BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tvrdokorna mrlja

#5401 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

nema teorije da krenemo sa dva spica,to bi bilo klasicno samoubistvo

zatvoriti sredinu,smanjiti broj sansi ,nadati se begovicevom dobrom danu...a onda iskoristiti vedinu svjezinu i uz izmjene na sredini probati dati gol.

ako ga primimo u prvom,igramo sa dva spica,riskantno na remi.
ako bude islo u nulu,otvaramo se na pola drugog poluvremena
jeza u ledja

#5402 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

Tvrdokorna mrlja wrote:nema teorije da krenemo sa dva spica,to bi bilo klasicno samoubistvo

zatvoriti sredinu,smanjiti broj sansi ,nadati se begovicevom dobrom danu...a onda iskoristiti vedinu svjezinu i uz izmjene na sredini probati dati gol.

Ma ja ba. Uostalom, kao sto rekoh ranije, nema sanse da ce Susic krenuti i sa Ibisevicem kad to nije uradio ni u Sarajevu.

Nego, citam kako je onaj u zonalmarking objasnio, a ja sam se izgubio prateci tekmu pogotovo pri kraju, interesantno je sta je covjek uradio usred drugog poluvremena. Izbacio Salihovica i na njegovo mjesto povukao Lulica. Umjesto Zahirovica desno stavio Maletica, a Zahirovica stavio na mjesto Medunjanina, koji je izasao da bi napravio mjesto za Ibisevica. :-) To je dupla izmjena koja se desila odjednom.
Ja znam da sam se izgubio jer znam da je Zahirovic bio desni bek, a da Maletic obicno igra beka, pa sam onda konto uci ce mjesto Salihovica, ali ga non stop vidjao sa Ronaldom, pa kontam....cekaj jebote sta onda imamo dva desna beka i nijednog lijevog??? :-? :D

Po meni , sama ta kombinacija je dokaz neke ozbiljnosti u radu selekcije.
Tvrdokorna mrlja

#5403 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

jeza u ledja wrote:
Tvrdokorna mrlja wrote:nema teorije da krenemo sa dva spica,to bi bilo klasicno samoubistvo

Ma ja ba. Uostalom, kao sto rekoh ranije, nema sanse da ce Susic krenuti i sa Ibisevicem kad to nije uradio ni u Sarajevu.
icijw
Nego, citam kako je onaj u zonalmarking objasnio, a ja sam se izgubio prateci tekmu pogotovo pri kraju, interesantno je sta je covjek uradio usred drugog poluvremena. Izbacio Salihovica i na njegovo mjesto povukao Lulica. Umjesto Zahirovica desno stavio Maletica, a Zahirovica stavio na mjesto Medunjanina, kojadnjeg veznog
i je izasao da bi napravio mjesto za Ibisevica. :-) To je dupla izmjena koja se desila odjednom.
Ja znam da sam se izgubio jer znam da je Zahirovic bio desni bek, a da Maletic obicno igra beka, pa sam onda konto uci ce mjesto Salihovica, ali ga non stop vidjao sa Ronaldom, pa kontam....cekaj jebote sta onda imamo dva desna beka i nijednog lijevog??? :-? :D

Po meni , sama ta kombinacija je dokaz neke ozbiljnosti u radu selekcije.
i dokaz da nam treba sto vise ,sto se kaze,polivalentnih igraca :)
pricali smo o lulicu na desnom beku,on moze odigrati sve 4 pozicije na boku,a ako zatreba i zadnjeg veznog.
i uz zahirovica,koji izgleda moze igrati dvije pozicije,opcije se otvaraju

i kad imas takve igrace,mozes zarotirati tim,medo van,ulazi svjez desni bek,a zahirovic s beka na zadnjeg veznog

mijenjas formaciju,salihovic van,lulic na njegovo mjesto i prostor za vedu u napadu :)

ko hljeb nam trebaju u buducnosti igraci koji mogu igrati na vise pozicija
jeza u ledja

#5404 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

Posto se kolega burek sjeti ovako nekih stvari koje su interesantne, na drugoj temi procitah to sto kaze kako se uvijek neki nefavorit provuce. Uvijek bude neko iznenadjenje.

