BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
ReD aka Socijalista

#2651 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Infaze Studio wrote:Ne znam da li sam to samo ja, ali da li su nasi reprezentativci i selektor ikad prije izgledali samouvjerenije i opustenije pred vaznu utakmicu? Izjave do sada vidjene, naprosto opustaju pred ovu vaznu utakmicu. Iako pokusavam da neuzrujan odgledam utakmicu u Zenici, s time sto ne bi previse ocekivao od nase reprezentacije i samim time izbjegao veliko razocaranje u slucaju da ne postignemo pozitivan rezultat, to se cini sve vise nemoguce, jer izrazi lica Safeta i igraca jednostavno te tjeraju da ocekujes vrlo pozitivan rezultat. Jel' to dobro ili opasno po zdravlje, cuce se. :D
I...da li je Zahirovic, inace po meni jedan od najobrazovanijih/najkulturnijih nasih igraca, ikada jos dao izjavu bez fraze "ostavicemo srce na terenu"?? :-D :-D
Vrlo simpatican i inteligentan momak.
Ma to je sve kao iz jednog gusa. Naravno da je ovo lijepo cuti. Optimizam je jako bitan.
leo karan

#2652 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by leo karan »

bruce lee wrote:
moa wrote:
chsk wrote:Evo vam svježa slika :D

Image
na boljim smo mi igrali kao djeca. ovo mora da je neka posalica.
ova trava isto neka vrsta kaktusa, koja samostalno raste.. ovo je sega ljudi.
jest da se vide otisci krampona, al mora da je zaHebancija.. pretpostavljam da trava na BP nije bas u savrsenom stanju, al ako je stvarno ovakva, e onda smo fakat crna rupa :-) :run:
ove rupice su ta nova drenaza
najmodernija metoda dreniranja
Sezam

#2653 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

Kamo srece da su i navijaci umjereni u optimizmu poput igraca i Susica. Bojim se da kao navijaci nista nismo naucili iz poraza od prije dvije godine.
leo karan

#2654 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by leo karan »

Sezam wrote:Kamo srece da su i navijaci umjereni u optimizmu poput igraca i Susica. Bojim se da kao navijaci nista nismo naucili iz poraza od prije dvije godine.
kako cemo biti optimisticni kad na onoj livadi ne mozemo razvuci pas igru na-prvu
nema sanse
tako da ce biti jebeno
star(i)mo

#2655 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by star(i)mo »

Ja ne znam sta je vama ali sam ja optimistican. Naravno da ne mislim da ce biti lako ali vjerujem u nasih 11 zmajeva, ljiljana... Ko nije izgubio utakmice od juna ove godine ima pravo da bude optimista. Euforiju ipak treba izbjeci pod svaku cijenu, pa i u slucaju pozitivnog rezultata u Zenici. Samo hrabro, samo naprijed. Ili mi ili oni!
Sezam

#2656 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sezam »

leo karan wrote:
Sezam wrote:Kamo srece da su i navijaci umjereni u optimizmu poput igraca i Susica. Bojim se da kao navijaci nista nismo naucili iz poraza od prije dvije godine.
kako cemo biti optimisticni kad na onoj livadi ne mozemo razvuci pas igru na-prvu
nema sanse
tako da ce biti jebeno
ma daj buraz, citaj komentare na vijestima, svi se napalili ko hepo kockice, te 3:0, te 4:0 te yebace ovom mater, te onom, i u svoj toj euforiji (kako li ce tek biti u petak?) vecina zaboravlja da se igraju D V I J E utakmice i da se ovakvi dvoboji prolaze samo hladne glave. Mi smo svjetski sampioni u proslavljanju pobjeda koje tek trebamo ostvariti. A ako se ne kvalifikujemo (imamo 30% sanse), onda ce uslijediti komentari - nemoj na raju, raja bi samo malo da se proveseli, mi smo napacena zemlja, ovo ono, standardni izgovori. :zzzz: Ono sto mene raduje je da su Pape i igraci izgleda toga svjesni, te potrebe da se utakmicama pristupi trezveno, a ne potcjenjivacki kao vecina nasih navijaca...ma ta ce Ronaldo...
jazzer

#2657 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jazzer »

Treba vise igraca iz PL u prvih 11 na BP..

