Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige?

Hamburg
0
No votes
Stuttgart
5
3%
Bayern
40
25%
Wolfsburg
107
66%
Borussia
5
3%
Hertha
6
4%

Total votes: 163

winabike

#301 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

JThomas wrote:kad smo već kod toga, osim diegove pozicije "fantaziste"...ja i bih rekao da je shakhtar bolji na haman svim ostalim.
Sve ce se znati u srijedu. Ja sam napisao da Werder ima realne sanse da uzme UC, i pri tome stojim, i cak i bez Diega i Almeide.

Nikad ne podcijeniti Schaafa kao fudbalskog stratega - a danas je Schaaf igrao haman pa sa B timom. Sigurno se nece "prosetati" pored ukrajinaca, ali otpisati Werder je malo lakomisleno...
striker

#302 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by striker »

jeza u ledja wrote:Dzeko u proljetnoj polusezoni dao 20 golova. :shock:
Ucinak u ovoj polusezoni Dzeke
Bochum 2 gola, Eintracht 1, Herta 2, HSV 1, Karlsruhe 1, Schalke 1, Bayern 2, Borusia (MG) 1, Hoffenheim 3, Sturgart 1, Borusia (D) 2, Hannover 3.

+ repka + kup Njemacke + kup UEFA... :-) :thumbup:
ulpinian

#303 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by ulpinian »

uništi ih džeko... perverzija samo takva :thumbup: majstore...
cikcanga

#304 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cikcanga »

Ridjobrki wrote:
JThomas wrote:pa vala i ja mislim da su im bez diega potanke šanse...
Ali to ima smisla tako reći. I ja mislim to isto i isto bih to rekao ali na taj način kao i ti. Ali sada odmah ovi imaju bolje igrače na svakoj poziciji, boljeg trenera, bolje mreže i golove, bolju travu i štošta bez osnove da pričam... Niđe veze, jelda.

Cikcanga, ako želiš učestvovati u razgovoru i biti ozbiljno shvaćen onda fino napiši analizu i obrazloži to što pričaš. To bi bilo na zadovoljstvo svih ovdje. Mogu i ja reći da Šahtjor nema šanse i otići ali u čem je tu smisao?
Najlakse je nesto lijepo reci,medutim,to nije moj stil.

Ja iznosim stvari onakve kakve jesu i na sto jednostavniji nacin.
Cinjenica je da su Rudari jaci na svakoj poziciji,a Werder moze fino otici na odmor jer je za njih sezona zavrsena.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#305 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

cikcanga wrote:Neko rece da ce Werder dobit Shakhtar?

Get real!

Oni nemaju,apsolutno nikakve sanse protiv Rudara jer su isti jaci na svakoj poziciji od Werdera.

Adebayor ciao,welcom Dzeko! :bih:
de ba. ogadi mi Džeku :D :D :D :lol:

ne spominji ga :D :D
cikcanga

#306 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cikcanga »

kakavdanakneiskustvu wrote: je li i ova prognoza kao i ona da će arsenal pobijediti manchester,sad već juče
Jest da nije tema,al' kad vec pitas.

Utd. je jucer izvukao remi vise sretno nego spretno.
Chmoljo

#307 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

kakavdanakneiskustvu wrote: dobro si prognozirao da će arsenal pobijediti, :lol:
ama on ne bi znao prognozirati ni snimku utakmice :D :D :D :D
cikcanga

#308 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cikcanga »

kakavdanakneiskustvu wrote: dobro si prognozirao da će arsenal pobijediti, :lol:
Arsenal je ostvario moralnu pobjedu.

Gledati Utd. kako se grcevito brani,kako bi spasili bod protiv mocnog Arsenala,neprocjenjivo.
Chmoljo

#309 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

cikcanga wrote:

Gledati Utd. kako se grcevito brani,kako bi spasili bod protiv mocnog Arsenala,neprocjenjivo.
ko i mi poslije svake Evrovizije :mrgreen: :mrgreen:
drama

#310 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by drama »

cikcanga wrote:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kako si prejak lik.... samo me hastra, ide ti raspust pa ko ce te onda trpit'...

mancho utakmicu odigr'o rutinski, opusteno, onoliko koliko im je trebalo
dok me arsenal razocar'o pravo sa onim nasrtajima...

boli poraz u CL pa se djecaci nalozili .... nije im ono trebalo...
cyprus

#311 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cyprus »

Jao, Energie će ispast :sad:
M-16

#312 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by M-16 »

ima li gdje ona statistika koliko je koja nacija zabila u BL? na polusezoni smo bili odmah iza brazila, a sad? i jos, cini mi se, subotica nisu racunali.

kad samo skontam da sam se na polusezoni potajno nadao da dzeko zabije 15, a da bi i 12-13 bilo solidno i dovoljno za prodaju u arsenal :-)
bijelo_dugme

#313 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by bijelo_dugme »

Chmoljo wrote:
cikcanga wrote:Neko rece da ce Werder dobit Shakhtar?

