput onako mučki udaraju da sudija ne vidi.
![]()
Dok je rezultat bio nepovoljan po njih hoće sve pobiti po terenu.
Fuj gadova!!! Ne mogu navijati za pi*de, pa makar i da im je porsjek golova koje postižu po utakmici 20,3
Izuzetak u ekipi su Busquets i Alves, dva klipana koji se ponasaju kao da su u rangu ovih gore pobrojanih, a u stvari su supci par ekselans.
Uglavnom, dominacija se nastavlja. Bilo bi lijepo kad bi bilo jos nekoliko "Barcelona" pa da gledamo pravi fudbal, a ne ovo veceras sranje koje je priredio Arsenal.Je li ih to Inter ili Čelzi grubim startovima zaustavio ili nečim drugim
Razumijem kad su u pitanju grubi startovi, ali da li je običan faul na sredini terena kojih ima na desetine razlog da se valjaš po terenu, a to igrači Barcelone i prečesto čine.
Nego, ima li gdje da se vidi ta Bendtnerova šansa?
- Better Man
#1567 Re: Champions League 2010/2011
Sramota je kad imaš bolji i kvalitetniji sastav da te sudija mora pogurati. Igrači Arasenala su za smiješne faulove dobovali žute kartone, dok s druge strane Barceloni nije dao ni jedan, a mesar Dani Alves je trebao dobiti u prvih 25 minuta ne 2 žuta, već 2 crvena kartona. Utakmica je bila potpuno neravnopravna, jer i pored toga što je Barcelona kvalitetniji sastav i što su moglii sami da riješe stvar, oni su imali i dodatnu pomoć, tj. dvanaestog igrača sudiju. Koji je ovo put u zadnjih 5 godina da sudije guraju Barcelonu dalje?
- veljaca
#1568 Re: Champions League 2010/2011
Bilo bi nepravedno, da ne kazem sramota da dalje prodje ekipa koja ne osuta po golu protivnika za vrijeme citave utakmice ... Pa ni Pofalicki tako ne igra ....
A ove realovci - bez sikiracije ....
A ove realovci - bez sikiracije ....
- Šibicar
#1569 Re: Champions League 2010/2011
JThomas wrote:iz aviona se vidi da jeste skont'o da je ofsajd. i po pravilima...jeste žuti karton. ali u onakvoj utakmici, to se jednostavno nije trebalo svirati.
- belafonte
#1570 Re: Champions League 2010/2011
Ovo je vrlo bitno da se naglasi, na ovu kartu je igrao i Wenger, pustio je da kruže ko lešinari oko 16 i da nije Cesc asistiro za prvi gol sigurno bi utakmica mnogo neizvjesnija i ova taktička namjera došla do izražaja....ultima_palabra wrote:Evo vidim da i zonalmarking ima slično viđenje:
The sending off alone can not explain the Barcelona victory (20 shots to none is a ridiculous statistic) but it’s fair to say Arsenal’s strategy was compromised. Having dominated the final twenty minutes of both first legs in the past year, Arsenal’s plan may have been to wait until the final quarter of the game and then push on, especially as Barcelona had pressed so much.
Iznenadio me Arsenal kako je dobro stajao u odbrani što nije njihova odlika i mislim da bi na kraju i uspjeli u taktičkoj zamisli...
Koliko god se mi svi divili Barca-inoj igri, svaka medalja ima dvije strane a ona druga strana kod Barce je ciganluk koji vrišti iz svakog njenog igrača, lijepo se vidi da kada ne mogu zabiti gol u prvih 15 minuta u ovim jakim tekmama, postanu strašno nervozni, provociraju, dižu ruku prema sudiji na svaki kontakt, jadno i čemerno, a sudije, što je još gore, odobravaju to jer Barca je po nečijim standardima slika nekog svemirskog fudbala, filozofije koja će izvući fudbal iz ralja novca i zašiti mu himen tj. vratiti ga u period nevinosti, u doba Ferenc Puškaša, Alfreda di Stefana itd...
