A taman sam sanj'o kako u polufinalu EP-a tresemo švabe ko gladan medo krušku
BiH - Portugal/Portugal - BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Gandalf
#2576 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
pljuc

-
palermo
#2577 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa ne znam može li se nazvati pljuvanjem po tebiquasar wrote:Nase sanse su realne, ali ako odigramo na maximumu mogucnosti, disciplinovano i da nas sreca posluzi.
Bilo sta od ovoga da ispadne, zavrsicemo baraz vec u Zenici pa nece biti potrebe da idemo na Pirineje.
Ne brinem se za ekipu, to su vecinom ljuti profesionalci sa dovoljno jakih tekmi u nogama. Mogu oni to.
Bojim se nasih, nazovi "navijaca". Ako ne bude islo dobro, ili ako primimo gol ili dva, hoce li publika dizati ekipu da se bori?
Hoce al u limburgu. Svaki gol koji damo sanse u revansu su vece, pa makar i da zijanimo 1:3, opet se mozemo nadati nekom cudu.
Kako mi sami sebe proglasimo sampionima unaprijed, pa onda uvijek odalamimo ledjima od ledinu, jbt.
Prava atmosfera je bila 4-5 dana nakon izvlacenja parova. Mala doza samopuzdanja, oprez i inat.
Ovo sad je fuj. Toliko se pumpa, a nas mentalitet ne trpi razocarenja. Odmah ce poceti zvizduci, psovanja majki igracima i sl. samo nek ne krene kako treba. A ne znam sto bi to bili sigurni da ce ici kako treba? Nisu ni portugalci vesla sisali, i nije ni njihov selektor nastavnik fizickog.
Opet kazem, ako pobjedimo u jednoj od dvije, bice uspjeh, i to duplo veci nego iz zadnjeg baraza. Ako nam se poklope i okolnosti pa to bude dovoljno za EP, jos bolje.
E sad, hajmo pljuvati po meni. Nas narod izmedju ostalog najvise mrzi kad ga neko prene iz mastarija.
Jednu si stvar dobru rekao, naši igrači su profesionalci, imaju dovoljno jakih utakmica u nogama, i na njima je da izdrže. I mogu to oni.Jedino što bi trebali znati je da iza njih ne stoji samo onih desetak hiljada ljudi što biti na Bilinom polju, nego stotine hiljada onih koji će svoj život zaustaviti tog 11 i nadajmo se i 15 novembra. I čak i ako čuju zvižduk poneki trebali bi znati da se to ne zviždi njima, nego se prije svega zviždi nama samima i našoj sudbini.
Sasvim druga je tema zašto se kod nas utakmice doživljavaju na ovaj način. I još jedan od razloga( pored čitavog mora) zašto bih konačno htio da odemo na to prvenstvo je i da napokon vidimo taj raj i fudbal svedemo na mjeru koja mu i priliči. Al u ovom trenutku, napadati atmosferu i navijače je bezveze. Igrači treba da dokažu jesu liili nisu. I ogromna armija , ne bih više rekao navijača, više je to od navijača, je iza njih. Čak i kada im se uputi pokoji zvižduk
- van Basten
#2578 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
svi barataju sa tim Webom a niko da stavi izvor informacije. Na uefa.com još stoji TBD za sudije, znači sve ovo do sada je naglabanje. Moja lista sudija koje bih voli: Rizolli, Kassai, Skomina, de Blekere, bilo koji švabo osim Štarka.
- and
#2579 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
ako je istina da nam webb sudi možemo biti zadovoljni.utakmicu neće rješavati sudija,već situacija na terenu.bojao sam se nekih anonimusa sa zadatkom,ko onaj škot u francuskoj.
-
zlajapravaraja
#2580 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ja se ne pribojavam ni UEFA-e, ni Platinija, ni Ronalda, ni kladionica, nego loseg terena na Bilinom Polju 
- Sasvim_Obican
#2581 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
quasar wrote:Nase sanse su realne, ali ako odigramo na maximumu mogucnosti, disciplinovano i da nas sreca posluzi.
