BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
HomeArt

#6326 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by HomeArt »

Vecers pobijeda ako Bog da pa makar i 1:0 :D

a onda na evropsko sa novim dresovima :)

Image
bruce lee

#6327 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bruce lee »

moa wrote:Jeb#"$m ti pokazali smo da umijemo igrati ovaj faking fudbal, ali ono sto mene najvishe raduje je ova atmosfera koja vlada u reprezentaciji. Ne znam, osjecam se jednostavno spokojno, sutra kako Allah dadne a ja cu i poslije toga biti ponosan sto sam gradjanin ove ponosne i prkosne drzave, koja je nekako pravedna i postena i svima pokusava da ugodi ali njoj niko. Ponosan sto ona nastavlja da prkosi svemirskim zakonima nezakonitosti, koja je ujedinila nesto sto niko ne moze sastavit a rastavlja ono sto je po prirodi ne razdvojivo. Ponosan koji su ponosni danas samnom, ponosan na one koji ce sutra biti ponosni samnom zajedno kako god da bilo sutra u portugalu. Necu tugovat ako izgubimo, necu dati tom prokletom osjecaju da me obuzme ni sekunde jer sam ponosan na ove momke koji su rasli pod granatama i snajperom. Ponosan na momke koji jos imaju kozije brade a opet ce sutra vojnicki stati da se bore protiv velesile Portugala. Ponosan sto se portugal boji tako male i mlada drzave. Mi to MOZEMO a momke docekati sa aplauzom pa kako god bilo.
bra'o! :thumbup:
stari_rastafari

#6328 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by stari_rastafari »

Odlican text !!! :bih: hvala za post!
FnatiC

#6329 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by FnatiC »

Definicija balijskog peha: auto gol u sudijskoj nadoknadi,auto gol,penal koji nije penal.fulanje gola 1 na 1 sa golmanom. Kao Bosanac sam godinama gledao kako mozemo biti dobri ali nikad najbolji. Sjetim se Sarajeva protiv Cluza i stative Hadzije,Bosne protiv Danske i 1:1 na Kosevu,0:1 u Beogradu i 1:1 protiv Francuza. Mozes mi reci i da sam kreten i svasta nesto al i kada samo pomislim na sutra sjebem se ko Bambi.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#6330 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by grunt »

zna li neko da li mozda zatamnjuju utakmice ovi na SPORT1(bivsi dsf),nisam odavno gledao pa kontam da nisu sta promijenili,inace je slika kao mlijeko :bih:

Image
steven8

#6331 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by steven8 »

HomeArt wrote:Vecers pobijeda ako Bog da pa makar i 1:0 :D

Image
Ako odemo na Euro bilo bi lijepo da nam NIKE ili ADIDAS rade dresove.
:bih:
HomeArt

#6332 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by HomeArt »

steven8 wrote:

Image
Meni stvarno nije jasno sto je problem uzeti adidas (ili nike). Ovaj dres sam nasao kao najskuplji 40 funti a ima ih i po 14 (druga kolekcija). Jedino sto mi naumpada je da se sa adidasom ne moze praviti tal a sa nekakvom Legeom moze...

Sretno zmajevi jos jednom :bih:
Sasvim_Obican

#6333 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

:lol: :lol: :lol:

Na Twitteru, Asmir Begović pita ljude : "Koji biste mi film preporučili", a neki naš čovjek pita - "Jesi li gledao kursadžije ?" :lol: :lol: :lol:

A Nicole ( žena mu ) nahvali Bosnu, samo tako :bih: :bih: :thumbup:
Acheron

#6334 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

BHF_Manijak wrote:Kad ovo vidim, odmah sam mirniji pred sutrasnju tekmu! 8-) GIGANTI!!!
Image
Javna je tajna da je Osim zaduzan za taktiku.
Last edited by Acheron on 15/11/2011 00:15, edited 1 time in total.
LSD

#6335 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

FnatiC wrote:Definicija balijskog peha: auto gol u sudijskoj nadoknadi,auto gol,penal koji nije penal.fulanje gola 1 na 1 sa golmanom. Kao Bosanac sam godinama gledao kako mozemo biti dobri ali nikad najbolji. Sjetim se Sarajeva protiv Cluza i stative Hadzije,Bosne protiv Danske i 1:1 na Kosevu,0:1 u Beogradu i 1:1 protiv Francuza. Mozes mi reci i da sam kreten i svasta nesto al i kada samo pomislim na sutra sjebem se ko Bambi.
Šta ti znaci balijski?? peh je peh, kakve veze ima balija sa pehom :? znaš li šta to znaci i ko nju koristi i kad je koristi :? ...e jedino ako nisi pripadnik "nebeskog naroda" pa koristiš tu atribuciju za bošnjake ili šta vec.
FnatiC

#6336 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by FnatiC »

