BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#5101 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Image
Goblin

#5102 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

Stadion,atmosfera,kao i teren ?? Niko za to nije kriv osim drzave. Drzava kakva god da je ima dovoljno para da za 15 godina obnovi dva stadiona. Da, najmanje dva, veci i manji. Veci za vaznije utakmice i velike reprezentacije i manji za ostale utakmice. Tako se nece desiti da Kosevo zjapi prazno i nece se ponavljati ovakve situacije kao veceras na Bilinom polju. Smijesne su mi procjene brojnoga stanja nacije koje se krecu od 3 pa do presmijesnih 2 miliona. Nas brat bratu ima 5-6 miliona a mozda i vise. Uvijek treba racunati i dijasporu i to ne samo ratnu,nego i prijeratnu. Uostalom 6-7 igraca nam je iz dijaspore. Mi u ovoj zemlji imamo nazalost samo jedan stadion dovoljnog kapaciteta,za jace utakmice a to je Kosevo.I to je razlog zasto bi ga trebalo renovirati i urediti a ne neki lokal-patriotizam. Na Kosevu sa sadasnjim kapacitetom,NS bi mogao ustupiti prodaju karata za sjever UNFKS-u i za jug drugim navijackim grupama,sa nekim povoljnim cijenama od recimo 10-ak KM zauzvrat traziti stvaranje atmosfere. To bi bilo ludilo. A opet bi im ostalo nekih 28 hiljada karata za prodaju po skupljim cijenama.
O utakmici u Portugalu ,sada su nam sanse porasle . No ,najvaznije je realno i tacno procijeniti situaciju. Cinjenica je da je Portugal za klasu jaci od nas i samo sa ispravnom taktikom i dobrim pristupom im mozemo parirati. Nasa najveca boljka je da smo nejaki,ne mozemo odigrati utakmicu u ritmu kao velike ekipe. To se vidjelo protiv Francuske,gdje su nas zadnjih pola sata sabili u 16 i igrali se macke i misa. To je vjerovatno razlog zasto se Pape oprijedjelio za opreznu i smirenu igru sa pojacanom sredinom,da bi tek zadnjih 20-ak minuta krenuo agresivnije sa dva napadaca,jer to je neko vrijeme koje mi mozemo igrati punim tempom,20 do 45 minuta. Tako da za Lisabon imaju dvije varijante: Francuska,da prvo pokusamo igrati,pa da se onda povucemo iza lopte i branimo ili zenicka,da se branimo,pa da pred kraj pokusamo otvorenije nesto postici. Cini mi se vjerovatnija prva varijanta. No,na Susicu je da odluci a Susicu treba vjerovati,u ove dvije godine je pokazao mnogo toga : Ozbiljnost u pristupu i ponasanju,profesionalizam,rad a po meni i znanje. Tako da ja licno ne sumnjam u njega. Sa malo srece,mozda i uspijemo.
Ovima sto zagovaraju: Divljastvo,ne-fer i nesportsko ponasanje,seljakluk,krkanluk,pokusavanje postizanja cilja na bilo koji nacin bih porucio da razmisle o sljedecem : Covjek u zivotu ne bi nikada trebao prijeci dvije linije. Jedna je biti Gospodin a druga je biti Sportista. Cak ni u vaznijim stvarima,nego sto je igra a to fudbal ipak jeste.
1995 Treskavica. Napad na njihovu liniju,par RPG,malo pucnjave i halakanja i u njihovim smo rovovima. Dvoje-troje leze mrtvi ispred. Nas dvojica prilazimo ,iz bunkera izlazi treci. Dijete,nekih 18 godina,trese se ko Jermenija,muca nesuvislo. Razmijenismo poglede,klimnusmo glavom ,veli mu moj drug : Bjezi mali. On gleda zbunjeno. Drug viknu Bjezi,sta cekas,masuci glavom ka njihovoj pozadini. Mali poce bjezati. Utom dolazi jos par nasih,jedan od njih dize PASP i nisani,mali je na 15-20 metara. Moj drug ga hvata za cijev i kaze : Ne,rekli smo mu da moze ici. Dvije linije u zivotu,uvijek !!
Static-X

#5103 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Static-X »

Ovako, nekako nam se publika brzo utisa, slabo navijanje pri kraju prvog poluvremena, drugo je bilo bolje al je moglo jos bolje bar pri kraju da ih stisnemo..

