BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
printer

#1651 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by printer »

bez ofanzivnih bekova, nema sredine.... treba raditi isto ono sto su mujdza i papac radili u Francuskoj ako se sjecas... Papac je kad god bi mu se ukazala prilika isao naprijed... znaci ne nerezonski i bezglavo. A jel fakat mislis da su Remy i Menez spori igraci??
po meni najveci razlog dominacije u prvom poluvremenu protiv Francuza jeste upravo sjajna igra bekova( dok onaj papak ne uleti Mujdzi) i genijalni Medunjanin kao zadnji vezni pjemejker....
shalla

#1652 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Salihovića NIPOŠTO na beka!

Već sam jednom pisao to, Sejo svakako ima mjesta u 11 ali nikako ne na beku, čovjek je vezni igrač i u prirodi mu je da čuva loptu u nogama što duže, nakon njegovih petljanja oko aut linije smo primili par golova ili je par puta neki od stopera zaradio žuti (sjećam se sad ovako iz glave golova protiv Bugarske i meš'čini Turske koji su pali nakon što je on zijanio loptu uz aut liniju jer je, umjesto da je nabije u 3pm pokušao da dribla na prostoru od pola metra)...

Ako se već igramo sa sastavima evo da i ja probam:

Begović
Vranješ, Jahić, Spahić, Lulić
Medunjanin, Rahimić
Pjanić, Misimović, Salihović
Džeko

Nemojte misliti da je ova formacija "defanzivna", francuzima smo sa jednim napadačem napravili 5-6 šansi, ali tu onda bitnu ulogu moraju odigrati ova trojica iz drugog plana da bi to funkcionisalo kako treba...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1653 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

:thumbup:

meni je i Lulić na beku sporan...nije da nemre odigrati, ali kad vidiš kako igra čovjek ofanzivnije po krilima skontaš odmah koliko gubiš na ofanzivnosti sa njime na bekovkoj poziciji :cry:
Pitarrr82

#1654 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Pitarrr82 »

Prije Sejo bek a Lulic krilo, barem po igrama u zadnje vrijeme...
lajkujMe

#1655 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by lajkujMe »

Ona objava da karte krecu u prodaju 31 oktobra je lazna po svemu sudeci, na stranicama nsbih nema ni rijeci o tome niti na stranicama centrotoursa, a + sam usao u agenciju u ferhadiji i tamo pojma nemaju kad pocinje prodaja cura mi kaze poslije prvog.

A ja taman mislio super 31 ne radni dan za mene imacu vremena da kupim karata :(
Rotring *.*

#1656 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Rotring *.* »

lajkujMe wrote:Ona objava da karte krecu u prodaju 31 oktobra je lazna po svemu sudeci, na stranicama nsbih nema ni rijeci o tome niti na stranicama centrotoursa, a + sam usao u agenciju u ferhadiji i tamo pojma nemaju kad pocinje prodaja cura mi kaze poslije prvog.

A ja taman mislio super 31 ne radni dan za mene imacu vremena da kupim karata :(
i ja sam ti primjetio, mada je 31. oktobar krajnje vrijeme da ih puste u prodaju.. :)
samo_ti

#1657 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by samo_ti »

Ma vec je 5 000 otislo, onako, ispod ruke :D

šalim se, valjda :run:
mire - ložač

#1658 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mire - ložač »

Mora li isključivo Lulić / Salihović na lijevoj strani igrati beka - mislim da ne mora.

Sa druge strane kontam da je bolje ići sa jednim nego sa obojicom napadača u Zenici /možda griješim i ja/, jer nemamo odbranu ( koju smo navikli )... pa kontam da je bolje pojačati sredinu onda ... A igrati isti princip kao u Parizu....
vopi1983

#1659 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by vopi1983 »

Euro 2012 play-off: Bosnia and Herzegovina (motivation clip) short version
Acheron

#1660 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

Ko god drzao i lijevu i desnu stranu, morace udvajat i usmjeravat Nania i Ronalda. Mogao bi Sajo pogledat zadnji MOTD, gdje ima vizualna analiza kako se Nani 'usmjerava', i sta za to vrijeme radi Barry/Medunjanin.

Salihovic je prilicno spor igrac, ali mi dijeluje cvrsce u duelu od Lulica. Mislim da bi Lulic vise ispadao, jer nema taj tajming niti otresitost Salihovica. U svakom slucaju, obojica ce morat disciplinovano ganjat Ronalda. Kao i Pjanic i Vranjes(?) Nania. Ova dvojica firgosa mogu i mjenjati pozicije tokom utakmice.