Ovaj puta izgleda da jedino mi to mozemo biti. :razz:

Prosli put je bila Slovenija. Prije toga bila je Latvija. Slovenija jos jednom prije, itd... :)
Tvrdokorna mrlja

#5405 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

jeza u ledja wrote:Posto se kolega burek sjeti ovako nekih stvari koje su interesantne, na drugoj temi procitah to sto kaze kako se uvijek neki nefavorit provuce. Uvijek bude neko iznenadjenje.

Ovaj puta izgleda da jedino mi to mozemo biti. :razz:

Prosli put je bila Slovenija. Prije toga bila je Latvija. Slovenija jos jednom prije, itd... :)
mozda estonija okrene irce u dablinu 1-5 :D
jeza u ledja

#5406 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

Sad gledam kvalifikacije za SP 2006 u plejoffu su prosla sva 3 nosioca. :(

Ali nosioc je bila Svica protiv Turske i Ceska protiv Norveske, pa tako i nije bas jasno ko je tu trebao biti jaci. :D
mejdanbl

#5407 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mejdanbl »

Aferim!
ado_nor

#5408 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ado_nor »

Evo kako bih po mome "strucnome" :D misljenju trebali odigrati"

---------------------dzeko-----------------------------
---lulic----------misimovic-----pjanic-------------
-----medjunanin-----rahimic---------zahirovic-----
---------papac-------spahic------pandza--------------
--------------------begovic-------------------------------

Vidjeli smo da Dzeko nemoze apsolutno nista sam da uradi zato ovako treba odigrati, da dzeko uvjek ima podrske iza sebe. Posto Miske uopste ne trci ja bih mu reko da je vazda iza Dzeke i da se nemora toliko vracati. Kada Nani napada papac izlazi lijevo usto da mu pomaze medjunanin, a lulic se vraca na medjunaninovo mjesto (lulic ima kondiciju ko niko). Kada Ronaldo napada pandza izlazi desno uz to da mu obavezno pomaze zahirovic a pjanic se vraca na zahirovicevo mjesto. Ova 3-jica u odbrani da su vazda tu a takodjer vezni red da se vazda drzi oko sredine i da ne srljaju naprijed , da mogu pomoci odbrani i napraviti viska ispred naseg 16-erca. Ovom formacijom pjanic i misimovic i lulic mogu biti vise ofanzivniji, a ne ko proslu utakmicu nit ih nema ofanzivno nit defanzivno skroz izgubljeni. Ja mislim da je ovo istovremeno veoma defanzivna formacija , a takodjer i ofanzivna da im mozemo zaprijetiti.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#5409 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

just principe wrote:
187 wrote:Izvor : Facebook naravno :)

CRISTIANO RONALDO . . za njegove antipatike:

Mozete vi njega mrziti koliko hocete al lik je uspio u zivotu.
-Novac ? ima ga da kupi sve sto zamisli dok vi nemate za postenog izlaska . .
-Uspjeh ? Posjeduje par Vila, par skupocjeni automobila,Zlatna kopacka 2 puta, osvojio LP,2008 najbolji fudbaler svijeta, rekorder u Spanskom prvenstvu po golovima i mnogo cemu . ..
Slava ? lik ima preko 40 milijuna fanova, dok je za njega cuo cjeli svijet, dok je za vas jedva cula vasa porodica i par prijatelja :)
Peder ? Spavao je sa vise zena nego sto ste ih vi vidjeli u prolazu, trenutno ima djete, zarucen je sa Irenom, Curom za koju samo mastat mozete :)
Ruzan ? Na desetine milijuna zena misli da je CR najsexy osoba na svijetu dok za vas jadnike ni mama to ne misli :*

I samo da napomenem da lik ne zna ni da postojite dok vi njega mrzite :) Svaka cast idoli :D
Sviđa mi se · · prije 6 min.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
samo na to odgovoriti sa

MESSI

pa da vidimo jel od njega uspjesniji u svemu tome pobrojanom
Messi je još djevac, pretpostavljaml, a žene se pale na njega k'o na Emila Vlajkija :lol: de ba :D

Zaboli me za Ronalda do srijede, ali ovo što je gore napisano je tačno do u slovo
JThomas

#5410 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

vodite ga kući.
jeza u ledja

#5411 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jeza u ledja »

nemam_ideje wrote:[
Mislim da je samo jedan pravi razlog nabijanja lopte. Slabi smo trkački, protivnik te pritisne i nemaš drugog izbora ;-)
Ne znam bas da je to tako. Nijednom do sad nisam vidio statistiku gdje prikazuju predjene kilometre nasih reprezentativaca u nekoj tekmi. Pravo bih volio to da vidim.

