BiH - Portugal/Portugal - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
shalla

#1426 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by shalla »

Nek jebu mater, nek promijene stadion, to bi samo trebao biti dodatni motiv našim momcima da poginu na terenu, da dadnu 150%. Ja bih isjekao iz novina ove članke i neke članke koji su se pojavljivali prije prošlog baraža i zalijepio ih u svlačionici (ne mogu se sjetiti koji je trener to uradio kad je htio da motiviše svoje igrače)...
KPNCTNJAH

#1427 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by KPNCTNJAH »

Nije mi samo jasno zasto neko jos uvijek misli da nama u korist ide to sto je u Zenici teren nikakav... valjda bi bio red prvenstveno zbog nasih igraca stvoriti sto bolje uslove za igru... realno mi u Zenici na onakvom terenu nikad ne bi nadigrali Francusku kao sto smo to uradili u prvom poluvremenu u Parizu...
just principe

#1428 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by just principe »

shalla wrote:Nek jebu mater, nek promijene stadion, to bi samo trebao biti dodatni motiv našim momcima da poginu na terenu, da dadnu 150%. Ja bih isjekao iz novina ove članke i neke članke koji su se pojavljivali prije prošlog baraža i zalijepio ih u svlačionici (ne mogu se sjetiti koji je trener to uradio kad je htio da motiviše svoje igrače)...

Pa Susic :D
„Vidio sam šta je izjavio Mutu, isjekao sam taj dio novina i zalijepit ću ga u našu svlačionicu uoči utakmice sa Rumunima. Neka i moji igrače vide šta misli Mutu i neka im to bude dodatni motiv. Međutim, sumnjam da će nas potcijeniti i da to više pričaju iz straha. Daj Bože da krenu na pobjedu, da se otvore. Mislim da prave kalkulacije i da bi bili zadovoljni remijem. I mi imamo svoje kalkulacije, želimo pobijediti u Zenici i osvojiti bod na gostovanju kod njih“, kazao je Sušić.
na ovu izjavu Mutua

Iskreno, Bosna i Hercegovina nije tako jaka kako neki misle. Francuska je najjača u našoj grupi, a odmah iza njih smo mi", rekao je Mutu.
Lakat Jebić

#1429 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Lakat Jebić »

shalla wrote:Nek jebu mater, nek promijene stadion, to bi samo trebao biti dodatni motiv našim momcima da poginu na terenu, da dadnu 150%. Ja bih isjekao iz novina ove članke i neke članke koji su se pojavljivali prije prošlog baraža i zalijepio ih u svlačionici (ne mogu se sjetiti koji je trener to uradio kad je htio da motiviše svoje igrače)...
radio je i osim, al nakon poraza bile slike igraca iz kafana... :lol: :lol:
5okraka

#1430 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by 5okraka »

Ovako, znaci do sada je sve ok bilo i vece su ''sile'' igrale u Zenici bez problema ? Dobro, mozda ce biti ''mocvara'' zbog snijega/kise ali to je sasvim normalno. Nismo jedini sa takvim uvjetima, cak su i Francuzi u Rumuniji prije nekoliko igrali u slicnim uvjetima. Spanci negdje gore u Estoniji/Litvaniji pa.....

Gosti nemaju pravo da biraju gdje ce da igraju, a BP zadovoljava uvjete sto znaci samo NSBIH moze da udovolji gostima pa da igraju na AFH stadionu, a u tom slucaju bi naravno i NSBIH mnogo vise profitirao nego u Zenici.

Ostaje da vidimo, ali cinjenica je da BP zadovoljava sve uvjete dok se ne moze isto reci za Kosevo!
Frankyee

#1431 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Frankyee »

KPNCTNJAH wrote:Nije mi samo jasno zasto neko jos uvijek misli da nama u korist ide to sto je u Zenici teren nikakav... valjda bi bio red prvenstveno zbog nasih igraca stvoriti sto bolje uslove za igru... realno mi u Zenici na onakvom terenu nikad ne bi nadigrali Francusku kao sto smo to uradili u prvom poluvremenu u Parizu...

