Boubacar Diabang Dialiba

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#51 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by grunt »

Nece vise ni Sarajevo ni BiH vidjeti Bubalibu :D ,nije valjda lud da se ovdje vraca!
hali gali halid

#52 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by hali gali halid »

Gandalf wrote:Nevjerovatno je da Dialiba ne dobija poziv za A selekciju - kakvi sve levati dobijaju prilike , žalosno je da za Dialibu nema mjesta u reprezentaciji . A teško Želji bez njega .
Mislim da su ovi iz naseg saveza zasrali nesto sa senegalskim savezom u vezi Dialibe...
Gandalf

#53 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Gandalf »

Ma standardni savez - kad bi se našem savezu ponudio Torres , oni bi opet nešto zasrali , pa bi čovjek otiš'o igrati negdje drugo .
olduser

#54 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by olduser »

sportin wrote: Željezničar bi za mladog Senegalca s bh. pasošem navodno trebao dobiti 200.000 eura, a on bi za tri sezone provedene u Murciji zaradio milijun eura.
armin_tz

#55 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by armin_tz »

hali gali halid wrote:
Gandalf wrote:Nevjerovatno je da Dialiba ne dobija poziv za A selekciju - kakvi sve levati dobijaju prilike , žalosno je da za Dialibu nema mjesta u reprezentaciji . A teško Želji bez njega .
Mislim da su ovi iz naseg saveza zasrali nesto sa senegalskim savezom u vezi Dialibe...
Senegalski savez nije poslao FIFA-i papir kojim potvrđuje da Buba nije igrao za njihovu A selekciju
slucajan

#56 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by slucajan »

Ako je istina ono sto sam cuo, vec se udebljao 3 kg, i sada ima 42!!!

Dialiba, Dialiba, Dialiba...
Peppers

#57 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by Peppers »

@slucajan...vjeruj mi da se nebi iznenadio kada bi u podforumu "politika" ili "ekonomija" nasao neki post u kojem ti spominjes Zelju ili nekoga povezanog sa Zeljom :-) Nek' ti je Bog na pomoci.
slucajan

#58 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by slucajan »

Peppers wrote:@slucajan...vjeruj mi da se nebi iznenadio kada bi u podforumu "politika" ili "ekonomija" nasao neki post u kojem ti spominjes Zelju ili nekoga povezanog sa Zeljom :-) Nek' ti je Bog na pomoci.
Amin.
DicaTM

#59 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by DicaTM »

slucajan wrote:
Peppers wrote:@slucajan...vjeruj mi da se nebi iznenadio kada bi u podforumu "politika" ili "ekonomija" nasao neki post u kojem ti spominjes Zelju ili nekoga povezanog sa Zeljom :-) Nek' ti je Bog na pomoci.
Amin.
:thumbup:
burekodsira

#60 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by burekodsira »

citao intervju s njim neki dan, kaze jedva ceka da zaigra za bih repku, nada se brzom rjesavanju tj odluci fife kojoj su predali zahtjev. :thumbup: :bih:
LongDong

#61 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by LongDong »

burekodsira wrote:citao intervju s njim neki dan, kaze jedva ceka da zaigra za bih repku, nada se brzom rjesavanju tj odluci fife kojoj su predali zahtjev. :thumbup: :bih:
Još kad bi i nama podastro kakav dokaz, link, izvor... bilo šta. Ovako nam preostaje da tebi vjerujemo na riječ.
tazmaniaBAN

#62 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by tazmaniaBAN »

LongDong wrote:
burekodsira wrote:citao intervju s njim neki dan, kaze jedva ceka da zaigra za bih repku, nada se brzom rjesavanju tj odluci fife kojoj su predali zahtjev. :thumbup: :bih:
Još kad bi i nama podastro kakav dokaz, link, izvor... bilo šta. Ovako nam preostaje da tebi vjerujemo na riječ.
bilo u dnevnom avazu u nedjelju ;)

Jedva čekam debi za BiH
Budući reprezentativac Bubakar Dijaliba uživa u Mursiji...
06.09.2008. 13:32
Nekadašnji napadač Željezničara Bubakar Dijabang Dijaliba (Diabang Dialiba) uživa u novom životu u Mursiji nakon što je ljetos u prijelaznom roku preselio iz Sarajeva u ovaj španski grad.

Odmah po dolasku Dijaliba je demonstrirao svoje kvalitete u prijateljskoj utakmici sa slavnim Ajaksom kada je prvo namjestio gol, a zatim zabio pobjedonosni za 2:1. Budući reprezentativac BiH izborio je mjesto u prvom timu Mursije, koja je sezonu u Drugoj ligi započela porazom od 0:1 na gostovanju kod Rajo Valjekana, a zatim je u gostima kod Ksereza pobjedom nakon penala od 3:1 izborila prolazak u Kup kralja.

- Sve je super. Igram i sretan sam. Protiv Raja nismo zaslužili poraz. U Kupu sam igrao dobro i imao nekoliko prilika, ali nisam postigao gol - kaže Dijaliba u razgovoru za "Dnevni avaz", vođenom u hotelu "Rinkon de Pepe", u kojem trenutno boravi, a u kojem je odsjela i reprezentacija BiH.