Za ovu tekmu s Portugalom, sve sto znam je da je posjed lopte bio tacno 50-50.
JThomas

#5412 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

pretrčani kilometri ti ne govore brzinu kojom su pretrčani :D
LSD

#5413 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Strucna analiza sa SC.portala :mrgreen:

Ko je u prvoj utakmici baraža za EURO 2012 sinoć (petak, 11. oktobra 2011.) u Zenici bio bolji? Bosna i Hercegovina ili Portugal? Ako pitate statistiku reći će naši protivnici.

U utakmici završenoj bez golova Ronaldo i društvo imali 12 udarac ka našem golu. Sa druge strane, mi smo njima zaprijetili pet puta. U okvir gola naši su pucali dva puta, a „evropski Brazilci“ pet. Van okvira gola šutnuli smo u tri navrata, dok su naši gosti učinili to u sedam situacija. Portugalci su izveli devet kornera, a mi četiri. Dva igrača BiH (Jahić, Salihović) dobili su žute kartone. Kod Portugalca javno je opomenut samo Postiga, i pored činjenice da su oni napravili dva prekršaja više (16:14).

Međutim, statistika nerijetko vara. U slučaju sinoćnje utakmice, recimo, da je Portugalcima u potpunosti pripalo prvo poluvrijeme, a da smo u drugom mi bili opasniji po njihov gol. Recimo i da su Portugalci jutros kući otišli pjevajući zbog promašaja stopostotnih prilika, u oba slučaja Ibiševića.

U globalu. igra naših reprezentativaca (požrtvovna tokom svih 90 minuta protiv super jakog rivala), kao i taktika selektora Safeta Sušića u Sport Centar analizi dobili su i više nego prolaznu ocjenu.

Asmir Begović (ocjena za igru - 8
Begović je svoj posao odradio besprijekorno. Nije imao niti jednu, ni najmanju grešku. Na golu je djelovao sigurno. Kratko i jasno: Bravo Asmire!

Emir Spahić (8)
Kapiten je i sinoć igrao kapitenski. Pokazao je da je klasa. Ne, nije klasa, nego klasa i po! Odlično je komandovao odbranom. Dobio je 99 posto duela sa preopasnim napadačima Portugala.

Sanel Jahić (8)
Fenomenalan povratak u dres sa grbom BiH. Poput Begovića, gotovo da nije napravio ni najmanju grešku na terenu. Dobio je mnogo zračnih duela, ali i onih na zemlji. Siguran, staložen i bez ikakvih komplikacija u igri dokazao da ima mjesta u zadnjoj liniji našeg državnog tima.

Adnan Zahirović (7,5)
Mladi i perspektivan. Treba dodati i veoma kvalitetan, igrač čije vrijeme dolazi, igrač za velike domete. Zašto? Zato što dok je igrao na desnom boku pored njega se nije naigrao ni strašni Ronaldo. Korektno obavio posao i na poziciji zadnjeg veznog u drugom poluvremenu, nakon izlaska Medunjanina. U drugom poluvremenu imao je nekoliko grešaka, što mu se nikako ne može uzeti za zlo, shodno tome protiv koga je igrao, ali i činjenice da je zbog svojih godina bio pod većim pritiskom od iskusnijih saigrača.

Sejad Salihović (7)
Navikli smo ga gledati puno boljeg, ofanzivnijeg i opasnijeg po gol protivnika. Odsustvo sa terena zbog povrede na njega je ostavilo traga. Dobio je drugi žuti karton, te neće igrati u revanšu u Lisabonu. Ipak, daleko od toga da je Salihović u petak protiv Portugala bio loš. Ne treba zaboraviti da je u defanzivi vodio veliku bitku sa Nanijem. I dobio je većim djelom meča.

