Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
elixiaboy wrote:Sahin vjerovatno napusta Dortmund na kraju sezone, izgleda da ide u Real Madrid.
Dortmund bi kao zamjenu mogao dovesti Gündogana iz Nürnberga.
Spominjao se i Perišić iz Club Brugea za 6 milijuna. Mislim da bi se odlično uklopio među ostale mlade talente u ekipi.
Koliko god ne volim taj klub previše i ne navijam za njih u Bundesligi, opet im želim uspjeh u Europi prvenstveno protiv onih englesko-arapsko-šeičkih krkanskih klubova.
emirbey_7 wrote:Kao navijac Bayerna, od srca im skidam kapu za napravljeni posao ove sezone.
Samo se bojim sindroma Wolfsburga i slicnih, toplo-hladno, u aktuelnoj sezoni osiguraju LP, a u narednoj su fenjerashi...
Borussia je tradicionalni klub, koji se je iscupao iz silnih dugova koji ima veliku podrsku ne samo navijaca iza sebe. Sumnjam da ce se BVB boriti za opstanak naredne ssezone, s ovakvim timom je to skoro nemoguce. Porediti Wolfsburg i Dortmund je u najmanju ruku "Witz".
Borussia napreduje ima vec 3 godine. Nemogu zamislit da ce se izgubiti na tabeli kao wolfsburg, bremen ili stuttgart.
Necu jos o slijedecoj sezoni da pricam, ali moje ocekivanje za ovu sezonu sad je da "Mr BVB" DEDE odigra cijelu tekmu protiv Frankfurta...sa kapitenskom trakom...i na kraju da prvi podigne titulu u vis ispred publike. To je jedini nacin da se klub covjeku zahvali za 13 nezaboravnih godina. I kad je bilo najteze nije okrenu ledja Borusiji. Nedavno je izjavio da gdje god bude presao, stavit ce u ugovoru da kad se bude igralo protiv dortmunda, on nece iigrati. KRALJ!
Iskreno se nadam da će Borussia Dortmund zadržati makar sličnu formu u narednoj sezoni, a još bolje bi bilo da počnu kontinuirano ostvarivati dobre rezultate iz sezone u sezonu. Kao navijaču Bayerna drago mi je da što više klubova iz 1. Bundeslige dobro igra kako u domaćem prvenstvu, tako i u evropskim takmičenjima (prije svega tu mislim na ligu prvaka) jer jednostavno za popravljanje statusa i imidža Bundeslige nije dovoljno da samo Bayern dugoročno predstavlja jedinu ozbiljnu ekipu iz Njemačke Bundeslige u ligi prvaka (čast rijetkim izuzecima kao što je bio Leverkusen u finalu protiv R.Madrida prije nekoliko godina ili ove godine Schalke).
Mjerilo im moze bit Totenhem uz nekoliko uslova (Zadrzati trenera,postojeci igracki kadar i par boljih pojacanja).
1/8 im je max Neka im uzor bude Lyon a i Totenhemu naravno
MrSejo38 wrote:Mjerilo im moze bit Totenhem uz nekoliko uslova (Zadrzati trenera,postojeci igracki kadar i par boljih pojacanja).
1/8 im je max Neka im uzor bude Lyon a i Totenhemu naravno
Zašto samo 1/8? Pa pogledaj Schalke-a ove sezone dokle je stigao, a ima "lošije" igrače od Borrusije, a i u slabijoj je formi. Koliko znači i kad te potrefi dobar ždrijeb i još ako imaš malo sreće može se i više dogurati. Gledao sam Borrusiu ove sezone i igraju fantastično. Glavni razlog zašto su prvi je taj što imaju "ludog" trenera koji je odlično posložio takve talente, mlade igrače i što se brzo transformiraju iz obrane u napad.
vaučer wrote:Najbitnije je da Klopp ne otprdi negdje, doduše ne vidim zašto bi kad je sve taman postavio na noge.
Takodjer ne vidim razlog ni da Sahin ide. Nek decku uduplaju primanja, i ima da ostane.
U Realu bi tesko izborio prvih 11 pored Ozila i Kake. Ne treba mu ta avantura.
vaučer wrote:Najbitnije je da Klopp ne otprdi negdje, doduše ne vidim zašto bi kad je sve taman postavio na noge.
Takodjer ne vidim razlog ni da Sahin ide. Nek decku uduplaju primanja, i ima da ostane.