Bilo sta od ovoga da ispadne, zavrsicemo baraz vec u Zenici pa nece biti potrebe da idemo na Pirineje.
Ne brinem se za ekipu, to su vecinom ljuti profesionalci sa dovoljno jakih tekmi u nogama. Mogu oni to.
Bojim se nasih, nazovi "navijaca". Ako ne bude islo dobro, ili ako primimo gol ili dva, hoce li publika dizati ekipu da se bori?
Hoce al u limburgu. Svaki gol koji damo sanse u revansu su vece, pa makar i da zijanimo 1:3, opet se mozemo nadati nekom cudu.
Kako mi sami sebe proglasimo sampionima unaprijed, pa onda uvijek odalamimo ledjima od ledinu, jbt.
Prava atmosfera je bila 4-5 dana nakon izvlacenja parova. Mala doza samopuzdanja, oprez i inat.
Ovo sad je fuj. Toliko se pumpa, a nas mentalitet ne trpi razocarenja. Odmah ce poceti zvizduci, psovanja majki igracima i sl. samo nek ne krene kako treba. A ne znam sto bi to bili sigurni da ce ici kako treba? Nisu ni portugalci vesla sisali, i nije ni njihov selektor nastavnik fizickog.
Opet kazem, ako pobjedimo u jednoj od dvije, bice uspjeh, i to duplo veci nego iz zadnjeg baraza. Ako nam se poklope i okolnosti pa to bude dovoljno za EP, jos bolje.
E sad, hajmo pljuvati po meni. Nas narod izmedju ostalog najvise mrzi kad ga neko prene iz mastarija.
U slučaju išta nepovoljnijeg rezultata u Zenici već vidim da će mediji iskopati nekog neposlušnog igrača koji "unosi nemir" i "izdaje reprezentaciju", ili će jednostavno krenuti hajka - "Sušiću odlazi". A na bilo šta od ovog nemamo pravo pa taman izgubili dva put po 3:0. Ovi su momci definitivno najbolja reprezentacija koju smo ikad imali i, ako ostane Sušić i nakon eventualnog poraza u baražu ( gluho i daleko bilo), nema sumnje da će već u idućem ciklusu polučiti velik uspjeh.
-
HomeArt
#2582 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Imal' neko 300 Eura za posudit?

- luckylaka
#2583 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa imal iko da ga jednom uslika jebem ga i Bilino.Jel ja trebam doci iz Usa uslikati i postaviti da ovi iz Zenice vide kako izgleda.Evo prvom koji postavi novu sliku Bilinog saljem za porciju mjesanog ,2 Premingera,2 sampite ,flasu Kiseljakazlajapravaraja wrote:Ja se ne pribojavam ni UEFA-e, ni Platinija, ni Ronalda, ni kladionica, nego loseg terena na Bilinom Polju
- Jeff Bingham
#2584 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
HomeArt wrote:Imal' neko 300 Eura za posudit?
-
north
#2585 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pa nisi baš upućen, Thomson je sve osim anonimusa, itekako poznat sudija u Evropi, pogledati samo njegov staž i koje je poznate i velike tekme sudio u Evropi...and wrote:ako je istina da nam webb sudi možemo biti zadovoljni.utakmicu neće rješavati sudija,već situacija na terenu.bojao sam se nekih anonimusa sa zadatkom,ko onaj škot u francuskoj.
Ovaj Webb je naravno veliko sudijsko ime, ali i za njega se navodi da je nemalo puta navukao za veće ekipe...Ta činjenica i to što je englez je dovoljno da se malo zabrinem, kažem malo, jer vjerujem u naše momke da i pored eventualnog navlačenja mogu uraditi nešto više
Maloprije na TV1 objaviše da će on suditi, e jel sad i njihov izvor avaz ili nešto drugo, ne znam...
-
Chuckie
#2586 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ko je plasirao uošte info da Webb sudi????