Haris Medunjanin (7)
Nije bio na najvišem nivou. Ipak, dok nije zamijenjen vodio je rovovsku bitku na sredini terena. Nedostajala nam je kreacija u njegovoj igru, čemu možemo zahvaliti i „oranici“ na „travnjaku“ stadiona „Bilino polje“.

Elvir Rahimić (8)
Doktor fudbalskih nauka! Zaista, kada se oprosti od dresa sa državnim grbom teško da ćemo uskoro imati po tim korisnog igrača poput njega. Sa toliko inteligencije u igri rijetko ko igra. Pametni prekršaji kada su potrebni, nebrojene ukradane lopte. Jednostavnost u tranziciji lopte ka ofanzivnijim saigračima, odlike su koje su krasile njegovu briljantnu igru i u prvom susretu baraža za EP.

Miralem Pjanić (7)
Naš fudbalski dragulj mogao je i morao bolje. Važnost susreta, očito, „odsjekla mu je noge“. Očekivalo smo „vic“ i loptu ka Džeki. Šut koji bi ugrozio gol Portugala. Nije ih bilo. Izgubio nekoliko lopti u blizini gola Begovića nakon kojih su nam Portugalci opasno zaprijetili. No, borio se k'o lav. U Lisabonu će biti pravi. U to rijetko ko sumnja.

Zvjezdan Misimović (7,5)
Portugalci su veliki znalci. Ipak, i mi imamo iskusnog igrača koji genijalnošću nimalo ne zaostaje za njima, a što je pokazao u direktnom sudaru sa velemajstorima na sredini terena zeničkog stadiona. Bio je veoma dobar i dok nije napustio igru na njegovu izvedbu nije bilo zamjerki. Naprotiv, publika je rekla sve. „Miske, Miske“, grmilo je Bilinim poljem…

Senad Lulić (7)
Borio se kao lav. Sa Salihovićem u defanzivi zatvarao na sve načine naš lijevi bok. I zbog njega Nani nije bio ni sjenka igrača kojeg gledamo iz sedmice u sedmicu u dresu Mancheter Uniteda. U ofanzivi nije pokazao što zna. Pogotovo u prvom poluvremenu. Stadion Luž i za njega je veliki zov. Travnjak kao tepih Lulić bi uz svoju brzinu mogao iskoristiti na način… Pa, recimo da jednim od poteza Bosancima i Herecgovcima ispuni san, odvede nas na EURO 2012.

Edin Džeko (8)
Zvijer od igrača. Imati Pepea na leđima i još najmanje po dvojicu britkih Portugalca u sredini, a zadržati loptu, primiti je u skoku, u trku… To u ovom trenutku na cijeloj planeti može samo Edin Džeko. Nisu mu dali „oka da otvori“, cijelo vrijeme, fudbalskim žargonom rečeno „puhali su mu u vrat“. Zbog toga nije dao gol. Vraćao se i u odbranu i na tom za njega neobičnom djelu terena bio odličan. Skakao je nakon kornera Portugalaca i ko zna šta. Ono i onako mogu odigrati sa najspremniji igrači današnjice. Ah, da. Šta ćemo sa postizanjem gola. Dat će ga Džeko na Lužu!?

Vedad Ibišević (6,5)
Kada je ušao u igru u 67. minutu umjesto Salihovića na najbolji način rasteretio je u napadu Edina Džeku. Poput veliko napadača, kakav i jeste, našao se u dvije prilike. Oba puta nije pogodio. Da jeste slavili bismo njegovo ime. I on bi mogao napraviti „dar-mar“ na Lužu. Na tamošnjem terenu lopta u odsutnim trenucima neće odskočiti na busenu trave, gotovo, pa blatnjavog terena.

Darko Maletić (7)
Nije ni čudo što je selektor Sušić dan uoči utakmice razmišljao da ga od prvog minuta ubavi u vatru, gdje bi se na „svom“ desnom boku direktno suprotstavio Ronaldu. I on je igrao od 67. minuta. Zamijenio je Medunjanina. Bobrenošću, brzinom i neustrašivošću pred najvećim igračima kugle zemaljske ozbiljno se nametnuo za revanš u Lisabonu. U Zenici bio je odličan, a vrijedi izdvojiti situaciju kada je kao brzi voz prošao pored Ronalda i asistirao za Džeku, koji je potom pucao iznad rašlji gola Patricija.

