Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

Partijaner

#2651 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

Ima brzinu da, ima je i Aubameyang, jos su njegovi koraci duzi radi visine pa kad ide na odbranu imas osjecaja da ce samo protutnjati kroz nju, ali to i jest problem jer se ide bez nekog razmisljanja sa tim trkom jos pri tom je tesko kontrolisat loptu i tako propadne par akcija u toku meca.
veella

#2652 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image
Image

Finale oooooo finale ooooooo :thumbup:
fatality

#2653 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

Partijaner wrote:Ima brzinu da, ima je i Aubameyang, jos su njegovi koraci duzi radi visine pa kad ide na odbranu imas osjecaja da ce samo protutnjati kroz nju, ali to i jest problem jer se ide bez nekog razmisljanja sa tim trkom jos pri tom je tesko kontrolisat loptu i tako propadne par akcija u toku meca.
e bravo to je bas razlika izmedju aubameyanga i mikija :D

meni aubameyang ne djeluje kao da ima neki plan ili nesto (mislim kad ima loptu). Imam osjecaj da on ide na to da protrci pa sta Bog da. Dok kod mikija mislim da ipak razmislja gdje bi mogao proturit loptu ili nekako akciju pogurati (naravno to tu i tamo ne uspije, ali ima "ansatz" sto bi svabo rekao). Dok kod aubameyanga u ovoj sezoni nisam nista vidio gdje bih mogao polozit svoje nade i gdje bih mogao reci "bit ce to". Nekako mi se bas cini beskoristan i on mi je totalni flop (bez obzira koliko golova je dao, jer kao sto sam ranije rekao i siber moze pripucat na prazan gol)
veella

#2654 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image
Gelbe Wand, jedan jedini :kiss:
veella

#2655 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image

Jos jedna prelijepa vijest, bravo Ilkay :thumbup:
fatality

#2656 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

veella wrote:Image

Jos jedna prelijepa vijest, bravo Ilkay :thumbup:
kakvo je ovo ba produzenje ? do 2016 ?

ovo je za mene znak da slijedece godine ide 100% sto ne moze nikako biti dobar znak (a pogotovo ne nesto za slavlje).
Bas tuzno da uprava dortmunda nista ne uci iz svojih gresaka i da dopustaju da se igraci ovako ponasaju.
Stvarno me huja uhvati kad pomislim kako nesposobne ljude imamo u upravi. Covjek ne moze ni zamislit kakav uspon bi dortmund imao da ima nekog sposobnog poput hönesa.
Pitanje je vremena kad ce i kloppu ovo dodijat i kad ce spakovat kofere i otici u neki stabilniji klub.

Bas tuzno sve u svemu ...
veella

#2657 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Naredne 2 godine je nas i to je za mene fantasticno, a ovog ublehasa (rumenko) mi ne spominji :D
fatality

#2658 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

veella wrote:Naredne 2 godine je nas i to je za mene fantasticno, a ovog ublehasa (rumenko) mi ne spominji :D
ne, slijedece godine je nas. Sumnjam da su bas toliki levati da ce ga drzat dvije godine i dat dzaba (iako me od ove amaterske uprave ne bi nista cudilo )
ultima_palabra

#2659 Re: Borussia Dortmund

Post by ultima_palabra »

Možda nisu sigurni da će se vratiti na nivo na kojem je bio prije povrede.
simonese

#2660 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

a sto su vas vile nosale,Wolfsburg bolja ekipa na terenu
fatality

#2661 Re: Borussia Dortmund

Post by fatality »

ultima_palabra wrote:Možda nisu sigurni da će se vratiti na nivo na kojem je bio prije povrede.
on nije htio duze (tako klopp rece)
vicious

#2662 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

ultima_palabra wrote:Možda nisu sigurni da će se vratiti na nivo na kojem je bio prije povrede.
Upravo to. Uostalom, u ovakvoj situaciji produzavati ugovor je još i velikodušan potez uprave, jer niko ne može garantovati da će uopšte više zaigrati.
Tito_i_Partija

#2663 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by Tito_i_Partija »

fatality wrote:Ma iskreno samo fudbalska neznalica moze nesto reci protiv mikija. Moze bit da se covjek u sekundi naljuti, ali ja sam ga vazda branio i mislim i dalje da je lik svjetska klasa (a vrijeme ce to i pokazati)

sa fontela
Izgleda da smo svi osim tebe i todd_smitha "fudbalske neznalice". Drzi telefon kod sebe, sad ce Capello nazvat' za savjet. :roll:
fatality

#2664 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by fatality »

Tito_i_Partija wrote:
fatality wrote:Ma iskreno samo fudbalska neznalica moze nesto reci protiv mikija. Moze bit da se covjek u sekundi naljuti, ali ja sam ga vazda branio i mislim i dalje da je lik svjetska klasa (a vrijeme ce to i pokazati)

sa fontela
Izgleda da smo svi osim tebe i todd_smitha "fudbalske neznalice". Drzi telefon kod sebe, sad ce Capello nazvat' za savjet. :roll:
jok tebe ce zvati, jer ocito bolje prepoznajes talente od kloppa i njegovih skauta. Cudi me da do sad nisi nasao posao u tom segmentu jer ocito vidis stvari na igracu koje rijetko ko vidi
fosil

#2665 Re: Borussia Dortmund

Post by fosil »

De nam 2 defanzivna za Brazila nadjite.
Logovan

#2666 Re: Borussia Dortmund

Post by Logovan »

veella wrote: Ovako izgleda danasnji vuk :lol:

Covjece kojom lahkocom igramo u napadu :D :thumbup:
A pravo ih je bilo teško pobijediti. :oops: :-)
Tito_i_Partija