Sto se tice Ibisevica, volio bi da taj tip vise nikad ne zaigra za nasu repku. Sejad, njega vala drzati samo za nedaj boze ako se povrede kljucni igraci pa da imamo bar nekoga staviti.
Bili smo solidni pogotovo u drugom poluvremenu, dobro je da nas snaga nije izdala, sto je veliki plus za iducu utakmicu. Mozemo zabiti i aBd makar izvuci nerjeseno s golovima :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
luckylaka

#5104 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

Static-X wrote:Ovako, nekako nam se publika brzo utisa, slabo navijanje pri kraju prvog poluvremena, drugo je bilo bolje al je moglo jos bolje bar pri kraju da ih stisnemo..

Sto se tice Ibisevica, volio bi da taj tip vise nikad ne zaigra za nasu repku. Sejad, njega vala drzati samo za nedaj boze ako se povrede kljucni igraci pa da imamo bar nekoga staviti.
Bili smo solidni pogotovo u drugom poluvremenu, dobro je da nas snaga nije izdala, sto je veliki plus za iducu utakmicu. Mozemo zabiti i aBd makar izvuci nerjeseno s golovima :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Navijaj za Hrvatsku i ispunit ce ti se zelja da Vedo nikad ne zaigra a i Sejo isto.Imas soluciju i u Turskoj.
Koolin1

#5105 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Koolin1 »

Static-X wrote:Ovako, nekako nam se publika brzo utisa, slabo navijanje pri kraju prvog poluvremena, drugo je bilo bolje al je moglo jos bolje bar pri kraju da ih stisnemo..

:-) :-)

Sreca samo pa se ti nista ne pitas u vezi sastava i igre, inace nas nigdje nebi bilo...
atko

#5106 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

nakon zenice i mi kazemo ... upravu su portugalci teren je katastrofa ... :D pa i nasi su zvijezde najboljih liga ... ni njima ne ide u prilog da igraju na ledini ;)

a 0:0 je dobar rezultat ... samo ponviti pariz ;) ... toliko mozemo 100%
phillie

#5107 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by phillie »

Dobro je. Odrzali smo 0:0 iako smo imali protiv sebe Ronalda koji eto za Real dade u 100 utakmica isto toliko golova, i to Ronalda koji je igrao po krilu gdje su u nasoj odbrani bili Zahirovic, Jahic a kasnije i Maletic gdje sva trojica sa sirom rodbinom i prijateljima od vrtica pa do sad nisu u zivotu zaradili novca koliko onaj lipicaner. Odrzali smo 0:0 iako nam je falilo 3/4 nase odbrambene linije. I opet nam portugalci nisu dali gol. Bilo je teskih trenutaka kada su protivnici "stisli" i tad je trebalo ostati "zmaj". I ostali su. Sada se treba igrati drugo poluvrijeme. Ljudi govore treba napasti odmah od pocetka. Pape nije taj tip trenera, nece rizikovati ako nema velike potrebe. Zasto se ne primiriti malo i sacekati njih da malo pogube zivce u revansu, jer prije svega oni su koliko znam izveli svoj najjaci sastav, mi nismo. Mi imamo jednog Sasu Papca i jednog Borisa Pandzu sto cini nasu odbranu 70% jacom nego sto je bila veceras. Ako se njima doda Jahic na boku, a Zahirovic gurne sa Rahimicem na zadnjeg veznog, Pjanic i Miske ce komotno moci duze cuvati loptu u svom posjedu a ne brzo je se oslobadjati i pri tome grijesiti, kao sto je to bio slucaj veceras. Medunjanin i Dzeko se "bore" za preostala dva mjesta :D
Ma ne mogu nam nista. bice i u revansu nula nula i procemo ih na penale, eto u inat....yebo ih teren da ih yebo!

Sad nesto kontam, UEFA bi imala interesa i da nas malo "pogura" do EP :D cisto zbog price: donedavno je u nasoj zemlji politika upravljala nogometom i kada je UEFA "vodjena samo sportskim motivima" odlucila da suspenduje takav savez, pa nakon toga u (novi) savez dovede "prave nogometne velicine" koje ce raditi sve sto mogu za boljitak ove igre u nasoj drzavi, pa bi takav projekat dozivio potpunu afirmaciju time sto bi nasa reprezentacija otisla na EP.
Ma kak'i, drazi su njima Ronaldo i pare od sponzora :D nadam se da cemo im se p... u cejf. Izvinite, sest je sati, pa svakakve nebuloze sada izlaze na vidjelo...sretno nam u utorak! Volim te BiH!
samko1974

