BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
burek_in_space

#5001 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

Bosnolog wrote: :shock:

U oranicama je spas,onda se pitamo zasto nasa reprezentacija igra mnogo bolje vani na boljim travnjacima nego kuci pred domacom publikom,valjda zbog oranice,zato najcesce imamo nabijanje lopte ka Dzeki pa ko dobije jer je nemoguce igrati pasove kao protiv Francuza koji su mnogo bolja ekipa od Prtugalaca,.... :oops:

Za bolju travu i drenazu ne treba mnogo novca,pravdanje one oranice ti je nide veze,....

Tebe iritiraju priejdlozi za stratesko poboljsanje terena i uslova za igranje nasim momaka kao i bolja organizacija navijackih grupa,.... :roll:

Ako je sve udure onda neko ne vidi dalje od nosa zbog zenicke magle,.... :D
Vidi, da imash imalo fudbalskog znanja, i situaciju da ti je 9 igracha optereceno kartonima i prijeti im suspenzija, a za protivnika ti dolazi ekipa kojoj je odlika pas igra od noge do noge, sa izuzetno brzim krilnim igrachima, da li bi ih dochekao na Wembleyu da imash priliku ili na vecherashnjem Bilinom polju?!

Ne, mene ne iritiraju prijedlozi koji imaju neko uporishte u realnosti, ali kada mi neko kazhe da ne vidim dalje od zenichke magle, iako nisam Zenice vidio godinama, mogu samo zakljuchiti da taj neko jednostavno nema veze s vezom o onome o chemu pishe. Ili krace recheno, mudroser.

p.s.

Zapitaj se malo kako je Mourinho izbacio Barcu prije 5-6 godina, iako je imao ekipu koja je vrijedila 300 miliona funti. Nakon toga cesh doci do velike zhivotne spoznaje.
bull21

#5002 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bull21 »

Image
I tako 90 minuta. :dance:
Zahirović igračina. :D
cioda

#5003 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by cioda »

evo, nake Svabe na forumu imaju vise povjerenja u BiH Rep. nego mi sami:

Bosnien - Portugal:" wenn Bosnien einen guten Tag erwischt ist das ein Duell auf Augenhöhe, ich hoffe dass Bosnien die Revanche fürs EM-Playoff schafft, Portugal ist aber leicht zu favorisieren." :thumbup:

znaci, za one koji ne razumiju dobro njemacki:

"Ako Bosna bude imala dobar dan, biti ce to dvoboj oci u oci, itd"
mislim, nije ovaj lik nesto mjerodavan, ali dajte malo vise optimizma..
tvrtko 1. kotromanić

#5005 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by tvrtko 1. kotromanić »

Hebo vas teren više, otvorite sebi temi u građevinskom forumu. Prije par godina došao Roman Abramovič da kupi sve komplet BP i Čelik, vjerovatno za neki svoj đeparac, a mi pametni rekli ko si bolan ti. Glupi Bosanac igraj ti fudbal na oranici jer si to zaslužio, a onda krivi sve druge za to i političku situaciju na planeti marsu. :x

Ovo je bila prva polovina teme tj. BIH-Portugal. Hajmo sad na drugi dio teme Portugal-BIH, malo je vremena i ima dosta toga da kažemo 8-)
burek_in_space

#5006 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

mekaba wrote:
Njima njihova bruka. Vracanjem milo za drago samo sebi stetimo.To sto se desavalo nasim ljudima u Lisabonu niko ne zna osim nas u BiH.Njima kad se desi i najmanji incident haman u svim novinama i po TV-u. Zato treba biti dingospo u svakoj prilici.
NJihova bruka njima donosi plasmane.
Ja nemam nishta protiv te bruke i sa nashe strane, jer mi je dosta tapshanja poledjima ionog famoznog "Oh, good Bosnian.." pa ti ga uvali do balchaka.
Za njih smo divljaci, ok, nema problema. I dokazacemo vam to.
slobodni armirach

#5007 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slobodni armirach »

Tvrdokorna mrlja

#5008 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

i sad pogledah na uefi,nema dva kartona :)

ova tekma je prosla...

u utorak

........begovic...

jahic...pandja..spahic...papac

....zahirovic..rahimic

pjanic....misimovic..medunjanin

.............dzeko

1-1 i u poljsku laganini :)
BASS

#5009 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BASS »

Wolfgang Stark u Lisabonu?
JThomas

#5010 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

na ovu utakmicu je htjelo otići jedno 5 puta više ljudi nego što može stati. a nije bilo puno do posljednjeg mjesta.

zvuči k'o russellov paradoks, al' sa našim taldžijama - itekako je moguće.