Bio bih zadovoljan sa 0:0; dok bi 1:0 bio vrlo dobar rezultat. Imati gol manjka bez postignutog gola, je gore od imati dva gola manjka (to se nama desilo prosli baraz) Jer onda protivnicki trener ne zna da li treba nagrnut omdah, ili strpljivo cekati sansu, bez rizika da se primi gol koji bi 90% znacio kraj.

Usput, sanjao sam utakmicu, Medo zabio gol, delirij na stadionu...da bi se ispostavilo da je lopta pogodilo stangu iza gola pa u povratku zatresla mrezu. Poslije nam ga Roni smjestio. Tipicni moji snovi, bez sretnog kraja. :| :D
Last edited by Acheron on 26/10/2011 13:07, edited 1 time in total.
JoseMujica

#1661 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

ajjjj što crnjačite....što bi moja nana rahmetli rekla: ne slutite šejtani :evil:

koji nam k.... to treba da se psihički pobjedimo i prije nego što probamo odigrati :?:
zlajapravaraja

#1662 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

DinoZe wrote:Ja mislim da ni Nani ni Ronaldno protiv BiH Bosne nece zabiti, odbrana ce biti koncentrisana na njih dvojicu.

Vjerovatno ce zabiti opet Merieles a drugi Mouthino, kao sto to uglavnom biva. Prvi gol prije dvije god nam je zabio Alves, odbrambeni igrac kojega su svi zaboravili.

Sada je Portugalu sredina beton a ova dvojica rado pucaju sa 20m.
Sjecam se proslog baraza i kako me je bilo strah kad su ovi dolazili u poziciju za sut na Hasagicev gol :roll:

Sad sam ipak mirniji sto se toga tice... :)
zlajapravaraja

#1663 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

Acheron wrote:
1. Salihovic je prilicno spor igrac, ali mi dijeluje cvrsce u duelu od Lulica. Mislim da bi Lulic vise ispadao, jer nema taj tajming niti otresitost Salihovica.

2. Usput, sanjao sam utakmicu, Medo zabio gol, delirij na stadionu...da bi se ispostavilo da je lopta pogodilo stangu iza gola pa u povratku zatresla mrezu. Poslije nam ga Roni smjestio. Tipicni moji snovi, bez sretnog kraja. :| :D
Slazem se s prvim citatom, ko da sam ga ja sam napisao :thumbup:
Lulic je previse vazan naprijed da bi ga potrosili ozada.

A na drugi da ti odgovorim da imam jednu portugalsku prijateljicu koja mi je neki dan sva uplasena rekla da je sanjala da je Bosna pobijedila 6:1. A ja obicno sanjam 3:1 ili 4:2. :razz:

Et', mojne se sikirat' oko snova bezze, jer nisi jedini koji (ne) sanja :wink:
Acheron

#1664 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

zlajapravaraja wrote:
DinoZe wrote:Ja mislim da ni Nani ni Ronaldno protiv BiH Bosne nece zabiti, odbrana ce biti koncentrisana na njih dvojicu.

Vjerovatno ce zabiti opet Merieles a drugi Mouthino, kao sto to uglavnom biva. Prvi gol prije dvije god nam je zabio Alves, odbrambeni igrac kojega su svi zaboravili.

Sjecam se proslog baraza i kako me je bilo strah kad su ovi dolazili u poziciju za sut na Hasagicev gol :roll:

Zasto? Ronalda ne sluzi sut u zadnje vrijeme? :D

Valja pretrnut pri svakom njegovom zamahu nogom, pa taman raspalio s 40 m.

Ma dobro, rijetko sanjam ista 'normalno', uvijek su su to neke apstraktne stvari...Tako da ovo i nije nesto strasno. Ali sam se htio vratit na 'mjesto zlocina' da ispravim onaj gol. Zalud, prebacilo me negdje drugo. :D

Nista ja nisam spomenuo kolike su nam sanse. Po meni je, recimo, odlicno sto igramo prvu kuci.
ultima_palabra

#1665 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Sanja li ovdje iko išta osim fudbala? :D
zlajapravaraja

#1666 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

DinoZe wrote:
zlajapravaraja wrote:

Ma ja nisam, nikako mirniji sada sto se tice toga.

