BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
cyprus

#6051 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cyprus »

armin.i.am wrote:
cyprus wrote:Ja se nadam da su se naši igrači konačno naučili nositi sa pritiskom... To je glavni preduslov da pokušamo tamo iznenaditi... inače mrka kapa :oops:

PS Nadam da na ovoj temi ipak ima mjesta za predstavnika pesimista :D
budi pesimista s razlogom :D

1-1 :bih:
Ma, meni se sve čini da će bit ovako...

1:0 Veloso (5')
2:0 Ronaldo (19')
2:1 Pandža (36')
3:1 Ronaldo (51')
4:1 Nani (61')
5:1 Veloso (78')
6:1 Coentrao (82')

:oops: :run:
Last edited by cyprus on 14/11/2011 16:02, edited 1 time in total.
ja71

#6052 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

A1fa wrote: Tacno, nazalost u ovakvoj formaciji i taktickoj postavi oni za to imaju malo mogucnosti. Da bi oni sutali mi moramo imati loptu u svom posjedu u napadu barem duze od 15-20 sekundi, a mi tako ne igramo, pogotovo ne protiv Portugalaca
Nije mi jasno zasto bi se jedne te iste taktike trebalo drzati 90 min.
ili zasto bi se taktika trebala tek mijenjati kad primis ili zabijes go.
Mislim ono ako vidis da je posle 30min. i dalje 0:0 zasto se i ta opcija,
bar kratkorocno, ne bi trebala isprobati.

Jos jedna stvar govori za to: kisa je zadnjih dana padala u Lissabonu. Teren ce biti mokar
(haj Safete seri i ti njima malo za teren, ili bar izjavi
da nasi igraju dobro i na dobrom i na losem terenu)
Mr. Brightside

#6053 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

A1fa wrote:Meni samo jedno nekako fali, niko se jos nije sjetio da ovu utakmicu okvalifikuje kao ,,historijska'' :D
a ne mozemo imati milion historijskih :lol:
historijska ce biti prva utakmica grupne faze eura :D
ProbuseniDolar

#6054 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ProbuseniDolar »

Bolje i to nego 1-0
Mr. Brightside

#6055 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

cyprus wrote:
armin.i.am wrote:
cyprus wrote:Ja se nadam da su se naši igrači konačno naučili nositi sa pritiskom... To je glavni preduslov da pokušamo tamo iznenaditi... inače mrka kapa :oops:

1:0 Veloso
2:0 Ronaldo
2:1 Pandža
3:1 Ronaldo
4:1 Nani
5:1 Veloso
6:1 Coentrao

ako ce ga Pandza zabit' nek gori sve, nek idu zasluzeno :lol:
East_side

#6056 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by East_side »

nuki_cika wrote:
East_side wrote:
Baltazar_khan wrote:e jest im prpa guzi od "male" bosne. oglašava im se psiholog, i puštaju promotivne video klipove gdje pozivaju navijače da ih bodre.
đes' MAZZA :D

Mene samo brine stanje Papca :roll:

Ne bih mogao ponovo gledati Lulića na poziciji lijevog beka, bez obzira što je imao jedan jako bitan start u Zenici... svaka njemu čast što se ofanzive tiče :thumbup: ali...

Dilema je i to isplati li se početi sa jednim ili dva špica :roll:

Ako se ravnati po tome da se "uspješna strategija ne mijenja" - čitaj igra iz Pariza, onda je bolje početi sa jednim.

A s obzirom da smo, s druge strane, u takvoj poziciji da nam je (vjerovatno) pametnije da im malo više zaprijetimo, stisnemo njihovu zadnju liniju, ulijemo im malo više straha pa ih tako donekle smirimo u nastojanju da navale na nas "k'o sivonje", onda je bolje početi sa dva :)