Na spomen našeg državnog tima, ovom rođenom Senegalcu, koji je dobio bh. pasoš i već igrao za mladu reprezentaciju, navuče se osmijeh. Kaže da jedva čeka priliku da zaigra za A-tim.

- Znam da je sva dokumentacija konačno predana u FIFA-u i da se sada mora čekati njihova odluka. Strpljiv sam i vjerujem da će sve biti uredu. U reprezentaciji ima odličnih igrača, a siguran sam da i ja mogu biti od koristi - tvrdi Dijaliba, kome je, kako kaže, žao što je njegov Željo slabo krenuo u novoj sezoni u Premijer ligi.

Klemente mu ne da na utakmicu

Dijaliba večeras neće gledati utakmicu Španija - BiH, koja se igra u Mursiji. Razlog je zabrana trenera Havijera Klementea (Javier Clemente).

- Klemente mi ne da na utakmicu. U nedjelju igramo kući drugo kolo protiv Levantea i navečer ne smijem dokasno ostati napolju. Gledat ću utakmicu u hotelu i navijati za BiH. Volio bih da ne izgubimo - kaže naš sagovornik.

link
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/j ... ebi-za-bih
LongDong

#63 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by LongDong »

@ Tazma
:thumbup:
burekodsira

#64 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by burekodsira »

LongDong wrote:
:lol: cuj da meni ne vjerujes :lol:
bijelo_dugme

#65 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by bijelo_dugme »

Tako je govorio i Pjanic pa smo morali godinu dana cekat i moro se cak i Zeljko Komsic umjesat jer su govna u savezu bila zauzeta :x
cyprus

#66 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by cyprus »

bijelo_dugme wrote:Tako je govorio i Pjanic pa smo morali godinu dana cekat i moro se cak i Zeljko Komsic umjesat jer su govna u savezu bila zauzeta :x
Pa nisu mu govna u savezu mogla dat državljanstvo :D .
paprica29

#67 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by paprica29 »

Jučer sam Bubu vidjeo na M.Dvoru, kojim povodom je tu nemam pojma.
tazmaniaBAN

#68 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by tazmaniaBAN »

paprica29 wrote:Jučer sam Bubu vidjeo na M.Dvoru, kojim povodom je tu nemam pojma.
nije znao da Tale vise ne radi :D

Vidio sam ga i ja na Grbavici kod stadiona, dodje BMW X5 po njega i Musu i odose.... 8-)
Kazu da je juce treniro na Grbavici :D
campa_xxx

#69 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by campa_xxx »

Diabang Boubacar Dialiba je 20.12. podvrgnut opreaciji fibule. Naime, Dialiba koji se prije dvadesetak dana povrijedio na redovnom treningu svog kluba Real Murcie, će prema prognozama hirurga Ripolla i De Prada van terena provesti narednih tri mjeseca.

Poželimo našem Dialibi brz i uspješan oporavak.

P.S. Zvali su ga iz saveza da vide kako je ... :-?
strong69

#70 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by strong69 »

Kako igra Dialiba, je li bio u prvoj postavi prije ove povrede? Koliko je golova zabio? Sta bi sa reprezentacijom BiH? Jbg, steta zbog povrede...
DicaTM

#71 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by DicaTM »

strong69 wrote:Kako igra Dialiba, je li bio u prvoj postavi prije ove povrede? Koliko je golova zabio? Sta bi sa reprezentacijom BiH? Jbg, steta zbog povrede...
Nažalost, moram te razočarati. Dialiba je slabo igrao u Mursiji, većinom sjedio na klupi a postigao je samo jedan gol i to protiv Xereza čini mi se kada su izgubili 4-3. Kako stvari stoje, krivi potez je bio.
strong69

#72 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by strong69 »

DicaTM wrote:
Nažalost, moram te razočarati. Dialiba je slabo igrao u Mursiji, većinom sjedio na klupi a postigao je samo jedan gol i to protiv Xereza čini mi se kada su izgubili 4-3. Kako stvari stoje, krivi potez je bio.
Steta zbog momka. Imao je potencijal. Mozda bi bilo dobro da je preko Hrvatske ili nekog jaceg kluba iz ovih slabijih liga otisao u prejaku II spansku ligu... Lako je sad pametovati. Nadam se da ce ipak proraditi.
DicaTM

#73 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by DicaTM »

A uz to, i pauzirat će 3 mjeseca.

Možda se za koju godinu i vrati u bh. ligu ako ne uspije, ali sumnjam čisto da će ostati na ovome. Tek je stigao a i mlad je, biće tu mjesta za dokazivanje
strong69

#74 Re: Boubacar Diabang Dialiba

Post by strong69 »

DicaTM wrote: Možda se za koju godinu i vrati u bh. ligu ako ne uspije, ali sumnjam čisto da će ostati na ovome.
On je prevazisao nasu ligu davno. Nadam se da se nece vratiti ili da ce se vratiti kad budu bolja vremena...
Post Reply