Get real!

Oni nemaju,apsolutno nikakve sanse protiv Rudara jer su isti jaci na svakoj poziciji od Werdera.

Adebayor ciao,welcom Dzeko! :bih:
de ba. ogadi mi Džeku :D :D :D :lol:

ne spominji ga :D :D
:lol: :thumbup:
drama

#314 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by drama »

cyprus wrote:Jao, Energie će ispast :sad:

nek' vala ispadnu, poslije herte najsugaviji tim u bundesligi sastavljen od onog sljama
bosanaca, albanaca, srba, rumuna, bugara i ostalih...
prljavo igraju sto i ne cudi kakvi im poluigraci igraju...

volfsburg najvjerovatnije osvaja i nek' osvoje ... bolje nego da osvoji jedna herta koja je imala
vise srece nego li kvalitete, sa ciganskom taktikom osvajala bodove cak i kod prosjecnih ekipa...
ima tu nekoliko kvatitetnih pojedinaca al' ne zasluzuje titulu definitivno ekipa koja igra na kontre
i polukontre protiv npr frankfurta il' kelna...

bajern je, po meni, najkvalitetnija ekipa u bundesligi sto se tice igrackog kadra al' nisu ni oni zasluzili
da budu prvaci... prvenstveno zbog toga sto im je igra svodila na individualnost riberija pa ako covjek
sta uradi-bajern pobijedi... razocarali su me u onom periodu kad nisu igrali lusio- van bujten pa bila frka prava
ko ce igrat' stopera pa stavise onog demikelisa kloca i brena na stoperske pozicije.... ako igrac ima potencijal
i treba mu vremena da sazrije k'o breno posalji ga u rezervni tim pa nek' se tamo uci a ne protiv mesija i anrija...
to su nedostaci njemacke stednje- imas, kakvih-takvih, prvih 11 al' cim zafali neko- pusha...

meni je najvise zao sto je hsv isp'o i iz kup uefa, ne moze bit' ni prvak a kako stvari stoje mozda nece igrat'
ni u kup uefa slijedece sezone. igraju fin fudbal, solidan vezni red sa olicem, petricem i gererom u napadu.
pristojna ekipa koja je svojim igrama zasluzila da igra makar kup uefa slijedece sezone ako ne CL vec.

tako da prvenstvo osvaja ekipa predvodjena trojcem misimovic-dzeko-grafite dok je ostatak ekipe,
manje-vise, prosjecan. i kad prodaju dzeku i misimovica, dobice neke pare za koje ce kupit' neke
malo bolje igrace za koje ce trebat' vremena da se uklope a koji nikad nece bit' na nivou onih koje su zamijenili u timu,
platice nekog trenera i dobices .urac ekipu
koja ce ispast' u grupnoj fazi CL i koja ce bit' razocarenje jesenjeg dijela prvenstva, mozda u proljetnom dijelu
nesto bolje zaigraju al' sve ce to bit' jadno u odnosu na prethodnu sezonu... a navijaci ce se sjecat' dzeke i misimovica
i magata i one sampionske ekipe... toliko o losim potezima uprave kluba...
al' nek' volfsburg osvoji, najvise zbog dzeke al' i zbog misketa... i zbog nas, naravno :D

i ovdje ne pricamo o ligi koja ima 5-6 kvalitetnih ekipa, al' bas kvalitetnih, koje su tu negdje i bore se za sampionsku
titulu... ovdje fali jedna il' dvije prave ekipe koje imaju kontinuitet kroz cijelu sezonu i koje ce i slijedece sezone
parirat' kolko je to moguce engleskim i spanskim timovima...
cyprus

#315 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cyprus »

drama wrote:
cyprus wrote:Jao, Energie će ispast :sad:
nek' vala ispadnu, poslije herte najsugaviji tim u bundesligi sastavljen od onog sljama
bosanaca, albanaca, srba, rumuna, bugara i ostalih...
prljavo igraju sto i ne cudi kakvi im poluigraci igraju...
Diraš mi u dva najdraža njemačka kluba :x
mostarac

