BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
bijela

#4801 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bijela »

Comrad wrote:Na presici je izjavu dao i Busen Trave.

Image
"Iako ne igram previse, ovo je bila utakmica mog zivota. Cekao sam priliku i kada sam vidio da Kristina zeli da sutira loptu, odlucio sam da odbranim nas gol. Nadam se da su skauti vidjeli moj kvalitet, te da cu jednoga dana biti posađen i na velikim terenima u Parizu, Barceloni itd."
:lol:
atko

#4802 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by atko »

suncica24 wrote:
redred wrote:
kokuz_sa wrote:bosna i hercegovina jedina reprezentacija iz nenosilaca koja je ostala u igri za euro u poljskoj i ukrajini!
Hrvatska ispala?
hrvatska je nosioc :skoljka:
:D
redred

#4803 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by redred »

FreeSol2 wrote:
corxle wrote:U lisabonu moramo dati najmanje 3 gola ako mislimo da pobijedimo portugal! pa znate koliko se sudska nadoknada moze produziti!?! Ako nasa odbrana samo mrko pogleda na portugalskog igraca u nasem sesnaestercu, eto kartona i penala za njih.
Ma da su htjeli mogli su nas veceras zakinuti posteno, pogotovo jer su oni u gostima igrali i vise im znace golovi. Imam osjecaj da nas UEFA pusta da idemo na Euro. Pa gledajte samo kako nam dobre sudije namjestaju, mislim da ce tamo biti 1:1 i to je dosta :D
Izvini ali bio sam u Parizu i onaj penal sto smo dobili tamo protiv nas smo trebali danas dobiti u nasu korist jer su napravili ocit faul nad Ibisevicem u 16- starcu! I opet mi ne dobivamo penal! A da smo to mi njima uradili imali bi penal i bilo bi 1-0!

:oops:

dobre sudije... :oops:
Last edited by redred on 11/11/2011 22:29, edited 1 time in total.
hau jes no

#4804 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by hau jes no »

odlično što se tiče kartona, u lisabonu može igrati isti tim koji je igrao protiv francuza :thumbup: osim mujdže
veljaca

#4805 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by veljaca »

redred wrote:
Comrad wrote: Dosadan si, cuj morao. Onda je morao i ronaldo ono pogoditi. I jos jedna ona situacija kad je onaj napadac imao cistu sansu i lupio je pored gola. Ako su se sve prilike morale dati, onda je rez trebo bit 3-3 jbt...

Vjerovatno si tekmu pratio preko radija ili preko sa-x onaj tekst uzivo, pa nisi vidio sta se desavalo na terenu.
Ma nisu portugalci imali 2 100% sanse. Jednu su sansu imali 100% a mi 2. Ona Dzekina sansa u zadnjoj sekundi je bila definitivno sansa utakmice u zadnjoj sekundi. :(
Ono je bio offside .....
skenderija04

#4806 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skenderija04 »

Ovo je bilo skroz dobro. Odbrana,sklepana na vrat na nos, u prvom poluvremenu malo skripila a u drugom vise nego dobra.Pogledajte ovu istu temu nekih 30 stranica nazad i vidjecete cega smo se najvise bojali. Nismo primili gol - prvi cilj ispunjen. Fizicki smo izdrzali! Nisam imao utisak da su nesto vise uradili na tom planu. Takticki mudro postavljena igra, a igraci su ispostovali sve dogovoreno pred utakmicu(bar je tako djelovalo) Nismo srljali kao neki mali tim, vec smo cekali sansu da udarimo. Docekali smo ih, nije uslo u Zenici ali u Lisabonu ce uci. Glavu gore Vedo. Ono sto je mene najvise obradovalo je da smo uspjeli zadrzati maksimalnu koncentraciju tokom citave utakmice a to nije lako u mecevima gdje je pritisak veliki. Sto se tice kartona dobro smo prosli . Nisu svi mogli proci bez opomene. Ova tekma nece biti zapamcena kao ona u Parizu, ali ja nikada do sada nisam vidio ozbiljniju i odgovorniju reprezentaciju. Sve u svemu zadovoljan,
Better Man

#4807 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Better Man »

suncica24 wrote:
Better Man wrote:
AmSel wrote:Ronaldo je crko na kraju. :) Ne valja ovaj teren ni za njih ni za nas.

