BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
DoradO

#3401 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DoradO »

evo i od mene mali doprinos za sve Zmajeve :D

Draga Bosno gdje god da si tu smo mi
i kad se baklje pale to smo mi nasa srca i dlanovi,
nasa grla i transovi pa nek nebo zagrmi
uvjek tu, uvjek vjeran, jer mi zauvjek smo prvi.

Image
decko u usponu

#3402 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by decko u usponu »

Tomahawk11 wrote:
100tnukmova wrote:
Comrad wrote:Kvote

Bosnia-Herzegovina - Portugal
1 3.35
X 3.15
2 2.15
Ja sam igrao sinoc na kvotu 3.25...
A u jednom momentu u kladionici bila 4.00...i posle 5 minuta pala na 3.25.... :x :x :x
Ja sam vec kaparisao tacan rezultat BiH - Portugal 1:0 8,00...ima i 2:0 po 17.00 ili jos bolje, hendikep 0:1 7,00, tj. da ih uzimamo 2 i vise razlike. :D
ma danas se pare stavljaju na BIH, dok jos kvote nisu pale :D
mikogoago

#3403 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

DoradO wrote:evo i od mene mali doprinos za sve Zmajeve :D

Draga Bosno gdje god da si tu smo mi
i kad se baklje pale to smo mi nasa srca i dlanovi,
nasa grla i transovi pa nek nebo zagrmi
uvjek tu, uvjek vjeran, jer mi zauvjek smo prvi.

Image
Koja azdajica.Zivio petak dan za metak! :mrgreen:
defender46

#3404 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by defender46 »

:lol:
moa

#3405 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by moa »

Hocel ko prenosit Estoniju?

:)
O'zone
Globalni moderator

#3406 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by O'zone »

U Zenicu ušla najveća poslijeratna investicija od preko 250 miliona eura vrijednosti - Reprezentacija Portugala na čelu sa Ronaldom!
Nadam se da će propasti... kao i mnoge druge investicije u našoj zemlji. :)))))
Sasvim_Obican

#3407 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Kada su se u portugalskim medijima pojavile informacije da će Žoze Murinjo (Jose Mourinho) biti specijalno angažiran za pomoć Portugalu pred utakmice baraža protiv Bosne i Hercegovine, naš selektor Safet Sušić odmah je uzvratio da on ima još jačeg aduta - Ivicu Osima.

Sve je moguće

- Dok je nade, sve je moguće. U baražu zavisiš od dvije utakmice, što je i puno i malo. Pokazali smo da možemo, a realno, Portugal nije to što je bio. Ipak, ne treba nas zavarati što se nisu direktno plasirali ili što, kao, primaju puno golova. Igrali su protiv dobrih ekipa, trebat ćemo se mi dobro potruditi da im damo gol - smatra Osim.

Nekadašnji trener Željezničara, Partizana, Panatinaikosa, Šturma, Džef junajteda i selektor Jugoslavije i Japana kaže da je nadmetanje počelo odmah nakon izvlačenja parova.

- Psihološki rat koji se vodi pred ovakve utakmice ima za cilj da se ekipe dodatno motiviraju, a ujedno se traži i alibi za eventualne uspjehe. Tako gledam i na ovaj zahtjev Portugala da se ne igra u Zenici.

Ko će koga više iznervirati, ko će koga navesti da posluži kao novi motiv. Treba biti vrlo oprezan u tome, Safet je, svakako, oprezan i s te strane je uredu. Treba igrati normalno, bez kompleksa, ali i bez traženja izgovora - govori prvi čovjek Nogometnog saveza BiH.

Dosta znalaca

Prema njegovom mišljenju, Portugalci će pokušati iskoristiti naše hendikepe na bokovima.

- Svi traže greške po stranama, a tu smo najtanji. Očekivao sam da će Šimao (Simao) i Kvarešma (Quaresma) dobiti te uloge, ali Šimao nije pozvan, a Kvarešma jeste. Portugalci dugo traže Figa (Luis), koji može univerzalno odigrati. Upravo su od ove dvojice pokušali napraviti Figa, ali nije išlo. Imaju oni, ipak, dosta znalaca koji nam mogu napraviti probleme.

Ronaldo im može biti opterećenje

Ronaldo je ubjedljivo najbolji igrač Portugala, uz Lionela Mesija (Messi) najveća svjetska zvijezda, ali Ivica Osim smatra da to ne mora biti prednost protivnika.

- Kada Ronalda nema, ovi ostali onda još više ginu kako bi dokazali da mogu bez svakoga, pa i bez njega, da su i oni dobri igrači. Ovako, kada je on u ekipi, oni automatski postaju ogromni favoriti i imaju dodatno opterećenje.