Na onakvom terenu oni svoji na svome :)
oldschool

#2658 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by oldschool »

Treba igrati kao nekad Leeds, sastaviti u prvom poluvremenu ekipu od koljača, polomiti šta se može, u Portugalu igrati kako treba, teren dozvoljava. :D
van Basten

#2659 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by van Basten »

ja bih otišao možda i pogledati reprezentaciju uživo večeras na Grbavici, ali ne znam kako KOMITET stoji s tim - ipak sam ja navijač gostujuće ekipe. Smijem li se pojaviti uopšte, smijem li ponijeti šal reprezentacije, dres Misimovića ili sl? Hoće li biti zdenka odvojena za nas? Sa ili bez slova O? ...
denimb

#2660 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by denimb »

Odlicno, B(l)ento se posvađao sa Bosingwom...za poraza su definitivno zreli :D
Gandalf

#2661 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Jose Bosingwa "ruši" atmosferu u redovima Portugalaca

Jedan od najboljih desnih bekova na svijetu Jose Bosingwa iz Chelseaja nije se našao na spisku selektora Portugala Paula Benta za utakmice baraža protiv BiH.

Nakon poraza od Danske u zadnjem kolu kvalifikacija Bento se našao na udaru javnosti i mnogi su mu krenuli u potragu za nasljednikom, a atmosferu je dodatno podgrijao i Bosingwa u današnjem izdanju Abole.

"Ne znam šta Bento misli o meni kao igraču, ali misim da zaslužujem da se nađem na spisku. Neću da komentarišem spisak igrača jer se radi o mojim kolegama i dajem im punu podršku, ali mislim da nije isto igrati u portugalskoj i engleskoj ligi koja je po mnogima najjača na svijetu", rekao je Bosingwa.

"Paolo Bento je poznat kao trener koji dolazi u sukobe sa svojim igračima i smatram da on nema kapacitet da vodi ove igrače", odbrušio se na selektora Benta Jose Bosingwa.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ovo je extra vijest :thumbup: B( l )ento kralju :mrgreen:
Gandalf

#2662 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Image[/quote][/quote][/quote]

Nije baš 'vako, maloprije sam prolazio pored stadiona, teren je sasvim solidan.
Infaze Studio

#2663 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Infaze Studio »

Sezam wrote:
leo karan wrote:
nema sanse
tako da ce biti jebeno
ma daj buraz, citaj komentare na vijestima, svi se napalili ko hepo kockice, te 3:0, te 4:0 te yebace ovom mater, te onom, i u svoj toj euforiji (kako li ce tek biti u petak?) vecina zaboravlja da se igraju D V I J E utakmice i da se ovakvi dvoboji prolaze samo hladne glave. Mi smo svjetski sampioni u proslavljanju pobjeda koje tek trebamo ostvariti. A ako se ne kvalifikujemo (imamo 30% sanse), onda ce uslijediti komentari - nemoj na raju, raja bi samo malo da se proveseli, mi smo napacena zemlja, ovo ono, standardni izgovori. :zzzz: Ono sto mene raduje je da su Pape i igraci izgleda toga svjesni, te potrebe da se utakmicama pristupi trezveno, a ne potcjenjivacki kao vecina nasih navijaca...ma ta ce Ronaldo...
Misljenja i napaljenost navijaca su sasvim sporedne stvari i to je normalno da ce uvijek biti onih koji ce biti previse optimisticni. Ali..kao sto si i sam rekao, vazno je da su igraci i strucni stab u sasvim dobrom psiholoskom stanju prije utakmica i da na njih gledaju sasvim realno. A realnost je da mi trenutno nismo slabiji od Portugala :wink: !!
Tek sad smatram da je pozitivna cinjenica sto smo ponovo izvukli Portugal u barazu. Ono kako nas oni znaju od prije 2 godine i ovo sad su sasvim dva razlicita pojma. Govoreci ovo posebno mislim na Misketa koji ce ih, ja vjerujem, DOBRO uzdrmati u ova dva meca, iako je prije 2 god. u Lisabonu bio najzbunjeniji igrac na terenu.
Pocinjem zvucati puno optimistican... :mrgreen: :bih:
Obuca9

#2664 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

ProbuseniDolar wrote:Ne potenciram ja to s ponosom. Jednostavno me reprezentativni i nas klupski fudbal ne interesuju. Interesuje me evropski klupski fudbal. Fan sam Man Utd-a, i kao takav volio bih vidjeti jednog aktuelnog i jednog bivseg igraca tog kluba.
Poserem se u usta i tvom aktuelnom i tvom bivšem igračui, pa sve nogom zatrpam. Dabogda obojica na treningu noge polomili, pa da samo džaba baciš pare za kartu.

P.S.
Gandalf

#2665 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Igrači i stručni štab ulaze u baraž hladne glave i s umjerenim optimizmom, a što je temelj uspješnog okončanja ovog dvomeča.

A mi navijači, jebiga k'o navijači, uvijek ćemo pustiti mašti na volju, zato nas valjda Pape i ne pita za savjet :D
Edin H.