#316 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by mostarac »

dzemmo wrote:nasao sam: http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ ... orers.html

1 Samuel Eto'o 28 Barcelona
2 Diego Forlán 27 Atletico Madrid
3 David Villa 25 Valencia
4 Lionel Messi 23 Barcelona
5 Álvaro Negredo 19 Almeria

mislio sam da Dzeko moze biti zlatna kopacka, al nema sanse :(

ovo ti ne valja jer Et'o ima 4 utakmice vise. Iz tog razloga mislim da se ne uzima apsolutna vrijednost golova nego prosjek, a tu ako zabije iduci put Dzeko moze da izbije na prvo mjesto :)
slucajan

#317 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by slucajan »

Prelijep dan.

Pobjeda Wolfsburga, kiks Bayerna, konacan debakl HSV-a, definitivno najodvratnija ekipa ove sezone, Olića i Petrića ne mogu očima gledati, tako da sam se danas radovao raspletu, kako u našoj, tako i u bundes ligi ;-)
Timotije

#318 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Timotije »

Ja se Werdera bojim i kad darove nose! Sjecam se kad Bajeru titulu ote onaj Unterhahing prije koju godinu, slicna situacija kao i danas, nista im nije trebalo ali ih opet mlatnuse 2:0 kuci!Treba tu poslati jednog pouzdanog drustveno-politickog radnika, da ljudima u Werderu fino objasni situaciju, kako se treba boriti protiv zajednickog nam neprijatelja (Bajerna), a i da ce Werderu kad-tad zatrebati usluga, morali bi misliti na finale kupa, moguce povrede i tako to! :D
Bez zeze, bas me interesuje koji ce tim izvesti na teren, ima potpuno opravdan alibi da krene sa B-ekipom, ali ko ce Svabima znati!?
Bice to dobro guravo, pazite sta kazem!
Werder je, po meni, najnezgodnija ekipa u ligi!
Chmoljo

#319 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

Timotije wrote:Ja se Werdera bojim i kad darove nose! Sjecam se kad Bajeru titulu ote onaj Unterhahing prije koju godinu, slicna situacija kao i danas, nista im nije trebalo ali ih opet mlatnuse 2:0 kuci!Treba tu poslati jednog pouzdanog drustveno-politickog radnika, da ljudima u Werderu fino objasni situaciju, kako se treba boriti protiv zajednickog nam neprijatelja (Bajerna), a i da ce Werderu kad-tad zatrebati usluga, morali bi misliti na finale kupa, moguce povrede i tako to! :D
Bez zeze, bas me interesuje koji ce tim izvesti na teren, ima potpuno opravdan alibi da krene sa B-ekipom, ali ko ce Svabima znati!?
bilo je 2:1 i koliko se sjećam Bayeru je bio dovoljan i bod. Bayer izjednačio a onda ga lik metno opet za Unternešto. tad mi bilo drago zbog onog firgoša Salihamidžića :mrgreen:
Zwanziger

#320 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Zwanziger »

Timotije wrote:Ja se Werdera bojim i kad darove nose! Sjecam se kad Bajeru titulu ote onaj Unterhahing prije koju godinu, slicna situacija kao i danas, nista im nije trebalo ali ih opet mlatnuse 2:0 kuci!Treba tu poslati jednog pouzdanog drustveno-politickog radnika, da ljudima u Werderu fino objasni situaciju, kako se treba boriti protiv zajednickog nam neprijatelja (Bajerna), a i da ce Werderu kad-tad zatrebati usluga, morali bi misliti na finale kupa, moguce povrede i tako to! :D
Ne smije Bremen kalkulisati i izvesti drugi tim, odmah se postavlja pitanje regularnosti. Treba jos dodati da je Bremen u kupu deklasirao Wolfsburg 5:2 na njihovom stadionu i to im je jedini poraz kuci, ne racunajuci Kup Uefa. Cudan je ovaj Bremen, u prvenstvu imaju samo dvije gostujuce pobjede a u kupu su sve igrali u gostima i svaku pobijedili. A pobijedili su u gostima dvije ekipe koje nemaju poraza u prventsvu: BVB i Wolfsburg.
Chmoljo

