BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
mikogoago

#1801 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mikogoago »

Chuckie wrote:Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: jA SAM ZA LJEVU OPCIJU
riko-ga

#1802 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by riko-ga »

JoseMujica wrote:
Chuckie wrote:Molim da se prestane sa sranjima o dimenzijama terena:

Bilino polje: 103 x 65 m
Kosevo: 105 x 68 m
Stade de France: 105 x 70 m
Estadio da luz: 105 x 68 m
Nou Camp: 105 x 68 m
Bernabeu: 107 × 72 m

Ko da je Bilino polje kraće i uže za 20 metara pa se na njemu manje umore igrači
a na velikim terenima se ne umore, pa ne igraju oni u klubovima futsal nego fudbal.
naučite izračunati površinu...to vam je osnovna matematika...pa uporedite brojeve...razlike nisu nimalo male ko što vi percepirate...u modernom fudbalu svaki trener uzima u obzir dimenzije terena i na osnovu toga postavlja taktiku i bira igrače
Pa razlika je u 445 metra kvadratna.Tiliko je teren na Kosevu veci od onoga na B.Polju.
ultima_palabra

#1803 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:

Ko da je Bilino polje kraće i uže za 20 metara pa se na njemu manje umore igrači
a na velikim terenima se ne umore, pa ne igraju oni u klubovima futsal nego fudbal.
naučite izračunati površinu...to vam je osnovna matematika...pa uporedite brojeve...razlike nisu nimalo male ko što vi percepirate...u modernom fudbalu svaki trener uzima u obzir dimenzije terena i na osnovu toga postavlja taktiku i bira igrače
Naravno... a domaćin može malo i "prilagođavati" veličinu u zavisnosti od svoje i protivničke ekipe ;-)
ganjeta

#1804 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

JoseMujica wrote:

evo mala pomoć

pravougaonik

Pravougaonik je geometrijska figura sastavljena od četiri stranice, pri čemu su naspramne stranice jednake dužine. Svi uglovi pravougaoika su pravi (900).

Površina pravougaonika

P = a x b

a, b - stranice pravougaonika

e kad izračunate površinu i skontate kolika je razlika npr. u terenu koji je veći za cca 500m2 (pola dunuma) otiđite negdje na ledinu pa iscrtajte tu povrišinu da vidite koliko je stvarna ta razlika

Dobro mujice, ali kako onda objašnjavaš to da smo najbolje partije pružali na većim stadionima? Onda priča o pola duluma ne pije vode.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1805 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

"najbolje partije" :shock: de živ bio napiši kada smo i koga pobijedili na ovim stadionima?

Mislim da je neko na par prethodnih stranica izlistao rezultate repke kao domaćina poredano prema stadionima na kojima smo igrali.

uporedi samo rezultate Koševa i Bilinog polja :-)
ganjeta

#1806 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

JoseMujica wrote:
"najbolje partije" :shock: de živ bio napiši kada smo i koga pobijedili na ovim stadionima?

Mislim da je neko na par prethodnih stranica izlistao rezultate repke kao domaćina poredano prema stadionima na kojima smo igrali.

uporedi samo rezultate Koševa i Bilinog polja :-)
Nisam ni ja rek'o da smo pobijedili, ali smo odigrali najbolje partije od našeg postanka. Jebo te pričate o Zenici ( da se razumijemo nemam ništa protiv ) kao da smo tamo vječno pobjedjivali ekipe iz prvog šešira.

Odlična partija u Njemačkoj jesmo primili tricu ali smo igrali , odlična partija u Lisabonu, odlična partija u Minsku, odlična partija u Parizu. Šta nam je značio manji teren u Zenici protiv Španije kad smo primili petaka, jbg nema logike.

Kad već pričaš o učinku na stadionima pojedinačno, mislim da smo na Koševu igrali najviše tekmi sa ekipama iz prvog i drugog šešira, tako da logično nemamo baš neki aman-zaman rezultat u srazu sa njima, dok smo u Zenici pobjedivali slabije ekipa.
JoseMujica

#1807 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

što kaže jedan moj jaran dabogda igrali ko Francuzi prvo poluvrijeme, samo da prođemo :D

i mojne drug računati prijateljske utakmice...samo kvalifikacijske kada se igra 100% i brez eksperimenata

i dalje tvrdim, na temelju brojki, da našoj reprezentaciji stadion veće površine ne odgovara. Sad mnogima postavljaju pitanje kapaciteta stadiona pa ja pitam: jel vi hoćete da gledate tekmu uživo ili da prođemo? birajte..jebga nemre i jare i pare :lol:
ganjeta

#1808 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Ne računam samo prijateljske, nego kvalifikacione. Što se mene tiče nek ma zaključaju u podrum, da ne gledam ako ćemo proć :D Ja sam već osigurao kartu ako bude nicaZe, tako da me to ne tangira, znači hoću da gledam i da prodjemo. :dance:
ultima_palabra

#1809 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:što kaže jedan moj jaran dabogda igrali ko Francuzi prvo poluvrijeme, samo da prođemo :D

i mojne drug računati prijateljske utakmice...samo kvalifikacijske kada se igra 100% i brez eksperimenata

i dalje tvrdim, na temelju brojki, da našoj reprezentaciji stadion veće površine ne odgovara. Sad mnogima postavljaju pitanje kapaciteta stadiona pa ja pitam: jel vi hoćete da gledate tekmu uživo ili da prođemo? birajte..jebga nemre i jare i pare :lol:
Zavisi kakvih brojki... ako gledaš reprezentaciju od prije 2 godine, ona ima vrlo malo zajedničkog sa ovom danas. Da ne govorim o generaciji Bole, Sergeja itd.