#2666 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

Infaze Studio wrote:
Sezam wrote: Misljenja i napaljenost navijaca su sasvim sporedne stvari i to je normalno da ce uvijek biti onih koji ce biti previse optimisticni. Ali..kao sto si i sam rekao, vazno je da su igraci i strucni stab u sasvim dobrom psiholoskom stanju prije utakmica i da na njih gledaju sasvim realno. A realnost je da mi trenutno nismo slabiji od Portugala :wink: !!
Tek sad smatram da je pozitivna cinjenica sto smo ponovo izvukli Portugal u barazu. Ono kako nas oni znaju od prije 2 godine i ovo sad su sasvim dva razlicita pojma. Govoreci ovo posebno mislim na Misketa koji ce ih, ja vjerujem, DOBRO uzdrmati u ova dva meca, iako je prije 2 god. u Lisabonu bio najzbunjeniji igrac na terenu.
Pocinjem zvucati puno optimistican... :mrgreen: :bih:
Jesmo slabiji od Porugala, ali to ne znaci da ne mozemo proci.
Ja se nadam da ce Misimovic uci negdje tek u 60-toj, 70-toj minuti kao protiv Bjelorusije, cini mi se da je tada najkorisniji.
Protiv Porugala je bio najgori igrac na terenu, pa kad je Ciro rekao da ga je trebao ranije izvaditi on se nadurio.
ja71

#2667 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

Prognoza vremena za Lissabon 15.11.2011
Jaka kisa

Takodje i 5 dana prije 15. jaka kisa

Moglo bi biti pucacine slobodnjaka u Lissabonu
Edin H.

#2668 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

ja71 wrote:Prognoza vremena za Lissabon 15.11.2011
Jaka kisa

Takodje i 5 dana prije 15. jaka kisa

Moglo bi biti pucacine slobodnjaka u Lissabonu
Moracemo se zaliti da im je teren poput oranice :oops:
burek_in_space

#2669 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by burek_in_space »

Edin H. wrote:
Ja se nadam da ce Misimovic uci negdje tek u 60-toj, 70-toj minuti kao protiv Bjelorusije, cini mi se da je tada najkorisniji.
Protiv Porugala je bio najgori igrac na terenu, pa kad je Ciro rekao da ga je trebao ranije izvaditi on se nadurio.
koliko se sjecam, proshle kvalifikacije Miske i Pjanic nisu igrali zajedno u prvoj postavi, a sad je situacija drugachija.
SaPnA

#2670 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by SaPnA »

a sta mislite ako bude penala da pucamo slobodnjake?
Infaze Studio

#2671 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Infaze Studio »

Gledajuci rezultate i igru obiju reprezentacija u zadnje 3-4 utakmice, nikako ne vjerujem da smo slabiji od Portugala.
Ako nam protiv bilo koje repke lezi da Miske igra sto vise minuta, to je onda Portugal.
Nadam se da to Safet vec odavno konta i da ce Miske biti na terenu najmanje oko 160 minuta u ove dvije utakmice.
Edin H.

#2672 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

burek_in_space wrote:
Edin H. wrote:
koliko se sjecam, proshle kvalifikacije Miske i Pjanic nisu igrali zajedno u prvoj postavi, a sad je situacija drugachija.
Ja mislim da i ne trebaju da igraju zajedno (to je ono slicno kao Gerrard i Lampard) , ali eto ti i jez se ne slazete.
Misimovic je ispuhao i u Francuskoj pred kraj, zato i mislim da je korisniji kada udje na 30-tak minuta. E sada sto se njemu to ne svidja je drugi padez.
Inace nemam nista protiv njega, drag mi je pravo od kada je postigao onaj sjajan gol u Valensiji.
ReD aka Socijalista

#2673 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Gandalf wrote:Image
[/quote][/quote]

Nije baš 'vako, maloprije sam prolazio pored stadiona, teren je sasvim solidan.[/quote]

Pa mogao si teren "sasvim" uslikati da vidimo to. :D
Edin H.

#2674 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Edin H. »

ReD aka Socijalista wrote:
Gandalf wrote:Image
[/quote]

Nije baš 'vako, maloprije sam prolazio pored stadiona, teren je sasvim solidan.[/quote]

Pa mogao si teren "sasvim" uslikati da vidimo to. :D[/quote]

Pored Engleza - ITV4 i Svabe prenose utakmicu.

Sad cemo Evropi pokazati sta je pravi teren :D dosta je bilo sminkeraja :oops:
Infaze Studio

#2675 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Infaze Studio »

Ispuhati u Francuskoj, koja "ganja" rezultat u zadnjih pola sata utakmice je vrlo lako i spremnijem igracu od Misketa. Ispuhao je Medunjanin i malo prije Misketa, pa je zato i zamijenjen, ali i da nije, kod rezultata kod kojega ti treba gol u zadnjih 15 minuta da odes na EP, igraci kao sto je Miske se ne "vade" van, barem po mom skromnom misljenju.
Ali da Bog da on igrao 45 minuta i zabio 2 komada u 2. poluvremenu u Zenici.... :thumbup:
Locked