UEFA to tek potvrđuje pred utakmicu, evo sad UEFA sajtu stoji TBD. Dakle još se ne zna.
UEFA to tek potvrđuje pred utakmicu, evo sad UEFA sajtu stoji TBD. Dakle još se ne zna.
-
north
#2587 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Pojedini forumaši kažu da su čitali u Avazu i malooprije je bilo na TV1.....
-
north
- skenderija04
#2589 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
E to se i ja pitam. Ako im je izvor stranica/blog footballrefereeing e onda to treba uzeti sa rezervom.Oni su par puta dali "ekskluzivnu vijest" o utakmici koju ce suditi taj i taj a na kraju ni blizu. Sjecam se da su objavili da ce Barca - Madrid u LS suditi Rosseti i Kassai a vidjeli smo ko je sudio. Sad su objavili sudije za nasu i utakmicu Hrvatske a ostala dva para nisu. Evo pogledajte linkChuckie wrote:Ko je plasirao uošte info da Webb sudi????
http://footballrefereeing.blogspot.com/
-
udrch
#2590 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Nadam se utakmici bez golova na Bilinom polju..tad bih bi siguran u prolaz u portugalu..prijatnija atmosfera za naše igrače će biti tamo nego na Bilinom, koje će biti prepuno manekena i amnekenki, propalih fudbalera i rodbine savezaša..
- Sezam
#2591 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Braco da se ne lazemo, nase u sanse oko 30% u vrh glave...
-
mikogoago
#2592 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Portugalci "pale" atmosferu pred Zenicu, a selektor Bento traži alternative zbog novih povreda
Potpredsjednik Nogometne federacije Portugala kaže kako su u Zenici "spremni na sve"
Autor Totalsport | Objavljeno 07.11.2011. u 05:02
Posljednjih dana portuglaski sportski mediji najviše pišu o stvarima koje njihova reprezentacija može očekivati u Zenici, a koje, po njima, nisu nikako dobre.
Kako piše list Abola, Portugalci su zabrinuti zbog okruženja u kojem će igrati protiv reprezentacije BiH. Potpredsjednik Nogometne federacije Portugala, Amanidio de Carvalho, kaže kako su "spremni na sve".
"Stvari idu onako kako smo planirali, ali još uvijek nismo 100 posto spremni. Sutra ćemo vidjeti šta se još može popraviti. Nadam se da se neke stvari od prethodnog baraža neće ponoviti. Vjerujem da raspoloženje domaćina neće biti kao ono od prije dvije godine. Mi smo spremni na sve, pa i na manje pozitivan rezultat jer vjerujemo u naše mogućnosti i podršku 60.000 navijača na Stadionu svjetlosti", kazao je potpredsjednik Nogometne federacije Portugala.
Golman Sportinga i portugalske reprezentacije Rui Patricio pojavio se na jutrošnjem okupljanju u dobrom raspoloženju i uvjeren je u pobjedu svoje reprezentacije.
- Protiv Danske nije bilo dobro, ali sada će biti drugačije. Mislim da smo bolja selekcija i da će sve biti kako treba – s puno optimizma je najavio Rui Patricio.
Iako smatra da je njegova ekipa bolja i da bi trebala ostvariti uspjeh, Patricio poziva na oprez.
- Šanse su 50 posto za oba tima. BiH je jača nego prije dvije godine i sigurno će biti teško. Jesmo li mi jači ne mogu reći, ali mogu reći da smo danas dosta drugačiji. Biće teško, ali vjerujem u naš uspjeh – zaključio je Rui Patricio.
Dva povrijeđena
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Paulo Bento već na okupljanju se suočio sa prvim problemima uoči utakmica baraža protiv Bosne i Hercegovine.
Naime, desni bek Atletico Madrida Silvio i veznjak Zeniza Danny došli su povrijeđeni, pa je Bento morao pozvati dvojicu novih igrača koji su se tokom dana priključili ostatku ekipe.
Bento je umjesto Silvija pozvao u zadnje vrijeme sve boljeg Eliseua iz Malage, te veznjaka solunskog PAOK-a Vieirinhu.