Senijad Ibričić (-)
Na terenu je bio od 86. minuta kada je zamijenio majstora Misimovića. Premalo za ocjenu, ali ono malo posla odradio je korektno.
arzuhal

#5414 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Mene zanima samo ovo:

-------------------Begović----------------
----------Pandža----------Spahić---------
Jahić-----------------------------------Papac
Zahirović
LSD

#5415 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

arzuhal wrote:Mene zanima samo ovo:

Zahirović
Navali sve Ronaldu na kosti, a u sredini ostavi propuh, ha :-) :mrgreen: to nece tako ici, jer ce Meireles i Moutinho iskoristiti svaku rupu.
shake69

#5416 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shake69 »

ado_nor wrote:Evo kako bih po mome "strucnome" :D misljenju trebali odigrati"

---------------------dzeko-----------------------------
---lulic----------misimovic-----pjanic-------------
-----medjunanin-----rahimic---------zahirovic-----
---------papac-------spahic------pandza--------------
--------------------begovic-------------------------------

Vidjeli smo da Dzeko nemoze apsolutno nista sam da uradi zato ovako treba odigrati, da dzeko uvjek ima podrske iza sebe. Posto Miske uopste ne trci ja bih mu reko da je vazda iza Dzeke i da se nemora toliko vracati. Kada Nani napada papac izlazi lijevo usto da mu pomaze medjunanin, a lulic se vraca na medjunaninovo mjesto (lulic ima kondiciju ko niko). Kada Ronaldo napada pandza izlazi desno uz to da mu obavezno pomaze zahirovic a pjanic se vraca na zahirovicevo mjesto. Ova 3-jica u odbrani da su vazda tu a takodjer vezni red da se vazda drzi oko sredine i da ne srljaju naprijed , da mogu pomoci odbrani i napraviti viska ispred naseg 16-erca. Ovom formacijom pjanic i misimovic i lulic mogu biti vise ofanzivniji, a ne ko proslu utakmicu nit ih nema ofanzivno nit defanzivno skroz izgubljeni. Ja mislim da je ovo istovremeno veoma defanzivna formacija , a takodjer i ofanzivna da im mozemo zaprijetiti.
To ti vec turio Pandzu u prvih jesanaest!? :) Znakovito je da jucer Susic kaze da ce upravo Jahic sigurno igrati a po meni nema druge nego naustrb - Borisa!
Bude li na poluvremenu nerijeseno - u utorak je nasa festa! :bih:
radet

#5417 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by radet »

Jahić je pokazao da je igračina i pored onakve igre i zalaganja on bi morao igrati tekmu. Pandža nikada nije odigrao kvalitetno kao Jahić ovu tekmu i pitanje je šta bi bilo da je kojim slučajem igrao umjesto Jahića.
arzuhal

#5418 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

LSD wrote:

Zahirović
Navali sve Ronaldu na kosti, a u sredini ostavi propuh, ha :-) :mrgreen: to nece tako ici, jer ce Meireles i Moutinho iskoristiti svaku rupu.
Ama znam, al ne mogu biti pametan :lol: Nisam znao da će Jahić onako odigrati, a čekali smo čišćenje Pandže.

Jedino čega me je strah je to da se ne javi strah kod nekih naših na de Luzu. A svi vide da su ekipa koja može itekako igrat, pa i nadigrat, ako zatreba. Samo da toga ne bude i da prvi ne primimo gol.
arzuhal

#5419 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Što reče @sunčica, opet po bobama do utorka, a onda su mi sve prognoze ljubičaste...
LSD

#5420 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Nema straha na Luzu, to sigurno....ako bude igrao kung-fu Pandza (a može samo na stoperu i nigdje više), onda Jahić ide na desni bok (jer je polivalentniji igrac od Pandze)i to direktno na Ronalda - a Zahirović u sredini da sa maklja zajednom sa Rahimićem sa Meirelesom i Velosom.
Corola

#5421 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

arzuhal wrote:
LSD wrote:

Zahirović
Ama znam, al ne mogu biti pametan :lol: Nisam znao da će Jahić onako odigrati, a čekali smo čišćenje Pandže.

