BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
zlajapravaraja

#2051 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

JEBACEMO IM MAJKUUUUUUUUUUUUUUUUU !
Comrad

#2052 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Joj nek je vise i ovo rijeseno. Samo pritisak bezveze. :bih:

Igraci su nam fakat u formi. Sve izgleda predobro. I ja sam za verziju sa Vedom i Dzekom, Ibisevic je brzi od Dzeksona, opet Dzeko puno jaci u duelima. To dvoje nekako iskombinovat i nema zime. :-D

Ma idemo dalje, sorry portugal...
:bih: :bih: :bih:
quasar

#2053 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by quasar »

Trebace im i psihicka priprema na nepovoljan rezultat. Ako primimo prvi, da ne potonemo. Trebace i malo u medijima da se navijaci pripreme da treba podrska po svaku cijenu, makar igrali lose. da ne bude furka kao sad sto pocinje.

Sanse su na 50-50, pa treba biti svjestan da i ne mora sve ici kako bi mi voljeli.
arzuhal

#2054 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

I da Spaha i Rahimić ne požute... :roll:
Comrad

#2055 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Ma nek i pozute, pocrvene, al da je izvuc u tom slucaju 0-0 kuci. I onda su oni pod pritiskom. Tamo im zavalit gol i kraj price. :D :D
palermo

#2056 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by palermo »

zlajapravaraja wrote:Eh, sad kad mozemo zavrsiti diskusiju o jebenom stadionu, vratimo se najvaznijem: sastavu :mrgreen:

Uzimajuci u obzir da Vedo bukvalno gori na terenu zadnjih sedmica (znamo i zasto), nesto kontam da bi mogli i ovako:

--------------Begovic--------------

Jahic----Rahimic----Spahic----Lulic

Pjanic-----Medunjanin-----Salihovic

--------------Misimovic---------------

-------Ibisevic--------Dzeko-----------
Bojim se da bi nam opet falio razbijač u sredini terena. U ovoj postavci, mislim da nažalost ili Miske ili Pjana trebaju na klupu, a zahirović na teren, ili rahima u sredinu a Mravac (Jahić )na stpera. . U slučaju jahića na stoperu čini mi se da Bešić ide na beka. Nešto ne bih da Maletića gledam na beku
just principe

#2057 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

bahonnen wrote:Ma nema veze ko ima broj 1, nego ko je na golu. Sigurno će Keno zadržati keca. Ali navikao je tako Asmir i sa Sorensenom.

Drago mi je za Bilino Polje.

Nije Sejo igrao, ali bi trebao zaigrati do tekme.

izvinut ces ali sta je Asmir Begovic navikao sa Sorensenom kad je cova prvi golman kluba
bahonnen

#2058 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

Mislim da nema šanse da Rahimić odigra štopera dovoljno kvalitetno.
Od njega je, realno, za očekivati 60-tak minuta na njegovoj poziciji i to je to.
bahonnen

#2059 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bahonnen »

just principe wrote:
bahonnen wrote:Ma nema veze ko ima broj 1, nego ko je na golu. Sigurno će Keno zadržati keca. Ali navikao je tako Asmir i sa Sorensenom.

Drago mi je za Bilino Polje.

Nije Sejo igrao, ali bi trebao zaigrati do tekme.

izvinut ces ali sta je Asmir Begovic navikao sa Sorensenom kad je cova prvi golman kluba
Broj na dresu... samo o tome govorim... Neko je prije rekao nešto u vezi toga.
mikogoago

#2060 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Ja mislim da su portugalci htjeli izbjeci Bilino polje samo zbog Cristine.Ne bi me iznenadilo da CR ne dodje u Zenicu,a i ako dodje isto im ga je.Oni su vec davno izgubili kada su poceli sa ovim glupostima oko stadiona.Samo hladne glave i ocitati im lekciju koju jos nikada nisu dozivili.NAPRIJED BiH :thumbup: :thumbup: :thumbup:
leo karan