Cilj je jedan gol, posto nam ne treba pobjeda.

Rahimic, Spahic, i Begovic su igrali super. Lulic je bio nula. Pjanic je imo dobre momente, ali to je sve.
Pobjeda nam ne treba, ali to ne znaci da ce nam jedan gol biti dovoljan! Vedo je imao zicer, tj. bila je mat pozicija i morao je ono pogoditi!
A Olic, je l' se on umorio, bog'ti? :D
Olic je svoju sansu iskoristio vec u drugoj minuti, ali ovdje nije tema Hrvatska vec BiH i imam apsolutno pravo da kritikujem i ne moze mi neko se opravdavati da je los teren kriv za promasenu sansu, a fino se vidilo da je mogao birati u koju stranu da mu puca.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4808 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pici »

arzuhal wrote:Dobro je ovo :bih:

- u Lisabonu neće biti onakog travnjaka;
- u Lisabonu će biti bolji navijači, nemjerljivo bolji;
- u Lisabonu se vraćaju Papac i Pandža;

I još samo da pozdravim našeg 12-tog igrača, onaj legendarni busen trave koji šuknu Ronaldu :lol: :lol: :lol:

Jedino se tome smijem trenutno...

:thumbup: ...nek se je pLaĆko posvadjo s travnjakom pa makar :mrgreen: ...znao sam da je PaPaK al tolki :shock: :mrgreen:
suncica24

#4809 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by suncica24 »

Image
"Iako ne igram previse, ovo je bila utakmica mog zivota. Cekao sam priliku i kada sam vidio da Kristina zeli da sutira loptu, odlucio sam da odbranim nas gol. Nadam se da su skauti vidjeli moj kvalitet, te da cu jednoga dana biti posađen i na velikim terenima u Parizu, Barceloni itd."
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:sax:
Mr. Brightside

#4810 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mr. Brightside »

zelis da ti ga Vedo zabije :mrgreen: :sax:
Sezam

#4811 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

Kako smo poceli odlicno smo zavrsili. Ovo je prvi put u 12 utakmica da Portugal nije uspio dati gol, dakle odbrana je odigrala odlicno. Begovic je pokazao da smo rijesili pitanje golmana u narednih 10 - 15 godina. Ostatak odbrane odlican, sa malim izuzetkom Salihovica koji je veci dio prvog poluvremena izgledao potpuno izgubljen. Rahimic i Zahirovic maestralni. Maletic malo zbunjen na pocetku, ali se vrlo brzo uklopio u tempo utakmice i odigrao odlicno. Ostali se trudili, ali na onakvom terenu nije se ni mogla ocekivati neka kreativnost.

Ronaldo promasio zicera, Vedad promasio zicera, bolje tako nego da je zavrsilo 1:1. Sto neko napisa gore iznad, jedini smo iz drugog sesira u playoffu koji smo jos uvijek u igri, dakle ima razloga za optimizam.

cestitke safetu, Borcetu i strucnom stabu, koji su jako dobro postavili taktiku veceras, vidjelo se to po nervozi portugalske klupe i igraca, kako je tekma odmicala.

Hajmo sad 3.3 odigrati u utorak, pa nek ide sve u p.m. :bih:
Last edited by Sezam on 11/11/2011 22:35, edited 1 time in total.
arzuhal

#4812 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
corxle

#4813 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by corxle »

FreeSol2 wrote:
corxle wrote:U lisabonu moramo dati najmanje 3 gola ako mislimo da pobijedimo portugal! pa znate koliko se sudska nadoknada moze produziti!?! Ako nasa odbrana samo mrko pogleda na portugalskog igraca u nasem sesnaestercu, eto kartona i penala za njih.
Ma da su htjeli mogli su nas veceras zakinuti posteno, pogotovo jer su oni u gostima igrali i vise im znace golovi. Imam osjecaj da nas UEFA pusta da idemo na Euro. Pa gledajte samo kako nam dobre sudije namjestaju, mislim da ce tamo biti 1:1 i to je dosta :D
UEFA je ocito mislila da ja dovoljno pomogla Portugalu sto im je dodijelila nas i da ce Portugal moci sam dovrsiti posao vec u Zenici, ali ce se, kolko se meni cini, morati upetljati u Lisabonu.
mire - ložač

#4814 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mire - ložač »

GLEDAJUĆI OVU TEKMU MORAM DA PREDLOŽIM OTVARANJE TEME : ELVIR RAHIMIĆ - ČOVJEK KOJEM JE PUTIN LIČNO DODIJELIO ČIN PUKOVNIKA / ZBOG HUMANITARNOG RADA/

"ABRAMOVIČ NUDIO KAPITENSKU TRAKU" - NEZVANIČNO SAMO DA SE PRESELI IZ CSK U ČELSI ....

