BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Bosnolog

#4901 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Bosnolog »

-LIBERO- wrote:Ono sto svima,ali bas SVIMA mora napokon biti jasno...da ovoj nasoj reprezentaciji NE ODGOVARA los teren niti manje dimenzije travnate plohe.

Mora se nesto poraditi po tom pitanju...ovo je uzasno.

A o naviajcima na tribinama ,ma ne vrijedi ni pricati..samo u par navrata se kao nesto bordilo i skandiralo,jako kratko. BHF su druga prica,oni su radili koliko mogu i adekvatno njihovoj brojci. Ovi ostali ,velika vecina,ne kontam zasto uopste idu na utakmicu,narocito ovako bitnu ako ne odluce vec unaprijed da ostanu bez glasa i da su na tribini da ostav srce tamo. Ogrnu se zastavama,nabace razne sesire i pajac kapice...i tisina. Ponekad se oglase ali dominira staticno stajanje i gledanje utakmice. To ste mogli i kuci ili u kafani raditi isto.

Ali kako promjeniti sve to..ma nikako. :run:

Nema navijanaj bez bubnjeva,truba i slicnih organizovanih navijacko orkestriranih grupa.

Ova bruka od Zenica treba biti preuredena od travnjaka do tribina i krova,do treb biti zamajenejn sa Kosevom ili Grbavicom,

Zasigurno bi i Tuzla bila pozeljna ponekad kao i Mostar takode.

Trebamo imati najmanje tri stadiona gdje ce igrati nacionalni tim.Ovo u Zenici je bruka i sramota jer nas svijet gleda i komentarise kroz ovakve vazne utakmice sto je katastrofalno neprihvatljivo,.....
campa_xxx

#4902 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

Ima li negdje Highlights veceras? Eurosport 1, 2?
Elme

#4903 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Elme »

fosil wrote:
armin.i.am wrote:jedina repka koja nema dresove sa dugim rukavim :roll: :-?
Meni to sa dobavljacem opreme nikako ne ide u glavu. Pa zar se ne moze srediti Adidas, Puma, Nike da nam oblace repku. Od nas 4 miliona svako bi uzeo nesto, dres, trenerka, sal, majica, neko bi uzeo sve i hajmo reci u prosjeku potrosio $50 na orginalnu stvar reprezentacije. Koliko bi zaradili, a koliko kosta jedan normalan mali stadion za nase potrebe racunajte sami.
nemaju duge rukave ali imaj sada imena na ledima :-D :D :D :D
mekaba

#4904 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mekaba »

LSD wrote:Pored katastrofalnog terena o kojem više ne treba ni trošiti rijeci - navijaci su bili još gori :!: :x 15 hiljada ljudi ŠUTI citavo poluvrijeme :shock: :x :x
Tatini sinovi i guzonje koji su preko štele došli do karata, plus dijasporci su pre-ocajna publika koji živne kad je neka šansa i to je sve....dakle, podrške apsolutno nema :oops: ....daleko bolju podršku imamo kad igramo u gostima jer onda BHF odradio svoj posao na tribinama....samo uporediti navijanje u Parizu (ili onda u Briselu) sa ovim veceras....jad i bijeda od navijaca i njihovog navijanja :x :x a ovako je bilo i u prošlom baražu.

Ako mislis na BHF iz dijaspore onda grijesis.Godinama pokusavaju da pokrenu navijanje kako na Kosevu tako i na Bilinom ali nemaju podrske???Kad se igra na strani druga prica potpuno, mada ima i na gostovanju mnogo turista koji ne navijaju.U Parizu je bilo 20 000 a barem pola nije navijalo.Mislim da je to OK jer ima puno djece,zena,starijih koji nisu navijaci u pravom smislu rijeci vec ljudi vole BiH i dolaze da gledaju tekmu.BHF momci su stvarno OK.Nema navijanja pravog dok se ne ukljuce navijacke grupe iz BiH.Tek onda bi se moglo reci bit ce pakleno na Bilinom-Kosevu. Ovako :(
Sezam

#4905 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

Po meni nema nikakve sumnje da se svaka utakmica nase repke treba igrati u Zenici, ali se prije pocetka iducih kvalifikacija ozbiljno mora pristupiti postavljanju novoga terena. Plasiramo li se na Euro 2012 kojom srecom, bice valjda i nekih para, koje se trebaju uloziti na potpunu rekonstrukciju Bilinog Polja. Nemam nista protiv Sarajeva, ali kad je reprezentativni fudbal u pitanju, Zenica i Bilino Polje su Bosna i Hercegovina po mjeri svih.
campa_xxx

#4906 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

campa_xxx wrote:Ima li negdje Highlights veceras? Eurosport 1, 2?