#5108 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samko1974 »

ultima_palabra wrote:Čudi me da tako blagonaklono gledate na Webba... pa Cristiano je morao dobiti žuti nakon faula nad Pjanićem, izrazito opasna igra... i propustio bi revanš :roll:

Upravo tako, webb je bio pravi sudija za ovaj mec, navlacio je portugalcima al ne toliko ocigledno kao u francuskoj , tako da nasa raja je mozda ocekivala i gore sudjenje pa sad govore da im je dobar Webb.Medjutim na vedom je bio cist penal, vidjeli bi kako se nebi ono sviralo da se desilo protugalcima il frnacuzima, povlacenej vede za rame taman da vedu uspori da ne moze stici loptu.Dalje Ronaldov udarac pjenica s ledja po nogama cist zuti karton , da je onako neko udario ronadla od nasih igraca mozda bi i crveni dobio a ne zuti.Medjutim zna se da bi ronaldo propustio drugi mec zato mu sduiaj nije pokazao zuti koji jeste bio zasluzen.Dalje ako niste primjetili nama je svirao faule samo oko sredine terena nijedan ni blizu 30 metara iako ih je bilo prilicno al to je ignorisao znajuci sigurno kakve sutere imamo.Sve u svemu nalvacio jest al nije imao sanse da jos vise navuce ja bi volio da nebude sudija imao sanse za vise navlacenja ni u revansu.Mada ako bude gusto do samog kraja i Portugalu falio samo gol za prolaz bice svasta , onda budite spremni na scenarijo iz Pariza.
k3ngur

#5109 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

Rahimic
Zahirovic
Spahic
Begovic
Ibisevic
Maletic
:thumbup: :bih:
luckylaka

#5110 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

ak81 wrote:Rahimic
Zahirovic
Spahic
Begovic
Ibisevic
Maletic
PAPE :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gandalf

#5111 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Nemam šta prigovoriti momcima na trudu - mi smo ekipa koja je trkački limitirana i kada je kompletna, a ovaj put smo igrali debelo nekompletni + preopterećeni kartonima - rezultat is good :D , što bi reko Baka Slišković, jedan gol možemo zabiti na strani jer je i Portugal dosta ranjiv, a to je Pape sigurno uočio sinoć. Na strani imamo i daleko bolju podršku s tribina a i igrači mi ne igraju u onom grču kao iz I. poluv. sinoćnje utakmice.

Ekipa će biti kompletirana a nadam se boljoj predstavi Pjanića, Misimovića, naročito Lulića koji je po meni sinoć bio najlošiji kod nas - on ima strašno fudbalsko znanje, al sinoć je očito napunio gaće od nervoze - uz bolju igru ove trojice, mi prolazimo garant - Pape je očigledno čovjek koji razumije strategiju, jer 7 utakmica bez poraza i samo jednim primljenim golom iz izmišljenog penala je pokazatelj koliko je ekipa pod komandom Papeta sazrila i taktički i igrački.

Primadona Ronaldo je sinoć bio u dobroj mjeri uštopan - malo Zahirović, malo Jahić i još Maletić su tog šahtara ( kradljivac šahtova u sitne satima :mrgreen: ) prilično limitirali i spriječili ga da bude prevaga na njihovoj strani. Za sve trojicu samo mogu reći : "svaka čast, zaslužujete sve trojica angažman u jačim ekipama od onih za koje igrate - malo ko uštopa onog egomanijaka, a da nije neka igračina iz hebeno jakog kluba.

PS. Mor'o sam ovo sve izbacit' iz sebe nakon neprospavane noći - oprostite na smaranju :zoka:
Gandalf

#5112 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

slobodni armirach wrote:nema Zaha kartona
http://www.uefa.com/uefaeuro/season=201 ... index.html
Na ovoj slici objašnjavaju da C. Ronaldo ovaj lijevi na slici :D dok se za Zahu već sada zna ko je :D
To Zaha care, pošteno si oznojio Kristinu sinoć :thumbup:
Gandalf

#5113 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

JThomas wrote:i ne mislim da je vedo prekasno ušao, dobili bismo gol sigurno da smo puno više igrali sa dva špica, to je realnost protiv ekipe kao što je portugal. znači da se mene pita - ni u revanšu ne bi više od 25 eventualno 30 minuta sa dva špica.
:thumbup:
bambina78

#5114 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bambina78 »

Nismo prmili gol kod kuce, a umijemo ga zabiti na strani :dance:

Nismo dobili zute kartone, u iducoj tekmi smo jos jaci :dance:

