Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li će se Bosna i Hercegovina direktno kvalifikovati na SP 2026

Da
86
39%
Ne
102
46%
Nećemo direktno, ali idemo u baraž
34
15%

Total votes: 222

sumirprimus

#2151 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by sumirprimus »

Šteta jbga, opet isto razočarenje i frustracija nesupjehom
BarbaDue

#2152 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by BarbaDue »

palermo wrote: 19/11/2025 00:53
BarbaDue wrote: 19/11/2025 00:50
Point. wrote: 19/11/2025 00:30

Šbbkbb.
Nije šbb kbb, već je bilo toliko očigledno da nam Edin i pored najbolje volje od 60-te minute pravi samo manjak igrača.

I da se razjasnimo, nisam nezadovoljan, naprotiv, dečki su igrali za 10 ali je i selektor trebao odraditi svoje zadatke.
Decki su odlicno igrali bez selektora :D

Idi bolan..slavi negdje, ja kad sam radostan idem.negdje slaviti
Nažalost ne mogu se radovati, krivo mi je jbga.

Imali smo ih. Ostaje žal za propuštenom prilikom.
Edin H.

#2153 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Edin H. »

Kaže Arnautović da su se austrijski klocevi plasirali na SP nakon 28 godina :o
Logovan

#2154 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Logovan »

https://sportsport.ba/fudbal/kerim-alaj ... ava/511157

Čuj ti Kerima, nije bolan bilo malo kasno, ušao si taman na vrijeme, nije bilo potrebe da prije uđeš, ekipa dobro stajala na terenu, čudi me pa si uopšte ušao :oops:
deer_hunter

#2155 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by deer_hunter »

Edin H. wrote: 19/11/2025 00:56
deer_hunter wrote: 19/11/2025 00:54
Edin H. wrote: 19/11/2025 00:29

Možda i jeste, ne vidi se iz onog snimka što je neko ranije postavio.
Lagano očnom, odmah sutra, hitno je
Đe si lotapi? :D
Evo pilotiram, sta mai kod tebe ćoro?? 🕵️
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#2156 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by sime_cipol »

Jebo ljubav ako ne boli.
:bih:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2157 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Chmoljo »

sime_cipol wrote: 19/11/2025 00:40
sumirprimus wrote: 19/11/2025 00:24
Dead Man Walking wrote: 19/11/2025 00:23 Najjaci su ovi “ne pljujem, samo sam realan” :lol: Jeste, realno je ocekivati da 3 puta skuplju i iskusniu ekipu pobjedis u gostima, jer ti njihovi igraci sasvim slucajno igraju u bundesligasima, a mi se krpimo iz Pafosa, Young Boysa i Eyupspora.
Austrijanci triput skuplji :lol: pa lakse repke.za sp necete imati
Mi?
Znaci ti nisi nas?
Pa tako reci brate dragi.
Hoce jezik pravo.
svi u napad

#2158 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by svi u napad »

Steta. Momci su se borili ali selektor je zakzao kao i uvijek. Znam da ce mnogi sada skociti i pricati o novom timu i drugom mjestu jer to je uspjeh. Uspjeh je otici na SP dragi moji. Gajmo malo realnosti i strucnosti tj. analitike. Kao prvo utalmica se morala dobiti da ides dalje. Selektor je nakon vodstva zatvorio igru i kao los pokeras mislio da cemo izdrzati 70 minuta. Da li ste primjetili da je 95% njihovih napada doslo sa nase desne strane. Vjerovali ili ne poslusajte komentar naseg komentatora Spahe koji je jos u prvom poluvremenu otkrio sta je uradio njihov selektor. Dakle odmah po primljenom golu covjek gurnuo svoje igrace u sredinu ostabljajuci svoju lijevu stranu slobodnom kako bi njihovi krilo i bek imali prostor za prolaz pored slabog Malica i u odbrani jos slabijeg Kerima. Da li ste se ikad zapitali zasto Kerim nije starter u svom klubu tj. zasto je rezerva Rumunu Manu koji je u subotu pokazao kakv je igrac. Kerim je odlican u fazi napada ali ga u Americi niko nije naucio da se postavlja i aktivno igra odbranu sto je u danasnjem fudbalu obaveza. Pogledajte kod njhovog gola kako je reagovao i gdje je stajao.
Iole pismeniji trener bi vidio ovaj nas problem izvrsio izmjene i pojacao nasu desnu stranu. Dakle mjenjas Malica i stavljas Memica na njegovo mjesto a u 60 minuti vadis Dzeku i uvodis Alajbegovica koji moze istrcati kontru a uz to i predriblati protivnika. Tabakovic koji kipti od snage i igra u zivotnoj formi izlazi umjesto Dzeke i to pokazuje da je Dzeko nedodirljiv i da selektor nema muda da radi ono sto mora i treba.
Nasa najveca slabost je vezna linija koja ima ogromnih problema sa iznosenjem lopte a o organizovanju igre i napada ne mogu ni pomisliti. Ako vec igras sa dva odbrambena zadnja vezna onda i drugi mora biti kao Sunjic sto Tahirovic nije i postavlja se pitanje da li je Tahirovic neki rod selektoru kad ga toliko forsira. Znaci u 55 minuti ili pocetkom drugog poluvremena mjenjas Tahirovica i uvodis nekog veznog koji ce iskljucivo biti na desnoj strani kako bi zaustavio napade Austrijanaca po toj strani. To je ono sto bi svaki trener sa iskustvom uradio i ponavljam da je Spaho jos u prvom poluvremenu vidio o cemu se radi ali Barba to nije vidio.
Ovo se moglo pobjediti i zhavlan sam Spahi koji je doveo ovu djecu koja nemaju taj luzerski mentalitet. Na zalost sanse u barazu su minimalne. Ja koji sam bio za Barbu moram priznati da sam se grdno prevario i da je on kamen oko vrata repke. Sad ce te vidjeti sta ce se desiti sa malim Alajbegovicem nakon njegove sinosnje izjave. Tuzan sam i jos ne mogu da svarim kako smo jeftino ispali. Zivjeli.
Edin H.