Ipak, pojedinim portugalskim medijima je pomalo čudno zašto je Bento umjesto desnog beka Silvija pozvao lijevog Eliseua iako se svi slažu da je on igrama u Malagi zaslužio da se nađe i na prvobitnom spisku.
Potpredsjednik Nogometne federacije Portugala kaže kako su u Zenici "spremni na sve"
Autor Totalsport | Objavljeno 07.11.2011. u 05:02
Posljednjih dana portuglaski sportski mediji najviše pišu o stvarima koje njihova reprezentacija može očekivati u Zenici, a koje, po njima, nisu nikako dobre.
Kako piše list Abola, Portugalci su zabrinuti zbog okruženja u kojem će igrati protiv reprezentacije BiH. Potpredsjednik Nogometne federacije Portugala, Amanidio de Carvalho, kaže kako su "spremni na sve".
"Stvari idu onako kako smo planirali, ali još uvijek nismo 100 posto spremni. Sutra ćemo vidjeti šta se još može popraviti. Nadam se da se neke stvari od prethodnog baraža neće ponoviti. Vjerujem da raspoloženje domaćina neće biti kao ono od prije dvije godine. Mi smo spremni na sve, pa i na manje pozitivan rezultat jer vjerujemo u naše mogućnosti i podršku 60.000 navijača na Stadionu svjetlosti", kazao je potpredsjednik Nogometne federacije Portugala.
Golman Sportinga i portugalske reprezentacije Rui Patricio pojavio se na jutrošnjem okupljanju u dobrom raspoloženju i uvjeren je u pobjedu svoje reprezentacije.
- Protiv Danske nije bilo dobro, ali sada će biti drugačije. Mislim da smo bolja selekcija i da će sve biti kako treba – s puno optimizma je najavio Rui Patricio.
Iako smatra da je njegova ekipa bolja i da bi trebala ostvariti uspjeh, Patricio poziva na oprez.
- Šanse su 50 posto za oba tima. BiH je jača nego prije dvije godine i sigurno će biti teško. Jesmo li mi jači ne mogu reći, ali mogu reći da smo danas dosta drugačiji. Biće teško, ali vjerujem u naš uspjeh – zaključio je Rui Patricio.
Dva povrijeđena
Selektor nogometne reprezentacije Portugala Paulo Bento već na okupljanju se suočio sa prvim problemima uoči utakmica baraža protiv Bosne i Hercegovine.
Naime, desni bek Atletico Madrida Silvio i veznjak Zeniza Danny došli su povrijeđeni, pa je Bento morao pozvati dvojicu novih igrača koji su se tokom dana priključili ostatku ekipe.
Bento je umjesto Silvija pozvao u zadnje vrijeme sve boljeg Eliseua iz Malage, te veznjaka solunskog PAOK-a Vieirinhu.
Ipak, pojedinim portugalskim medijima je pomalo čudno zašto je Bento umjesto desnog beka Silvija pozvao lijevog Eliseua iako se svi slažu da je on igrama u Malagi zaslužio da se nađe i na prvobitnom spisku.
-
Chuckie
#2593 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Hahaha, avaz i tv1 izvori, a uefa još ništa, smiješno šta se raspravlja ovdje.north wrote:Pojedini forumaši kažu da su čitali u Avazu i malooprije je bilo na TV1.....
- and
#2594 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
nisam baš upućen da je neke velike utakmice sudio.north wrote:Pa nisi baš upućen, Thomson je sve osim anonimusa, itekako poznat sudija u Evropi, pogledati samo njegov staž i koje je poznate i velike tekme sudio u Evropi...and wrote:ako je istina da nam webb sudi možemo biti zadovoljni.utakmicu neće rješavati sudija,već situacija na terenu.bojao sam se nekih anonimusa sa zadatkom,ko onaj škot u francuskoj.