Kada god je Ibricic igrao nazad zaboravio je nekoga. A sto se tice udaraca sa 20m jos uvijek primamo takve golove.
Mi smo jedina ekipa koja ne daje golove iz drugoga reda, da nema Medunjanina niko nebi ni probao opucati sa 16m.
Ne ide mi nikako u glavu da jos uvijek dopustamo takve suteve niti mi ide u glavu da su pustili Merielesa da u Zenici mirno puca sa 18m i smjesti loptu gdje je htio. Mogao je pitati Hasagica gdje zelis? Koliko je vremena imao.
Promasio si temu, sjedi, 1. :mrgreen:

Mirniji sam jer ce Begovic biti na golu :wink:

A ni za ovo drugo ne mislim da si u pravu, jer i Dzeko, i Pjana, i Hare, pa i Miske, uvijek traze sut izvana. Al' sta ce ljudi, kad im na krilima onda slobodni stoje Mujdza i Lulic koji bi i orah na Dzeksonovoj glavi pogodili :)
sumirprimus

#1667 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sumirprimus »

ultima_palabra wrote:Sanja li ovdje iko išta osim fudbala? :D
naravno

nogomet :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mire - ložač

#1668 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mire - ložač »

Sanjam ja druže kako pucam penal komšinici / ona u dresu Portugala / ....... :dance: :dance: :dance: :lol:

I sve se trudim da profulam a svaki put uđe, a meni žaoooo.... :dance: :dance: :dance: :lol:

Vozdra odo raditi... :run:
zlajapravaraja

#1669 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by zlajapravaraja »

ultima_palabra wrote:Sanja li ovdje iko išta osim fudbala? :D
Sanjam dobar provod na ulicama Varshave i Poznanja :razz: :zzzz:
ultima_palabra

#1670 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

mire - ložač wrote:Sanjam ja druže kako pucam penal komšinici / ona u dresu Portugala / ....... :dance: :dance: :dance: :lol:

I sve se trudim da profulam a svaki put uđe, a meni žaoooo.... :dance: :dance: :dance: :lol:

Vozdra odo raditi... :run:
Eto je već nešto, spojio si ugodno sa... ugodnim :dance:
Acheron

#1671 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Acheron »

Mehh, volio bih da me centrala prebaci da sanjam coitus s Ronijevom prileznicom. :D
JoseMujica

#1672 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

DinoZe wrote:@zlaja

Pa upravo je to ono sto sam trazio i gledao na klipovima iz ovih kvalifikacija. Znas li koliko smo golova dali izvan 16m.
Rijecima dva, brojem 2.
Dva gola za toliko utakmica, sta to govori o nama. Kada je protivnik jak i ne da da mu ulazimo u 16m, jedva da cemo opucati u okvir gola a da ne pricam o postiznju zgoditka.
jebemu meni Džeko baš nekako izgleda i najjači kada puca sa nekih 16-20 metara od gola...neka ga Pape ćera da roka na prvu
karanana

#1673 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by karanana »

sanjam ja tv ekran i vidim gore u cosku ekrana BiH-Portugal 0-4. pogledam malo bolje kad playstation ukljucen i to ustvari rezultat od neke igrice.
Obuca9

#1674 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Obuca9 »

zlajapravaraja wrote:A na drugi da ti odgovorim da imam jednu portugalsku prijateljicu koja mi je neki dan sva uplasena rekla da je sanjala da je Bosna pobijedila 6:1. A ja obicno sanjam 3:1 ili 4:2. :razz:
Pusti prijateljicu. To je ona sanjala da igraju nekakve dvije ekipe, jedna u plavim, druga u crvenim dresovima, za ove u plavim igrao Džeko, a za ove u crvenim Nani i bilo 6:1 za plave i ona kontala da je usnila tekmu BiH - Portugal, ali malo se zajebala, to je bila jedna druga tekma, nekidan odigrana :D
JoseMujica

#1675 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by JoseMujica »

DinoZe wrote:
JoseMujica wrote:
DinoZe wrote:@zlaja

Pa upravo je to ono sto sam trazio i gledao na klipovima iz ovih kvalifikacija. Znas li koliko smo golova dali izvan 16m.
Rijecima dva, brojem 2.
Dva gola za toliko utakmica, sta to govori o nama. Kada je protivnik jak i ne da da mu ulazimo u 16m, jedva da cemo opucati u okvir gola a da ne pricam o postiznju zgoditka.
jebemu meni Džeko baš nekako izgleda i najjači kada puca sa nekih 16-20 metara od gola...neka ga Pape ćera da roka na prvu
sjcam se u Wolfsburgu da cesto pucao izdaleka i kada je tek dosao i City, psolije toga slabije, ali u drzavnom dresu skoro nikako ne puca izdaleka. Znao onako nekadao paliti kada vidi da ce izgubiti loptu, ali sasvim rijestko nasi pucaju u okvir gola sa vise od 20m.
Uglavnom kada opale iz drugog reda sve to ode negdje nebu pod oblake.
zbog toga i govorim...jebga u Parizu smo svašta isfulali a baš ga je Džekson zabio sa distance
Locked