#2159 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Edin H. »

@svi u napad slažem se da je Alajbegovic zaslužio da bude podvrgnut stegovnim mjerama :izet:
luckylaka

#2161 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by luckylaka »

Ja ne kontam zasto je Kolasinac dobio poziv i ako je vec dobio zar nije mogao danas bar 20-30.Ok momak ne igra ali Seo i kada je u nikakvoj formi sigurno ce poginuti na svojo poziciji
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#2162 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Dado dijasporitus »

svi u napad wrote: 19/11/2025 02:22 Steta. Momci su se borili ali selektor je zakzao kao i uvijek. Znam da ce mnogi sada skociti i pricati o novom timu i drugom mjestu jer to je uspjeh. Uspjeh je otici na SP dragi moji. Gajmo malo realnosti i strucnosti tj. analitike. Kao prvo utalmica se morala dobiti da ides dalje. Selektor je nakon vodstva zatvorio igru i kao los pokeras mislio da cemo izdrzati 70 minuta. Da li ste primjetili da je 95% njihovih napada doslo sa nase desne strane. Vjerovali ili ne poslusajte komentar naseg komentatora Spahe koji je jos u prvom poluvremenu otkrio sta je uradio njihov selektor. Dakle odmah po primljenom golu covjek gurnuo svoje igrace u sredinu ostabljajuci svoju lijevu stranu slobodnom kako bi njihovi krilo i bek imali prostor za prolaz pored slabog Malica i u odbrani jos slabijeg Kerima. Da li ste se ikad zapitali zasto Kerim nije starter u svom klubu tj. zasto je rezerva Rumunu Manu koji je u subotu pokazao kakv je igrac. Kerim je odlican u fazi napada ali ga u Americi niko nije naucio da se postavlja i aktivno igra odbranu sto je u danasnjem fudbalu obaveza. Pogledajte kod njhovog gola kako je reagovao i gdje je stajao.
Iole pismeniji trener bi vidio ovaj nas problem izvrsio izmjene i pojacao nasu desnu stranu. Dakle mjenjas Malica i stavljas Memica na njegovo mjesto a u 60 minuti vadis Dzeku i uvodis Alajbegovica koji moze istrcati kontru a uz to i predriblati protivnika. Tabakovic koji kipti od snage i igra u zivotnoj formi izlazi umjesto Dzeke i to pokazuje da je Dzeko nedodirljiv i da selektor nema muda da radi ono sto mora i treba.
Nasa najveca slabost je vezna linija koja ima ogromnih problema sa iznosenjem lopte a o organizovanju igre i napada ne mogu ni pomisliti. Ako vec igras sa dva odbrambena zadnja vezna onda i drugi mora biti kao Sunjic sto Tahirovic nije i postavlja se pitanje da li je Tahirovic neki rod selektoru kad ga toliko forsira. Znaci u 55 minuti ili pocetkom drugog poluvremena mjenjas Tahirovica i uvodis nekog veznog koji ce iskljucivo biti na desnoj strani kako bi zaustavio napade Austrijanaca po toj strani. To je ono sto bi svaki trener sa iskustvom uradio i ponavljam da je Spaho jos u prvom poluvremenu vidio o cemu se radi ali Barba to nije vidio.
Ovo se moglo pobjediti i zhavlan sam Spahi koji je doveo ovu djecu koja nemaju taj luzerski mentalitet. Na zalost sanse u barazu su minimalne. Ja koji sam bio za Barbu moram priznati da sam se grdno prevario i da je on kamen oko vrata repke. Sad ce te vidjeti sta ce se desiti sa malim Alajbegovicem nakon njegove sinosnje izjave. Tuzan sam i jos ne mogu da svarim kako smo jeftino ispali. Zivjeli.
Gospodine tendenciozno serete kao foka.
luckylaka