Tako nam to može, na neki način, biti i prednost. Često se znalo desiti da je najslabija tačka ekipe upravo njihov najbolji igrač, koliko god to kontradiktorno zvučalo - smatra Osim.

Pribjeći svim sredstvima

Iako je kao trener uvijek zagovarao nadigravanje, za gol više, Osim kaže da za ovakvu utakmicu moraš pribjeći svim mogućim sredstvima.

- Trebamo ih pritisnuti, ali ne možemo ih pritiskati cijelu utakmicu. Treba malo znati i seljačku igru, treba znati i nabiti. Neko reče "ko nabije, dobije". Džeko dobro skače, malo ga pogurati, žrtvovati oko njega, da otupe, praviti neki prividni pritisak, navesti i njih i sudiju da griješe.
Eto šta legenda kaže... Svaku mu je za Titovog ordena... Pogotovo ovo na kraju ! :thumbup: :thumbup:
bambina78

#3408 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bambina78 »

Kad sudija stize, da i njega docekamo na aerodromu povicima Collina, Collina :oops:
Sezam

#3409 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

bambina78 wrote:Kad sudija stize, da i njega docekamo na aerodromu povicima Collina, Collina :oops:
Ima li neki sudija kosijaner? :mrgreen:
missko

#3410 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by missko »

Trebamo ih pritisnuti, ali ne možemo ih pritiskati cijelu utakmicu. Treba malo znati i seljačku igru, treba znati i nabiti. Neko reče "ko nabije, dobije". Džeko dobro skače, malo ga pogurati, žrtvovati oko njega, da otupe, praviti neki prividni pritisak, navesti i njih i sudiju da griješe.

E ovo je nesto najjace sto sam procitao o tekmi, svaka mu cast ko zna zna. :thumbup: :bih:
100tnukmova

#3411 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 100tnukmova »

bambina78 wrote:Kad sudija stize, da i njega docekamo na aerodromu povicima Collina, Collina :oops:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Acheron

#3412 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

defender46 wrote:

:lol:
Jako duhovito. Ako imas 8 godina.
Mustang1

#3413 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

"Pratimo sva dešavanja vezana za naše protivnike, a sinoć je najveća zvijezda ove ekipe i ponajbolji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo bio prilično miran, imao je samo zahtjev da mu se u sobu donese veća količina leda. Dok je Ronaldo mirovao, u sobi do njega Nani, Veloso i Pepe su igrali play stationa iza ponoći", kazao je Bošnjak.
Jarane sta ce mu leda ovoliko ? :( :(

Ja sam uvijek znao da je ovaj Q radio debilna i mahalska radio stanica .. A da su Harun Bosnjak i Dino Kurbegovic "novinari za cenera" ali nisam znao da su ovoliki debili :?
visocicaguy

#3414 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by visocicaguy »

toliko o tome da im je svedno gdje igraju :D
From the reports I’ve heard from the other players who were there two years ago, we know it’s going to be difficult. We have to be prepared. We have to prepare ourselves at every level. We are expecting a little bit of everything to happen. From what I’ve heard the atmosphere will be hostile, but we have to be focused.
source: http://www.portugoal.net/index.php/more ... mment29127
LSD

#3415 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by LSD »

Cincari šokirani.

Portugalci u šoku: Nikada nismo igrali na lošijem terenu
quasar

#3416 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Sezam wrote:
Ima li neki sudija kosijaner? :mrgreen:
Moze li ovaj: Anders Frisk

Image
Obuca9

#3417 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

BHanibal wrote:
LSD wrote:
hz__semir wrote:Image

Zbog ovakvih jadova, supaka i poltrona i ne zasluzujemo da idemo na EP. Bog zna koliko će ih još biti na stadionu koji će samo gledati u ovog manekena i uzdisati, umjesto da bodre svoju reprezentaicju. Jebo vas on u supak.
Jao jesu ofirni i jadni :x :x
Nisam siguran da je ovo kod nas slikano...pogledajte ljude pored njih? ovo kao da je negdje u rusiji ili neka bivsa sovjetska republika!
Jok, u Bangladešu slikano: http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=27926
arzuhal

#3418 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

crkvice wrote:
arzuhal wrote:Imam osjećaj da će Portugalci sutra ići na pobjedu...
Pu go.vana bRezobraznih :D
E'o vi'š da sam imao pravo, pa nisam ja od jučer:
Almeida:

''U utakmicu ćemo ući sa velikom odlučnošću da ostvarimo dobar rezultat već u prvoj utakmici, unatoč tome što gostujemo. Tražit ćemo pobjedu kako bismo si olakšali život pred uzvrat u Portugalu".
..oni su sasvim ozbiljni da žele pobjedu. Mislim da Pape ima to u vidu :mrgreen:
DaysleepeR