što se tiče igre, imali smo dosta sreće da ga ne dobijemo, naročito u prvom kad smo bili baš tanki. mislim da ćemo tamo bolje i lakše igrati, opušteno 1-1 i ćao drugari.
udrch

#5011 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by udrch »

Molim vas da više ne krivite teren Bilinog polja za promašaje na utakmici ili lošu igru koju su prikazale obje ekipe..
Razmislite malo!!!
Jesu ovakvi tereni bili godinama svud u svijetu? - jesu..
A onda oni mutavi Englezi nakon što im je ukinuta suspenzija početkom devedestih izmisliše ove terene koji više liče na tepih nego na fudbalski teren..
Nakon skoro deset bezuspješnih godina u kojima nisu uspjevali da uzmu titulu prvaka Evrope sjetiše se najvećeg problema zbog kojeg oni nisu mogli osvojiti titulu, a mi nismo vidjeli dobru igru večeras:

NIKE LOPTA!!!

Masonski su nas odradili, em što su naše uslovne terene pretvorili u neuslovne, još su nam nametnuli da i mi moramo igrati neodgovarajućim loptama u ovako važnim utakmicama za našu zemlju..
bull21

#5012 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bull21 »

Jel' se meni čini, il Hasagića nije bilo ni na spisku za rezervne? Jel' se to penzionisao fakat ili?
zlajapravaraja

#5013 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Sastav za revans:

---------------------------Begovic------------------------

Jahic-----------Pandza------------Spahic--------Papac

---------------Zahirovic-----------Rahimic-------------

Pjanic-----------------Misimovic------------------Lulic

--------------------------Dzeko---------------------------

Puna podrska Vedi! Ipak je se prvi prvoj sansi iznenadio da je lopta uopste dosla do njega, a u drugoj ga je "zajebao namjerno unisten teren (ARD)". :-)

Dabogda pa da sa ovom postavom gore Vedo u Lisabonu i ne bude morao ulaziti u igru, ali imam osjecaj da ce ga procepiti u Lisabonu - ipak je u sjajnoj formi, a sada je veliki duznik. A iz neke sujevjere mislim da ce biti nagradjen za sva ova iskusenja kroz koja prolazi, samo sabura i podrske od strane kolega.
Evo recimo: Vedo ulazi u 2. poluvremenu i cementira odlazak na EP golom za 0:2 :dance:

Rezultat je odlican, kao i psiholoski efekat kojeg su on, a i sam tok utakmice izazvali. Portugalci su sada nesvjesno uvjereni da su jaci i da bi posao u Lisabonu mogli odraditi i sa 70% snage. Pritom sigurno zaboravljaju da smo se mi bukvalno prepali u 1. poluvremenu, a i da i nama puno vise odgovara bolji (normalan) teren. Oni sigurni misle da smo namjerno unistili teren jer se igracki ne mozemo nositi s njima. Stoga, jedno veliko hvala vodovodu Zenica :lol:
Samo da ne budu bas ogromna zlopamtila za lasere, Mesija i teren :-)

Sve u svemu, odlican rezultat, jer su nas par puta vile pronosale, a i Begovic je u vise navrata bravourozno reagirao. Ruku na srce, da je branio Hasagic, barem jedna bi uletila.
Bravo Asmire i moj duboki naklon.

Za odbranu se u revansu ne brinem previse, jer su pozrtvovanost i zalaganje na nivou, a povratkom Papca i Pandze bi i po prvi put u istoriji trebali imati sastav u kojem svaki igrac igra na za njega prirodnoj poziciji i koju igra i u svom trenutnom klubu :wink:

Bice to zestok "fajt", ali se nadam da prvi zabijamo, i to pred kraj 1. poluvremena - onda su jebali jeza u ledja.
zlajapravaraja

#5014 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

...
Last edited by zlajapravaraja on 12/11/2011 01:02, edited 1 time in total.
BASS

#5015 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by BASS »

udrch wrote: Nakon skoro deset bezuspješnih godina u kojima nisu uspjevali da uzmu titulu prvaka Evrope sjetiše se najvećeg problema zbog kojeg oni nisu mogli osvojiti titulu, a mi nismo vidjeli dobru igru večeras:

NIKE LOPTA!!!