#2061 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by leo karan »

treba krenut s trojicom u napadu,
Ibisevic - Dzeko - Lulic

nek ganjaju dok ne popadaju mrtvi :-D
Sasvim_Obican

#2062 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Sasvim_Obican »

Hmmm... I dalje ne vidim opciju u sastavu kojom bi smo izbjegli stavljanje Lulića u odbranu...Puno smo opasniji u napadu s njim na boku...
Gandalf

#2063 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Sušić nema dilemu: Asmir Begović brani protiv Portugala

Za razliku od dosadašnjih utakmica pred koje je imao dileme koga će staviti na gol, ovaj put Pape je odluku donio i prije okupljanja našeg državnog tima.

Safet Sušić, selektor A reprezentacije BiH za utakmice baraža protiv Portugala pozvao je trojicu golmana – Asmira Begovića (Stoke), Kenana Hasagića (Istanbul BB) i Asmira Avdukića (Borac). Za razliku od dosadašnjih utakmica pred koje je imao dileme koga će staviti na gol, ovaj put Pape je odluku donio i prije okupljanja našg državnog tima.

„U obje utakmice protiv Portugala branit će Asmir Begović. Ovaj put nemam dileme. Već sada sam odlučio ko će među stative“, rekao je Sušić, objasnivši razloge zbog kojih je prednost dobio čuvar mreže engleskog premierligaša.

„Hasagić ima zdravstvenih problema. Kada sam vidio da u prvoj utamici za Istanbul nakon meča sa Francuzima nije branio znao sam da riječ o ozbiljnijim problemima sa povredom. Nije branio četiri prvenstvene utakmice za svoj tim i to je prsudilo da prednost dobije Begović“, kazao je Sušić.

S.C.
leo karan

#2064 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by leo karan »

Gandalf wrote:Sušić nema dilemu: Asmir Begović brani protiv Portugala

Za razliku od dosadašnjih utakmica pred koje je imao dileme koga će staviti na gol, ovaj put Pape je odluku donio i prije okupljanja našeg državnog tima.

Safet Sušić, selektor A reprezentacije BiH za utakmice baraža protiv Portugala pozvao je trojicu golmana – Asmira Begovića (Stoke), Kenana Hasagića (Istanbul BB) i Asmira Avdukića (Borac). Za razliku od dosadašnjih utakmica pred koje je imao dileme koga će staviti na gol, ovaj put Pape je odluku donio i prije okupljanja našg državnog tima.

„U obje utakmice protiv Portugala branit će Asmir Begović. Ovaj put nemam dileme. Već sada sam odlučio ko će među stative“, rekao je Sušić, objasnivši razloge zbog kojih je prednost dobio čuvar mreže engleskog premierligaša.

„Hasagić ima zdravstvenih problema. Kada sam vidio da u prvoj utamici za Istanbul nakon meča sa Francuzima nije branio znao sam da riječ o ozbiljnijim problemima sa povredom. Nije branio četiri prvenstvene utakmice za svoj tim i to je prsudilo da prednost dobije Begović“, kazao je Sušić.

S.C.
ako Jago kaze da je zdrav i da hoce da brani, ima pravo da brani
on nas je zaduzio i nas i nasu djecu
sumirprimus

#2065 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

uufff ne bih ja kreno s dvjicom gore...po meni vaznije sta s nihovih krila,al opet ja nisam selektor,ja bih samo pobjedu 4:1 i dosta :D :bih:
Rotring *.*

#2066 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

arzuhal wrote:Image
hahaha, bravo za sliku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
veljaca

#2067 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by veljaca »

Rotring *.* wrote:
arzuhal wrote:Image
hahaha, bravo za sliku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Samo jos dodati ime ovoga padavicara ..... :lol:
Baudelaire

#2068 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Baudelaire »

On je, nema ko drugi biti. Utakmica protiv Blackburn Roversa iz 2008 godine, ''krvnički start'' Bretta Emertona nad Ronaldom :D
daisy80

#2069 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by daisy80 »

ipak bilino polje :thumbup: znaju naši i zašto :bih:
Pomoćnik Safeta Sušića, Elvir Baljić, konstatovao je nakon meča u Parizu da se nivo forme naših reprezentativaca mora podići da mogu odigrati cijeli meč u najjačem tempu.