#2163 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by luckylaka »

svi u napad wrote: 19/11/2025 02:22 Steta. Momci su se borili ali selektor je zakzao kao i uvijek. Znam da ce mnogi sada skociti i pricati o novom timu i drugom mjestu jer to je uspjeh. Uspjeh je otici na SP dragi moji. Gajmo malo realnosti i strucnosti tj. analitike. Kao prvo utalmica se morala dobiti da ides dalje. Selektor je nakon vodstva zatvorio igru i kao los pokeras mislio da cemo izdrzati 70 minuta. Da li ste primjetili da je 95% njihovih napada doslo sa nase desne strane. Vjerovali ili ne poslusajte komentar naseg komentatora Spahe koji je jos u prvom poluvremenu otkrio sta je uradio njihov selektor. Dakle odmah po primljenom golu covjek gurnuo svoje igrace u sredinu ostabljajuci svoju lijevu stranu slobodnom kako bi njihovi krilo i bek imali prostor za prolaz pored slabog Malica i u odbrani jos slabijeg Kerima. Da li ste se ikad zapitali zasto Kerim nije starter u svom klubu tj. zasto je rezerva Rumunu Manu koji je u subotu pokazao kakv je igrac. Kerim je odlican u fazi napada ali ga u Americi niko nije naucio da se postavlja i aktivno igra odbranu sto je u danasnjem fudbalu obaveza. Pogledajte kod njhovog gola kako je reagovao i gdje je stajao.
Cuvaj se sad :D
Point.

#2164 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Point. »

Dead Man Walking wrote: 19/11/2025 00:23 Najjaci su ovi “ne pljujem, samo sam realan” :lol: Jeste, realno je ocekivati da 3 puta skuplju i iskusniu ekipu pobjedis u gostima, jer ti njihovi igraci sasvim slucajno igraju u bundesligasima, a mi se krpimo iz Pafosa, Young Boysa i Eyupspora.
Ma bolan pola ih i ne prati reprezentaciju, nego se nafurali na euforiju ovih dana. Pola ovih nickova nema nikad na temama a sad izlaze iz rupa i prosipaju svoje neznanje. Ne kontaju kauč selektori da su nam falila trojica standardnih nazad, Dedić, Katić, Seo koji igraju u ozbiljnim klubovima i Demirović naprijed.

Suze one djece u plavim dresovima na terenu i poslije utakmice su zalog za svijetlu budućnost.
Point.

#2165 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Point. »

Čitao sam do ono loš pokeraš i onda sam prestao.

Još jedan kauč selektor. Neka hvala.
TinNBANFL

#2166 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by TinNBANFL »

Da li postoji ikakva sansa za Janelta ona prica da se sredi , znam da je bilo da ne moze u ovom ciklusu, ako se moze srediti to treba biti glavni cilj da se sredi do Marta, mislim da nama odgovara da je baraz u Martu nego npr za mjesec dana, ima dosta momaka da se oporavi, nadat se bez nekih povreda za nas.
emirolini

#2167 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by emirolini »

Pogresno postavljena utakmica kao i protiv Austrije u Zenici, protiv Kipra u Kipri i sinoc. Protiv Kipra se branio cijelo drugo poluvrijeme. Sinoc od 20te minute. Nisam nikakav eksprert niti sta ali i kad bi bio budala vidio bi da to ne funkcionise, ni Italijani to vise ne rade.
Dead Man Walking

#2168 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Dead Man Walking »

Jel kontate vi da se i protivnik nesto pita? U veznom redu Austrije sinoc su igrala 3 igraca iz RB Lajpciga koji imaju "milion" utakmica odigranih zajedno na najvecem nivou i zmireci znaju ko gdje sta i kad. Njih trojica usput vrijede 40 miliona eura, a pomagao im je dvojac iz Dortmunda i Wolfsburga koji vrijedi jos dodatnih 23 milioncica. Svaki od ovih igraca je maltene sam skuplji nego nas cijeli vezni red sinoc koji vrijedi oko 10 miliona i prvi put je zajedno izasao na teren.
Karikaturist