Meni se povraća kad vidim face Busquetsa, Mascherana, Alvesa, kao da gledam Goluma iz LOTR-a, štakori kao što neko reće, a i ostalim nije mane kad zagusti da se isto tako ponašaju.
Last edited by belafonte on 09/03/2011 10:45, edited 1 time in total.
-
cunga lunga
#1571 Re: Champions League 2010/2011
Sam sebe cu citirati sa druge teme:
"Cist gol ponisten Barci u Lonodnu, sinoc nedosudjen penal na Messiju, 19 suteva na gol Barce, 10 u okvir gola, 0 suteva Arsenala i 0 suteva u okvir gola, logicno., Barca bez ijednog stopera igrala utakmicu i ovi nisu opucali na gol...
E jebo vas vase vidjenje fudbala ako ovo nije zasluzen prolaz Barcelone..."
"Cist gol ponisten Barci u Lonodnu, sinoc nedosudjen penal na Messiju, 19 suteva na gol Barce, 10 u okvir gola, 0 suteva Arsenala i 0 suteva u okvir gola, logicno., Barca bez ijednog stopera igrala utakmicu i ovi nisu opucali na gol...
E jebo vas vase vidjenje fudbala ako ovo nije zasluzen prolaz Barcelone..."
- superpile
#1572 Re: Champions League 2010/2011
prijatelju, ja samo mogu reci, sreca pa ti nisi sudija. inace bi i ptice dobile crveni karton zbog ometanja igrejeza u ledja wrote:
Sto se tice van persija....ono je po pravilima zuti karton. Jedina argumentirana rasprava bi se mogla voditi u slucaju da mu nije dao zuti.
-
fixer
#1573 Re: Champions League 2010/2011
I Pikac jos. Papcina.belafonte wrote:Ovo je vrlo bitno da se naglasi, na ovu kartu je igrao i Wenger, pustio je da kruže ko lešinari oko 16 i da nije Cesc asistiro za prvi gol sigurno bi utakmica mnogo neizvjesnija i ova taktička namjera došla do izražaja....ultima_palabra wrote:Evo vidim da i zonalmarking ima slično viđenje:
Iznenadio me Arsenal kako je dobro stajao u odbrani što nije njihova odlika i mislim da bi na kraju i uspjeli u taktičkoj zamisli...
Koliko god se mi svi divili Barca-inoj igri, svaka medalja ima dvije strane a ona druga strana kod Barce je ciganluk koji vrišti iz svakog njenog igrača, lijepo se vidi da kada ne mogu zabiti gol u prvih 15 minuta u ovim jakim tekmama, postanu strašno nervozni, provociraju, dižu ruku prema sudiji na svaki kontakt, jadno i čemerno, a sudije, što je još gore, odobravaju to jer Barca je po nečijim standardima slika nekog svemirskog fudbala, filozofije koja će izvući fudbal iz ralja novca i zašiti mu himen tj. vratiti ga u period nevinosti, u doba Ferenc Puškaša, Alfreda di Stefana itd...
Meni se povraća kad vidim face Busquetsa, Mascherana, Alvesa, kao da gledam Goluma iz LOTR-a, štakori kao što neko reće, a i ostalim nije mane kad zagusti da se isto tako ponašaju.
- ja.neron
#1574 Re: Champions League 2010/2011
sudija je debil sa svi greškama koje je napravio na utakmici ove slike su samo jedan dio repertoara gluposti
- ultima_palabra
#1575 Re: Champions League 2010/2011
Jah ovo me podsjeti... koji klinac ima Valdes trčati 35 metara od svog gola da prigovara Arsenalovom igraču koji leži na zemlji? To je žuti karton u startu.
Katastrofalno suđenje, kao i ponašanje na terenu od strane "spasilaca fudbala"
Katastrofalno suđenje, kao i ponašanje na terenu od strane "spasilaca fudbala"