ČOVJEK KOJEG NEMA U NOVINAMA SA MANEKENSKIM GUZICAMA ALI JE KRALJ OVE REPKE !!!
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4815 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Entropio »

Image
:lol: :lol: :lol:
Dead Man Walking

#4816 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Dead Man Walking »

Yebo ga Zenica vise, ono je sramota. Nije ni na Kosevu travnjak bajan, ali ovo je fakat vise nepodnosljivo na cemu igramo. Na kraju nije lose ispalo, Vedo iako tragicar, totalni preokret unio. :thumbup:
pirmin

#4817 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by pirmin »

Ima li gdje kakva snimka da se u miru sve izanalizira? :D
5 0 5

#4818 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 5 0 5 »

ActionWoman wrote:Opet one reklame. Zbog virsle sa senfom preko trecine ekrana nisam vidjela ko je izbacio loptu vani. Livada nam je stvarno wow. Dobri su nasi momci. Samo naprijed!
Potpisujem. Treba napraviti neku akciju da se sve sto se reklamira za vrijeme utakmice treba bojkotovati. :x
Sasvim_Obican

#4819 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Ja ne znam jeste li vi svjesni protiv kakve smo mi ekipe igrali i kakav je uspjeh što smo sačuvali nedirnutu mrežu ? Ljudi moji, pa svaku bi reprezentaciju u baražu Portugal natankao makar dva razlike, a mi uspijemo i napraviti neke šanse. Prema tome, ponos do neba ! Mir i staloženo spremanje taktike ! Euforija će splasnuti !

Velid Spaho : "Stvarno se nije čuo nijedan žvižduk na račun himne Portugala"

Možda je mislio reći da se himna Portugala nije čula od žvižduka ?! :shock: :D
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#4820 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

corxle wrote:
FreeSol2 wrote:
UEFA je ocito mislila da ja dovoljno pomogla Portugalu sto im je dodijelila nas i da ce Portugal moci sam dovrsiti posao vec u Zenici, ali ce se, kolko se meni cini, morati upetljati u Lisabonu.
de Boga ti, povuci ručnu malo da ne kažem šta grublje... mi smo ubjedljivo najopasnija ekipa bili u šeširu nenosioca i eto porugalu štelili nas da prođu...
redred

#4821 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by redred »

Sasvim_Obican wrote:Ja ne znam jeste li vi svjesni protiv kakve smo mi ekipe igrali i kakav je uspjeh što smo sačuvali nedirnutu mrežu ? Ljudi moji, pa svaku bi reprezentaciju u baražu Portugal natankao makar dva razlike, a mi uspijemo i napraviti neke šanse. Prema tome, ponos do neba ! Mir i staloženo spremanje taktike ! Euforija će splasnuti !

Velid Spaho : "Stvarno se nije čuo nijedan žvižduk na račun himne Portugala"

Možda je mislio reći da se himna Portugala nije čula od žvižduka ?! :shock: :D
Protiv one ekipe koja je u Lissabonu izgubila sa 3-1 od Danske... :D
Protiv malte primila 3 gola :D
I protiv skotske igrala nerijeseno :D
Last edited by redred on 11/11/2011 22:33, edited 1 time in total.
5 0 5

#4822 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 5 0 5 »

arzuhal wrote:

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
dobit ce odmah pos'o kod Mourinho-a
duminjo

#4823 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by duminjo »

begovic 8,
salihovic 5 nespreman i spor
spahic 8
jahic 6 bar sam ja vidio da je slabiji par puta bio 1 na 1
zahirovic 7
rahimic 9
lulic 7
medunjanin 7
pjanic 8 u prvom pol (dok se nije ufatio za nogu) jedini koji je na sredini zadrzavao loptu i proigravao
misimovic 8 osmica za onu asistenciju za vedu kad je imao 1 na 1 priliku
dzeko 8
ibricic nepotreban :lol:
maletic 7
ibisevic 7 svi koji seru na vedu ne moraju ni navijati ni gledati...kako vas nie stid
Goblin

#4824 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Goblin »

Comrad wrote:
Bosnolog wrote:Ulaskom Ibisevica zaigrala je neka druga reprezentacija.Pitam se zasto nije igrao od ocetka ili nakon poluvremena :?: Vedo rasterecuje Dzeku koji je pod velikim teretom i dobro cuvan,cime razvlaci odbranu protivnika kada se stvaraju pukotine i sanse za golove.