Evo na Eurosportu pocinje
LSD

#4907 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

The 51st State wrote:
LSD wrote:Pored katastrofalnog terena o kojem više ne treba ni trošiti rijeci - navijaci su bili još gori :!: :x 15 hiljada ljudi ŠUTI citavo poluvrijeme :shock: :x :x
Tatini sinovi i guzonje koji su preko štele došli do karata, plus dijasporci su pre-ocajna publika koji živne kad je neka šansa i to je sve....dakle, podrške apsolutno nema :oops: ....daleko bolju podršku imamo kad igramo u gostima jer onda BHF odradio svoj posao na tribinama....samo uporediti navijanje u Parizu (ili onda u Briselu) sa ovim veceras....jad i bijeda od navijaca i njihovog navijanja :x :x a ovako je bilo i u prošlom baražu.
jeza,zombiji,utisak.
I onda kažu "pakao i grotlo B.Polja" :x ...strašni džehenem gdje svi padaju na koljena i slicni epiteti, a veceras ni mjauka sa tribina da cujemo :shock: :oops: šute ljudi ko da gledaju pozorišnu predstavu.
Pa da bar daju robijašima karte, pa nek oni barem navijaju na jugu...ali ne može ni to....ne može kad stadion prima 15 milja i kad se citava država i svaki bošnjo iz države i dijaspore navale na karte, tu nema mjesta za bilo kakvog navijaca....pa veceras je bila najpotrebnija podrška igracima... ali bitno je umotati se u zastavu, doci sa 4 šala oko ruke,noge,glave, raspuhati roštilj ispred stadiona i urlati pred kamerama iz auta :x :oops: i Savezu nije u interesu da oformi navijace koji bi davali podršku...zato i imamo vašar seljakluka po stadionima na ovako bitnim utakmicama....ovo je isto bilo u onoj , još jednoh historijskoj tekmu, na Koševu protiv danaca - kad je dijaspora čoporativno sa kompletnim familijama okupirala stadion da snimaju tekmu sa hand-camerama :x ....a ja ne mogu u svom gradu doci do karte :x :x
Last edited by LSD on 11/11/2011 23:23, edited 1 time in total.
siki_sa

#4908 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by siki_sa »

Sanjam utorak, sanjam 1-1, i da ce nam jednom u zivotu 1-1 biti dobar rezultat, protiv danske nije, protiv francuske nije, e nadam se da ce protiv portugala biti......
:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
skafiskafsnjak

#4909 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skafiskafsnjak »

Sezam wrote:Po meni nema nikakve sumnje da se svaka utakmica nase repke treba igrati u Zenici, ali se prije pocetka iducih kvalifikacija ozbiljno mora pristupiti postavljanju novoga terena. Plasiramo li se na Euro 2012 kojom srecom, bice valjda i nekih para, koje se trebaju uloziti na potpunu rekonstrukciju Bilinog Polja. Nemam nista protiv Sarajeva, ali kad je reprezentativni fudbal u pitanju, Zenica i Bilino Polje su Bosna i Hercegovina po mjeri svih.
Ma ssta je mjera. Koliki je kapacitet ?