Ovaj Webb je naravno veliko sudijsko ime, ali i za njega se navodi da je nemalo puta navukao za veće ekipe...Ta činjenica i to što je englez je dovoljno da se malo zabrinem, kažem malo, jer vjerujem u naše momke da i pored eventualnog navlačenja mogu uraditi nešto više![]()
Maloprije na TV1 objaviše da će on suditi, e jel sad i njihov izvor avaz ili nešto drugo, ne znam...
- burek_in_space
#2595 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /111107113

EDIT: na uefa.com josh uvijek nishta po ovom pitanju.
EDIT: na uefa.com josh uvijek nishta po ovom pitanju.
-
Chuckie
#2596 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Osim finala svjetskog prvenstva.and wrote:nisam baš upućen da je neke velike utakmice sudio.
-
Chuckie
#2597 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Ovdje se ne zna ko pije a ko plaća, svi prepisuju jedni od drugih, a UEFA nije donjela odluku.
-
LSD
#2598 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
I finala Lige prvakaChuckie wrote:Osim finala svjetskog prvenstva.and wrote:nisam baš upućen da je neke velike utakmice sudio.
- and
#2599 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
o škotu je riječChuckie wrote:Osim finala svjetskog prvenstva.and wrote:nisam baš upućen da je neke velike utakmice sudio.
- Gandalf
#2600 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH
Sušić: Odluka će pasti u Lisabonu
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine najviše se pribojava žutih kartona, koji bi mogli oslabiti bh. tim u revanšu baraža sa Portugalom u Lisabonu.
Sušić vjeruje kako nijedna ekipa neće ostvariti neku značajniju prednost u prvom susretu u Zenici, te da će konačna odluka pasti naredne sedmice u Lisabonu.
"Izgleda da su svi u dobroj formi. I mi i oni. To garantuje dobru utakmicu. Vjerovatno dosta šansi i dosta golova. S obzirom da obje ekipe igraju ofanzivno može se očekivati da bude spektakularna utakmica", kaže Sušić.
"Bićemo oslabljeni u prvoj utakmici. Nadam se ipak da ćemo u drugoj biti kompletni, bez obzira što imamo deset igrača sa žutim kartonom. Gledao sam utakmicu između Danske i Portugala i nijedan karton nije bio, iako je bila isto tako važna utakmica".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mene nekako najviše čini optimističnim Pape - smireno objašnjava sve moguće i nemoguće situacije vezane za i oko utakmice i pri tome odaje dojam čovjeka koji detaljno analizira probleme i nastoji ih otklonit' - kod Ćire bi već odavno bilo jebavanje majki, kolektivnih harmonika po reality shoowima, nabijanje euforije do nebesa i svakakvih drugih budalesanja
Kod Papeta lagano i planski 
Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine najviše se pribojava žutih kartona, koji bi mogli oslabiti bh. tim u revanšu baraža sa Portugalom u Lisabonu.
Sušić vjeruje kako nijedna ekipa neće ostvariti neku značajniju prednost u prvom susretu u Zenici, te da će konačna odluka pasti naredne sedmice u Lisabonu.
"Izgleda da su svi u dobroj formi. I mi i oni. To garantuje dobru utakmicu. Vjerovatno dosta šansi i dosta golova. S obzirom da obje ekipe igraju ofanzivno može se očekivati da bude spektakularna utakmica", kaže Sušić.
"Bićemo oslabljeni u prvoj utakmici. Nadam se ipak da ćemo u drugoj biti kompletni, bez obzira što imamo deset igrača sa žutim kartonom. Gledao sam utakmicu između Danske i Portugala i nijedan karton nije bio, iako je bila isto tako važna utakmica".
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mene nekako najviše čini optimističnim Pape - smireno objašnjava sve moguće i nemoguće situacije vezane za i oko utakmice i pri tome odaje dojam čovjeka koji detaljno analizira probleme i nastoji ih otklonit' - kod Ćire bi već odavno bilo jebavanje majki, kolektivnih harmonika po reality shoowima, nabijanje euforije do nebesa i svakakvih drugih budalesanja