Bilo kako bilo, SRETNO BIH :bih:
Ja sinoć nisam zadugo mogao zaspati razmišljajući da li bolje početi sa jednim ili 2 špica? :roll:
Svaka taktika ima svoje prednosti i mane,ali sam gotovo siguran da oni nece odmah toliko nasrnuti na nas go tako da bi možda nama i bolje odgovarala da držimo 0:0 i igramo strpljivo,nego da počnemo i sa dzekom i sa ibiševićem,jer u slaučaju da im damo rani go nesvjesno ćemo se povuci i cuvati taj rezultat,a branit se ne znam koliko je to bas isplativo i ako imam ogromno povjerenje u nasu odbranu.Bojim se neke nase gluposti,penala,faula u opasnoj zoni,nedo Bog autogola i sličnih scenarija.
Tako da bi se ja ipak prvo opredijelio za ovu prvu varijantu kako smo počeli i u zenici :bih:
U Parizu smo nakon vodstva nonšalantno odigrali par kontri koje su se vrlo lako mogle pretvoriti u 0:2... Mislim da naš selektor i igrači trebaju mnogo više pažnje posvetiti i taktičkoj i psihičkoj i svakakvoj... pripremi kontranapada. Totalno se povući nakon eventualnog ranijeg/kasnijeg (svejedno) vodstva i igrati "Cattanacio" bi bilo preopasno. Jednostavno nemamo igrače za tu "atomsku" defanzivu, što se također vidjelo u Parizu u zadnjih pola sata utakmice.
Baltazar_khan wrote:
East_side wrote:
đes' MAZZA :D

Mene samo brine stanje Papca :roll:
oho vidi ko nam je došo` :mrgreen:

papac je hercegovac, teško ga je slomit. hajde karabeže :oops: osposobi nam papca, ko što si hani grudi osposobio :bih:

naravno, papac nam je prijeko potreban u ovoj utakmici, jer je odbrana ključ uspjeha protiv portugala.
bolje Vas nash'o :D

Za nadati se da će sve biti OK, s njim nam je odbrana neuporedivo stabilnija.

Btw. evo jedan zanimljiv članak na temu, ovih dana, mnogo pominjanih sudija :)

samo da mi je još znati ko li je ovaj "aMoNimac" :mrgreen:

http://www.reprezentacija.ba/top-vijest ... njemq.html
Last edited by East_side on 14/11/2011 16:09, edited 1 time in total.
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#6057 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by A1fa »

armin.i.am wrote:
A1fa wrote:Meni samo jedno nekako fali, niko se jos nije sjetio da ovu utakmicu okvalifikuje kao ,,historijska'' :D

Mislis? Ukucaj na Google ,,historijska utakmica' i stavi na pretragu samo clanke iz BIH :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#6058 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

I ja sam pesimista.

Kod vodstva 2:0 za nas tim, nasi igraci se povuku u odbranu i prime dva gola u zadnjim minutama. :x

Rezultat 2:2. :oops:
Mustang1

#6059 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Mislim da ce rezultat ovisiti o igri Lulica ..Ako on odigra kako zna i pocne probijati od pocetka gotovi su oni :D
Mr. Brightside

#6060 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

A1fa wrote:
armin.i.am wrote:

Mislis? Ukucaj na Google ,,historijska utakmica' i stavi na pretragu samo clanke iz BIH :D
a divi ovo :mrgreen:
Image
:bih: :bih: :bih:
plemba

#6061 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by plemba »

Ekvatorijal wrote:Portugal 2 – 3 Denmark

Nani 42'
Deco 86' (pen.) Bendtner 84'
C. Poulsen 90'
Jensen 90+2'

Neka bude scenarij kao ovaj :)
nemoj vako Allaha ti... izvrnucu papke budel vako :roll: :-)
motorola01

#6062 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by motorola01 »

Bubalo1 wrote:Mislim da ce rezultat ovisiti o igri Lulica ..Ako on odigra kako zna i pocne probijati od pocetka gotovi su oni :D
Ako samo dva puta probije,njima je jedan gol u mrezi zagarantovan.Nadam se da ce Lulic igrati naprijed,a ne kao u Zenici..
Goblin

#6063 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

cyprus wrote:
armin.i.am wrote:

1:0 Veloso (5')
2:0 Ronaldo (19')
2:1 Pandža (36')
3:1 Ronaldo (51')
4:1 Nani (61')
5:1 Veloso (78')
6:1 Coentrao (82')