#3419 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by DaysleepeR »

hz__semir wrote:Image

Zbog ovakvih jadova, supaka i poltrona i ne zasluzujemo da idemo na EP. Bog zna koliko će ih još biti na stadionu koji će samo gledati u ovog manekena i uzdisati, umjesto da bodre svoju reprezentaicju. Jebo vas on u supak.

ovo su ti "braća" turci što studiraju na Ilidži, a možeš ih naći u Slogi četvrtkom, petkom i subotom...
Last edited by DaysleepeR on 10/11/2011 13:22, edited 1 time in total.
sumirprimus

#3420 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

Bubalo1 wrote:
"Pratimo sva dešavanja vezana za naše protivnike, a sinoć je najveća zvijezda ove ekipe i ponajbolji nogometaš današnjice Cristiano Ronaldo bio prilično miran, imao je samo zahtjev da mu se u sobu donese veća količina leda. Dok je Ronaldo mirovao, u sobi do njega Nani, Veloso i Pepe su igrali play stationa iza ponoći", kazao je Bošnjak.
Jarane sta ce mu leda ovoliko ? :( :(

Ja sam uvijek znao da je ovaj Q radio debilna i mahalska radio stanica .. A da su Harun Bosnjak i Dino Kurbegovic "novinari za cenera" ali nisam znao da su ovoliki debili :?
negdje je vec pisano o tome,da ima problema sa povredama al suti,trpi i igra,eto i koristi i led :)
Altsa

#3421 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Altsa »

LSD wrote:Cincari šokirani.

pa i ja bi bio sokiran s obzirom da su na kantonalnoj TV snimili stadion...majko moja sta je ono...nasuli su neki pjesak pa to nabijaju u teren, a on izgleda kao da je zaleden ...nide trave zglave...daj boze da dozvole da se igra na ovom sranju od stadiona...ako ne dozvole sta je po propozicijama ?
ReD aka Socijalista

#3422 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Altsa wrote:
LSD wrote:Cincari šokirani.

pa i ja bi bio sokiran s obzirom da su na kantonalnoj TV snimili stadion...majko moja sta je ono...nasuli su neki pjesak pa to nabijaju u teren, a on izgleda kao da je zaleden ...nide trave zglave...daj boze da dozvole da se igra na ovom sranju od stadiona...ako ne dozvole sta je po propozicijama ?
dozvolili su :evil:
zlajapravaraja

#3423 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

To su nas Slovenci namjerno zajebali svojom metodom :oops:
Altsa

#3424 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Altsa »

nisam bas siguran da je to zavrseno
Žalbe organizatoru
Godinho: Portugal nikada nije igrao na lošijem terenu
Predstavnici delegacije Portugala jutros su posjetili stadion u Zenici, gdje se u petak igra prvi susret baraža za kvalifikacije za Euro 2012. između selekcija Portugala i Bosne i Hercegovine, prenosi portugalski Record.
Na kraju posjete, sportski direktor Portugalske nogometne federacije (FPF), Carlos Godinho, izjavio je da selekcija nikada nije vidjela tako lošu travu na terenu.

"Trava je još gora nego prije nekoliko dana. Organizacija nije napravila ništa kako bi je poboljšala, naprotiv uradili su suprotno. Portugal nikada nije igrao na tako lošem travnjaku, ali ne postoji druga solucija.", izjavio je Carlos Godinho.

Iako su već iznijeli svoje brige prema UEFA-i o uslovima koji će ih čekati u Zenici vezano za sigurnost i terenu, čelnici UEFA-e su ipak odredili stadion Bilino Polje kao mjesto susreta.

Danas je na terenu bio prisutan i predstavnik iz UEFA-e, ali on je odbio dati izjavu na konferenciji za novinare, iako je prema nezvaničnim izvorima dao izjavu agenciji Luca da je pitanje da li će se, i pored svega, susreti odigrati u Zenici.
Last edited by Altsa on 10/11/2011 13:31, edited 2 times in total.
sumirprimus

#3425 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

"Danas je na terenu bio prisutan i predstavnik iz UEFA-e, ali on je odbio dati izjavu na konferenciji za novinare, iako je prema nezvaničnim izvorima dao izjavu agenciji Luca da je pitanje da li će se, i pored svega, susreti odigrati u Zenici."..

znaci ipak,postoji sansa ukoliko nasi ne poprave stanje,da se ne igra na bilinom,al sad je vec prekasno,kako pa gdje bi igrali,sta sa karti,prevoza??
Locked