Sve u svemu, optimizam :dance:
LeonardoAC

#5115 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LeonardoAC »

Da nije kojim slučajem bilo Spahića, brat bratu zabili bi nam 3 komada. Rahimić i Zahirovic jednako dobri... naravno i Begović je branio odlično. Ostali.... tu i tamo. sve u svemu... 1-1 možemo izvući u portugalu

Bosnia and Herzegovina Portugal
Goals scored 0 0
Attempts on target 2 5
Attempts off target 3 7
Corners 4 9
Fouls committed 14 16
Yellow cards 2 1
Red cards 0 0

a evo i statistika će reći da i nismo nešto baš dominirali.
vanjki

#5116 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by vanjki »

Raja po meni je sinoc igrac utakmice bio Rahimic.Pa ljudi on nije normalan koliko trci a ima toliko godina,klanjam mu se.
k3ngur

#5117 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

.
Last edited by k3ngur on 12/11/2011 08:01, edited 1 time in total.
k3ngur

#5118 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

..
Last edited by k3ngur on 12/11/2011 08:03, edited 1 time in total.
k3ngur

#5119 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by k3ngur »

luckylaka wrote:
ak81 wrote:
PAPE.....
.....Rahimic
Zahirovic
Spahic
Begovic
Ibisevic
Maletic
PAPE :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Auuu, gdje nega zaboravih. Evo mozel ovako, Pape na celu kolone... :D
luckylaka

#5120 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

A sto ne bi moglo al letis brate pred rudu.PAPE pa PAPE :thumbup: :bih:Al sto i ovaj gore napisa RAHIMIC velemajstor.Sad ga treba u saunu jedan dan pa jacuzi jedan dan pa mu dovesti mlade ,,piletine,,jedan dan i polako u Lisabon :bih:
juventus

#5121 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Pa odakle Salihoviću prvi karton? On je propustio skoro čitave kvalifikacije. Crveni, povreda, žuti...od njega skoro da nikakve koristi ove kvalifikacije nismo imali.
luckylaka

#5122 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

juventus wrote:Pa odakle Salihoviću prvi karton? On je propustio skoro čitave kvalifikacije. Crveni, povreda, žuti...od njega skoro da nikakve koristi ove kvalifikacije nismo imali.
A kaze PAPE haman neka je i dobio drugi ne moze on odigrati dvije utakmice u 4 dana.Svanulo i selektoru kad Salihu dade karton :-D
luckylaka

#5123 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by luckylaka »

Nego imal ko informacija gdje cemo igrati kvalifikacije za S.P. u Brazilu Bilino jal Kosevo :D
juventus

#5124 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by juventus »

Treba s istom formacijom kao protiv Francuske, s istom postavom, samo Begović i Jahić umjesto Hasagića i Mujdže.
Radar71

#5125 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Radar71 »

LSD wrote:Ako ništa, dobra stvar je što ni oni nece biti mirni u revanšu je je opet pocetno stanje 0-0...ne mogu biti spokojni u revanšu sa ovim vecerašnjim rezultatom i toga su svjesni, vec ce morati napadati i tražiti pogodak da obezbjede odlazak na EURO...sa 1-1 iz Zenice bi mi morali napadati njih u Lisabonu, što bi otežavalo posao.
Mi u zadnjih 7 utakmica primismo samo 1 gol, opet ta statistika govori da smo drasticno popravili odbrani (u odnosu na prošle kvalifikacije) i da se branimo i sa veznim redom :!: ...teško primamo golove i opcenito ne dajemo pretjerano puno protivniku šansi pa makar oni bili Francuska ili Portugal...ne vjerujem da ce nas natrpati u Lisabonu,a vjerujem da cemo tamo igrati bolje nego veceras, rasterecenije, na boljem terenu i da cemo imati svoje šanse sigurno...pogotovu ako ih ponese njihova publika pa se otvore u neka doba....imaju dva strašna stopera životinju Pepa i Bruno Alveša koji su nenormalno jaki i u duel igri i u skoku...veceras su bili diciplinovani pa nisu srljali ni izlijetali naprijed, ali i njih cesto zna povuci lopta pogotovu na njihovom terenu (najbolji primjer su utakmice protiv Kipra gdje su primili 4 komada ili protiv Islanda kad su primili 3 gola - sve u Lisabonu :!: ).
Ovo je vrlo nezgodan rezultat i za njih...zabijemo li mi prvi gol (a možemo sigurno jer imamo igrace koji to mogu), belaj im je gadan i oni to znaju.
Uvijek realan :thumbup:
Locked