#321 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

Zwanziger wrote: Ne smije Bremen kalkulisati i izvesti drugi tim, odmah se postavlja pitanje regularnosti. Treba jos dodati da je Bremen u kupu deklasirao Wolfsburg 5:2 na njihovom stadionu i to im je jedini poraz kuci, ne racunajuci Kup Uefa. Cudan je ovaj Bremen, u prvenstvu imaju samo dvije gostujuce pobjede a u kupu su sve igrali u gostima i svaku pobijedili. A pobijedili su u gostima dvije ekipe koje nemaju poraza u prventsvu: BVB i Wolfsburg.
da, ali imaju odličan izgovor: finale kupa i finale kupa UEFA. ko je kriv Bayernu što nije pobijedio Hoff pa se sad vade na zadnjoj utakmici.
zar je opravdano da Werder "gine" radi Bayerna a opet poslije toga igra finale :?:
sta ima

#322 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by sta ima »

mostarac wrote:
dzemmo wrote:nasao sam: http://uk.eurosport.yahoo.com/football/ ... orers.html

1 Samuel Eto'o 28 Barcelona
2 Diego Forlán 27 Atletico Madrid
3 David Villa 25 Valencia
4 Lionel Messi 23 Barcelona
5 Álvaro Negredo 19 Almeria

mislio sam da Dzeko moze biti zlatna kopacka, al nema sanse :(

ovo ti ne valja jer Et'o ima 4 utakmice vise. Iz tog razloga mislim da se ne uzima apsolutna vrijednost golova nego prosjek, a tu ako zabije iduci put Dzeko moze da izbije na prvo mjesto :)
ja mislim da je janko iz salzburga najblizi za zlatnu kopacku
covjek je postigao 39 golova u austriji sto je po bodovanju
tacno58,5 poena jer gol u austriji donosi 1,5 poen dok u
spaniji eto sa 28 golova ima 56 poena jer gol u spaniji
daje 2 poena

inace su u austriji jos 2 kola do kraja salzburg igra protiv
sturma kao gost i kuci sa altachom

zao mi je al i ja bi volio dzeku vidjeti gore al on ima jos
1 kolo i do sad 50 poena
Ridjobrki

#323 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Ridjobrki »

Ama taman i da igra najbolji i najraspoloženiji Werder, Wolfsburg ne smije sebi priuštiti luksuz da prva utakmica koju zijani kući u ligi bude zadnja i to ona koja bi im donijela titulu. Ako si najbolja domaćinska ekipa u ligi i ako ti samo jedan bod treba na utakmici moraš ga izvući taman da ti ne znam ti ko dolazi.

Ovo je jedna miroljubiva nula i svi sretni. Niko ne mora srljati, Wolfsburg nema imperativ pobjede a Werder treba sačuvati igrače. To će biti tekma sa nulama u svim statističkim rubrikama: golovi, kartoni, ofsajdi... A Bayern ako želi titulu eto mu Stuttgarta i nek ga nakanta 8:0. :-D
Zwanziger

#324 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Zwanziger »

Chmoljo wrote:
Zwanziger wrote: Ne smije Bremen kalkulisati i izvesti drugi tim, odmah se postavlja pitanje regularnosti. Treba jos dodati da je Bremen u kupu deklasirao Wolfsburg 5:2 na njihovom stadionu i to im je jedini poraz kuci, ne racunajuci Kup Uefa. Cudan je ovaj Bremen, u prvenstvu imaju samo dvije gostujuce pobjede a u kupu su sve igrali u gostima i svaku pobijedili. A pobijedili su u gostima dvije ekipe koje nemaju poraza u prventsvu: BVB i Wolfsburg.
da, ali imaju odličan izgovor: finale kupa i finale kupa UEFA. ko je kriv Bayernu što nije pobijedio Hoff pa se sad vade na zadnjoj utakmici.
zar je opravdano da Werder "gine" radi Bayerna a opet poslije toga igra finale :?:
Sve ja to znam i ja bih tako postupio, ali ne smiju izvesti drugi tim. Jedino ako izmisle kakvih povreda.
Chmoljo

#325 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Chmoljo »

Zwanziger wrote:
Sve ja to znam i ja bih tako postupio, ali ne smiju izvesti drugi tim. Jedino ako izmisle kakvih povreda.
onda što reče Ridjobrki oni će se čuvati. ;-) ne kažem da će pustiti ali se svkako neće truditi :-D bar ne pretjerano :mrgreen:
Post Reply