Masonski su nas odradili, em što su naše uslovne terene pretvorili u neuslovne, još su nam nametnuli da i mi moramo igrati neodgovarajućim loptama u ovako važnim utakmicama za našu zemlju..
lol wtf? :lol:
slobodni armirach

#5016 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slobodni armirach »

burek_in_space wrote: NJihova bruka njima donosi plasmane.
Ja nemam nishta protiv te bruke i sa nashe strane, jer mi je dosta tapshanja poledjima ionog famoznog "Oh, good Bosnian.." pa ti ga uvali do balchaka.
Za njih smo divljaci, ok, nema problema. I dokazacemo vam to.
daj ba burek za koga smo divljaci?

za portugalce, koji pobise i poklase tolike narode u svojoj 'kulturnoj' istoriji,.....ove jeste malo van teme,
al jebem ja tu portugalsku visevjekovnu 'kulturu'
Rotring *.*

#5017 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

BASS wrote:Wolfgang Stark u Lisabonu?
Negdje sam pročitao da upravo on sudi :D
just principe

#5018 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

pohvale za celavca Howard Webb-a odavno nismo imali boljeg sudiju, za nadati se sad da nece svabo Stark biti po direktivi uefe
burek_in_space

#5019 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

slobodni armirach wrote:
daj ba burek za koga smo divljaci?

za portugalce, koji pobise i poklase tolike narode u svojoj 'kulturnoj' istoriji,.....ove jeste malo van teme,
al jebem ja tu portugalsku visevjekovnu 'kulturu'
Ovo je pretpostavljam, retorichko pitanje. :mrgreen:
Tvrdokorna mrlja

#5020 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Tvrdokorna mrlja »

ma jok to,medu u prvom,lulica uvest friskog ko rosa u drugom mjesto njega,recept za gol :)
Bordolini

#5021 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bordolini »

Jack Be Nimble wrote:
burek_in_space wrote: Shto se tiche fer pleja, objasni mi samo odakle ona muzika u pozadini, prije dvije godine u Lisabonu?!

Hvala unaprijed!
Koja muzika?
muzika koja nam je pichila cijelu tekmu iznad glava, nisu nam dali navijati. Poduplali razglas na nasem sektoru i odvrnuli do daske. Slucajno naravno. :x
A da ne govorim sta nam je njihova murija radila na ulazu u stadion. Kakav pretres, kakvo maltretiranje i razdvajanje. Osam sati sam letio sa istom ekipom na tu tekmu da bi nas na stadionu razbili u grupe, svi smo razdvojeni bili. Usli u 5. minuti iako smo ispred stadiona bili barem 2 sata prije. Himnu fulili. :x
Helem, nema vecih firauna od portugalaca, kakvi oni i fair play, treba im jebat mater gdje god nam se ukaze prilika. Samo u kost! :bih: :bih: :bih:
Sasvim_Obican

#5022 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Fino čiko sa AlJazeere English veli da je BiH iznenadila Portugal ne dozvolivši im da daju gol, a na teletekstu RTL-a Hrvatska lijepo stoji : "BiH zaustavila Ronalda".

Prema tome... :bih: :bih: :bih:

Optimizam do kraja !
JThomas

#5023 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JThomas »

i ne mislim da je vedo prekasno ušao, dobili bismo gol sigurno da smo puno više igrali sa dva špica, to je realnost protiv ekipe kao što je portugal. znači da se mene pita - ni u revanšu ne bi više od 25 eventualno 30 minuta sa dva špica.
ultima_palabra

#5024 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Webb je meni bio odvratan... sve što je mogao dosuditi njima dosudio je. Sreća što nije bilo prilike da pokaže na još koji slobodnjak ili nam dodijeli koji karton.

Kako vi tumačite onu situaciju kad je Pepe povukao Ibiševića? Meni je tu bilo materijala za penal, čini mi se da je bilo i unutra.
Ponosan

#5025 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Ponosan »

rezultat je odlican,teren katastrofalan i nije se moglo bolje! vracaju nam se kartonirani igraci,sto znaci da cemo u Lisabonu biti jos jaci! uz malo bolju igru nego veceras mozemo izbaciti Portugal,nisu ni oni vanzemaljci,iako su nas totalno nadigrali u prvom poluvremenu,mora se priznati! u revansu treba igrati hrabro i drsko,i rezultat nece izostati,ne trebamo ih previse respektovati kao u Zenici!
Locked