U Realu bi tesko izborio prvih 11 pored Ozila i Kake. Ne treba mu ta avantura.
konacno vishe....najdrazi klub u evropi al sumnjam, iako bi volio vishe od svega, da daleko doguraju u ligi prvaka...ipak ona generacija sa hicfeldom na klupi, kohlerom, sammerom, moellerom, rickenom, chapuisat-om ono se jednom potrefi...imaju dobru ekipu, igraju lijepo, samo trebaju bar tri pojacanja u odbrani vezi i napadu da nesto znacajnije naprave.....mada se nikad ne zna...evo uzmite schalke, prosjecna ekipa al ipak polufinale lige prvaka...sretno milioneri
Počela je rasprodaja šampionskog tima koji bi da je ostao na okupu možda mogao da ponovi uspeh svojih slavnih prethodnika iz 1997. godine.
Zvanično: Nuri Sahin u Realu
grač Borusije Dortmund, Nuri Sahin objavio je da će na ljeto potpisati za Real Madrid.
Ono o čemu su mediji pisali prethodnih dana danas je potvrđeno. Prvo pojačanje Reala za sljedeću sezonu je Nuri Sahin.
- Jako sam ponosan što sam napravio ovaj korak. Bilo je teško. Nedostajaće mi Dortmund, Bundesliga i moja zemlja. Želim da se zahvalim svima koji su me podržavali – rekao je Sahin.
Sahin se zahvalio i Jirgenu Klopu, ali osjeća da će još više napredovati uz Žoze Murinja.
- Žoze Murinjo će mi pomoći da i dalje napredujem i da se usavršavam kao igrač – rekao je Sahin i dodao kako mu je Ozil pomogao da donese veliku odluku.
JoseMujica wrote:rasprodaja je već počela a ni zvanično sezona nije završena šteta za jednu ekipu sa dosta mladih talenata
Kakva ba rasprodaja?
Pa za Sahina se zna od feburara da ide, kada nije htio da produži ugovor. Zato je ekspresno i kupljen Guendogan.
Svi ostali "bitni" su već produžili ugovore (Weidenfeller, Goetze, Groesskreutz, Schmelzer, Hummels, Barrios...), ili im još dugo traju (Kagawa, Pistzek, Bender...).
JoseMujica wrote:rasprodaja je već počela a ni zvanično sezona nije završena šteta za jednu ekipu sa dosta mladih talenata
Kakva ba rasprodaja?
Pa za Sahina se zna od feburara da ide, kada nije htio da produži ugovor. Zato je ekspresno i kupljen Guendogan.
Svi ostali "bitni" su već produžili ugovore (Weidenfeller, Goetze, Groesskreutz, Schmelzer, Hummels, Barrios...), ili im još dugo traju (Kagawa, Pistzek, Bender...).
Hej, znas da ima vazda ljudi koji se nadaju (potajno ) da se Borussija raspadne. Dobili su Gündogana za jeftine pare, a za Sahina su kesirali 10 milja. Moze jos koji mladi
ma ne nisam ti ja u tom điru...ja volim dobar fudbal i nebitno mi je o kojem timu se radi...sjećam se posljednji put, kada je Borrusia bila šampion, da su sve igrače rasprodali...iskreno se nadam da sada neće to raditi
JoseMujica wrote:ma ne nisam ti ja u tom điru...ja volim dobar fudbal i nebitno mi je o kojem timu se radi...sjećam se posljednji put, kada je Borrusia bila šampion, da su sve igrače rasprodali...iskreno se nadam da sada neće to raditi
Da ali su rasprodali jer su bili u enormnim gubicima, a sad se upravo ne zeli napraviti ponovo ta greska. Pametnije sad razmisljaju, nego prije 10 godina kada su bili jos klub milijunera
JoseMujica wrote:ma ne nisam ti ja u tom điru...ja volim dobar fudbal i nebitno mi je o kojem timu se radi...sjećam se posljednji put, kada je Borrusia bila šampion, da su sve igrače rasprodali...iskreno se nadam da sada neće to raditi
Da ali su rasprodali jer su bili u enormnim gubicima, a sad se upravo ne zeli napraviti ponovo ta greska. Pametnije sad razmisljaju, nego prije 10 godina kada su bili jos klub milijunera
I ja sam mišljenja da Borussia neće vršiti rasprodaju igrača - njihovoj upravi je cilj jaka ekipa koja može parirati Bayernu više od samo jedne dobre sezone.
evo im navijači bjesne i opsjedaju klub da se ne bi desila rasprodaja..čitam jutros da su bacili oko na Adela Taarabta (21 godina,Queens Park Rangers). Koliko se sjećam mali je igrač Totenhema, na posudbi u QPR i važi za velikog talenta i igra na poziciji MC/AMC