#2169 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Karikaturist »

Sve je to tacno i uredu ali nismo se mi povukli zbog toga nego zato sto smo tako (ne)svjesno htjeli. City, Barcelona - pa puste nekad igru protivniku. Mi sinoc nismo htjeli a kad smo htjeli tj kad smo primili go protivnik nam je ocitao lekciju kako se brani stecena prednost.
Ludzak

#2170 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Ludzak »

darius_maximus wrote: 18/11/2025 23:20 Ma ljudi igrali svoju igru od prve do zadnje minute.
Izgube loptu i ko osice lete da presjeku i vrate posjed.
Za takvu igru trebaš fizički jaku ekipu, a mi to nismo mogli pratiti, ispuhali.

Preduboko smo se povukli i ne možeš se tu više ni izvući da kontru odigraš, nego na konopcima čekaš i nadaš se da neće ući.
Vazda je bilo teže trčati bez lopte da se pokriva prostor u odbrani.
Širili nas ljudi lijevo-desno dok ne bi našli pukotinu ili prostor za centaršut i tako sto puta, jebi ga, neka će ući.

Moje skromno mišljenje je da smo, ako smo htjeli full prepustiti igru, trebali imati i Alajbegovića ranije na krilu, skupa s Bajraktarevićem na drugom i dva brza igrača u napadu (prije Džeku zamijeniti) i ići na kontre kada bi odbrana uspjela uzeti loptu.
Mi nismo imalo koga da stane na loptu, da se sačuva koju minutu.
Prerano se povukli, haman i prije poluvremena.

Baraž će biti tegoba, sada kad vidim Dansku, Tursku i Italiju u Potu 1.
Zar mi ne igramo sa ekipom iz pota2?
mirota

#2171 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by mirota »

Ludzak wrote: 19/11/2025 06:35
darius_maximus wrote: 18/11/2025 23:20 Ma ljudi igrali svoju igru od prve do zadnje minute.

Preduboko smo se povukli i ne možeš se tu više ni izvući da kontru odigraš, nego na konopcima čekaš i nadaš se da neće ući.
Širili nas ljudi lijevo-desno dok ne bi našli pukotinu ili prostor za centaršut i tako sto puta, jebi ga, neka će ući.

Moje skromno mišljenje je da smo, ako smo htjeli full prepustiti igru, trebali imati i Alajbegovića ranije na krilu, skupa s Bajraktarevićem na drugom i dva brza igrača u napadu (prije Džeku zamijeniti) i ići na kontre kada bi odbrana uspjela uzeti loptu.

igramo, a pobjednik onda ide na nekog iz 1. pota, 2 tekme moramo dobiti

kako Vels sinoc zgazi euforične Makedonce, 7:1 , onako se igra, brzo. poletno, brza rotacija, nismo mi ni blizu toga, sporo igramo, nema sredine, i ovo do sada je rezultat preslabe grupe, realno, koga kod izvucemo tesko 1. tekmu, a kamoli drugu da cemo dobiti
Last edited by mirota on 19/11/2025 06:44, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#2173 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Osmi Socrates »

Pobjednik možda ode na nekog i iz četvrtog pota. Trebaju i prvopotaši proći prvu utakmicu.
mirota

#2174 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by mirota »

Osmi Socrates wrote: 19/11/2025 06:45 Pobjednik možda ode na nekog i iz četvrtog pota. Trebaju i prvopotaši proći prvu utakmicu.
bilo koji poraz takmaca iz 1. pota protiv ovih iz 4. je senzacija, kao da mi dobijemo Njemacku npr, no, danas svi igraju, a jos je i lopta okrugla, svako svakohg na 1 tekmu moze iznenaditi, dugo je do marta, bice tu povreda padova i uspona forme kod svih ekipa..
Last edited by mirota on 19/11/2025 06:47, edited 1 time in total.
Point.

#2175 Re: Bosna i Hercegovina - Rumunija 15.11.2025 | Austrija - Bosna i Hercegovina 18.11.2025

Post by Point. »

Ludzak wrote: 19/11/2025 06:35

Da, jednu na strani. Ako dobijemo tu onda idemo na megdan nekome od pobjednika između Pot 1 i Pot 4. U slučaju pobjede možemo nabasati na Turke, žabare, dance a možemo i na Rumuniju, Sjevernu Irsku, Švedsku i Makedoniju, pod uslovom da oni izbace nekog od favorita iz Pot 1.
Locked