Ti jesi u pravu, nama bi bolje bilo da je dobar teren ali,.... sta je tu je, novi teren nece se stvoriti do 11/11/11 i i prema tome bolje je da se svi ubijede u to da nam je ovako bolje a njima losije, kada u nesto vjerujes onda to nekad ponese,....mislim da mi tu psiholoski padamo, od igraca do nas navijaca. Ja na primjer sebe nekako ne vidim da idem u Poljsku da gledam nase,..mozda ni nasi ugraci se ne vide kako razvaljuju portugalce i prolaze dalje. Ovde ce psihologija da odigra bitnu ulogu

Moramo poceti vjerovati u sebe. :D :D :D
Corola

#1432 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Frankyee wrote:
KPNCTNJAH wrote:Nije mi samo jasno zasto neko jos uvijek misli da nama u korist ide to sto je u Zenici teren nikakav... valjda bi bio red prvenstveno zbog nasih igraca stvoriti sto bolje uslove za igru... realno mi u Zenici na onakvom terenu nikad ne bi nadigrali Francusku kao sto smo to uradili u prvom poluvremenu u Parizu...

Ti jesi u pravu, nama bi bolje bilo da je dobar teren ali,.... sta je tu je, novi teren nece se stvoriti do 11/11/11 i i prema tome bolje je da se svi ubijede u to da nam je ovako bolje a njima losije, kada u nesto vjerujes onda to nekad ponese,....mislim da mi tu psiholoski padamo, od igraca do nas navijaca. Ja na primjer sebe nekako ne vidim da idem u Poljsku da gledam nase,..mozda ni nasi ugraci se ne vide kako razvaljuju portugalce i prolaze dalje. Ovde ce psihologija da odigra bitnu ulogu

Vjeruju i San Marinci u sebe,pa ih nesto na startu presjece :-)
Last edited by Corola on 21/10/2011 00:47, edited 1 time in total.
Corola

#1433 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Corola »

Frankyee wrote:

Vjeruju i San marinci u sebe,pa ih nesto na startu presjece :-)
Comrad

#1434 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Comrad »

50% popusta na putovanje u Lisabon na utakmicu BiH - Portugal - platite 449.50 KM umjesto 899 KM za organizovano putovanje avionom i autobusom u Lisabon sa 4 noćenja

http://www.ekupon.ba/ponuda/225/50-popu ... h-portugal

Ako slucajno neko nije vidio, a volio bi otici...fina ponuda.
Gandalf

#1435 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Gandalf »

Luis Figo: Neće biti kraj svijeta ako Portugal ne ode na EP!

Lagano ih Figo priprema za kataklizmu :mrgreen:
ultima_palabra

#1436 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by ultima_palabra »

Gandalf wrote:Luis Figo: Neće biti kraj svijeta ako Portugal ne ode na EP!

Lagano ih Figo priprema za kataklizmu :mrgreen:
Dingospo bio vazda 8-)
tvrtko 1. kotromanić

#1437 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by tvrtko 1. kotromanić »

FIFA na sajtu ima zgodan alat za ranking timova gdje se može ubaciti pretpostavljeni rezultat u budućnosti.
Ubacite BIH-Portugal u Zenici 2:0, nije nerealno.

BiH skače sa 21. na 13. mjesto na listi
Portugal pada sa 8. na 14. mjesto gdje realno i treba da budu - ispod nas.

:bih:
frngla

#1438 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

ova oranica u zenici ce nase igrace (koji svakako nisu spremni fizicki kao portugalci) izmoriti toliko da ce ih se pola vuci po terenu na uzvratu, tacnije ono sto ostane nakon zutih i povreda zbog ovih gudura :x
jazzer

#1439 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by jazzer »

Samo da nasi ne pomisle, poslije ove Figove izjave, da ce biti nesto lakse do pobjede.

Ali da Portugalci nisu spokojni i da osjecaju strah, osjecaju.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1440 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

frngla wrote:ova oranica u zenici ce nase igrace (koji svakako nisu spremni fizicki kao portugalci) izmoriti toliko da ce ih se pola vuci po terenu na uzvratu, tacnije ono sto ostane nakon zutih i povreda zbog ovih gudura :x
bravo, to se često zaboravlja, a i Sušić je to isticao kao jedan od razloga pada u drugom poluvremenu u Parizu.. a još smo protiv Luxemburga igrali pa je Spahiću i Papcu radijus kretanja mogao biti 15 metara (da se susretnu na pola puta i progovore koju :D )

Portugal ima širi izbor kvalitetnih igrača i nama sigurno manje odgovara da se "polomimo" u prvoj utakmici, pogotovo što ćemo zijaniti igrača i zbog kartona..