#2667 Re: AW: Borussia Dortmund

Post by Tito_i_Partija »

fatality wrote: jok tebe ce zvati, jer ocito bolje prepoznajes talente od kloppa i njegovih skauta. Cudi me da do sad nisi nasao posao u tom segmentu jer ocito vidis stvari na igracu koje rijetko ko vidi
Cini mi se da vjerujes da je prosto nemoguce da jedan klub noze da napravi gresku ako plati toliko za igraca. Citaj malo pa se opet javi, "strucnjak".

http://www.caughtoffside.com/2012/08/07 ... gnings/50/

Ili ako ti se ne ide dalje od ovog foruma, ovo:

http://www.klix.ba/forum/najvece-ublehe ... 2s100.html

Stvarno, po cemu vjerujes da se ovdje radi o slucaju gdje se 27 milliona isplatilo? Pa jebote Hazard, Suarez i DiMaria su dovedeni za otprilike istu cijenu, i ti ljudi jedu teren. Tvoj Miki ne moze da pruzi nadprosjecnu partiju, i fula stopostotne zicere kad se golovi od njega najvise zahtjevaju. Da nema Reusa bio bi jos gori.
dinooh

#2668 Re: Borussia Dortmund

Post by dinooh »

Evo citam vijest o Reus-u kako mu se svida Jedinstvo. Pise da ima ugovor do 2017., a ima otkupnu klauzulu koja ce biti aktivirana na ljeto 2015., po kojoj moze napustiti Dortmund ili Doofmund u ovom slucaju za 35 mil Eura. Pa sta je sa Watzke-om idiotom, sto ovo dozvoljava sebi da jednu gresku za drugom radi. Potpuno glupa uprava, prvo Gotze pa sad i Reus. A ko zna kakvi su ostali ugovori, tipa Gundogan, Hummels, Subotic
Baresi 6

#2669 Re: Borussia Dortmund

Post by Baresi 6 »

pa i ne vrijedi vise
Immortal Technique

#2670 Re: Borussia Dortmund

Post by Immortal Technique »

Stvar je u tome sto je klauzula ugradjena u ugovor davno kao sa gotzeom i tad je greska pocinjena, dok se sad ona ne moze tako lako ukloniti a i mozda reus nije gofno kao gofneto malo, vrijeme ce pokazati kako ce proci sve. A sto se tice ostali igraca niko nema klauzulu ;-)

Sto se mene tice neka ode ko god hoce, ali samo nek to ne uradi na nacin kao licemjerno gofneto malo.
groove

#2671 Re: Borussia Dortmund

Post by groove »

dinooh wrote:Evo citam vijest o Reus-u kako mu se svida Jedinstvo. Pise da ima ugovor do 2017., a ima otkupnu klauzulu koja ce biti aktivirana na ljeto 2015., po kojoj moze napustiti Dortmund ili Doofmund u ovom slucaju za 35 mil Eura. Pa sta je sa Watzke-om idiotom, sto ovo dozvoljava sebi da jednu gresku za drugom radi. Potpuno glupa uprava, prvo Gotze pa sad i Reus. A ko zna kakvi su ostali ugovori, tipa Gundogan, Hummels, Subotic
pa sta ce watzke ako igraci sami hoce da napuste bvb. uzmi pare i reinvestiraj kako treba.
a 35M je ok. i hazard je kostao 40M.
dinooh

#2672 Re: Borussia Dortmund

Post by dinooh »

groove wrote:
dinooh wrote:Evo citam vijest o Reus-u kako mu se svida Jedinstvo. Pise da ima ugovor do 2017., a ima otkupnu klauzulu koja ce biti aktivirana na ljeto 2015., po kojoj moze napustiti Dortmund ili Doofmund u ovom slucaju za 35 mil Eura. Pa sta je sa Watzke-om idiotom, sto ovo dozvoljava sebi da jednu gresku za drugom radi. Potpuno glupa uprava, prvo Gotze pa sad i Reus. A ko zna kakvi su ostali ugovori, tipa Gundogan, Hummels, Subotic
pa sta ce watzke ako igraci sami hoce da napuste bvb. uzmi pare i reinvestiraj kako treba.
ma ne valja ovo nista. Trenutno najbolji vezni u Njemackoj da vrijedi 35mil. Pa nisu Bale ili Neymar 3 puta bolji od njega pa da vrijede 3 puta vise. Smijesan je ovaj nogomet postao
Baresi 6

#2673 Re: Borussia Dortmund

Post by Baresi 6 »

bundesligi fale arapi i rusi da stvore inflaciju cijena. ne znam vjerovatno im nisu ni interesantni, ali englezi i ovi ostali su pravo pametni. vracaju pare nazad od arapa koje su im proslijedili za precijenjenu naftu
sema911s

#2674 Re: Borussia Dortmund

Post by sema911s »

Baresi 6 wrote:bundesligi fale arapi i rusi da stvore inflaciju cijena. ne znam vjerovatno im nisu ni interesantni, ali englezi i ovi ostali su pravo pametni. vracaju pare nazad od arapa koje su im proslijedili za precijenjenu naftu
nece svabe napravit gresku ko englezi pa napravit umjetnu ligu,.,.
groove

#2675 Re: Borussia Dortmund

Post by groove »

dinooh wrote:
groove wrote:
ma ne valja ovo nista. Trenutno najbolji vezni u Njemackoj da vrijedi 35mil. Pa nisu Bale ili Neymar 3 puta bolji od njega pa da vrijede 3 puta vise. Smijesan je ovaj nogomet postao
nema veze jesu li bolji ili ne, bale i neymar su sasvim druga liga pa i mogu toliko da kostaju.
Post Reply