Konacno jedan realan post :D :D :D :D
Mr. Brightside

#6064 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

motorola01 wrote:
Bubalo1 wrote:Mislim da ce rezultat ovisiti o igri Lulica ..Ako on odigra kako zna i pocne probijati od pocetka gotovi su oni :D
Ako samo dva puta probije,njima je jedan gol u mrezi zagarantovan.Nadam se da ce Lulic igrati naprijed,a ne kao u Zenici..
sad ima defanzivnog Saleta iza, nema gdje nego naprijed :D :bih:
top76

#6065 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by top76 »

ja evo dosao sa posla,lego,malo,zakunjo, i sanjam----
prvo poluvrieme skroz mi u magli,neznam sta je tacno bilo,al zavrsilo 1-0 i dao ga Postiga,a drugo poluvrijeme mi stisli ko mahniti i u 62 min. Spaha ga glavom zavuce,ja skacem do plafona,poli se pivom,ljubim sve oko sebe pa i ova dva papagaja,i smirilo se malo ali onda oni stisli,Begovic ko lud sve brani,za njih penal u 85. min. brani hajvo i to :lol: oni svi u nasem sesnaestercu guzva 89.min. i Lulic otrca u kontru izdribla njih 2-3 i koda pita golmana "dje ces jaro da ti ga zavucem" i zavuce ga 1-2 ja se sav polomio skacuci nema vise ni pive sve popio,sudija svira krajjjjjjjj e odoh sad u grad naliti se ko guzica :D :D :D kad zena vice "hajd ustaj evo kafa gotova"-----Valjda ce se jednom i moj san ostvariti---ZIVJELI VIDIMO SE U POLJSKOJ I UKRAJINI
siki_sa

#6066 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

Evo mladi zmajevi prvo zavrsili 0-0 protiv grka, da li neko ima link za gledanje ove tekme?? :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
fatality

#6067 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by fatality »

nesto gledam ove kvote na admiralu, na nama ravno 10 da cemo pobjedit a 4,5 da ce bit nerijesno. Jbt k'o da smo tamo neka africka kolonija, elem nesta se omisljam da stavim po 20€ na pobjedu i nerijesno :D
Mustang1

#6068 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

siki_sa wrote:Evo mladi zmajevi prvo zavrsili 0-0 protiv grka, da li neko ima link za gledanje ove tekme?? :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Nema prijenosa nigdje :D
motorola01

#6069 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by motorola01 »

Citam sad sta je Bento izjavio na danasnjoj presici i mogu vam reci da je i njih prpa :D .Cisto sumnjam da ce oni sutra odmah napasti.I oni ce krenuti polako ispocetka,pa sta bude poslije...I oni ce cekati neku priliku...
siki_sa

#6070 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

Ljudi ovo je nasa treca sreca, prolazimo naravno, kad kazem treca sreca mislim na remi, prvi na kosevo sa dancima 1-1 i nista treba nam pobjeda, kod francuza 1-1 opet nista, opet nam trebala pobjeda, e nadam se sad u portugalu da cemo 1-1 odigrati i konacno se plasirati na euro. Optimista sma i iz razloga sto protiv velikih u gostima uvijek igramo dobro, sjetimo se spanije 1-1, pa i 1-0 kad su nam gol i ofsajda i OPSAJDA sto kaze sasa vugdalic :lol: pa onda francuska 1-1, pa portugal kad smo zijanili 1-0 kod njih a pogagjali precke, stative, pa precke, pa stative...... :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
siki_sa

#6071 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

Sutra svi u Dzamije, crkve, sinagoge.......
ja71

#6072 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

Jos 28h i 55min
moa

#6073 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by moa »

samo da nebudemo igrali ko pickice (izvinite na ovom izrazu). Sta ih se vishe imamo bojat pokazali smo
u zadnjih 20 minuta da im mozemo doci do gola vrlo jednotavno ali smo se prepali i igrali previshe zgrceno.
Zato molim te Boze pusti da se ovaj napaceni narod raduje i da gledam dzeku na EP i ima svi da pijemo sokove
nema harama. :bih: :bih: :bih:
Chuckie

#6074 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chuckie »

Ja IZIDE nokte. :D Koje tablete za spavanje su najbolje da prespavam do sutra do 22h?
siki_sa

#6075 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

Mladi zmajevi vode u grckoj 0-1
Locked