Nek su oni živi i zdravi ali ja ne kontam tu "najbolje se osjećamo u Zenici" filozofiju...
Point.

#1441 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Point. »

Je li u Zenici teren manjih domenzija od Koseva?
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#1442 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by odesveuhonduras »

jest, uži je sigurno, ne znam za dužinu
mire - ložač

#1443 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by mire - ložač »

Ako budemo realno postavili svoja očekivanja može biti ekstra dobro.....

1. Portugal ima bolji rejting od nas OPĆENITO...
2. Mora se postaviti fakinski / hajmo da se nadigravamo / odnos prema Portugalu... - OSVETA!!!
3. Svaka tekma je priča za sebe - /Francuska je prošlost/: ako se mi spremamo - ONI SE SPREMAJU JOŠ VIŠE !!!
4. Nema reakcije na provokacije sudija uopšte - to je posao PAPETA I OSIMA / očekujem da Pape skače za svaki
sviran faul - italijanski princip/!!!
5. Publika ne smije uopšte da salijeće naše igrače, njima treba MIR i KONCENTRACIJA - tu nam je Ronaldo & CO
(pa naprijed)!!!
6. Odnos prema ovim tekmama ne smije biti ništa bolji ili gori nego sa Francuzima...

:bih: :bih: :bih: NEK NAM JE SVIMA SA SREĆOM !!! :bih: :bih: :bih:
veljaca

#1444 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by veljaca »

ganjeta wrote:Sve ovo što radi ciganija je dokaz koliko se se oni ukakili, prvo su željeli angažovati Murinja, sad im se ne svidja teren ( koji je fakat katastrofa) šta je sljedeće?
Ja bih volio kad bi se igrala na Koševu da mogu otići pogledati sa svojom ekipom, za Zenicu bi ti bilo malo teže izvesti.Ali ne treba popustiti ciganima, jer bi to bio njima vjetra u ledja, i treba se boriti da igramo u Zenici svim silama, pa makar bila prava močvara.

Po meni Sušić i Komitet rade pravu stvar :thumbup: , isključili su se iz ovog mediskog stihiskog rata i traže naša najbolja rješenja za ekipu, dok se ovi pičići bave svim i svačim, ne treba ulaziti u ovakve stvari sa njima.
:thumbup:

I da se obavezno utakmica igra u Zenici .............
bosnovizija

#1445 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by bosnovizija »

odesveuhonduras wrote:jest, uži je sigurno, ne znam za dužinu
I kraći je.
frngla

#1446 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

Bilino polje dimenzije i kapacitet

Kapacitet 15,292
Dimenzije terena 103 x 65 m
Teren Trava

Stadion Koševo

Kapacitet 35.630
Dimenzije 105x68 m
Teren Trava

Nije to neka razlika u velicini samog terena, to je u glavama, a koševo "kolje" bilino polje prema kapacitetu ;-)
Mustang1

#1447 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by Mustang1 »

Pa ne mogu biti dimenzije Bilinog za 50 metara manje jebote svaki teren ima priblizno iste dimenzije .. Fazon je u tribinama sto su na Bilinom tu blizu a na Kosevu na drugom kraju svijeta ... I kapacitet slobodno smanji na Kosevu nemas jedne tribine .. Ko kaze da nije tako vara se
frngla

#1448 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by frngla »

opet ima veci kapacitet kosevo, a ta prica blizu tribine na bilinom, to macku o rep okaci, ko da se nani ili c.ronaldo boje navijaca :lol: :lol: :lol: bilo koji profesionalac ne smije obracati uopste paznju na to, u suprotnom, nije profesionalac...
Nije to picigen u mahali, dodaj, pucaj, eno ga tamo... Sta vam je ba...
sinuhe

#1449 Re: BiH - Portugal/Portugal - BiH

Post by sinuhe »

Meni bude muka kad neko prica o paklenoj atmosferi na nekoj utakmici. Docekati ih na najboljem terenu sto imamo, ko ljudi.
Locked