Ovo je bruka od stadiona sa sumom iza tribina koje imaju pet redova stolica kao da je neka africka zemlja.Bitno je da tapkarosi zarade zbog ogranicenosti sjedista cime se cijene udeseterustrucuju,umjesto da se igra na Kosevu jer od ovih navijaca kakvi su bili veceras svakao nema nista :x :x :x :x :x pa nasi navijaci van BiH deset puta bolje i srcanije navijaju,..... :oops:
Vedo vjerovatno nije igrao ispocetka, jer mi nismo smjeli primiti gol u ovoj utakmici. U portugalu pocinje sigurno.

Sto se tice terena Pape i igraci su zahtjevali da se igra u Zenici. Mislim smijesno je uopste i pomisliti da bi neki tapkarosi mogli odredjivati gdje ce se igrati. A takodjer i savezu je bolje da se igra na kosevu nego u zenici. Sto ce se patiti i prodavati karte tapkarosima, kad moze na kosevu regulara uzeti te pare...
Tapkarosi imaju ledza ko Trebevic. Novac od regularno prodanih karata ide jednim putem a ovako ide direktno u dzepove.
Bolje smo odigrali kuci protiv Portugala nego zadnji put i to puno bolje i ostvarili smo bolji rezultat. Da se podsjetimo prosli put smo u Portugalu izgubili 1-0 uz nase dvije stative i jos par promasenih sansi. Ovaj put nam treba samo malo bolje od toga. Realno,mozemo se nositi sa njima,imamo nekih sansi,ne prevelikih ali imamo ih.
@ suncica Ti si ostvarenje muskih snova . Em imas dobru guzu,em volis fudbal :D :D :D
mrtva kokoš

#4825 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mrtva kokoš »

begovic, 9, ovakav nam je golman trebao kroz citave ove kvalifikacije...
spahic, 9, kapitenski, definitivno najsigurniji na terenu...
jahic, 7.5, solidno, par gresaka, + kad je otisao po cevape kristini u prvom...
salihovic, 7, ipod prosjeka, s`obzirom da ne igra svoju poziciju, nema mu se sta zamjeriti, dao sve od sebe..
rahimic, 8, general, preiskusno...
lulic, 7, od njega sam puno vise ocekivao, dobro su ga cuvali, vidi se da su proucili nasu igru...
zahirovic, 8.5, ovaj me momak najvise iznenadio, u pozitivnom smislu, buducnost nase reprezentacije...
pjanic, 7.5, moze i treba bolje, otvarao se, trazio loptu, par losih ubacaja...
medunjanin, 7, nervozno, rizicno, da li su ga gusili pjanic i miske ne znam ali definitivno smo proigrali nakon njegovog izlaska
misimovic 7.5, na ledjima mu je alves spavao, borio se, za majstora treba trava, a ne sljaka...
dzeko 7.5, ista stvar kao sa misketom, samo sto je na njemu pepe spavao na ledjima, ulaskom ibisevica dobio na prostoru, pod ovakvim uslovima nije mogao bolje

ibisevic, 7.5, jedino sto mu se moze zamjeriti onaj sut, sve ostalo obavio po zadatku, igra nam je sa njim zivnula..
maletic, 7, mislim da je dobar igrac ali za nase lige, previse rizika u njegovoj igri ima, ne uljeva mi povjerenje nimalo
ibricic, 5 minuta na terenu, nedovoljno za bilo kakvu ocjenu...

pape, kako god da zavrsi, jedini trener koji ima moju potpunu podrsku, steta bi bila izgubiti ovog velikog covjeka. nadam se da ce ostati uz reprezentaciju... :bih: :bih: :bih:

u portugal na pobjedu !!
Last edited by mrtva kokoš on 11/11/2011 22:38, edited 1 time in total.
Locked