Zasto se zavaravamo ? cccc
Comrad

#4910 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Dino Merline...molim te, pocni naplacivat' autorska prava za ono pjevanje tvoje pjesme...ne vidim drugi nacin kako da je prestanu pjevat'
Mr. Brightside

#4911 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

Elme wrote:
fosil wrote:
armin.i.am wrote:jedina repka koja nema dresove sa dugim rukavim :roll: :-?
Meni to sa dobavljacem opreme nikako ne ide u glavu. Pa zar se ne moze srediti Adidas, Puma, Nike da nam oblace repku. Od nas 4 miliona svako bi uzeo nesto, dres, trenerka, sal, majica, neko bi uzeo sve i hajmo reci u prosjeku potrosio $50 na orginalnu stvar reprezentacije. Koliko bi zaradili, a koliko kosta jedan normalan mali stadion za nase potrebe racunajte sami.
nemaju duge rukave ali imaj sada imena na ledima :-D :D :D :D
dresovi :roll:
ma i ne treba nam sponzor, nek savez potpise ugovor sa nekom nasom fabrikom i nek zene imaju posla :D :lol:
van Basten

#4912 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by van Basten »

ja sam davno rekao da sa 0:0 kući prolazimo dalje. Na ovoj oranici naša pas igra nema nikakve šanse, nije džaba da smo bijele ruse npr lakše nakarataili tamo nego ovdje.
Uglavnom - Medunjanin, Lulić i Pjanić tankosava večeras. Begović, Jahić, Zahirović, Rahimić zaslužuju pohvale. Vedo je donio prevagu na terenu ali i zapucao nam dvije najbolje šanse.
Suđenje dobro, taman da mu nemamo šta konkretno zamjeriti ali i da portugalci znaju da su povlašteni. Tačno je pazio da im slučajno ne dadne kakav žuti karton, sve fol maše rukama - dosta više i tako 90 minuta dosta više.
Navijači - taman kakve smo i zaslužili... eto im Selma Bajrami i ostali wannabe celebritiji a na uštrb pravih navijača.
Jedno pitanje za KOMITET (koje ću za koji dan ponoviti na adekvatnijoj temi pošto će se ovdje zagubiti u masi postova): Šta će Iljo i Sulejman u loži? :x :x :x
Uglavnom, pametno od Seje što čisto kartone u Lisabonu, tako da ima pravo nastupa u 1. kolu EP-a
Sasvim_Obican

#4913 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Baka Slišković u četvrtak na FTV-u : "Biće ovo utakmica sa jako puno golova"

:shock: :D :D
Comrad

#4914 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Sasvim_Obican wrote:Baka Slišković u četvrtak na FTV-u : "Biće ovo utakmica sa jako puno golova"

Znaci Baka nista over. E jbg. :D
Chisum

#4915 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Chisum »

LSD wrote:
The 51st State wrote:
jeza,zombiji,utisak.
I onda kažu "pakao i grotlo B.Polja" :x ...strašni džehenem gdje svi padaju na koljena i slicni epiteti, a veceras ni mjauka sa tribina da cujemo :shock: :oops: šute ljudi ko da gledaju pozorišnu predstavu.
Pa da bar daju robijašima karte, pa nek oni barem navijaju na jugu...ali ne može ni to....ne može kad stadion prima 15 milja i kad se citava država i svaki bošnjo iz države i dijaspore navale na karte, tu nema mjesta za bilo kakvog navijaca....pa veceras je bila najpotrebnija podrška igracima... ali bitno je umotati se u zastavu, doci sa 4 šala oko ruke,noge,glave, raspuhati roštilj ispred stadiona i urlati pred kamerama iz auta :x :oops: i Savezu nije u interesu da oformi navijace koji bi davali podršku...zato i imamo vašar seljakluka po stadionima na ovako bitnim utakmicama....ovo je isto bilo u onoj , još jednoh historijskoj tekmu, na Koševu protiv danaca - kad je dijaspora čoporativno sa kompletnim familijama okupirala stadion da snimaju tekmu sa hand-camerama :x ....a ja ne mogu u svom gradu doci do karte :x :x

Seljacki vasar. Tekme reprezentacije postale nesto kao korida.
campa_xxx

#4916 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

van Basten wrote: Uglavnom, pametno od Seje što čisto kartone u Lisabonu, tako da ima pravo nastupa u 1. kolu EP-a
Poslije baraza ciste se svi kartoni, kvalifikacije su jedno a EP drugo takmicenje...
Dead Man Walking

#4917 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dead Man Walking »