- U Parizu smo nakon sat odlične igre fizički pali, posebno naši igrači u veznom redu. Neki od njih poput Rahimića su u godinama, a neki su jednostavno "ostali bez daha" i upravo se tu vidjelo da moj stav da igrač mora igrati u klubu da bi igrao u reprezentaciji nije nikakva šuplja priča nego nešto što je potrebno da bi igrači bili u formi da odgovore svim zadacima u dresu reprezentacije. Medunjanin je već u dva navrata imao situaciju da mu je utakmica za reprezentaciju treća u osam dana i ovaj put smo insistirali da Haris propusti meč za svoj klub u ponedjeljak i na pripreme dođe prvog dana okupljanja. Raduje me i da je Misimović odigrao odlično za svoj Dinamo i imam garanciju da će i sljedeći meč započeti od prve minute, što znači da će on doći u potpunosti spreman. - govori Sušić.
ReD aka Socijalista

#2070 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Sad kada znamo da igramo na BP, kakav je teren? :-D
Mustang1

#2071 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Ma ako hocemo da igramo po dobrom terenu molimo boga da kisa ne padne do utakmice ..ako hocemo da igramo po mocvari onda ... :D
mire - ložač

#2072 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mire - ložač »

Ma teren je super / krompir izvađen evo ima mjesec i po/ :lol:

Šalim se, rade izgleda ljudi punom parom da to bude ok, a poznajući raju u Zenici onda nema razloga da se pitam kakav će biti teren...

Ono što mene više brine je forma i "slaganje" naše odbrane, mogu li oni sarađivati, hoće li se uklopiti za ovo kratko vrijeme / Mislim da će nazad Jahić i Mravac sigurno zajedno/ i da budem iskren strah me pravo...

A naprijed je raspored najverovatnije sa dva napadača za Zenicu, ali opet tu je Pape i on će to uklopiti...

Ali opet bi volio da se svi kolektivno okanemo ganjanja svojih igrača /posebno novinari - ima press konferencija pa bujrum/, nek se momci pripreme skoro u ILEGALI, k'o i za Francuze.

Treba ganjati CR7 i pitanja mu pucati o Mesiju, Gvardioli ( bolji trener od Murinja i sl...), nek lupaju gluposti ali ih konstantno tražiti da daju izjave, biti gostoljubivi / haj' majke ti slikaj se sa švalerkom mi u mene.../ dizat' im krila pojedinačno i ujedati za sudije... bla bla bla ....

K'o god da bude igrao za BiH, znam da će noge svoje polomiti ako treba, jer svi zajedno su onda skupi k'o suho zlato...

A nešto kontam, ako ne prođemo ove Portugalce, nismo ni zaslužili ići na takmičenje...
neo7

#2073 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by neo7 »

A jbte, vec me hvata euforija kada vidim kako nasi dobro igraju :thumbup:
Mustang1

#2074 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

mire - ložač wrote:
Treba ganjati CR7 i pitanja mu pucati o Mesiju, Gvardioli ( bolji trener od Murinja i sl...), nek lupaju gluposti ali ih konstantno tražiti da daju izjave, biti gostoljubivi / haj' majke ti slikaj se sa švalerkom mi u mene.../ dizat' im krila pojedinačno i ujedati za sudije... bla bla bla ....
Barem to ovim nasim novinarima nije tesko :D Samo je pitanje kako postavljati ta pitanja ...sumnjam da oni znaju engleski a kamoli portugalski/spanski kakav se vec prica kod njih :D sa obzirom da ovi nasi ne znaju ni bosanski kako treba :D
slobodni armirach

#2075 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by slobodni armirach »

ma ne predstavlja Ronaldo problem, ..problem je Nani,..bez Nanija Ronaldo nije potpun
Locked