LSD wrote:
FnatiC wrote:Definicija balijskog peha: auto gol u sudijskoj nadoknadi,auto gol,penal koji nije penal.fulanje gola 1 na 1 sa golmanom. Kao Bosanac sam godinama gledao kako mozemo biti dobri ali nikad najbolji. Sjetim se Sarajeva protiv Cluza i stative Hadzije,Bosne protiv Danske i 1:1 na Kosevu,0:1 u Beogradu i 1:1 protiv Francuza. Mozes mi reci i da sam kreten i svasta nesto al i kada samo pomislim na sutra sjebem se ko Bambi.
Šta ti znaci balijski?? peh je peh, kakve veze ima balija sa pehom :? znaš li šta to znaci i ko nju koristi i kad je koristi :? ...e jedino ako nisi pripadnik "nebeskog naroda" pa koristiš tu atribuciju za bošnjake ili šta vec.
Ja ti necu objasnjavat bosanski.otvori koju knjigu i procitaj sta zapravo znaci balija,nije sigurno ono kako te oni preko rijeke nazivaju. Ako vec oces da izigravas pametnjakovica radi to sa stvarima gdje se stvarno razumijes
Not My Idea

#6337 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Not My Idea »

dobro vas je o tome na ovoj temi :twisted:

joj kako cemo docekat igrace na aerodromu...kao Srbi Novaka :D
LSD

#6338 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

FnatiC wrote:
LSD wrote:
Ja ti necu izigravat lingvistu i objasnjavat bosanski.otvori koju knjigu i procitaj sta zapravo znaci balija,nije sigurno ono kako te oni preko rijeke nazivaju. Ako vec oces da izigravas pametnjakovica radi to sa stvarima gdje se stvarno razumijes
Znamo ko koristi taj termin i zašto ga koristi , u koju svrhu ;-) pogrdni naziv za cijeli jedan narod i to treba sad shvatati kao nešto normalno.
Cuj balijski peh :shock: ...to bi isto bilo kao kad bi sad pisali npr."ustaški peh" - nidje veze s mozgom.
Edin H.

#6339 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

Sasvim_Obican wrote::lol: :lol: :lol:

Na Twitteru, Asmir Begović pita ljude : "Koji biste mi film preporučili", a neki naš čovjek pita - "Jesi li gledao kursadžije ?" :lol: :lol: :lol:

:thumbup: dosadno mu :D
FnatiC

#6340 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by FnatiC »

Jarane ti il si pijan u ove kasne sate il broj do 7 i dobijes svoj IQ. Balija nije ono sto ti cetnici kazu kontas sada. Da ne duljim o ovome na ovoj temi. Ugkavnom nisam nekog dobrog filinga u vezi sutrasne tekme
LSD

#6341 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

FnatiC wrote:Jarane ti il si pijan u ove kasne sate il broj do 7 i dobijes svoj IQ. Balija nije ono sto ti cetnici kazu kontas sada. Da ne duljim o ovome na ovoj temi. Ugkavnom nisam nekog dobrog filinga u vezi sutrasne tekme
Pa ponašaš se ko cetnik, to je ono što hocu da ti kažem...oponašaš njihov govor, a to je žalosno...loša ti je furka pravo, smanji malo gledanje prekodrinskih klipova i filmova ;-)
Last edited by LSD on 15/11/2011 00:29, edited 1 time in total.
ruud

#6342 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ruud »

zadrzi onda taj feeling za sebe ;-)

ovdje raja dođe da se nalozi i da pobjegne od svkodnevnih problema i frustracija,

a najmanje sto im treba jeste jedan takav.
noiserr

#6343 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by noiserr »

Edin H. wrote:

:thumbup: dosadno mu :D
Dabogda mu bilo dosadno za vrijeme utakmice! Idemo Bosno!
bahonnen

#6344 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

HomeArt wrote:
steven8 wrote:

Image
Meni stvarno nije jasno sto je problem uzeti adidas (ili nike). Ovaj dres sam nasao kao najskuplji 40 funti a ima ih i po 14 (druga kolekcija). Jedino sto mi naumpada je da se sa adidasom ne moze praviti tal a sa nekakvom Legeom moze...

Sretno zmajevi jos jednom :bih:
Legea je jedina prihvatila da bude sponzor svim selekcijama. Ne plaća savez opremu nego je dobije.
Adidas i Nike su htjeli samo da sponzorišu A reprezentaciju i U-21.
Ovo je priča stara nekoliko godina. Možda se nešto promijeni, mada ne znam da baš mora.
Kad je do sad valjalo što ne bi i sad.

Ako je samo zbog šminke na EP bilo bi nepošteno prema Legei.
steven8

#6345 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by steven8 »

Image
Image

Last edited by steven8 on 15/11/2011 00:32, edited 3 times in total.
Acheron

#6346 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

Kursazdije su opancarski 'humor', gdje na kraju, naravno, Srbin zajebe sve komsije i susjede.

Nesto u stilu ovog vica, iz usta Najveceg:

:D

Inace, Bravo za Bega, nije papucar ko Haso cija zena nije krocila u Behadiju.
FnatiC

#6347 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by FnatiC »

Opet on.Rekoh ti sto sam imao u vezi pravog znacenja spomenutog naziva. A moje misljenje je i dalje da sutra ispadamo. A ruude ako ti se ne svidja moje misljenje pa mogu ti rec puca mi kontas.realno bolji su od nas i nema se sta filozofirat tu. Ako prodjemo imamo srece i mozemo se pucat nogom u guzicu od srece.
Kardelj01

#6348 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Kardelj01 »

1-2 (Nani, Džeko, Pandža)
Klon

#6349 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Klon »

Portugal - BiH 1:2 ( Dzeko, Nani, Begovic ) :-D
DaysleepeR

#6350 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

ja sam mu preporučio Braveheart da ga naloži za pobjedu sutra! :D
Locked