Jedino čega me je strah je to da se ne javi strah kod nekih naših na de Luzu. A svi vide da su ekipa koja može itekako igrat, pa i nadigrat, ako zatreba. Samo da toga ne bude i da prvi ne primimo gol.
Ako nije bilo straha u Parizu koji bi klinac bio strah na de Luzu.
arzuhal

#5422 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

LSD wrote:Nema straha na Luzu, to sigurno....ako bude igrao kung-fu Pandza (a može samo na stoperu i nigdje više), onda Jahić ide na desni bok (jer je polivalentniji igrac od Pandze)i to direktno na Ronalda - a Zahirović u sredini da sa maklja zajednom sa Rahimićem sa Meirelesom i Velosom.
To je to. Ja sam ondje i mislio da Jahić ide na beka (ukoliko se Pandža vrati), a Zahirovića u sredinu.
Nadam se da neće biti straha. I prvu smo kod njih igrali bolje nego uzvratnu na Bilinom. Ovo je dobro bilo šte se prva igrala kod nas, sa ovakvim rezultatom.
LSD

#5423 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

arzuhal wrote:
LSD wrote:Nema straha na Luzu, to sigurno....ako bude igrao kung-fu Pandza (a može samo na stoperu i nigdje više), onda Jahić ide na desni bok (jer je polivalentniji igrac od Pandze)i to direktno na Ronalda - a Zahirović u sredini da sa maklja zajednom sa Rahimićem sa Meirelesom i Velosom.
To je to. Ja sam ondje i mislio da Jahić ide na beka (ukoliko se Pandža vrati), a Zahirovića u sredinu.
Nadam se da neće biti straha. I prvu smo kod njih igrali bolje nego uzvratnu na Bilinom. Ovo je dobro bilo šte se prva igrala kod nas, sa ovakvim rezultatom.
Vidio si i sam u Zenici....svi smo strahovali od Ronalda i Nanija, pa i Postige (Almeide) kao jedinog špica,a zapravo nama su igru razorili trio Moutinho -Meireles -Veloso (i to im je glavna snaga tima jer ti igraci trce ko drogirani)....uništili su nas u sredini i primorali Spahića i Medunjanina da nabijaju lopte (preskacuci igru i vezni red totalno) samo na Džeku kojem su za vratom visili Pepe i Alveš.
Mi ako uspijemo parirati njima na sredini, ako budemo trcali (joooj Medunjaninu moraš trcati ko nikad) ako budemo i mi njima kvarili igru time razbijamo taj njihov trio u sredini i oni su gotovi - pucaju ko lajsna.
udrch

#5424 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

redred wrote:Neka mi neko objasni ovo:

Image

Na utakmici "Francuska- BiH " zam vidijeo par ovih Turskih navijaca koji pricaju nas jezik. WTF?
Ovo su ovi turski studenti na Ilidži..
kolo naokolo

#5425 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by kolo naokolo »

I crkva se ukljucila :D

Luis Pedro Sousa, glavni i odgovorni urednik portugalskog dnevnog lista "Record", danas napisao da "ako se ipak dogodi ta nesreća i Portugal se ne kvalifikuje, Evropa više neće imati isti interes za ovaj sport, kako za nas, tako i za svakoga ko voli fudbal", sličnog je razmišljanja i Jose Policarpo, glavni kardinal za područje grada Lisabona.

Naime, lisabonski je kardinal komentarisao izjavu predsjednika "Eurogrupe" Jean-Claude Junckera, koji je na čelu političkog tijela za kontrolu euro valute.

"Čuo sam na televiziji da je predsjednik "Eurogrupe" kazao da je euro i sama Evropska unija praktično nezamisliva bez Portugala. Moj je komentar da njegov takav stav zapravo zavisi od Bosne i Hercegovine, odnosno epiloga dodatnih kvalifikacija za odlazak na EURO 2012", rekao je kardinal Policarpo.

Kardinal je kasnije objasnio portugalskim medijima da je to bila njegova anegdota u sklopu svih političko-fudbalskih dešavanja.
Locked