Zenico mrzim svaki busen tvoj... :x

Ona oranica mi ne izlazi iz glave.
Jack Be Nimble

#4918 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Jack Be Nimble »

Nakon prvih 10 minuta ja sam brojao minute do 45, bilo je neka samo sacuvaju rezlutat na 0:0. Susicu, Manciniju i bilo kojem drugom treneru u buducnosti ova utakmica treba da bude dokaz da Dzeko sam u napadu nema sta traziti. Bolje ga zamjeniti sa nekim iz odbrane pa imati svih 11 igraca iza lopte. Ne znam zasto nije krenuo sa Ibisevicem, taktika ili Vedead ne moze dva poluvremena, ali kada je on usao i da podrsku Dzeki poceli smo igrati i praviti kakve takve sanse. Sto se tice Ibisevicevog promasaja, vise teren kriv nego on :-).

Nekako sam ocekivao ovakvu utakmicu nasu jer vec znamo da se zalede kada igraju u Zenici bilo to protiv Bjelorusa ili Portugala. Nadam se boljoj igri u Portugalu, samo je opet pitanje da li ce krenuti sa samim Dzekom i hvatati kontre i nadati se necemu.

Odbrana svaka cast, bili su suplji u nekim situacijama ali dali su sve od sebe. Prelaz lopte iz odbrane preko sredine do napada, NULA!

Sto se tice navijanja, npr. mene je tako bolio stomak od nervoze da nisam mogao da kafu provarim a kamo li da navijam. Al' istina da u zadnje vrijeme BP nije ni blizu onoga sto je nekada bio. Sta fali Grbavici?

Nadati se rezlutatu iz Pariza :bih:

Howard Webb 50/50, mozda je u nekim situacijama malo njima davao vise ali je bio stvarno fer!
leki hz

#4919 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by leki hz »

Comrad wrote:Dino Merline...molim te, pocni naplacivat' autorska prava za ono pjevanje tvoje pjesme...ne vidim drugi nacin kako da je prestanu pjevat'
:lol: :lol: :lol: :lol:
skafiskafsnjak

#4920 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skafiskafsnjak »

Ja sam cuo da ostaaju kartoni ....Zasto Rooney propusta prve tri utakmice u grupama ? :skoljka:
campa_xxx

#4921 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by campa_xxx »

Cristiano Ronalda

"Znali smo da će biti teško, no realno ni u najluđim snovima nismo očekivali ovako loš teren. Odigrao sam u karijeri hiljade utakmica, no na gorem terenu nisam igrao. Većim dijelom utakmice bili smo bolji, ali nismo uspjeli našu terensku nadmoć pretvoriti u vodstvo", rekao je Ronaldo i dodao:

"I Bosna i Hercegovina je imala svojih prilika, ali na našu sreću ostale su nerealizirane. Urevanšu smo favoriti, igramo pred svojom publiko i nakon ovih 0:0 naše šanse za odlazak na Evropsko prvenstvo su znatno povećane."

Super :thumbup: vi ste favoriti a mi smo vec ispali...samo neka tako razmisljaju
a.dis

#4922 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by a.dis »

I crnogorcima legea pa imaju duge rukave (kad vec spominjete dresove).
Mr. Brightside

#4923 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

gledati oranicu u HD rezoluciji :-D
neprocijenjivo :lol:
van Basten

#4924 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by van Basten »

campa_xxx wrote:
van Basten wrote: Uglavnom, pametno od Seje što čisto kartone u Lisabonu, tako da ima pravo nastupa u 1. kolu EP-a
Poslije baraza ciste se svi kartoni, kvalifikacije su jedno a EP drugo takmicenje...
mislim da se pauza ipak odrađuje u 1. kolu ako neko dobije drugi žuti, ali nije bitno ni ako nisam u pravu... htio sam na polušaljiv način izreći svoj optimizam u vezi našeg prolaza na EP, ali eto... uvijek se nađe kakav partybrejker da pokvari fol
bordo_boy

#4925 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bordo_boy »

Sasvim_Obican wrote:Baka Slišković u četvrtak na FTV-u : "Biće ovo utakmica sa jako puno golova"

Nije uračunao Image :D
Locked