Mislim da smo sad i trkački poprilično dobri... naravno ne možemo se mjeriti sa Francuzima u tom segmentu. Tako da nam u principu mogu odgovarati i veliki tereni gdje možemo razvijati pas igru.

Eh sad, samo ako se gleda naredna utakmica manji teren bi mogao biti dobar... iz razloga što Portugal ima brza i dobra krila, a naša dva startna beka neće igrati. Tako da im se na taj način sužava prostor da se razmašu :)
prototype

#1810 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by prototype »

igra se na Bilinom Polju i tačka. šta palamudite tu, ko da se vas nešto pita.
skaut_83

#1811 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by skaut_83 »

upravo sa Bilinog, teren je u LOSEM stanju!!!
JoseMujica

#1812 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

ultima ako sam i oko čega sam skeptik onda su to naše fizičke mogućnosti...to je barem očito bilo protiv Francuza...uporedi prvo i drugo poluvrijeme.

Francuski selektor sa dvije izmjene mijenja u potpunosti ritam igre, dok mi sa svojim izmjenama padamo k.... za uši
ultima_palabra

#1813 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

JoseMujica wrote:ultima ako sam i oko čega sam skeptik onda su to naše fizičke mogućnosti...to je barem očito bilo protiv Francuza...uporedi prvo i drugo poluvrijeme.

Francuski selektor sa dvije izmjene mijenja u potpunosti ritam igre, dok mi sa svojim izmjenama padamo k.... za uši
Ma Francuzi su pogrešan benchmark... rijetko ko se može mjeriti s njima po tom pitanju. Da ne govorim o širini igračkog kadra, gdje smo miljama daleko od njih.
ja1977

#1814 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja1977 »

Ja predlazem da nas nogometni savez uputi pismo UEFI i ponudi Portugalu 2 gola fore, pa da se fino pocen od 0:2
JoseMujica

#1815 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

ultima_palabra wrote:
JoseMujica wrote:ultima ako sam i oko čega sam skeptik onda su to naše fizičke mogućnosti...to je barem očito bilo protiv Francuza...uporedi prvo i drugo poluvrijeme.

Ma Francuzi su pogrešan benchmark... rijetko ko se može mjeriti s njima po tom pitanju. Da ne govorim o širini igračkog kadra, gdje smo miljama daleko od njih.
Francuzi su baš jedini pravi benchmark jer kao što je u Parizu bilo ili-ili al sa rezervom (jer ima baraž da se vadiš bez obzira na rezultat) sada u dvije tekme baraža je baš ili-ili bez rezerve. A upravo i sa razmatranom varijablom širine igračkog kadra koja bi bila sposobna mijenjati ritam igre, nama odgovara manji teren jer nemamo tu širinu. Kakvih god 11 sklepa Sušić da počne tekmu, to će biti sve što imamo ponuditi.
Mustang1

#1816 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Daj sta se jebemo UEFA ce dolaziti u inspekciju stadiona oni nemaju nista sa travnjakom kad bolje razmislim .. Manimo se gluposti ako prebace na Kosevo to je zato sto Portugal tako zeli ... Oni vec sada znaju gdje cemo igrati tako da je trava na Bilinom ne znam ti kakva ako je njima kurcu ceif prebacit ce na Kosevo
ja71

#1817 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

Eto Portugalci su ostvarli svoj cilj, cak i da im ne prodje da se ne igra na Bilinom Polju.
Sva ova halabuka gdje ce se igrati odvlaci koncentracijuna pogresnu stranu
ja71

#1818 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ja71 »

ja1977 wrote:
Sto si mi ukro foru za nick :D
ReD aka Socijalista

#1819 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

Kolega bio na stadionu kaze da je stadion:

Image
Comrad

#1820 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

Mi moramo, ako hocemo da budemo prava ekipa, znati igrati na bilo kojem stadionu. I ne znam zasto stvarati bezveze pritisak, kad smo i na tom istom BP izgubili dosta utakmica.

Igraci su profesionalci, nisu na terminu jbt. Smijesno mi je pricati o 400-500m2 kao nekom problemu koji mi ne mozemo prevazici. :-) Uostalom, vecina nasih igraca vec igra na stadionima koji su veci od BP. I ako trava ne valja portugalcima, nece valjati ni nama. :roll: U francuskoj pali, pa sa onakvom igrom bi pali na bilo kojem stadionu, ne mozes protiv jedne Francuske odigrat 90 min da ih konstatno napadas.

Ako mislimo igrati na velikim smotrama, moramo znati igrati na bilo kojem stadionu i nema biranja. :bih:

p.s. Jedini razlog zbog kojeg bi volio da se igra na BP jeste zbog atmosfere koja se moze napraviti, zbog blizine tribina stadionu. Ponavljam, moze napraviti, jer u ovih proslih nekoliko utakmica, navijaci su totalno zakazali. Nadam se da ce sad biti bolje.
Pitarrr82

#1821 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Pa sad da nekada nisu kao na terminu vjerovato ne bi igrali u barazu :wink: :mrgreen:
arzuhal

#1822 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by arzuhal »

Znal se šta, ko sudi u prvoj?
ganjeta

#1823 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ganjeta »

Jesu li došli ti jebeni inspektori UEFE?
Romanista 101%

#1824 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Romanista 101% »

stigli su... :D

ReD aka Socijalista

#1825 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ReD aka Socijalista »

ganjeta wrote:Jesu li došli ti jebeni inspektori UEFE?
Danas dolaze, valjda provjeravaju Kosevu u nedjelju a BP sutra. Nadam se da je posadjena trava i da malo sija sunce u Zenici :D
Locked